Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cecylia wrote:Ja mam to samo, wieczorem albo po dłuższym spacerze się robi duży i twardy. Nie boli, ale jest prawie dwa razy większy niż rano. Jak się robi twardy to źle? Mój często jest twardy ale nie boli i jakoś się nad tym nie zastanawiałam, ze to może być coś złego. Ja nie jestem fanem tabletek, a wy bierzecie dużo nospy i magnezu, teraz już sama nie wiem co z tym twardnieniem, magnez i nospa są obowiązkowe?
Cecylia lubi tę wiadomość
-
Cecylia wrote:Ja tez bym chciała żeby z mojego chłopca się zrobiła dziewczynka na połówkowych:))) za dużo się naoglądałam ubranek dla dziewczynek:) dla chłopców jest dużo mniejszy wybór i takie trochę słabsze mi się wydają.
Z tego co czytałam.. hehe po tym wstępie zazwyczaj głupoty piszę? to pomiędzy 20-25 tygodniem najszybciej waga rośnie? To prawda? Bo teraz to nie wiem czy powinno się tyć co miesiąc tyle samo czy to jest ogólnie średnia i są miesiące kiedy trzeba więcej?
Zaczęłam szukać wózka... ciężka sprawa, bo jest w internecie strasznie dużo komentarzy i opinii zalatujących zwykłą reklamą i nie wiem w co wierzyć... Ja mam ochotę na jakiś zestaw 2w1 albo 3w1, któraś ma taki i była zadowolona ze spacerówki? Bo czytam, ze wyglada dobrze na zdjęciu i zawsze się okazuje ze spacerówka słaba i trzeba inną dokupić. Spodobały mi się zestawy 2w1 uppababy ale nie znalazłam zbyt dużo opinii, chyba nie jest zbyt popularny ten wózek? A z używanych Bugaboo kameleon, ale tez widzę wiele opinii, że spacerówka mała. Znacie jakąś stronę, gdzie można znaleźć wiele komentarzy i nie ma pseudo reklam?Cecylia lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
Cecylia wrote:Ja tez bym chciała żeby z mojego chłopca się zrobiła dziewczynka na połówkowych:))) za dużo się naoglądałam ubranek dla dziewczynek:) dla chłopców jest dużo mniejszy wybór i takie trochę słabsze mi się wydają.
Z tego co czytałam.. hehe po tym wstępie zazwyczaj głupoty piszę? to pomiędzy 20-25 tygodniem najszybciej waga rośnie? To prawda? Bo teraz to nie wiem czy powinno się tyć co miesiąc tyle samo czy to jest ogólnie średnia i są miesiące kiedy trzeba więcej?
Zaczęłam szukać wózka... ciężka sprawa, bo jest w internecie strasznie dużo komentarzy i opinii zalatujących zwykłą reklamą i nie wiem w co wierzyć... Ja mam ochotę na jakiś zestaw 2w1 albo 3w1, któraś ma taki i była zadowolona ze spacerówki? Bo czytam, ze wyglada dobrze na zdjęciu i zawsze się okazuje ze spacerówka słaba i trzeba inną dokupić. Spodobały mi się zestawy 2w1 uppababy ale nie znalazłam zbyt dużo opinii, chyba nie jest zbyt popularny ten wózek? A z używanych Bugaboo kameleon, ale tez widzę wiele opinii, że spacerówka mała. Znacie jakąś stronę, gdzie można znaleźć wiele komentarzy i nie ma pseudo reklam?
Teraz mamy spacerówkę joie litterax i jest super, będzie też dla drugiego.
Szukam jakiejś fajnej używanej gondoli, muszę poczytać opinie, a może któraś z was coś poleci?Cecylia lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Wychodzę!
Coma, ja mam odwrotnie z tymi ubrankami. Tyle oglądałam takich neutralnych, że teraz jak mi zasugerowano dziewczynkę, to jakoś ciężko oglądać te różowe
A na samym początku ciąży marzyłam o różowych ubrankach dla niemowląt.
