X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • coma Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 21:06

uIHap1.png
  • ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chyba szkoda by było wydawać kasę na specjalną sesję ciążową, wolę kupić coś maluszkowi za te pieniadze. Ewentualnie jak już to poproszę siostre fotografkę amatorkę o kilka zdjęć :) Poza tym za dobrze się nie czuję, żeby jeszcze kwitnąć przed aparatem w różnych pozach. Mam jakieś czerwone plamy i kropki na policzkach i nosie cięzkie do zakrycia, czego nigdy nie miałam, czuję się taka galaretowata bo nie mogę ćwiczyć, że tym bardziej nie mam chęci na zdjęcia.
    A ostatnio pewności siebie dodał mi mój kochany narzeczony... Porównał mnie do swojej znajomej z pracy, która przyszła w odwiedziny i ma termin na lipiec. Podsumował to tak, że ona będąc właściwie w terminie ma brzuch prawie taki jak ja teraz i ze wyglądam strasznie. Zdziwiło mnie to i obraziło, bo wcześniej nie dawał mi odczuć, że wyglądam jakoś źle, albo mu się nie podobam. Przecież to jego dziecko noszę. Strasznie przykro mi się zrobiło, nawet nie wiem co myśleć... Przepraszam, że tu Wam, ale musiałam się komuś wyżalić

201910251756.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy wrote:
    Myślałam,żeby dokumentować sobie tak ciążę co tydzień ale nie mam żadnej obcisłej sukienki :/ zajrzę może na stronę Sinsaya, oni mają tanie ciuchy.

No ale to przecież nie musi być sukienka. Możesz robić w samej bieliźnie (widziałam takie i fajnie wychodziły), albo w spodenkach i obcisłej bluzeczce :)

Ja to muszę poczekać z sesją, bo na razie brzuch mam tak mały, że trzeba by kombinować, żeby go na zdjęciach było widać :). Nie uważam, że ciąża to jakiś straszny stan, chociaż może zmienię zdanie pod koniec. Ale porównując z koleżankami to czuję się w ciąży świetnie, brzuch mam niewielki. Paradoksalnie, w obu ciążach, w których tak świetnie się czułam, miałam problemy.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja musze jechac na posiew,ale przez te upaly,nie chce mi sie.
    A dziś koncze 17tydz :-) ale zleciało
    Tak rosniemy z Tymonem :-) na wadze dalej -2,5kg
    c9c31026ae40e737med.jpg

Szczęśliwa_mamusia, wyglądasz już bardzo...zaawansowanie :) ja mam o połowę mniejszy!

uIHap1.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Ja się zgadzam :) Ogólnie te sesje w długich sukienkach i wiankach na głowie są w mojej opinii okropnie kiczowate, ale już właśnie takie naturalne zdjęcie w normalnych ubraniach z partnerem jak trzyma rękę na brzuchu może być piękne i to bez względu na wagę ciężarnej.

Dokładnie tak!
    My strasznie nie lubimy takich pozowanych sesji. Do tego stopnia, że nawet sesji ślubnej i narzeczeńskiej sobie nie robiliśmy. Mamy ładne zdjęcia ze ślubu i mnóstwo zdjęć dokumentujących fajne rzeczy, które razem robiliśmy. Jakoś nigdy nie podobało nam się ustawianie przed nie naszym pałacykiem do zdjęć. Albo siedzenie w parku i udawanie, że w strojach ślubnych sobie tu piknik robimy.
    Dlatego sesja ciążowa pewnie będzie, ale taka nietypowa. W naszych zwykłych ciuchach przejdziemy się na spacer do parku czy lasu, tyle że zabierzemy kolegę fotografa :). Żadnych pluszaczków, ubranek noworodkowych czy podobnych słodziaków.
    No ale jakby nie było podobają mi się nawet niektóre zdjęcia z typowych sesji ciążowych. Tyle, że do mnie i do męża takie sesje nie pasują.

