Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyListopadowa mama - w żadnym wypadku nie staję po stronie twojego męża, ale... piszesz że taki był wydźwięk jego wypowiedzi, czyli tak jednak nie powiedział. Faceci są bardzo prości w niektórych sprawach, jestem na 90% pewna, że nie chciał ci sprawić przykrości i w ogóle nie pomyślał o żadnym wydźwięku. Niestety oni już tak maja, mówią co myślą, na przykład, „ale masz wielki brzuch chyba dwa razy większy niż ona, a ona rodzi za tydzień” i my słyszymy jesteś gruba i brzydka a on nadal uważa ze jesteś najpiękniejsza i tylko tak sobie palnął obserwacje o brzuchu.
Musisz z nim porozmawiać i powiedzieć jak się czujesz po takim komentarzu, ale nie obrażaj i nie smuć się.
Mieszkałam pół roku z teściami (i wcale nie są tacy źli!) i powiem ci szczerze, to chyba jest największy test dla związku, jak to przetrwacie to już wszystko przetrwacie. Uciekajcie najszybciej jak możecie, lepiej być biednym na swoim i szczęśliwym niż się męczyć i ryzykować rozwód.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 09:50
Chanela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAudreyyy wrote:No właśnie obie strony bolą za bardzo tego nie rozchodzę bo mam nakaz leżenia, i bądź tu człowieku mądry.
Może cię bolec właśnie od leżenia. Jak ja pośpię za długo, albo czytam na leżąco to tez mnie zaczyna wszystko boleć, plecy, biodra, kości, nawet nie wiem gdzie dokładnie ale boli wszystko.
I jeszcze ktoś pisał o objawach nadczynności - ja od dwóch miesięcy mam wszystkie objawy nadczynności (wiem jak to jest, bo miałam okresy z tsh nawet 0,00 w życiu). Wszystkie wyniki kontrolowane co miesiąc idealnie w normach. Lekarz mówi, że normy są ogólne dla wszystkich a każdy to odbiera inaczej, tzn. jedna będzie funkcjonować idealnie przy tsh1 a inna może się lepiej czuć przy 2 a przy 1 właśnie mieć już objawy nadczynności.
Tez ciąża wywraca to wszystko do góry nogami wiec zostaje nam kontrolować i przeczekać.
-
Dzięki dziewczyny, jakoś wszystko sobie powoli wyjasnimy. A dziś juz w lepszym humorze witamy się w 21 tygodniu, równe połowa minęła nie wiadomo kiedy! Wczoraj przed snem pierwszy raz poczułam ruchy maluszka, potem juz stukał sobie całą noc, tak że z wrażenia nie mogłam spać a tu poniżej przedstawiam Wam Mikołaja dziś rano https://zapodaj.net/ee894bc262a17.jpg.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 10:02
Kijanka, sisi, silent lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula_30 wrote:Ktoś tu pisal że może mieć problem z tarczyca bo ma za wysokie ciśnienie - ja też mam taki wysokie,wręcz mnie uciska klatka piersiowa,lekarz dał mi skierowanie na TSH i wczoraj zrobilam- wyszło 1,7 więc chyba idealnie jak na ciążę. Widocznie tak wysokie ciśnienie to moja ,,uroda"
Wysokie ciśnienie w ciazy kojarzy mi się ze stanem przedrzucawkowym, teraz mam nakaz mierzenia 2 razy dziennie. -
Audreyyy wrote:Dziewczyny, która z was miała bóle bioder w nocy? Ja od dwóch dni nie śpię bo bolą mnie lędźwie po obu stronach i zastanawiam się czy to to, boję się żeby tylko nie były to nerki. Chociaż one raczej i w dzień by bolały. Jutro zbadam mocz dla pewności.
Na innym temacie na ovu dziewczyna pisała ze ma takie bóle bioder, pomogło jej włożenie dwóch poduszek między kolana podczas snu, wcześniej uzywala tylko jednej i nie pomagało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 10:34
Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -
Audreyyy wrote:Najlepiej taki mający status leku - Magne B6, Maglek (nie MagleQ!!!), Asmag, Laktomag. Wszystkie bardzo dobrze sie wchłaniają, tylko Asmag ma małą dawkę i trzeba sporo go brać. Ja biorę Magne.
