X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlaania1 wrote:
    Ja za tydzień man ostatnie Usg w ciąży. Jeżeli w Szwecji stwierdzą,że to nic takiego to nawet Usg więcej mi nie zrobią... Będę do Polski w kółko jeździć
    Na chwilę obecną jest 34mm i 39 mm
    34 i 39mm? Jesteś pewna? Co lekarz na to mówił?

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry 3.4mm i 3.9 mm . Z tego wszystkiego głupoty piszę. I mam kontrolować narazie tylko.

b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlaania1 wrote:
    Sorry 3.4mm i 3.9 mm . Z tego wszystkiego głupoty piszę. I mam kontrolować narazie tylko.
    No to podobnie jak u mnie. Mojej znajomej córka miała to samo tylko naprawdę były bardzo powiększone te miedniczki. Skutkowało to częstymi infekcjami pęcherza, miała zabieg i teraz już wszystko jest dobrze. Trzeba być dobrej myśli :)

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

27.03 jest serduszko ❤️
  • coma Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ja mam. Biszkopt z pianka truskawkowa. Ale w tej chwili przepis lezy wysooooko, mysualabym wejsc na blat szafki a nie moge. Jak bardzi chcesz to pisz, to mąż wieczorem zdejmie.

Iza, dzięki! Już w piekarniku jest to poprzednie :) następnym razem!

uIHap1.png
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziewczyny jeszcze pytanie odnośnie twardej macicy. Brzuch poniżej pępka jest właśnie dość twardy jak leżę. I nie wiem, czy to normalne bo np dziecko się tak układa, albo wyczuwam po prostu macie która ma taka właśnie być...? 🤔
    Jakie są Wasze brzuchy?

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

27.03 jest serduszko ❤️
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina92 wrote:
    Ja mam dziewczyny jeszcze pytanie odnośnie twardej macicy. Brzuch poniżej pępka jest właśnie dość twardy jak leżę. I nie wiem, czy to normalne bo np dziecko się tak układa, albo wyczuwam po prostu macie która ma taka właśnie być...? 🤔
    Jakie są Wasze brzuchy?

U mnie akurat dzisiaj malec mnie stresuje, bo umościł się królewicz (albo raczej królewna) gdzieś w podbrzuszu i chyba ma mało miejsca, bo ciągle daje o sobie znać. I dzisiaj akurat pod pępkiem mam mięciutko, a taka twarda gulka jest w podbrzuszu. Ale jak się budzę, to prawie zawsze malec siedzi sobie gdzieś wyżej. Z reguły po prawej stronie poniżej pępka mam takie całkiem spore twarde wybrzuszenie. Śmiesznie to wygląda, bo niesymetrycznie.

EDIT: Na poprzedniej wizycie pytałam lekarza prowadzącego o te twarde wybrzuszenia po przebudzeniu. Ginekolog stwierdził po badaniu, że to maluszek się tak układa a z macicą jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 21:44

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które nadal aplikują sobie luteinę. Czy wyczuwacie jeszcze szyjkę macicy czy macie ją na tyle wysoko, że na nią nie natrafiacie?
    Ja od kilku dni ją znowu wyczuwam, może się obniżyła albo coś?
    Powiem Wam, że nie znoszę być wieczorami sama w domu, bo wkręcam sobie nie wiadomo co.

8p3os65gur64a6vr.png
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez sie czasem wydaje, ze ponizej pepka mam twardszy brzuch, zazwyczaj wtedy, gdy dzidzius właśnie jest niżej. Nie wiem w ogóle jaki powinien byc ten ciążowy brzuch, bo moj wydaje sie miekki jak leżę, ale kiedy stoje to zazwyczaj jest twardszy. Moze nie jak kamien, ale jest inny niz "nieciazowy".

Jesli chodzi o luteine, to ja nie wyczuwam szyjki i w sumie nie wiem, gdzie sie znajduje i jaka powinna byc w dotyku, bo nidgy sama jej nie badalam. Ale mimo wszystko, kiedy wsadzam luteine to nie wyczuwam nic poza sciankami pochwy... A ja sie ostatnio zastanawiam, czy prawidlowe jest to, ze po aplikacji luteiny na palcu pozostają takie jakby biale resztki?

Jaki w ogóle macie śluz na tym etapie ciąży? Ja mam non stop mokre majtki, ale sluz jest bezbarwny i raczej bardzo wodnisty (u mnie z resztkami luteiny).

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias wrote:
    Jesli chodzi o luteine, to ja nie wyczuwam szyjki i w sumie nie wiem, gdzie sie znajduje i jaka powinna byc w dotyku, bo nidgy sama jej nie badalam. Ale mimo wszystko, kiedy wsadzam luteine to nie wyczuwam nic poza sciankami pochwy... A ja sie ostatnio zastanawiam, czy prawidlowe jest to, ze po aplikacji luteiny na palcu pozostają takie jakby biale resztki?

