X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    No właśnie miałam pytać Was o co chodzi z tym lozyskiem bo na prenatalnych mam wpisane ze na przedniej ścianie a teraz przy polowkowych jest wpisane ze na tylnej. Myślałam że to mój lekarz coś namieszal.
    Może to kwestia oceny. Mogło być od początku jakoś z boku i przypisanie go przód/tył było trudne. Raz lekarz ocenił tsk, raz inaczej.
    U mnie też na prenatalnym powiedzieli, że łożysko mam na tylnej ścianie, a w szpitalu, że bardziej z tyłu ;)

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Źle popatrzył pewnie wcześniej,ale to nie ma znaczenia większego gdzie jest chyba?

Chyba ma znaczenie tylko to przodujace

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam trochę głupie pytanie - czy silne parcie w toalecie może szkodzić ciąży? Skracać szyjkę itp?

• Spirit Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Chyba ma znaczenie tylko to przodujace
    No tak,a przód tył to żadna różnica,może przy cięciu cesarskim jakieś znaczenie ma ale nie sądzę

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dubel

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 21:41

860i3e5edambhnvb.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka wrote:
    Mam trochę głupie pytanie - czy silne parcie w toalecie może szkodzić ciąży? Skracać szyjkę itp?
    Nie takie głupie bo mi lekarz powiedział że przy moich lozysku(podejrzenie przodujacego brzeźnie) muszę unikać zaparć i robić wszystko żeby się wypróżniać co drugi dzień najpóźniej. Ale ciężko z tym u mnie i mam przeważnie mini porody

860i3e5edambhnvb.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30, próbowałaś Lactulosę? Mnie ostatnio lekarz zalecił ze względu na silne zaparcia, mam brać do porodu. Też się stresuję, czy od silnego parcia szyjka moze się skrócić ;/ Kilka dni temu miałam straszne problemy w toalecie. Wizyta dopiero za trzy tygodnie, ale chyba pójdę wcześniej sprawdzić czy wszystko ok.

3uqruv0.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka, u mojej szwagierki u małej chyba wyszedł wynik niejednoznaczny ale chyba w końcu uznali, że dziecko ma tę cytomegalię wrodzoną. Niestety nie wiem, czy już usg na to wskazywało czy lekarka ją rutynowo wysłała na badanie poziomu przeciwwciał. Nie każdy lekarz to robi, bo przy CMV nie ma obowiązku.

FNh9p2.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:
    Paula_30, próbowałaś Lactulosę? Mnie ostatnio lekarz zalecił ze względu na silne zaparcia, mam brać do porodu. Też się stresuję, czy od silnego parcia szyjka moze się skrócić ;/ Kilka dni temu miałam straszne problemy w toalecie. Wizyta dopiero za trzy tygodnie, ale chyba pójdę wcześniej sprawdzić czy wszystko ok.
    Próbowałam i syrop i inne rzeczy :-/ zmieniłam chleb na razowy i pije dziennie 3 litry wody. I już 3 dzień znowu bez efektu :-/

860i3e5edambhnvb.png
  • Liliaczerwcowa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka78 wrote:
    Witam po przerwie.u nas dalej ciężkie chwile sle już troszkę lepiej.pisalam wam o wodobrzusze.wchlonelo się po tygodniu.cuda się zdazdja.niestety poznałam przyczynę wodobrzusza.zostalam w ciazy zarażona wirusem cytomegalii.zwykla wirusowa wieku przedszkolnego.niestety dla płodu niebexpiecxna gdy zarazi się poraz pierwszy w ciazy.jak wirus opryszczki.niebezpiecxny tylko wtedy gdy zarazimy się w ciazy po raz pierwszy.nawet objawów się nie ma.gdybym zrobiła usg tydxien pozniej nawet bym nie wiedziała ☹️2 lipca połówkowe wiec będą sprawdzać wszystkie narządy.szczegolnid mózg gdyż wirus szczegolnid doprowadza do problemów neurologicznych.ciezko psychicznie sle muszę się trzymać.najsmieszniejsze ze js nie mam kontaktu z małymi dziećmi.pech.

Ja zarazilam się również cytomegalis będąc w pierwszej ciąży lub tuż po niej, nie wiem dokładnie bo w pierwszej ciąży nie miałam badania w tym kierunku w drugiej ciąży wyszło że ją przechodziłam, na szczęście nie było żadnych powikłań, dzieci zdrowe, aktualnie mam cały czas przeciwciała dość wysoki poziom. Jaki wyszedł poziom u Ciebie igg igm?mogę porównać ze swoim

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się wczoraj wywrocilam na chodniku i teraz jestem w szpitalu na obserwacji. Normalnie to chyba to przesunięcie środka ciężkości w ciąży tak zadzialalo, bo ani się nie potknelam ani nie miałam zwrotów głowy. W jednej chwili stałam, w drugiej już lezalam. Zdążyłam się tylko trochę na bok przekręcić i ręką brzuch podeprzeć :/

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dyzia aby nic wam sie nie stalo. Szybko wracajcie do domu.