Potwierdzam najlepiej lek, nie suplement. Ja przyjmuje Magne b6. Najlepiej brać go w trakcie posiłku (ma lepsze wchłanianie) i pamiętaj, że 1-2 na dobę niewiele dają. Sam producent zaleca nawet do 8 tabletek.
Będę nudna z tą wodą kokosową, ale ona też uzupełnia niedobory magnezu (i nie tylko) i wchłanianie lepsze, bo naturalnaMagdalen lubi tę wiadomość
-
JustBelieve wrote:Na innym temacie na ovu dziewczyna pisała ze ma takie bóle bioder, pomogło jej włożenie dwóch poduszek między kolana podczas snu, wcześniej uzywala tylko jednej i nie pomagało.
-
Sabrina wrote:Potwierdzam najlepiej lek, nie suplement. Ja przyjmuje Magne b6. Najlepiej brać go w trakcie posiłku (ma lepsze wchłanianie) i pamiętaj, że 1-2 na dobę niewiele dają. Sam producent zaleca nawet do 8 tabletek.
Będę nudna z tą wodą kokosową, ale ona też uzupełnia niedobory magnezu (i nie tylko) i wchłanianie lepsze, bo naturalna
8 tabletek magnezu na dobę to jakiś koszmar. Wyjdzie tego garść, to już prawie jak posiłek. Trzeba sobie kupić magnez w jakiejś solidnej dawce. Ja mam Chela Mag B6 Forte w dawce 250 mg, więc biorę 2 tabletki na dobę + w witaminach ciążowych jest 70 mg. -
nick nieaktualnyJustBelieve wrote:Na innym temacie na ovu dziewczyna pisała ze ma takie bóle bioder, pomogło jej włożenie dwóch poduszek między kolana podczas snu, wcześniej uzywala tylko jednej i nie pomagało.
-
Kijanka wrote:8 tabletek magnezu na dobę to jakiś koszmar. Wyjdzie tego garść, to już prawie jak posiłek. Trzeba sobie kupić magnez w jakiejś solidnej dawce. Ja mam Chela Mag B6 Forte w dawce 250 mg, więc biorę 2 tabletki na dobę + w witaminach ciążowych jest 70 mg.
Kijanka lubi tę wiadomość
-
Miałam dziś mieć polowkowe Ale okazało się że jednak luxmed U siebie nie robi. A dzwoniłam i pytałam to mówili że nie dadzą mi do innej placówki tylko u nich się robi.... Także polowkowe mam za niecały miesiąc bo takie terminy. Będę wtedy 22t6d. Zła jestem na tą sytuację.
-
nick nieaktualnyPaula_30 wrote:izabelka 20 tc super:-) mialas juz połowkowe?
-
Chanela wrote:Miałam dziś mieć polowkowe Ale okazało się że jednak luxmed U siebie nie robi. A dzwoniłam i pytałam to mówili że nie dadzą mi do innej placówki tylko u nich się robi.... Także polowkowe mam za niecały miesiąc bo takie terminy. Będę wtedy 22t6d. Zła jestem na tą sytuację.
-
Chanela wrote:Miałam dziś mieć polowkowe Ale okazało się że jednak luxmed U siebie nie robi. A dzwoniłam i pytałam to mówili że nie dadzą mi do innej placówki tylko u nich się robi.... Także polowkowe mam za niecały miesiąc bo takie terminy. Będę wtedy 22t6d. Zła jestem na tą sytuację.
-
natki89 wrote:Sabrina, warto jednak dodac, że w I trymestrze nie wolno spożywać wody kokosowej, w drugim do 100 ml na dobę. Dopiero od 36 tygodnia można pić bez ograniczeń. Woda kokosowa Jet bogata w witaminę C, potas i magnez ale nadmiar może wywołać skurcze macicy i biegunki. Także z tą wodą ostrożnie.
I u nas zaczyna się 21, czy jak ktoś woli 20+0 tak czy siak 50% za mną! -
Melduje się dzie po polowkowych. Pomierzone i sprawdzone wszystko i wyglada na to ze wszystko jest dobrze. Synek ma już około 370gram 😊 wiercił się okropnie i skakał, ale nie chciał pokazać buźki i musieliśmy iść na pół godzinny spacer i wrócić żeby dokończyć badanie 😉
Kijanka, Moni**, Magdalen, Paula_30, Spirit, Domcias, natki89, MagdRy, Kropka89, Cecylia, sisi, momo, Ewelina92, silent, Chanela lubią tę wiadomość
Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g