Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa nie mam zachcianek jakis specjalnych. Nawet sie najesc nie moge porzadnie. Żołądek mi sie tak skurczył,ze zjem jedna parowke i czuje sie syta. A tak by sie chcialo jeszcze zagryzc bulka. Wczoraj zjadlam jedna kanapke,a czulam sie jakbym zjadla obiad 2u daniowy. Chcialbym sie moc porzadnie najesc jak mam na cos ochote.
-
u mnie zachcianki pojawiaja sie od czasu do czasu, to jakas faza na orzeszki lub wlasnie cos slonego, innym razem np na cole za ktora wczesniej nie przepadałam. Kupuję sobie na sobotnie grile piwko bezalkoholowe Lech w Lidlu ten czerwony z chyba Granatem i Acai jesli sie nie myle, pycha.
Do czasu powrotu z pracy nie mam szczegolnej fazy na jedzenie ale jak wracam, zjadam obiad i ide na truskawki to mój brzuch jest tak wielki i napięty jakbym miala peknąć. Musze ograniczyc jedzenie poznym popoludniem bo czuje ze zaraz będę tyć.
Dzis w pracy nagadali mi ze w czereśniach są robaki, juz nie zjem
Generalnie to wcinam wszystko co mamy na ogrodzie, wszelką zielenine, łącznie z zielonym agrestem - kwaśny że aż pycha
-
Wy tu o jedzeniu a ja muszę o coś innego zapytać 😃
Chyba mam hemoroidy, tak mi się wydaje, że to to, wcześniej nie miałam nigdy. Coś możecie polecić do stosowania? Najlepiej Maść. Czytałam, że od 4miesiaca można już procto hemolan i procto glyvenol, tylko nie wiem co wybrać.
Maija ja mam już w poniedziałek. Z jednej strony nie mogę się doczekać, z drugiej standardowo lekki stres czy wszystko będzie w porządku. -
nick nieaktualny
-
Mi piersi powiększyły się z B na C jak w poprzedniej ciąży. Potem przy karmieniu skoczyły nawet na D i mąż był zachwycony 😉 Od paru dni mam bardzo wrażliwe sutki 😞 A z zachcianek zaczęło się tak jak poprzednio na lody wodne, wczoraj zjadłam już 3.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 16:43
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Dziewczyny, mam problem - chyba klimatyzacja mnie załatwiła, bolące gardło i katar... Od rana wcinam wszystko, co dozwolone - syrop z cebuli, kanapkę z plasterkami czosnku (dobrze, że jest ten katar, bo pewnie smród niesamowity, ale na szczęście nic nie czuję ), kurkumę, zaraz będę pić rumianek. O ile na katar trochę pomaga, to ból gardła w zasadzie bez zmian (tantum verde też sobie nie radzi). Macie jakiś pomysł czym jeszcze w to dziadostwo uderzyć czy zostaje tylko czekać? Raczej angina to nie jest, mam tylko powiększony jeden migdałek bez żadnych dodatkowych atrakcji i gorączki brak... Help
Z dobrych wiadomości, zostałam dziś rano pięknie pokopana od środka Już raczej nie mam wątpliwości, że to nie jelita. I nawet jestem zdziwiona, bo o żadnym muskaniu czy 'pływającej rybce' nie ma mowy, nie były bolesne ale czuć, że jakaś siła już jestWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 16:52
sisi, Magdalen, Kurczaczek89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAishha wrote:chyba chodziło mu o to, że są szkodliwe w ciązy. Chyba akurat wtedy pytałam go o procto hemolan bo miałam w domu. masc jest tania i bez recepty.
