Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Zlaania1 wrote:Ja dziś rano miałam pobranie krwi. Niskie erytrocyty, hematokryt i hB. Także anemia. A wizytę u lekarza mam za miesiąc i nie ma mowy o wczesniejszej wizycie,bo na urlopie będzie. Może do wizyty samo się podniesie 😉😉😉
Plus ciśnienie dalej 100/65
Dużo zielonej natki pietruszki wcinaj. Dużo 🙂Zlaania1 lubi tę wiadomość
1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
-
Ja się dzisiaj tak źle czuje,że nie wiem co się dzieje. Cala noc nie spala.,brzuch boli i jakiś taki spięty i jakby mi coś na dole siedziało twardego jakby kamień i ciągnęło go w dół. Nie taki ból standardowy ale inny. Do tego mega mdłości całą noc. Kiedy już nie pamiętam ostatnich mdłości... Dobrze że mam dzisiaj mojego lekarza bo inaczej bym zwariowala
-
coma wrote:No ja raczej nie jadałam zbyt dużo owoców ani słodyczy przed ciążą więc dla mojego organizmu to jest szok A dzidziuś reaguje. Waga pewnie też zareaguje
Ja do wczoraj to nie byłam pewna co czuję, chociaż czułam takie muśnięcia już od paru dni. Wczoraj poczułam na pewno ruchy i dziś już wiem, że to właśnie to. Ta moja ciąża jest wg USG sporo starsza niż na suwaku więc trochę się niepokoiłam, że wcześniej nic nie czułam, ale teraz już mi lepiej. Teraz czekamy na takie prawdziwe kopniaki Kiedy można się ich spodziewać?
U mnie nigdy nie było muśnięć ani skrzydeł motyla, tylko słabe puknięcia. Teraz mam 22tyg i już od jakiegoś tygodnia zdarzają się takie mocniejsze "kopniaczki". Ale na początku rzadko. -
U mnie w moczu wyszły bardzo liczne fosforany bezpostaciowe, mętny mocz, ph 7.5, pojedyncze pasma sluzu. Lekarz nawet nie drgnął powieką. Opisał ten wynik jako w normie. Ich interesuje tak naprawdę tylko białkomocz, glukoza, ew. Liczne bakterie. Powodzial, że taka mamy wodę W Krakowie. Ja w poprzednich dniach piłam mega dużo Muszynianki, teraz myślę że to mogło wpłynąć na taki wynik. Kiedyś mi już wyszedł piasek w nerce i umówiłam się teraz do nefrologa.. Gin nie widzi potrzeby dopóki nie mam objawow bólowych. Ja wolę nie czekać na atak kolki czy coś.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 08:35
-
nick nieaktualnyA moje bobo szaleje po każdym posiłku a jak po słodkim to juz wogole. Tylko czuje w środku, jak poloze rękę to nie czuje. I jakoś tak nisko dzidzia siedzi.
Jaka ja jestem zmeczona po wczorajszym dniu. Znajoma pozyczyla nam ludzi do rwania truskawek, mąż z tesciem pojechali na rynek a ja musiałam tych ludzi wieczorem ogarnac, do tego mam gości. Spac bym juz poszla ale musze obiad ugotować. -
nick nieaktualny
-
Paula_30 wrote:Ja się dzisiaj tak źle czuje,że nie wiem co się dzieje. Cala noc nie spala.,brzuch boli i jakiś taki spięty i jakby mi coś na dole siedziało twardego jakby kamień i ciągnęło go w dół. Nie taki ból standardowy ale inny. Do tego mega mdłości całą noc. Kiedy już nie pamiętam ostatnich mdłości... Dobrze że mam dzisiaj mojego lekarza bo inaczej bym zwariowala
O której masz wizytę? Trzymam kciuki. Już miewałaś różne bóle w nocy i to pewnie wina tego łożyska... Bierzesz tą luteinę? -
silent wrote:U mnie nigdy nie było muśnięć ani skrzydeł motyla, tylko słabe puknięcia. Teraz mam 22tyg i już od jakiegoś tygodnia zdarzają się takie mocniejsze "kopniaczki". Ale na początku rzadko.
No ja właśnie czułam muśnięcia, ale obstawiałam, że to jelita, a od 2 dni mam już takie ...hmm... bąbelki, spięcia mięśni? Sama nie wiem, czuję po prostu robaka pod skórą
Też bym chciała już być w tej drugiej połówce ciąży -
coma wrote:O której masz wizytę? Trzymam kciuki. Już miewałaś różne bóle w nocy i to pewnie wina tego łożyska... Bierzesz tą luteinę?
-
Paula_30 wrote:O 16.00 miewałam bóle ale takie okresowe a to jest inne. Bardzo inne. To trochę jak na kupę ale byłam w WC i wcale nie jest lepiej. Cale podbrzusze mnie boli. Do tego te mdłości luteiny nie biorę bo czekalam na dzisiejszą wizytę czy mi prowadzący potwierdzi że mam brać
-
Paula_30 wrote:Mam:-( moje zaparcie to mini porody,ale próbowałam śliwki,inne owoce,syrop i nic
Wiem, że to nic śmiesznego ale "mini-porody" mnie rozwaliły :p jak ja to dobrze rozumiem... Mam zaparcia 7-dniowe. Jedyne co pomaga to jogurt lub mleko z otrebami. Ale efekt jest na drugi dzien.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 09:26
Paula_30 lubi tę wiadomość
-
silent wrote:Wiem, że to nic śmiesznego ale "mini-porody" mnie rozwaliły :p jak ja to dobrze rozumiem... Mam zaparcia 7-dniowe. Jedyne co pomaga to jogurt lub mleko z otrebami. Ale efekt jest na drugi dzien.
sisi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnycoma wrote:A to nie jest dziwne, że ja w ogóle nie mam zaparć? Wszystkie moje koleżanki w ciąży mają, Wy macie a ja mam regularność 100%. Pierwsza rzecz po przebudzeniu.
Ja tez nie mam zaparc, jak juz to ze 2 dni nie chodzę do wc ale to nie zaparcia. -
coma wrote:A to nie jest dziwne, że ja w ogóle nie mam zaparć? Wszystkie moje koleżanki w ciąży mają, Wy macie a ja mam regularność 100%. Pierwsza rzecz po przebudzeniu.
Też miałam o to pytać, bo ja również nie mam problemu z zaparciami. U mnie to raczej częściej biegunki są... Ostatnie w dni strasznie mnie pedzilo. -
Domcias wrote:Też miałam o to pytać, bo ja również nie mam problemu z zaparciami. U mnie to raczej częściej biegunki są... Ostatnie w dni strasznie mnie pedzilo.
-
Cześć Dziewczyny! Chciałam zapytać, w którym miejscu brzucha czujecie ruchy? Czy zawsze są w tym samym miejscu? Czy zdarzają się wyżej niżej? Bo ja zostałam skopana przez syneczka dwa dni temu na wysokości pępka, a dziś odczuwam je znacznie niżej. Ale chyba dzidziuś ma jeszcze dużo miejsca i dlatego układa się w różnych wysokościach? Czy mam się martwić?Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Maija wrote:Cześć Dziewczyny! Chciałam zapytać, w którym miejscu brzucha czujecie ruchy? Czy zawsze są w tym samym miejscu? Czy zdarzają się wyżej niżej? Bo ja zostałam skopana przez syneczka dwa dni temu na wysokości pępka, a dziś odczuwam je znacznie niżej. Ale chyba dzidziuś ma jeszcze dużo miejsca i dlatego układa się w różnych wysokościach? Czy mam się martwić?