Jaki w ogóle macie śluz na tym etapie ciąży? Ja mam non stop mokre majtki, ale sluz jest bezbarwny i raczej bardzo wodnisty (u mnie z resztkami luteiny).

Ja mam biały i to niekoniecznie przez luteinę. Czasem też wodnisty. Nie wiem, czy jest go mało czy dużo, ale zawsze jest ślad na bieliźnie. Im więcej chodzę, tym więcej śluzu.
    Białe resztki na palcu też mam.
    Raaatunku, co z tą szyjką!? :)

8p3os65gur64a6vr.png
  • ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od jakiego mniej wiecej tc mozna spodziewać się malucha i ruchów nad pepkiem?

201910251756.png
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ListopadowaMama wrote:

Nie mam pojęcia, ale mój dzidzius wczoraj i dziś kopnął/ruszył się na wysokosci pepka. Uczucie jakby mi pepek mial wyskoczyć :D

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wyczuwam szyjki, sciany pochwy sa mieciutkie a bialy palec to chyba poprzednia luteina. A jeszcze co do szyjki- przez tyle lat staran w czasie owulki ja sprawdzalam i naprawde rzadko kiedy byla tak wysoko ze jej nie wyczuwalam, teraz jej nie wyczuwam wogole choc specjalnie jej teraz nie szukam bo po co tam gmerac.

• Sabrina Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrt87 wrote:
    Zanes masz jeszcze dwa zarodki na zimowisku 5 dniowe? Ja mam jedną blastke 4AA.

U mnie słodkie wypieki tylko na ksylitolu i mące z grubego przemiału. Ksylitol jest ekstra, mąka niekoniecznie ale lepsze to niż coś sklepowego po czym cukier wywali w kosmos.

To ja sie pochwalę 4 blastki na zimowisku :)

mrt87 lubi tę wiadomość

3jgx6vgc8fs23gs6.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 to chyba Ty mi powiedziałaś o plukance z soda na dziąsła? To bardzo podziałało:-) w połączeniu z sacholem wyszlo super,już nie boli i opuchlizna schodzi :-)

860i3e5edambhnvb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2019, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Iza34 to chyba Ty mi powiedziałaś o plukance z soda na dziąsła? To bardzo podziałało:-) w połączeniu z sacholem wyszlo super,już nie boli i opuchlizna schodzi :-)

To bardzo się ciesze. Osobiscie tego nie stosowalam ale ten sposob polecala farmaceutka.

Paula_30 lubi tę wiadomość

• anqa123 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czuje ruchy na wysokości pępka, raz widziałam nawet jakiegoś kopniaka obok pępka ;) jedną czuje codziennie właśnie tam i po lewej stronie, ta po prawej jest gdzieś głębiej i niżej, czuję ją słabiej ale czuję ;) moje muszą się pomieścić dwie, może dlatego czuje ruchy wyżej...

ale za to jak mnie boli kość ogonowa...głównie leże na bokach a kość boli, głównie przy chodzeniu.. podobno miednica się rozluźnia, ale czuje jakbym mocno ją obiła

zi13sek29opsyrz7.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anqa123 wrote:
    ale za to jak mnie boli kość ogonowa...głównie leże na bokach a kość boli, głównie przy chodzeniu.. podobno miednica się rozluźnia, ale czuje jakbym mocno ją obiła

Mnie tez boli od kilku dni kość ogonowa i powiedziałam o tym tej doktor w Luxmedzie to mnie nastraszyla, ze to
    Niedobrze i jak nie przejdzie to cesarka bo może pęknąć przy porodzie. Ale no ja nie mam zbyt dobrego zdania o luxmed i lekarzach tam pracujących wiec siła rzeczy nie przywiązuje się do tej opinii.

Wczoraj mój mąż poczuł trzy kopniaki pod rząd dotykając ręka brzucha :) strasznie się wzruszył :) a ja się cieszę jak głupi ze czuje już mała tak wyraźnie.

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zmeczona i niewyspana i głowa mnie boli a tyle chcialam zrobic.

• Aishha Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ListopadowaMama wrote:
    To chyba maluszek decyduje gdzie się zlokalizuje i kiedy, u mnie już siedzi nad pepkiem od tygodnia i np dziś nie wiedziałam jak spać bo kopał w każdy bok...jak ja na prawy to on i tam i później na drugą stronę.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam polówkowe. Wszystko w porządku, potwierdziła się dziewczynka (nawet nam wargi sromowe lekarz wskazywał, ale jak dla mnie to czarno-białe plamy były ), 386 G. Oczywiście znowu się ulożyła w beznadziejny sposób, więc nie mamy zdjęcia twarzy, bo całe badanie zagladala sobie w pępek.

coma, Magdalen, Spirit, sisi, Moni**, Cecylia, momo, Chanela lubią tę wiadomość

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