X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    ja bym na twoim miejscu jej stanowczo na kolejnje wizycie przypomniała czy wie co grozi za złamanie tajemnicy lekarskiej i ze nie zyczysz sobie,ze o Twoich prywatnych sprawach wiedzieli wszyscy naokolo. Masakra, ja bym ja chyba rozniosła i nie wiem czy bym tego gdzies nie zgłosiła

Właśnie caly czas o tym myślę i nie mogę się uspokoić. Ja rozumiem, że mały jest ten świat. I może inaczej bym na to patrzyła jakby nie miała żadnych problemów. Ale dosłownie nikt w pracy nie wie o moich przeżyciach, nawet w rodzinie nie wszyscy wiedzą. A teraz okazuje się że to temat przy rodzinnym obiedzie. :( Jestem załamana i nie wiem właśnie czy tylko się z nią rozmówić czy mieszać jeszcze lekarza w to. A dodatkowo z tym kolegą z pracy nigdy nie byliśmy w dobrych stosunkach bo to ogólnie plotkarz i cham co będę owijać w bawełnę i to dodatkowo mnie załamuje...

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • coma Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 21:08

uIHap1.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

uIHap1.png
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze ja nie wiem, czy bym nie zgłosiła od razu do jakiejś instytucji, która się tym zajmuje. Bo jak pogadasz z nią to nie powiedziane, że przestanie o Tobie gadać, jedynie powie koledze, żeby Ci się nie chwalił. Ale to łatwo tak gdybać, jak się nie jest w takiej sytuacji.

kudłata, Maija, Chanela lubią tę wiadomość

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mieliśmy wczoraj kontrolną wizytę i lekarka nie wazyła nam maluszka. Powiedziała że robi to dopiero od połówkowych. Zmierzyła tylko crl, co wydaje mi się mało wiarygodne bo maluszek się podkulał i zginał. I teraz zaczelam sie martwić ze moze cos gorzej przyrasta czy coś.
    Lekarka powiedziała ze wszystko ok, choc była na nas mega zła bo mimo jej zalecen nie zdecydowalismy sie na sanco.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

uIHap1.png
  • Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym napewno zgłosiła lekarzowi i dopiero potem się z nią rozmówiła. Napewno bym tego tak nie zostawiła

b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni** wrote:
    Dziewczyny mam problem, ostatnio mnie spotkała dziwna sytuacja. W pracy jeden znajomy, zaczął przygadywać że wie, że mam termin na listopad, i gdzie chodzę do ginekologa. W sumie najpierw dużej wagi do tego nie przykładałam ale kiedy to mówił to ja jeszcze nie mówiłam nikomu w pracy na kiedy mam termin. A już na pewno nic o ginekologu. Teraz wyszło że żona jego brata jest u mojego lekarza położną i to ona zawsze mi bada ciśnienie i skanuje wszystkie badania. I teraz już wiem, że na pewno ona wyniosła te informacje bo raz coś powiedział że ma wszędzie wtyki i wszystko wie. Gdyby to tylko o to chodziło, ale ja tam się od dawna leczyłam, więc na pewno ona wie o wszystkich poronieniach, i naszych badaniach. I bardzo mi się to nie podoba, że teraz rozniesie takie rzeczy po zakładzie pracy :/ Zastanawiam się czy iść z tym do lekarza czy najpierw się z nią osobiście rozmówić... Doradźcie.
    ja bym to zglosiła, oczywiscie wczesniej zwróciłabym jej uwagę. Dobrze kobieta wie, że może byc zwolniona za wynoszenie jakichkolwiek informacji a jeszcze teraz jak jest Rodo to juz w ogole. Jesli będzie fikac to trzeba z tym iśc do lekarza i tyle. Nie pozwólmy na takie rzeczy, wchodzenie w nasze życie z butami i roznoszenie informacji a jeśli się nudzi to niech idzie na miasto i o swoim życiu opowiada. Bezczel totalny.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Hej, mieliśmy wczoraj kontrolną wizytę i lekarka nie wazyła nam maluszka. Powiedziała że robi to dopiero od połówkowych. Zmierzyła tylko crl, co wydaje mi się mało wiarygodne bo maluszek się podkulał i zginał. I teraz zaczelam sie martwić ze moze cos gorzej przyrasta czy coś.
    Lekarka powiedziała ze wszystko ok, choc była na nas mega zła bo mimo jej zalecen nie zdecydowalismy sie na sanco.
    miała rację, w tym tyg nie robi się niektórych badań bo zdrowie maluszka jest ważniejsze. jak to mój doktor powiedzial USG to nie tv...

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • male_m Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni** wrote:
    Właśnie caly czas o tym myślę i nie mogę się uspokoić. Ja rozumiem, że mały jest ten świat. I może inaczej bym na to patrzyła jakby nie miała żadnych problemów. Ale dosłownie nikt w pracy nie wie o moich przeżyciach, nawet w rodzinie nie wszyscy wiedzą. A teraz okazuje się że to temat przy rodzinnym obiedzie. :( Jestem załamana i nie wiem właśnie czy tylko się z nią rozmówić czy mieszać jeszcze lekarza w to. A dodatkowo z tym kolegą z pracy nigdy nie byliśmy w dobrych stosunkach bo to ogólnie plotkarz i cham co będę owijać w bawełnę i to dodatkowo mnie załamuje...

