Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Zlaania1 wrote:Ja za tydzień man ostatnie Usg w ciąży. Jeżeli w Szwecji stwierdzą,że to nic takiego to nawet Usg więcej mi nie zrobią... Będę do Polski w kółko jeździć
Na chwilę obecną jest 34mm i 39 mmSynek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
Zlaania1 wrote:Sorry 3.4mm i 3.9 mm . Z tego wszystkiego głupoty piszę. I mam kontrolować narazie tylko.Synek ❤️
Iza34 wrote:Ja mam. Biszkopt z pianka truskawkowa. Ale w tej chwili przepis lezy wysooooko, mysualabym wejsc na blat szafki a nie moge. Jak bardzi chcesz to pisz, to mąż wieczorem zdejmie.
Iza, dzięki! Już w piekarniku jest to poprzednie następnym razem! -
Ja mam dziewczyny jeszcze pytanie odnośnie twardej macicy. Brzuch poniżej pępka jest właśnie dość twardy jak leżę. I nie wiem, czy to normalne bo np dziecko się tak układa, albo wyczuwam po prostu macie która ma taka właśnie być...? 🤔
Jakie są Wasze brzuchy?Synek ❤️
Ewelina92 wrote:Ja mam dziewczyny jeszcze pytanie odnośnie twardej macicy. Brzuch poniżej pępka jest właśnie dość twardy jak leżę. I nie wiem, czy to normalne bo np dziecko się tak układa, albo wyczuwam po prostu macie która ma taka właśnie być...? 🤔
Jakie są Wasze brzuchy?
U mnie akurat dzisiaj malec mnie stresuje, bo umościł się królewicz (albo raczej królewna) gdzieś w podbrzuszu i chyba ma mało miejsca, bo ciągle daje o sobie znać. I dzisiaj akurat pod pępkiem mam mięciutko, a taka twarda gulka jest w podbrzuszu. Ale jak się budzę, to prawie zawsze malec siedzi sobie gdzieś wyżej. Z reguły po prawej stronie poniżej pępka mam takie całkiem spore twarde wybrzuszenie. Śmiesznie to wygląda, bo niesymetrycznie.
EDIT: Na poprzedniej wizycie pytałam lekarza prowadzącego o te twarde wybrzuszenia po przebudzeniu. Ginekolog stwierdził po badaniu, że to maluszek się tak układa a z macicą jest ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 21:44
-
Mam pytanie do dziewczyn, które nadal aplikują sobie luteinę. Czy wyczuwacie jeszcze szyjkę macicy czy macie ją na tyle wysoko, że na nią nie natrafiacie?
Ja od kilku dni ją znowu wyczuwam, może się obniżyła albo coś?
Powiem Wam, że nie znoszę być wieczorami sama w domu, bo wkręcam sobie nie wiadomo co. -
Mnie tez sie czasem wydaje, ze ponizej pepka mam twardszy brzuch, zazwyczaj wtedy, gdy dzidzius właśnie jest niżej. Nie wiem w ogóle jaki powinien byc ten ciążowy brzuch, bo moj wydaje sie miekki jak leżę, ale kiedy stoje to zazwyczaj jest twardszy. Moze nie jak kamien, ale jest inny niz "nieciazowy".
Jesli chodzi o luteine, to ja nie wyczuwam szyjki i w sumie nie wiem, gdzie sie znajduje i jaka powinna byc w dotyku, bo nidgy sama jej nie badalam. Ale mimo wszystko, kiedy wsadzam luteine to nie wyczuwam nic poza sciankami pochwy... A ja sie ostatnio zastanawiam, czy prawidlowe jest to, ze po aplikacji luteiny na palcu pozostają takie jakby biale resztki?
Jaki w ogóle macie śluz na tym etapie ciąży? Ja mam non stop mokre majtki, ale sluz jest bezbarwny i raczej bardzo wodnisty (u mnie z resztkami luteiny). -
Domcias wrote:Jesli chodzi o luteine, to ja nie wyczuwam szyjki i w sumie nie wiem, gdzie sie znajduje i jaka powinna byc w dotyku, bo nidgy sama jej nie badalam. Ale mimo wszystko, kiedy wsadzam luteine to nie wyczuwam nic poza sciankami pochwy... A ja sie ostatnio zastanawiam, czy prawidlowe jest to, ze po aplikacji luteiny na palcu pozostają takie jakby biale resztki?
