X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co na ból ucha w ciazy? Wczoraj na wieczór delikatnie zaczęło mnie bolec, a dzis rano ból stał sie mocniejszy. Do wytrzymania, ale jednak odczuwam dyskomfort. Podejrzewam przewianie (mokra głowa + wiatrak...). Narazie wlałam do ucha wodę utlenianią, przed chwilą sok z cytryny i wypiłam mleko z czosnkiem.

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • sisi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Hej :) ja byłam wczoraj na kontroli i wszystko dobrze, mała rośnie, miała wymiary jak w 18w3d, a ja nadal jej nie czuję :(

Teraz czekam na 8 lipca na połowkowe.
    A gdzie masz łożysko?

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • coma Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    A gdzie masz łożysko?

Na tylnej ścianie

uIHap1.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:

Z tymi ruchami to zaraz dziewczyny poczujecie, mój maluszek najbardziej buszuje wieczorem do póxnych godzin a poźniej od jakiejs 4 rano aż nie wstane. Wczoraj wieczorem tak szalał, że sprawił mi ból, tak jakby gdzieś bardzo nisko wszedł i od tamtej pory do dziś siedzi i nie daje znaku a ja sie stresuje :) już wolę nie spać aby czuć i wiedzieć, że jest ok.

U mnie było dokładnie to samo. Wczoraj wieczorem krasnal schował się tak nisko jak nigdy. Nie mam pojęcia, jak on się tam zmieścił. Dokładnie na skórze było widać kształtne wybrzuszenie. I jeszcze mi tam łapkami i nóżkami gmerał.
    Już sobie oczywiście wkręciłam, że na pewno nie mam już szyjki i za chwilę będzie jakaś katastrofa.
    W końcu stwierdziłam, że trzeba być sprytnym i wykorzystać grawitację. Zrobiłam na łóżku świecę, potem mąż mi przyniósł poduszki i krasnal został przegnany wyżej. Dzisiaj od rana siedzi spokojnie, jakby obrażony. A ja mam wyrzuty sumienia.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Na tylnej ścianie
    Hmmm to może nie rozpoznajesz tych pierwszych delikatnych muśnięć. Tak czy inaczej za tydzień dwa dostaniesz porządnego kopniaka 😉

19/02/2021 Anielka 2860
  • sisi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam łożysko na przedniej ścianie i jak miesiąc temu maluch siedział bardzo nisko to go czułam, a wraz ze wzrostem macicy przeniósł się wyżej i czuję go rzadziej i słabiej ☹ Z córką na tym etapie były już kopniaczki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 11:56

19/02/2021 Anielka 2860
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam lozysko na tylnej ścianie.

Mąż wlasnie powiedzial ze gruba jestem bo mam sadelko na boczkach. Ale to tak w zartach bylo i tyle tematu.

Ja pije kawkę, a raczej zaczelam kilka dni temu bo nie jestem w stanie funkcjonowac od 6 do 22.

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram się na kontrolę do ginekologa!

Moni** lubi tę wiadomość

8p3os65gur64a6vr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki moczu. Pierwszy raz mam w wynikach pasma sluzu i to liczne. Co to jest i czy to coś groźnego?

• Spirit Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Odebrałam wyniki moczu. Pierwszy raz mam w wynikach pasma sluzu i to liczne. Co to jest i czy to coś groźnego?
    Nic strasznego z tego co wiem

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie. Wszystko wygląda w porządku, choć to była wizyta bez USG. Pytałam o moje dziwne wybrzuszenia, to maluszek się układa po swojemu :)
    Luteinę mam brać nadal do następnej wizyty, która będzie za 4 tygodnie.
    Jako że USG nie było, to nie wiem, jaką mam długość szyjki. Dowiem się za 2 tygodnie na połówkowych.
    Na wadze od początku ciąży +3 kg. Jak dla mnie idealnie.
    Za to morfologia już nie tak idealna jak miesiąc temu. Typowo ciążowy spadek wyników. Dramatu nie ma, więc na razie bez leków.

Zlaania1, coma, agndra, Magdalen, Moni**, Kropka89, Chanela, Aishha, sisi lubią tę wiadomość

8p3os65gur64a6vr.png
  • agndra Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze połówkowe (NFZ) za mną 😉 wszystko dobrze, co do płci to cytuję: "wygląda na chłopaka" 😉 2 lipca mam prywatnie połówkowe, zobaczę co powie inny lekarz 😉 Jeśli się potwierdzi to nasz Wituś będzie miał brata 😉 w pierwszej ciąży również połówkowe robiłam na NFZ i prywatnie dla pewności, że dwóch różnych lekarzy mówi, że wszystko OK. Poza tym tylko NFZ.

