X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam zachcianek jakis specjalnych. Nawet sie najesc nie moge porzadnie. Żołądek mi sie tak skurczył,ze zjem jedna parowke i czuje sie syta. A tak by sie chcialo jeszcze zagryzc bulka. Wczoraj zjadlam jedna kanapke,a czulam sie jakbym zjadla obiad 2u daniowy. Chcialbym sie moc porzadnie najesc jak mam na cos ochote.

• Aishha Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie zachcianki pojawiaja sie od czasu do czasu, to jakas faza na orzeszki lub wlasnie cos slonego, innym razem np na cole za ktora wczesniej nie przepadałam. Kupuję sobie na sobotnie grile piwko bezalkoholowe Lech w Lidlu ten czerwony z chyba Granatem i Acai jesli sie nie myle, pycha.
    Do czasu powrotu z pracy nie mam szczegolnej fazy na jedzenie ale jak wracam, zjadam obiad i ide na truskawki to mój brzuch jest tak wielki i napięty jakbym miala peknąć. Musze ograniczyc jedzenie poznym popoludniem bo czuje ze zaraz będę tyć.
    Dzis w pracy nagadali mi ze w czereśniach są robaki, juz nie zjem :D
    Generalnie to wcinam wszystko co mamy na ogrodzie, wszelką zielenine, łącznie z zielonym agrestem - kwaśny że aż pycha :)

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która z dziewczyn też ma połówkowe 5 lipca? :)

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Magdalen Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o jedzeniu a ja muszę o coś innego zapytać 😃
    Chyba mam hemoroidy, tak mi się wydaje, że to to, wcześniej nie miałam nigdy. Coś możecie polecić do stosowania? Najlepiej Maść. Czytałam, że od 4miesiaca można już procto hemolan i procto glyvenol, tylko nie wiem co wybrać.

Maija ja mam już w poniedziałek. Z jednej strony nie mogę się doczekać, z drugiej standardowo lekki stres czy wszystko będzie w porządku.

uwo9gzu3af5xagvd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:
    Ja mam 5lipca polwkowe. I 15mam na nfz. Wiec w lipcu 2 razy podgladam mojego maluszka.

Magdalen- ja stosowalam proctohemolan. Bo tanszy byl niz glyvenol.

Magdalen lubi tę wiadomość

• Aishha Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz zaraz na początku ciazy powiedział, że tych powszechnych stosowac nie mogę, dał maśc Aesculan, dobra jest.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:
    Ja miałam mieć 4 lipca ale mi chamy odwołali dzisiaj sami w Luxmedzie :-/ i teraz nie wiem kiedy będę mieć.ale złożyła reklamacje jak byłam u lekarza

860i3e5edambhnvb.png
  • Magdalen Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Mi lekarz zaraz na początku ciazy powiedział, że tych powszechnych stosowac nie mogę, dał maśc Aesculan, dobra jest.

A czemu tych powszechnych nie możesz stosować? Czy ta Maść jest na receptę?

uwo9gzu3af5xagvd.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba chodziło mu o to, że są szkodliwe w ciązy. Chyba akurat wtedy pytałam go o procto hemolan bo miałam w domu. masc jest tania i bez recepty.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi piersi powiększyły się z B na C jak w poprzedniej ciąży. Potem przy karmieniu skoczyły nawet na D i mąż był zachwycony 😉 Od paru dni mam bardzo wrażliwe sutki 😞 A z zachcianek zaczęło się tak jak poprzednio na lody wodne, wczoraj zjadłam już 3.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 16:43

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Ig004 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam problem - chyba klimatyzacja mnie załatwiła, bolące gardło i katar... Od rana wcinam wszystko, co dozwolone - syrop z cebuli, kanapkę z plasterkami czosnku (dobrze, że jest ten katar, bo pewnie smród niesamowity, ale na szczęście nic nie czuję :P), kurkumę, zaraz będę pić rumianek. O ile na katar trochę pomaga, to ból gardła w zasadzie bez zmian (tantum verde też sobie nie radzi). Macie jakiś pomysł czym jeszcze w to dziadostwo uderzyć czy zostaje tylko czekać? Raczej angina to nie jest, mam tylko powiększony jeden migdałek bez żadnych dodatkowych atrakcji i gorączki brak... Help :(