Z tą wagą to wiem, że najintensywniej powinnyśmy przybierać właśnie w 2 trymestrze. Z tym okresem pomiędzy 20 a 25 tyg. to wydaje się być logiczne, bo maluchy wtedy szybko rosną.Magdalen, Paula_30, Audreyyy, Kropka89, Dzyzia, sisi, kudłata, Chanela lubią tę wiadomość
-
Ja biorę tylko magnez, 2tabletki dziennie bo jeszcze tego nie konsultowalam z ginem, w przyszły poniedziałek mam wizytę to spytam co i jak bo czasami zdarzają mi się takie twardnienia ale w sumie to jedno tylko było trochę bolesne jak dotąd. Bez nospy nie wychodzę w domu, ale jeszcze nie zdążyło mi się jej wziąć odkąd jestem w ciąży.
A co do wózków to tydzień temu wybraliśmy się do sklepów żeby tak wstępnie popatrzeć, porównać. Generalnie doradcy doradzają te 3 w1, że względu na to, że te pierwsze foteliki - nosidełka w zestawach nie przechodzą żadnych testów. My raczej kupimy uzywke 2w1, a na fotelikach i bazach nie będziemy oszczędzać. Jesienią /zimą to raczej na krótkie spacery po podwórku czy naszej wsi będziemy chodzić więc myślę, że nie potrzebujemy jakiegos wypasionego kółka 🙂 tym bardziej, że i tak wszędzie samochodem jeździmy (zakupy czy do rodziny). No i na pierwsze miesiące kupujemy kosz Mojżesza zamiast łóżeczka, więc nawet gdy pojedziemy do rodziny to będziemy go brać ze sobą żeby malutka miała w czym spać /polezec, więc też gondoli nie będziemy już ciągnąć ze sobą.
To tak teoretycznie, zobaczymy czy w praktyce wyjdzie Nam tak jak planujemy 🙂
-
Kijanka, wreszcie Cię wypuszczają Ciesz się resztkami długiego weekendu!
Ja jeszcze nie oglądałam nic z wyprawki, nawet na stronach on-line. Google chyba nawet się nie zorientował, że jestem w ciąży bo nadal wyświetlają mi się głównie reklamy podłóg i drzwi
Mi trzech różnych lekarzy powiedziało, że mam dziewczynkę więc zakładam, że to prawda,
ale jakoś tak wolę poczekać przynajmniej do połówkowych z "napalaniem się".
-
Cecylia wrote:Ja mam to samo, wieczorem albo po dłuższym spacerze się robi duży i twardy. Nie boli, ale jest prawie dwa razy większy niż rano. Jak się robi twardy to źle? Mój często jest twardy ale nie boli i jakoś się nad tym nie zastanawiałam, ze to może być coś złego. Ja nie jestem fanem tabletek, a wy bierzecie dużo nospy i magnezu, teraz już sama nie wiem co z tym twardnieniem, magnez i nospa są obowiązkowe?
Ja nie biore nospy wgl tylko magnez 1 tabletke dziennie profilaktycznie mysle ze jak sie duzo ruszamy to napiecie brzucha jest dosc normalne bierz magnez
-
Ja raczej prowadzę w ciąży bardzo spokojny tryb życia , czyli siedzenie, lezenie, spacerki. Ale ostatnie kilka dni mialam bardziej intensywne, duzo i dlugo chodzilam i rzeczywiscie w pewnym momencie poczulam, ze brzuch zrobił sie twardy. Później juz leżałam do konca dnia i wszystko wróciło do normy.
Ostatnio zaczelam tez odczuwac pachwiny, taki delikatny bol, jakby rozpierajacy. Nie wiem nawet jak to nazwac. Ale to pewnie macica się powieksza, bo juz dawno nie odczuwalam zadnego bólu, a rosnac przeciez musi, i tego prawie 0,5kg lokatora/lokatorke pomiescic -
Odstawiłam stopniowo luteinę do 12 tyg.
Z przybieraniem na wadze to różnie bywa. Ja w pierwszej ciąży startowałam z dość niskiej wagi i do 23 tyg było to samo więc domyślam się że nawet schudłam bo jednak brzuch był spory już i dziecko około 400 gram na połówkowym ważyło. A potem lawinowo poszło 18-20 kg w górę. Teraz wieksza waga startowa i jeszcze nie tyję, coś około 2 kg tylko. Jednakże boję się co będzie dalej 😂 -
U mnie 6kg na plusie 🙈 boje się co będzie dalej. No, ale trudno. Po ciąży bede zrzucać.
-
nick nieaktualnyAudreyyy wrote:Ja bym się chętnie zamieniła, bo z powodu skłonności do grzybic mam podjęzykową i to jest dopiero syf!!! Rozpuszcza się ponad pół godziny, ma lekki posmak leku z piachem, czasem zapominam bo muszę to wziąć po śniadaniu, przed bym umarła z głodu zanim to się rozpuści.