♥️♥️♥️♥️
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4da39415837f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 15:32

Kijanka, Ewelina92, coma, Zlaania1, Audreyyy, momo, Magdalen, Iza34, Kropka89, Chanela, Aishha, sisi, Paula_30 lubią tę wiadomość

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Na tylnej ścianie
    MI najłatwiej wyczuć coś po posiłku jak położę rękę na brzuchu, wtedy odczuwam z dwóch stron. jak nie masz cukrzycy to podobno warto zjeść jakiś słodycz a potem położyć się na plecach i czekać. Albo po prostu czekaj cierpliwie :) u mnie pierwsze kopy pojawiły się po skończonym 18 tygodniu, pierwsza ciąża ale nie wiem gdzie mam łożysko i jestem szczupła, pewnie im więcej "izolacji" na brzuchu tym trudniej coś wyczuć.
    agndra gratuluję szczęśliwych badań i zazdroszczę, że już jesteś po.

agndra lubi tę wiadomość

FNh9p2.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 21:08

uIHap1.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    U mnie było dokładnie to samo. Wczoraj wieczorem krasnal schował się tak nisko jak nigdy. Nie mam pojęcia, jak on się tam zmieścił. Dokładnie na skórze było widać kształtne wybrzuszenie. I jeszcze mi tam łapkami i nóżkami gmerał.
    Już sobie oczywiście wkręciłam, że na pewno nie mam już szyjki i za chwilę będzie jakaś katastrofa.
    W końcu stwierdziłam, że trzeba być sprytnym i wykorzystać grawitację. Zrobiłam na łóżku świecę, potem mąż mi przyniósł poduszki i krasnal został przegnany wyżej. Dzisiaj od rana siedzi spokojnie, jakby obrażony. A ja mam wyrzuty sumienia.
    Wydaje mi się że dziecko właśnie co jakiś czas przemieszcza się i właśnie zmiana lokalizacji powoduje brak czucia ruchów.
    Dziś koleżanka w pracy mnie uświadomiła ze mam skurcze braxtona, w życiu nie wiedzialabym ze to już to ;) i ten wczorajszy wieczorny to też był już skurcz. Dziś miałam dwa razy.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Wydaje mi się że dziecko właśnie co jakiś czas przemieszcza się i właśnie zmiana lokalizacji powoduje brak czucia ruchów.
    Dziś koleżanka w pracy mnie uświadomiła ze mam skurcze braxtona, w życiu nie wiedzialabym ze to już to ;) i ten wczorajszy wieczorny to też był już skurcz. Dziś miałam dwa razy.

A jak je odczuwasz?

8p3os65gur64a6vr.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    A jak je odczuwasz?
    Myślałam że młode pcha się tak jakby wypychalo brzuch aż twardnieje na czubku ku dolowi. Za chwilę było mocniej, dziwne uczucie jakby rozpierania brzucha i twardniecia ale nie boli. Szokuje tylko ;)

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    No czekam, czekam, ale z cierpliwością to nie ma wiele wspólnego :) Ja mam trochę 'izolacji', ale nie jestem jakaś strasznie gruba (BMI 22-23). Może spróbuję ze słodyczami, bo w sumie ich nie jadam zwykle więc może dzidzia zareaguje :)

A ja po obiedzie zjadlam loda, później wypilam kawę a na koniec tesciowa mnie wnerwila i chyba male zaczelo brykac, czulam w dole brzucha takie płukanie co jakiś czas. Nie mogłam położyć reki na brzuchu bo mialam brudna. Ciekawe czy to to było.

coma lubi tę wiadomość

• anqa123 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj po badaniu, połówkowe za 3 tygodnie, dzisiaj było za wcześnie, ale dziewczyny mają po 400 gram, nóżki, rączki na swoim miejscu, ale zamieniła mi duphaston na luteinę, wybrałam podjęzykową , dodatkowo magnez :) i muszę wykupić jeden lek, ale w Niemczech, bo tu go nie ma, mam go mieć razie jakby brzuch mi twardniał i zaczęły się skurcze, a faktycznie jak za dług siedzę, lub kieruję autem, to pas mnie ciśnie i brzuch mi sztywnieje więc mam na to uważać, no ale ogólnie lekarka bardzo zadowolona, na razie jedno łożysko przysłania szyjkę więc nie mam co rozważać naturalnego porodu i zostanę przy cc poza tym to pierwsza duża ciąża więc cc będzie lepsze

Cecylia, Zlaania1, Moni**, kudłata, sisi lubią tę wiadomość

zi13sek29opsyrz7.png
  • male_m Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anqa123 wrote:
    ja dzisiaj po badaniu, połówkowe za 3 tygodnie, dzisiaj było za wcześnie, ale dziewczyny mają po 400 gram, nóżki, rączki na swoim miejscu, ale zamieniła mi duphaston na luteinę, wybrałam podjęzykową , dodatkowo magnez :) i muszę wykupić jeden lek, ale w Niemczech, bo tu go nie ma, mam go mieć razie jakby brzuch mi twardniał i zaczęły się skurcze, a faktycznie jak za dług siedzę, lub kieruję autem, to pas mnie ciśnie i brzuch mi sztywnieje więc mam na to uważać, no ale ogólnie lekarka bardzo zadowolona, na razie jedno łożysko przysłania szyjkę więc nie mam co rozważać naturalnego porodu i zostanę przy cc poza tym to pierwsza duża ciąża więc cc będzie lepsze

Super :) niech rosną zdrowo :).
    A to jakiś na receptę lek potrzebujesz czy nie? Ja 2 lipca lecę do Krakowa to jak byś miała problem go kupić to ci mogę kupić przed wylotem i wysłać z Krakowa.

noPip1.png

Synek, marzec 2017
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