-
nick nieaktualnyIg004 wrote:Dziewczyny, mam problem - chyba klimatyzacja mnie załatwiła, bolące gardło i katar... Od rana wcinam wszystko, co dozwolone - syrop z cebuli, kanapkę z plasterkami czosnku (dobrze, że jest ten katar, bo pewnie smród niesamowity, ale na szczęście nic nie czuję ), kurkumę, zaraz będę pić rumianek. O ile na katar trochę pomaga, to ból gardła w zasadzie bez zmian (tantum verde też sobie nie radzi). Macie jakiś pomysł czym jeszcze w to dziadostwo uderzyć czy zostaje tylko czekać? Raczej angina to nie jest, mam tylko powiększony jeden migdałek bez żadnych dodatkowych atrakcji i gorączki brak... Help
Z dobrych wiadomości, zostałam dziś rano pięknie pokopana od środka Już raczej nie mam wątpliwości, że to nie jelita. I nawet jestem zdziwiona, bo o żadnym muskaniu czy 'pływającej rybce' nie ma mowy, nie były bolesne ale czuć, że jakaś siła już jestChanela, Ig004 lubią tę wiadomość
-
Ig004 wrote:Dziewczyny, mam problem - chyba klimatyzacja mnie załatwiła, bolące gardło i katar... Od rana wcinam wszystko, co dozwolone - syrop z cebuli, kanapkę z plasterkami czosnku (dobrze, że jest ten katar, bo pewnie smród niesamowity, ale na szczęście nic nie czuję ), kurkumę, zaraz będę pić rumianek. O ile na katar trochę pomaga, to ból gardła w zasadzie bez zmian (tantum verde też sobie nie radzi). Macie jakiś pomysł czym jeszcze w to dziadostwo uderzyć czy zostaje tylko czekać? Raczej angina to nie jest, mam tylko powiększony jeden migdałek bez żadnych dodatkowych atrakcji i gorączki brak... Help
Z dobrych wiadomości, zostałam dziś rano pięknie pokopana od środka Już raczej nie mam wątpliwości, że to nie jelita. I nawet jestem zdziwiona, bo o żadnym muskaniu czy 'pływającej rybce' nie ma mowy, nie były bolesne ale czuć, że jakaś siła już jest
To co bierzesz jest ok no i tantum verde nic innego juz nie pomoze a jak bd dalej bolec to lekarzIg004 lubi tę wiadomość
-
Moni** wrote:Chyba zaczynają mi się zachcianki. Najgorsze to że nie zdrowe. Odkąd w pierwszych tygodniach ciąży męczyłam się całą noc po chipsach to się ich oduczyłam i nie jadałam w ogóle już chyba 2 miesiące jak nie dłużej. A nagle od 3 dni codziennie mam wieczorem strasznego smaka na chipsy. Najlepiej jak najbardziej słone. Po prostu muszę zjeść
Wy też macie takie zachcianki?
Wolałabym mieć zachciankę na coś zdrowego
A ja wlasnie nie mam wgl zachcianek hmm jakos tak samo jak orzed ciaza jem ani mniej ani wiecej. Jak mialam wymioty to szukalam zeby zjesc cos i przezyc teraz to spoko
-
Gardło możesz płukać roztworem wody utlenionej (chyba 1 łyżeczka na szklankę wody ale nie jestem pewna, w necie pewnie gdzieś będzie napisane) albo soli, myślę że jedno i drugie bezpieczne w ciąży. Jeszcze imbir działa bakteriobójczo więc możesz dodawać do picia albo brać mały kawałek do buzi i go "przeżuwać", może być marynowany.
-
nick nieaktualnyMi powiedziała, że 1,5kg na miesiąc zaczynając od początku czwartego. Wcześniej nic. Jakoś mało mi się wydaje.
Na ból gardła polecam rumianek z dużą ilością cytryny, nawet pół na szklankę, do tego dodać miód i imbir. I pić że trzy razy dziennie szklankę ciepłego.
Edit. Nie można przesadzić z imbirem w ciazy, podobno nie można dużo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 20:50
Ig004 lubi tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Nie jest szkodliwe. Bzdury. Nie ma możliwości, zeby przenikało to do łożyska i w jakis sposob wplywalo na dziecko. Mi tam 2lekarzy polecalo proctohemolan.
-
nick nieaktualnyDziewczyny czy wy tez odczuwacie takie duze zmeczenie? Polozylam sie po 20 na kanapie tak doslownie na chwile i film mi sie urwal i mimo ze wiedzialam ze corka mam sie zajac to nie bylam w stanie wstac tylko co przymknelam oczy to juz spalam. Maz umyl i polozyl córkę spac a ja dopiero teraz zwleklam sie bo musiałam do wc. I mdłości mi wrocily.