Moni** lubi tę wiadomość

8p3os65gur64a6vr.png
  • JustBelieve Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesje ciążowe to ciężki temat. Myśle ze tu naprawdę dużo od fotografa zależy. Nie każdy umie ładnie to pokazać, bo to czy ktoś w ciazy wyglada „ładnie” czy „kwitnąco” to już indywidualna sprawa, każdemu co innego się podoba 😛
    Ja nie mogę znieść tych zdjęć w samej bieliźnie i z brzuchem „wywalonym” (przepraszam ze tak bezposrenio) do obiektywu. No sorry, ale prawie każda kobieta w ciazy oburza się ze obcy ludzie chcą dotykać jej brzucha, po czym cześć z nich idzie i robi taka sesje z gołym brzuchem i wstawia na Facebooka czy innego instagrama 🙄

Edit: Szczęśliwa mamusia wielkość brzucha mamy bardzo podobna 🙊 a to moja pierwsza ciąża 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 13:13

Moni** lubi tę wiadomość

Synek 1.11.2019 ❤️
    53 cm i 3210g
  • JustBelieve Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ListopadowaMama wrote:
    Mi chyba szkoda by było wydawać kasę na specjalną sesję ciążową, wolę kupić coś maluszkowi za te pieniadze. Ewentualnie jak już to poproszę siostre fotografkę amatorkę o kilka zdjęć :) Poza tym za dobrze się nie czuję, żeby jeszcze kwitnąć przed aparatem w różnych pozach. Mam jakieś czerwone plamy i kropki na policzkach i nosie cięzkie do zakrycia, czego nigdy nie miałam, czuję się taka galaretowata bo nie mogę ćwiczyć, że tym bardziej nie mam chęci na zdjęcia.
    A ostatnio pewności siebie dodał mi mój kochany narzeczony... Porównał mnie do swojej znajomej z pracy, która przyszła w odwiedziny i ma termin na lipiec. Podsumował to tak, że ona będąc właściwie w terminie ma brzuch prawie taki jak ja teraz i ze wyglądam strasznie. Zdziwiło mnie to i obraziło, bo wcześniej nie dawał mi odczuć, że wyglądam jakoś źle, albo mu się nie podobam. Przecież to jego dziecko noszę. Strasznie przykro mi się zrobiło, nawet nie wiem co myśleć... Przepraszam, że tu Wam, ale musiałam się komuś wyżalić

Ja bym z nim szczerze porozmawiała i powiedziała ze Ci przykro. Niektórzy faceci nigdy nie przestaną mnie zaskakiwać..

Synek 1.11.2019 ❤️
    53 cm i 3210g
  • anqa123 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam podobnie jak Kijanka :) my żyjemy razem już 7 rok bez ślubu, bo nawet ten rodzaj "imprezy" nam nie odpowiada, sesje są dla mnie sztuczne, mnie krępuje jak ktoś robi mi zdjęcia, nie lubię tego, więc sama fotogafuje przed lustrem mój brzuch, w ciuchach domowych, leginsach i koszulce, co jakiś czas idę klepnę zdjęcie, żeby mieć pamiątkę, na razie widzę je tylko ja i niech tak zostanie ;) ale znam kobiety, które przed obiektywem czują się pięknie i są zrelaksowane, pokazują już zaawansowane brzuchy, i ok wszystko jest dla ludzi, ja nie lubię nawet jak ktoś mi chce brzuch dotknąć...oj nie lubię

zi13sek29opsyrz7.png
  • Ig004 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustBelieve wrote:
    Sesje ciążowe to ciężki temat. Myśle ze tu naprawdę dużo od fotografa zależy. Nie każdy umie ładnie to pokazać, bo to czy ktoś w ciazy wyglada „ładnie” czy „kwitnąco” to już indywidualna sprawa, każdemu co innego się podoba 😛
    Ja nie mogę znieść tych zdjęć w samej bieliźnie i z brzuchem „wywalonym” (przepraszam ze tak bezposrenio) do obiektywu. No sorry, ale prawie każda kobieta w ciazy oburza się ze obcy ludzie chcą dotykać jej brzucha, po czym cześć z nich idzie i robi taka sesje z gołym brzuchem i wstawia na Facebooka czy innego instagrama 🙄

Edit: Szczęśliwa mamusia wielkość brzucha mamy bardzo podobna 🙊 a to moja pierwsza ciąża 😅

Ja podobnie, nie wyobrażam sobie sesji ciążowej w bieliźnie - po pierwsze nie czułabym się swobodnie przy kimś obcym w takim stroju, po drugie jakoś nie widzę za bardzo pokazywania takich zdjęć komukolwiek... Podczas niedzielnego obiadu nie zaprezentuję rodzinie zdjęć w staniku przecież.

