Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kijanka wrote:Zdecydowanie nie masz powodów do obaw. Ja czuję od spojenia łonowego do lekko poniżej pępka. Zależy jak się maleństwo ułoży. Raz czułam tak niepokojąco nisko, ale wszystko jest ok. Łożysko wysoko, szyjka twarda i pozamykana.
Dzięki Kijanka jak samopoczucie?
Martwiłam się, a tu Dzidziusiek przepłynął wyżej na drugą stronę brzuszka i teraz mam go pod pępkiem, po lewej stronieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 11:56
Kijanka lubi tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Maija wrote:Dzięki Kijanka jak samopoczucie?
Martwiłam się, a tu Dzidziusiek przepłynął wyżej na drugą stronę brzuszka i teraz mam go pod pępkiem, po lewej stronie -
ja zaparć też nie miałam w ogóle, rano śniadanie kawka i bieg go WC, ale ja tak mam od lat, kiedyś walczyłam z jelitem drażliwym, więc u mnie raczej to biegunki niż zaparcia
Ja ruchy czuje od 2 tygodni, jedną czuję zawsze po środku pod pępkiem i po lewej stronie, kopniaczki też zawsze z tej strony, przeważnie rano i pod wieczór jak leżę i wyprostuje nogi, ta co jest po prawej jest chyba głębiej umiejscowiona, bo jej łożysko przysłania szyjkę, i jak noszę ciasne spodnie, lub pasy w samochodzie zapięte, to potem czuje ból z prawej, w okolicy jajnika...ale ruchy słabiej. -
coma wrote:A to nie jest dziwne, że ja w ogóle nie mam zaparć? Wszystkie moje koleżanki w ciąży mają, Wy macie a ja mam regularność 100%. Pierwsza rzecz po przebudzeniu.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Ja zaparc tez nie mam, ale ja od dawna codziennie na sniadanie jem platki z mlekiem i mysle, ze to mleko pomaga.
-
Kijanka wrote:Tak się nawodniłam, że minęły mi problemy z cellulitem na udach . Jakby któraś miała ten problem, to 5 litrów wody dziennie skutecznie go rozwiązuje. Nie żebym wcześniej chodziła odwodniona, bo piłam ok 3 litrów.
-
Paula_30 wrote:Boże kijanka aż tak ?? ja bym chyba pękła od 5 litrów ,ledwo 2 wypijam
-
dziewczyny, cy ktorejs z Was zdarzyło sie stwardnienie brzucha na dluzszy czas? Fakt, że wczoraj nalatałam sie przy szykowaniu imienin mamy i wieczorem po falach skurczy miałam mega napiety brzuch ale jak sobie z tym radzic? wzielam nospe, po chy a 1,5 godz troszke pomogla ale musiałam po prostu sie polozyc i odpoczac. Dzis mam wrazenie jakiegos spięcia w pochwie, jakby cos trzymało tam wszystkie wnętrzności, wziełam progesteron na własną rękę i troche puszcza. Nie wiem czy to wszystko tylko efekt przemęczenia...
-
Kupiłam dzisiaj pierwszą rzecz dla malucha, łóżeczko chicco next to me, miała któraś z was przy pierwszym dziecku?
Mi z córką nie było potrzebne ale teraz myślę, że się sprawdzi.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Maija wrote:Cześć Dziewczyny! Chciałam zapytać, w którym miejscu brzucha czujecie ruchy? Czy zawsze są w tym samym miejscu? Czy zdarzają się wyżej niżej? Bo ja zostałam skopana przez syneczka dwa dni temu na wysokości pępka, a dziś odczuwam je znacznie niżej. Ale chyba dzidziuś ma jeszcze dużo miejsca i dlatego układa się w różnych wysokościach? Czy mam się martwić?
Raz niżej raz wyżej czasem czuje i widzę jak się mały przemieszcza
-
Aishha wrote:dziewczyny, cy ktorejs z Was zdarzyło sie stwardnienie brzucha na dluzszy czas? Fakt, że wczoraj nalatałam sie przy szykowaniu imienin mamy i wieczorem po falach skurczy miałam mega napiety brzuch ale jak sobie z tym radzic? wzielam nospe, po chy a 1,5 godz troszke pomogla ale musiałam po prostu sie polozyc i odpoczac. Dzis mam wrazenie jakiegos spięcia w pochwie, jakby cos trzymało tam wszystkie wnętrzności, wziełam progesteron na własną rękę i troche puszcza. Nie wiem czy to wszystko tylko efekt przemęczenia...
Jak bardzo dużo chodze to brzuch robi sie wiekszy i bardziej twardy. Lykam magnez codziennie. Poleze i brzuch juz nie jest tak napietyAishha, Cecylia lubią tę wiadomość
-
MagdRy wrote:Jak bardzo dużo chodze to brzuch robi sie wiekszy i bardziej twardy. Lykam magnez codziennie. Poleze i brzuch juz nie jest tak napiety
-
Cześć dziewczyny!
Można do was dołączyć? Termin mam również na listopad 😀agndra, sisi lubią tę wiadomość
-
Samopoczucie różnie, zmagam się ze skurczami i twardnieniem brzucha co wprawia mnie w pewną panikę. Ale jak czytałam tu na wątku to chyba zdarza się. Jestem już po krzywej cukrowej i niestety cukrzyca ciążowa regulowana na razie dietą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 18:10
-
nick nieaktualny
-
ja też masz sztywnienia/twardnienia brzucha...pytałam o to ginekolog... pomacała i mówi, że to normalne, że on taki jest, że u szczupłych osób mięśnie inaczej się układają i inaczej reagują, ale to prawda po większym wysiłku czuć to bardziej, jak poleżę, przechodzi...no i żadne jeansy nie wchodzą w grę, nawet z pasem ciążowym, brzuch boli po nich najbardziej i to uczucie pełnego pęcherza...a w WC 5 ml sikam!!! haha najbardziej denerwujące
-
Oj ja też mam przeczulice taką skóry na brzuchu, najlepiej mi w sukience Ala worek. Wychodzą mi w moczu bakterie dość liczne taki dopisek, ale leukocyty są ok i gin mówi że badanie jest dobre. Czy oby na pewno? Może jednak na własną rękę powinnam zrobić posiew moczu.