Z dobrych wiadomości, zostałam dziś rano pięknie pokopana od środka :) Już raczej nie mam wątpliwości, że to nie jelita. I nawet jestem zdziwiona, bo o żadnym muskaniu czy 'pływającej rybce' nie ma mowy, nie były bolesne ale czuć, że jakaś siła już jest ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 16:52

sisi, Magdalen, Kurczaczek89 lubią tę wiadomość

2a82ae0ca8.png
    Nieudane: 3 IUI, 4 transfery ICSI
    Ciąża po operacji żpn
    Mamy synka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    chyba chodziło mu o to, że są szkodliwe w ciązy. Chyba akurat wtedy pytałam go o procto hemolan bo miałam w domu. masc jest tania i bez recepty.
    Nie jest szkodliwe. Bzdury. Nie ma możliwości, zeby przenikało to do łożyska i w jakis sposob wplywalo na dziecko. Mi tam 2lekarzy polecalo proctohemolan.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ig004 wrote:
    Dziewczyny, mam problem - chyba klimatyzacja mnie załatwiła, bolące gardło i katar... Od rana wcinam wszystko, co dozwolone - syrop z cebuli, kanapkę z plasterkami czosnku (dobrze, że jest ten katar, bo pewnie smród niesamowity, ale na szczęście nic nie czuję :P), kurkumę, zaraz będę pić rumianek. O ile na katar trochę pomaga, to ból gardła w zasadzie bez zmian (tantum verde też sobie nie radzi). Macie jakiś pomysł czym jeszcze w to dziadostwo uderzyć czy zostaje tylko czekać? Raczej angina to nie jest, mam tylko powiększony jeden migdałek bez żadnych dodatkowych atrakcji i gorączki brak... Help :(

Z dobrych wiadomości, zostałam dziś rano pięknie pokopana od środka :) Już raczej nie mam wątpliwości, że to nie jelita. I nawet jestem zdziwiona, bo o żadnym muskaniu czy 'pływającej rybce' nie ma mowy, nie były bolesne ale czuć, że jakaś siła już jest ;)
    Musisz czekac,nie ma zlotego srodka,ktory w magiczny sposób w 1 dzien wyleczy wszystko. Takie cuda,tylko w reklamie ;-)

Chanela, Ig004 lubią tę wiadomość

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ig004 wrote:

To co bierzesz jest ok no i tantum verde nic innego juz nie pomoze :) a jak bd dalej bolec to lekarz :)

Ig004 lubi tę wiadomość

oar8s65gim9bi84v.png

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni** wrote:
    Chyba zaczynają mi się zachcianki. Najgorsze to że nie zdrowe. Odkąd w pierwszych tygodniach ciąży męczyłam się całą noc po chipsach to się ich oduczyłam i nie jadałam w ogóle już chyba 2 miesiące jak nie dłużej. A nagle od 3 dni codziennie mam wieczorem strasznego smaka na chipsy. Najlepiej jak najbardziej słone. Po prostu muszę zjeść :/
    Wy też macie takie zachcianki?
    Wolałabym mieć zachciankę na coś zdrowego :(

A ja wlasnie nie mam wgl zachcianek hmm jakos tak samo jak orzed ciaza jem ani mniej ani wiecej. Jak mialam wymioty to szukalam zeby zjesc cos i przezyc teraz to spoko :)

oar8s65gim9bi84v.png

• male_m Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gardło możesz płukać roztworem wody utlenionej (chyba 1 łyżeczka na szklankę wody ale nie jestem pewna, w necie pewnie gdzieś będzie napisane) albo soli, myślę że jedno i drugie bezpieczne w ciąży. Jeszcze imbir działa bakteriobójczo więc możesz dodawać do picia albo brać mały kawałek do buzi i go "przeżuwać", może być marynowany.

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedziała, że 1,5kg na miesiąc zaczynając od początku czwartego. Wcześniej nic. Jakoś mało mi się wydaje.

Na ból gardła polecam rumianek z dużą ilością cytryny, nawet pół na szklankę, do tego dodać miód i imbir. I pić że trzy razy dziennie szklankę ciepłego.

Edit. Nie można przesadzić z imbirem w ciazy, podobno nie można dużo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 20:50

Ig004 lubi tę wiadomość

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam zachcianek i całe szczęście bo przez cukrzycę i tak nie mogłabym ich spełniać. Teraz zajadam się truskawkami bo na szczęście cukier mi po nich nie skacze, dla mnie to jak czekolada teraz :)

FNh9p2.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Nie jest szkodliwe. Bzdury. Nie ma możliwości, zeby przenikało to do łożyska i w jakis sposob wplywalo na dziecko. Mi tam 2lekarzy polecalo proctohemolan.
    No chyba nie takie bzdury skoro wszędzie jest napisane że można stosować po konsultacji z lekarzem ale od 4 miesiąca ciąży. Ja byłam wtedy tydzień czy dwa po pozytywnym teście.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy tez odczuwacie takie duze zmeczenie? Polozylam sie po 20 na kanapie tak doslownie na chwile i film mi sie urwal i mimo ze wiedzialam ze corka mam sie zajac to nie bylam w stanie wstac tylko co przymknelam oczy to juz spalam. Maz umyl i polozyl córkę spac a ja dopiero teraz zwleklam sie bo musiałam do wc. I mdłości mi wrocily.

‹‹ 343 344 345 346 347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