Jaki w ogóle macie śluz na tym etapie ciąży? Ja mam non stop mokre majtki, ale sluz jest bezbarwny i raczej bardzo wodnisty (u mnie z resztkami luteiny).
Ja mam biały i to niekoniecznie przez luteinę. Czasem też wodnisty. Nie wiem, czy jest go mało czy dużo, ale zawsze jest ślad na bieliźnie. Im więcej chodzę, tym więcej śluzu.
Białe resztki na palcu też mam.
Raaatunku, co z tą szyjką!? -
ListopadowaMama wrote:A od jakiego mniej wiecej tc mozna spodziewać się malucha i ruchów nad pepkiem?
Nie mam pojęcia, ale mój dzidzius wczoraj i dziś kopnął/ruszył się na wysokosci pepka. Uczucie jakby mi pepek mial wyskoczyć -
nick nieaktualnyJa nie wyczuwam szyjki, sciany pochwy sa mieciutkie a bialy palec to chyba poprzednia luteina. A jeszcze co do szyjki- przez tyle lat staran w czasie owulki ja sprawdzalam i naprawde rzadko kiedy byla tak wysoko ze jej nie wyczuwalam, teraz jej nie wyczuwam wogole choc specjalnie jej teraz nie szukam bo po co tam gmerac.
-
mrt87 wrote:Zanes masz jeszcze dwa zarodki na zimowisku 5 dniowe? Ja mam jedną blastke 4AA.
U mnie słodkie wypieki tylko na ksylitolu i mące z grubego przemiału. Ksylitol jest ekstra, mąka niekoniecznie ale lepsze to niż coś sklepowego po czym cukier wywali w kosmos.
To ja sie pochwalę 4 blastki na zimowiskumrt87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula_30 wrote:Iza34 to chyba Ty mi powiedziałaś o plukance z soda na dziąsła? To bardzo podziałało:-) w połączeniu z sacholem wyszlo super,już nie boli i opuchlizna schodzi
To bardzo się ciesze. Osobiscie tego nie stosowalam ale ten sposob polecala farmaceutka.Paula_30 lubi tę wiadomość
-
ja czuje ruchy na wysokości pępka, raz widziałam nawet jakiegoś kopniaka obok pępka jedną czuje codziennie właśnie tam i po lewej stronie, ta po prawej jest gdzieś głębiej i niżej, czuję ją słabiej ale czuję moje muszą się pomieścić dwie, może dlatego czuje ruchy wyżej...
ale za to jak mnie boli kość ogonowa...głównie leże na bokach a kość boli, głównie przy chodzeniu.. podobno miednica się rozluźnia, ale czuje jakbym mocno ją obiła -
anqa123 wrote:ale za to jak mnie boli kość ogonowa...głównie leże na bokach a kość boli, głównie przy chodzeniu.. podobno miednica się rozluźnia, ale czuje jakbym mocno ją obiła
Mnie tez boli od kilku dni kość ogonowa i powiedziałam o tym tej doktor w Luxmedzie to mnie nastraszyla, ze to
Niedobrze i jak nie przejdzie to cesarka bo może pęknąć przy porodzie. Ale no ja nie mam zbyt dobrego zdania o luxmed i lekarzach tam pracujących wiec siła rzeczy nie przywiązuje się do tej opinii.
Wczoraj mój mąż poczuł trzy kopniaki pod rząd dotykając ręka brzucha strasznie się wzruszył a ja się cieszę jak głupi ze czuje już mała tak wyraźnie.
-
nick nieaktualny
-
ListopadowaMama wrote:A od jakiego mniej wiecej tc mozna spodziewać się malucha i ruchów nad pepkiem?
-
Ja wczoraj miałam polówkowe. Wszystko w porządku, potwierdziła się dziewczynka (nawet nam wargi sromowe lekarz wskazywał, ale jak dla mnie to czarno-białe plamy były ), 386 G. Oczywiście znowu się ulożyła w beznadziejny sposób, więc nie mamy zdjęcia twarzy, bo całe badanie zagladala sobie w pępek.
coma, Magdalen, Spirit, sisi, Moni**, Cecylia, momo, Chanela lubią tę wiadomość