2a82ae0ca8.png
    Nieudane: 3 IUI, 4 transfery ICSI
    Ciąża po operacji żpn
    Mamy synka ❤️
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustBelieve wrote:

Co kto lubi :)
    Ja wychodzę z założenia, że ta sesja ciążowa ma być pamiątką dla mnie. Nawet jakbym miała zdjęcia w bieliźnie (a pewnie nie będę miała, bo nie będzie klasycznej sesji), to bym ich na fb czy instagrama nie wrzuciła. Ale jakby fajnie wyszły, to byłyby pamiątką dla mnie.

8p3os65gur64a6vr.png
  • Sabrina Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sesji mieć nie będę, bo nie czuję się atrakcyjnie. Czasami sama robie zdjecie, a jak poprzednio Dzidzia miała czkawkę to nagrywałam filmiki, to dopiero jest pamiątka :)

3jgx6vgc8fs23gs6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży ukrywałam brzuch, teraz eksponuje ile moge i wykorzystuje jak moge i mimo ze czasami czuje się juz gruba to moj mąż jest zachwycony i mówi że wyglądam pieknie.

male_m, Esti lubią tę wiadomość

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    U mnie Twój pokazuje 17+2 🤷‍♀️😉
    A wy dziewczyny jak widzicie?
    Ja też widzę 17+2

860i3e5edambhnvb.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Skoro uwazasz,ze to fizjologia i nie jest piekna,to po co chcesz kupowac obcisla sukienke i dokumentowac jak zmienia Ci sie brzuch?
    Z ciekwości jak to wygląda i jak sie będzie zmieniać :) nie zamierzam wychodzić w niej do ludzi.

FNh9p2.png
  • male_m Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zdjęcia z pierwszej ciąży z każdego tygodnia. Robiłam sobie w majtkach i krótkim topie bo to i tak były dla mnie zdjęcia. W tej robię trochę mniej zdjęć bo trochę czasu mam mniej.
    No i sesję też robiłam w pierwszej ciąży. Sukienkę sobie sama uszyłam do sesji więc była taka jak chciałam mieć no i zdjęcia były robione w domu bo chciałam bardziej naturalny klimat. Także fajna pamiątka z tego wyszła.
    Końcem zimy znajomej robiłam sesję ciążową i robiłyśmy ją m.in. w grubym sweterku i trochę w bieliźnie moim zdaniem też właśnie w fajnym klimacie zdjęcia wyszły.

Teraz też planuję zrobić zdjęcia, tylko jeszcze zobaczę czy u kogoś czy sama zrobię.

Natomiast myślę że na siłę nie ma co robić. Jak się ktoś źle czuje w ciąży i źle się czuje z tym jak wygląda, albo nie lubi takich zdjęć to i tak nic dobrego ze zdjęć nie wyjdzie więc szkoda roboty.

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • Narmik Znajoma

Wysłany: 13 czerwca 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn stosujących heparyne. Gdzie ja przechowujecie w te upały? Na ulotce mam napisane przechowywać w temp poniżej 25 stopni. I sama niewiem czy włożyć ja do lodówki.

p19udqk39u7ooa7j.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narmik wrote:
    Pytanie do dziewczyn stosujących heparyne. Gdzie ja przechowujecie w te upały? Na ulotce mam napisane przechowywać w temp poniżej 25 stopni. I sama niewiem czy włożyć ja do lodówki.
    Jaa raczej w mieszkaniu nie mam więcej, a już w szafce na pewno. Jak się boisz to załatw jakiś termos.

FNh9p2.png
  • ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narmik wrote:
    Możesz włożyć do lodówki, tylko na trochę przed wstrzyknięciem wyjmij dawkę z lodówki, zeby się ampułka trochę ogrzała. W pracy w szpitalu heparynę przechowujemy tylko w lodówce z racji braku miejsca, czasem wahań temperatury. Wyjmujemy pojedynczą dawkę trochę przed podaniem dla pacjenta :)

201910251756.png
  • Narmik Znajoma

Wysłany: 13 czerwca 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy wrote:
    Jaa raczej w mieszkaniu nie mam więcej, a już w szafce na pewno. Jak się boisz to załatw jakiś termos.
    Tylko że ja mam chyba zachomikowane z 8 opakowań. I wogole mam paranoje przy moim zespole antyfosfolipinowym. Clexane pozwoliło mi urodzić moja córeczkę po licznych poronienia.

p19udqk39u7ooa7j.png
  • Narmik Znajoma

Wysłany: 13 czerwca 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ListopadowaMama za informację :)

p19udqk39u7ooa7j.png
‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