Bralam i tą podjezykowa i nawet jak mislam mdłości to bralam ja na czczo i bylo ok.
A co do nospy to ją odstawilam, biore jak brzuch boli i musze sie polozyc i przechodzi. Wcxoraj mialam kiepski dzień, dzis lepiej ale coś mnie kluje na boku, nieco wyżej niż pachwina i sie smieje ze bobo wpakował nogi w jajnik. Ale co to moze byc to nie wiem. Myślę że to nic groźnego, akurat po lewej stronie czesciej boli. -
Iza34 wrote:Bralam i tą podjezykowa i nawet jak mislam mdłości to bralam ja na czczo i bylo ok.
A co do nospy to ją odstawilam, biore jak brzuch boli i musze sie polozyc i przechodzi. Wcxoraj mialam kiepski dzień, dzis lepiej ale coś mnie kluje na boku, nieco wyżej niż pachwina i sie smieje ze bobo wpakował nogi w jajnik. Ale co to moze byc to nie wiem. Myślę że to nic groźnego, akurat po lewej stronie czesciej boli.
Mnie tez dzis kluje na wysokosci jajnika, i tez z lewej strony Nie wiem co to moze byc, ale kilka tygodni temu tez odczuwalam takie kłucie i wszystko bylo i jest ok. -
Co do wózka to spacerówkę mogę też z czystym sercem polecić joie litterax air, jest super.gondole miałam pożyczoną. Teraz dla bliźniaków już mamy bumbleride, trafiła się dobra okazja cenowa, wiec wzięliśmy.
Co do wyprawki mam sporo po córce, to czego brakuje dokupuje głównie na promocjach, więc idzie powoli, ale do przodu. -
kudłata wrote:Co do wózka to spacerówkę mogę też z czystym sercem polecić joie litterax air, jest super.gondole miałam pożyczoną. Teraz dla bliźniaków już mamy bumbleride, trafiła się dobra okazja cenowa, wiec wzięliśmy.
Co do wyprawki mam sporo po córce, to czego brakuje dokupuje głównie na promocjach, więc idzie powoli, ale do przodu.kudłata lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj prawdopodobnie byłam ostatnio dzień w pracy 😉 prawdopodobnie, bo wizyta u prowadzącego w poniedziałek, ale z tą cukrzycą coraz gorzej mi się pracuje u zdarza się, że nie mam czasu zjeść, a regularne jedzenie małych porcji jest zalecane. Ktoś pisał, że jest rocznik 87, a ja jestem 86 😉
mrt87, Paula_30 lubią tę wiadomość
1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
-
Wózek bumbleride wygląda porządnie. Ja mam po starszym synku Maxi Cosi Mura 3, kupiliśmy zestaw 3w1, spacerówki używaliśmy aż do czasu jak nie chciał już jeździć w wózku ale około 3 lat
-
Mi się bardzo podobają wózki Anex i cross i sport. Zanim kupię chciałabym się chociaż raz przyjechać i upewnic się ze to dobry wybór. Od znajomych mogłam odkupic za grosze Maxi cosi Stella ale i gondola i spacerowka są małe, długo nim nie pojezdzimy. Nosidełko chce maxi cosi cabrio fix, bo jest bezpieczny i lekki. No i myślę, ze jedno i drugie kupię we wrześniu, z tym że wózek raczej kupię używany, a fotelik nowy
-
O wózkach póki co nie mam zielonego pojęcia, ale właśnie kupuję pierwszego różowego pojacyka. Oswajam się z myślą o dziewczynce. Jak jednak będzie chłopczyk, to trudno. W moim bliskim otoczeniu 3 koleżanki są w ciąży, z czego jedna zdecydowała się na NIFTY i na 100% będzie dziewczynka. Więc jakby coś, będzie na prezent
A co do wózków, to my koniecznie chcemy taki z kołami jak od rowerka.
O, na przykład taki jak tu: https://allegro.pl/oferta/el-jot-wozek-dzieciecy-belletti-nature-line-3w1-6940794706?fromVariant=7028751150
Żeby się dało wjechać w bardziej wymagający teren. Marzy mi się wycieczka np. w Izery wiosną 2020. No i może też bym coś w Łodzi nawet jeszcze zimą pobiegała z wózkiem...