Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Domcias wrote:My też już po wizycie. Dzieciątko rozwija się prawidłowo, waży ponad 400g. No i przeżyliśmy duże zaskoczenie, bo lekarz na dzien dzisiejszy uważa, że na 100% bedzie dziewczynka. A ja ostatnio ciuszkow w dinozaury i batmany nakupowalam
Ja czekam do połówkowych i potwierdzenie, że to na pewno dziewczynka zanim zacznę zakupy ciuchowe 😉20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Sisi, nie pamietam dokladnke, ale bylo to chyba w 12-13tc.
-
Domcias wrote:Sisi, nie pamietam dokladnke, ale bylo to chyba w 12-13tc.
-
Mi na prenatalnych lekarz najpiere powiedział, że chłopirc, potem że dziewczynka, a ostatecznie, że już sam nie jest pewien. Jakoś nastawiłam się, że chłopak, z buźki też na chłopca wygląda . Teraz aż mi się ciężko na dziewczynkę przestawić. Bardzo mnie zdziwiło jak na USG w 18 tyg. nic między nóżkami nie było.
Paula_30 lubi tę wiadomość
-
Nam też sie troche ciężko przestawić, ale najważniejsze żeby urodziło się całe i zdrowe. Reszta nie ma znaczenia. Dziś na koniec jeszcze lekarz powiedział, żebyśmy na nastepnej wizycie nie wspominali co powiedział i zobaczymy na kolejnym usg. Wiec dalej troche niepewni jestesmy i juz sama nie wiem jak sie do brzuszka zwracac Ale mimo wszystko powiedzial, ze na dzien dzisiejszy jest pewny w 100%, ze jest dziewczynka.
-
nick nieaktualny
-
Iza a w domu masz syna czy córkę?
U mnie w domu 8 latek i teraz będzie dziewczynka, mam nawet na zdjęciu umieszczoną pewną część ciała charakterystyczną 😊Paula_30 lubi tę wiadomość
-
U mnie w 15 tyg dr ocenił na 95% dziewczynke i mam nadzieję że się nie zmieni 😂 w domu mam synkaSynek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
nick nieaktualny
-
A któraś z was jest w ogóle jeszcze na duphastonie lub luteinie? Wczoraj po badaniu lekarz stwierdził, że jeszcze mam brać luteine, bo wg niego macica jest dosyć twarda i boi sie przerywac. Mnie tam nie przeszkadza, moge brac. Z jednej strony jestem psychicznie spokojniejsza, ale z drugiej chcialabym byc juz wolna od wkladania sobie na dole czego kolwiek
-
Domcias wrote:A któraś z was jest w ogóle jeszcze na duphastonie lub luteinie? Wczoraj po badaniu lekarz stwierdził, że jeszcze mam brać luteine, bo wg niego macica jest dosyć twarda i boi sie przerywac. Mnie tam nie przeszkadza, moge brac. Z jednej strony jestem psychicznie spokojniejsza, ale z drugiej chcialabym byc juz wolna od wkladania sobie na dole czego kolwiek
-
Domcias wrote:A któraś z was jest w ogóle jeszcze na duphastonie lub luteinie? Wczoraj po badaniu lekarz stwierdził, że jeszcze mam brać luteine, bo wg niego macica jest dosyć twarda i boi sie przerywac. Mnie tam nie przeszkadza, moge brac. Z jednej strony jestem psychicznie spokojniejsza, ale z drugiej chcialabym byc juz wolna od wkladania sobie na dole czego kolwiekSynek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
Ja myślałam, ze może chociaz dawke mi wlasnie zmniejszy, ale powiedział, ze nie bedzie tego robic. Ja biore w sumie od poczatku ciazy (6-7tc) 4x100mg.
-
nick nieaktualnyDomcias wrote:A któraś z was jest w ogóle jeszcze na duphastonie lub luteinie? Wczoraj po badaniu lekarz stwierdził, że jeszcze mam brać luteine, bo wg niego macica jest dosyć twarda i boi sie przerywac. Mnie tam nie przeszkadza, moge brac. Z jednej strony jestem psychicznie spokojniejsza, ale z drugiej chcialabym byc juz wolna od wkladania sobie na dole czego kolwiek
Ja nadal na luteinie. I też mam dość tej dowcipnej, ile to zachodu-podmyc sie (jej, bede robic remont łazienki to bidet sobie zrobie), włożyć (musze obcinac paznokcie bo przy długich to zle) a potem to dziadostwo wyplywa az niemilo. Wiem-narzekam. -
Iza34 wrote:Ja nadal na luteinie. I też mam dość tej dowcipnej, ile to zachodu-podmyc sie (jej, bede robic remont łazienki to bidet sobie zrobie), włożyć (musze obcinac paznokcie bo przy długich to zle) a potem to dziadostwo wyplywa az niemilo. Wiem-narzekam.
-
nick nieaktualnyJa tez bym chciała żeby z mojego chłopca się zrobiła dziewczynka na połówkowych:))) za dużo się naoglądałam ubranek dla dziewczynek:) dla chłopców jest dużo mniejszy wybór i takie trochę słabsze mi się wydają.
Z tego co czytałam.. hehe po tym wstępie zazwyczaj głupoty piszę? to pomiędzy 20-25 tygodniem najszybciej waga rośnie? To prawda? Bo teraz to nie wiem czy powinno się tyć co miesiąc tyle samo czy to jest ogólnie średnia i są miesiące kiedy trzeba więcej?
Zaczęłam szukać wózka... ciężka sprawa, bo jest w internecie strasznie dużo komentarzy i opinii zalatujących zwykłą reklamą i nie wiem w co wierzyć... Ja mam ochotę na jakiś zestaw 2w1 albo 3w1, któraś ma taki i była zadowolona ze spacerówki? Bo czytam, ze wyglada dobrze na zdjęciu i zawsze się okazuje ze spacerówka słaba i trzeba inną dokupić. Spodobały mi się zestawy 2w1 uppababy ale nie znalazłam zbyt dużo opinii, chyba nie jest zbyt popularny ten wózek? A z używanych Bugaboo kameleon, ale tez widzę wiele opinii, że spacerówka mała. Znacie jakąś stronę, gdzie można znaleźć wiele komentarzy i nie ma pseudo reklam?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 10:45
-
nick nieaktualnyMagdRy wrote:Jak bardzo dużo chodze to brzuch robi sie wiekszy i bardziej twardy. Lykam magnez codziennie. Poleze i brzuch juz nie jest tak napiety
Ja mam to samo, wieczorem albo po dłuższym spacerze się robi duży i twardy. Nie boli, ale jest prawie dwa razy większy niż rano. Jak się robi twardy to źle? Mój często jest twardy ale nie boli i jakoś się nad tym nie zastanawiałam, ze to może być coś złego. Ja nie jestem fanem tabletek, a wy bierzecie dużo nospy i magnezu, teraz już sama nie wiem co z tym twardnieniem, magnez i nospa są obowiązkowe?