• silent Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Próbowałam i syrop i inne rzeczy :-/ zmieniłam chleb na razowy i pije dziennie 3 litry wody. I już 3 dzień znowu bez efektu :-/

U mnie po tej akcji kilka dni temu co wyłam z bolu i bezsilności postanowiłam juz nigdy do takiego parcia nie dopuścić i spróbować combo:

- lactulosum 3 x dziennie łyżka stołowa
    - szklanka kefiru z otrębami (nie żałować)
    - activia jogurt z siemieniem lnianym lub śliwka
    - duży koktail ze zblendowanego jabłka ze skórka i koniecznie kiwi
    - oczywiście woda, 3l
    - nie pije juz barszczu czerwonego, ukraińskiego, zabielanego - u mnie to ewidentnie pogarsza sprawę
    - białe pieczywo zostawiłam, nie potrafię bez tego żyć :)

I od kilku dni muszę przyznać, ze dopiero takie codziennie combo przynosi efekt! Ale szyjkę i tak pójdę jutro chyba sprawdzić, bo nie daje mi to spokoju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 09:26

3uqruv0.png
  • agndra Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak z Waszymi piersiami? Mi zaczyna siara plamić koszulkę. Nie jakoś mocno, ale kropki mam. Martwię się, że tak wcześnie to zły objaw.

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
  • coma Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    .
    Coma, jak tam ciasto? :)

Dziękuję! Super, wczoraj zeżarłam 2 kawałki i mój lokator bardzo się cieszył - seria kopów poszła :)

Kijanka lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:

A słaba kawa z mlekiem rano? U mnie przed ciążą to działało ze 100% skutecznością. Ewentualnie to siemię lniane - ja na problemy trawienne robiłam sobie kisielek - mieliłam je w młynku do kawy (bardzo ważne żeby mielić samemu a nie kupować już zmielone) i zalewałam. Paskudne ale dobrze wpływa na jelita.

A co do Twojego łożyska, to wczoraj gadałam z koleżanką, która do 31 tygodnia cały czas miała zdiagnozowane łożysko brzeznie przodujące, a na USG 3 trymestru ładnie jej się podniosło i wszystko jest super :) Więc nic się nie martw, będzie dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 10:02

Paula_30 lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dyzia rany współczuję... Stres ogromny ale ważne, że z Maluszkiem wszystko ok!

Obudziłam się o 5 rano z myślą, że przecież kilka razy zjadłam kilka czereśni prosto z naszego drzewa i uzmysłowiłam sobie, że mogłam zarazić się toxo!!! Jutro z rana pojadę na badania bo moja wyobraźnia zaczęła ostro działać. Czasem coś człowiek zrobi a wogole nie pomyśli 🙈

• Alu_87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka wrote:
    Dyzia rany współczuję... Stres ogromny ale ważne, że z Maluszkiem wszystko ok!

Obudziłam się o 5 rano z myślą, że przecież kilka razy zjadłam kilka czereśni prosto z naszego drzewa i uzmysłowiłam sobie, że mogłam zarazić się toxo!!! Jutro z rana pojadę na badania bo moja wyobraźnia zaczęła ostro działać. Czasem coś człowiek zrobi a wogole nie pomyśli 🙈
    a jakby ten pierwotniak miał się tam znaleźć? Myślałam, że to dotyczy warzyw i owoców które mają kontakt z ziemią albo ktoś przeniósł na rękach, czy się mylę?

Audreyyy lubi tę wiadomość

32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
    MTHFR_1298 A-C-homozygota,
    amh 3,8
    słabsze nasienie
    3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
    ...........................................................
    styczeń 2019 MedArt
    4 IUI: 06.03.2019 :)))
    Emilka 03.11.2019 :)))
  • coma Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka wrote:

Też musze sobie zbadać i toksoplazmozę i cytomegalię, bo żadnej nie przechodziłam :( I chociaż pilnuję się bardzo z myciem wszystkiego, myciem rąk, uciekaniem od kotów to ciągle się boję. Pocieszam się, że skoro przez te wszystkie lata się nie zaraziłyśmy to jaka jest szansa, że to się wydarzy właśnie teraz? Ja wcześniej często jadłam owoce prosto z krzaków u moich dziadków, sushi raz w tygodniu, tatara na studiach w jakichś barach typu "Pijalnia wódki i piwa', mieszkałam 2 lata w Hiszpanii i żarłam wszelkie sery, jamony, chorizo. Mnóstwo podejrzanego żarcia. A teraz nie jem mięsa w ogóle. Musi być dobrze.

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu_87 wrote:
    a jakby ten pierwotniak miał się tam znaleźć? Myślałam, że to dotyczy warzyw i owoców które mają kontakt z ziemią albo ktoś przeniósł na rękach, czy się mylę?
    Naczytałam się, że ptaki też mogą to dziadostwo przenosić :( nigdy nie przechodziłam tej choroby pomimo różnych niebezpiecznych sytuacji (jak sobie tak teraz przypomnę🙈) więc liczę na to, że może i teraz mnie ominie ale w ciąży schizy są o wiele większe :(

‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