U mnie znaczna większość rodziny mojej i męża to lekarze i jeśli mam być szczera to to jest standard że opowiadają o co ciekawszych przypadkach w pracy, natomiast są to zawsze anonimowe opowieści że tak to ujmę. Także tym że się rozmawia o pacjentach to bym się bardzo nie dziwiła. Natomiast tak jak ty pisałaś i dziewczyny też trochę jest to nie na miejscu opowiadać o konkretnych osobach szczególnie znajomym...musisz się zastanowić jak ten temat spróbować załatwić. Natomiast ja bym chyba najpierw zaczęła od tych bardziej delikatnych metod niż od zgłaszania tego gdzieś dalej.

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4426d9723ce6.jpg

A to mój po Mc'donalds lodach 😁😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2019, 14:56

kudłata, Magdalen, sisi lubią tę wiadomość

b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • coma Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlaania1 wrote:

Wreszcie ktoś z brzuchem tej wielkości co mój :D

Zlaania1 lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • male_m Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 trzymam kciuki żeby łożysko się jeszcze podniosło. To chyba jest jedna z niewielu stytuacji gdzie niestety nie da się wybrąć z cesarki jeśli jest przodujące. Ze złego ułożenia dziecka da się wybrnąć a tu to nie bardzo :(. Ale z tego co wiem to łożyska się często ładnie podnoszą i twoje ma jeszcze na to czas :).

Paula_30 lubi tę wiadomość

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja usg miałam robione. Więc to nie była kwestia braku usg tylko braku pomiarów podczas, bo od 16 tyg mierzy się juz obwody głowki, brzuszka i dł kosci udowej wyliczajac wage.

Coma crl byl ok 10.5 cm ale zmierzony tak o. Bo maluszek nie byl wyprostowany, tylko skulony. I tak dr Hamela. Powiedziała ze jest ok.

Niestety po tym jak nie.zdecydowaliśmy sie na sanco bo mam obnizona wartosc bialka pappy jest ciezko. Dr sie obrazila, powiedziala ze jestesmy skrajnie nieodpowiedzialni i dziwi sie ze mozemy spokojnie spac w nocy , a moglibysmy przeciez kupic swoj spokoj. Krzyczala na nas jakbysmy byli debilami, mimo ze ja te wyniko konsultowalam z innym dr i on nie widzial konircznosci sanco. Serio mysle nad zmiana leekarza prowadzacego bo stresuje mnie takie podejscie.

Aishha lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 21:09

uIHap1.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlaania1 wrote:

A to mój po Mc'donalds lodach 😁😁
    Mam podobny :-D

Zlaania1 lubi tę wiadomość

860i3e5edambhnvb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni** wrote:
    Dziewczyny mam problem, ostatnio mnie spotkała dziwna sytuacja. W pracy jeden znajomy, zaczął przygadywać że wie, że mam termin na listopad, i gdzie chodzę do ginekologa. W sumie najpierw dużej wagi do tego nie przykładałam ale kiedy to mówił to ja jeszcze nie mówiłam nikomu w pracy na kiedy mam termin. A już na pewno nic o ginekologu. Teraz wyszło że żona jego brata jest u mojego lekarza położną i to ona zawsze mi bada ciśnienie i skanuje wszystkie badania. I teraz już wiem, że na pewno ona wyniosła te informacje bo raz coś powiedział że ma wszędzie wtyki i wszystko wie. Gdyby to tylko o to chodziło, ale ja tam się od dawna leczyłam, więc na pewno ona wie o wszystkich poronieniach, i naszych badaniach. I bardzo mi się to nie podoba, że teraz rozniesie takie rzeczy po zakładzie pracy :/ Zastanawiam się czy iść z tym do lekarza czy najpierw się z nią osobiście rozmówić... Doradźcie.
    Rany Boskie!!! Od razu bym to zgłosiła! Obowiązuje Rodo do jasnej... Zgłoś ten incydent do GIODO to nie są żarty. Ona pewnie wynosi wszystkie informacje skoro Twoje też wypłynęły. I to jeszcze tak intymne i prywatne informacje. No szok po prostu

• Meggs Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Tak jak pisałam wcześniej - moja doktor powiedziała to samo, że mi zmierzy wymiary dopiero na połówkowym, bo teraz się nie mierzy. Ale no ja jej wytłumaczyłam, że jestem szalona i że musi mi podać wagę bo ja tylko na podstawie liczb jestem w stanie uwierzyć, że jest ok. No i zmierzyła.

A dr Hamela faktycznie brzydko się zachowała, dziwne bardzo :/ Koniec końców to Wasza sprawa i nie powinna aż tak ingerować. A u niej masz też połówkowe?

Jak ma się tak zachowywać dalej to może lepiej zmienić faktycznie lekarza, bo zaufanie do prowadzącego to podstawa.
    Tak miałam mieć u niej połówkowe. Ale jestem zapisana do niej i do dr Wrony. Myślę żeby przeniesc sie do niego na dalsze prowadzenie ciąży, ale no chce to jeszcze przemyśleć.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • MagdRy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni** wrote:

Rozmawiaj z nią osobiście. Chyba nie wie co jej grozi za rozpowoadanie takich rzeczy. Nawet jezeli powiedziala mezowi to dziwie sie ze jest na tyle glupi zeby Ci o tym mowic. Koniecznie powiedz jej wprost niech ma nauczke!

oar8s65gim9bi84v.png

• coma Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 21:09

uIHap1.png
‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