Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
silent wrote:
Haha, ja nie jestem wprawdzie z Krakowa, ale powiem Wam, że teraz kupuję nowe ubranka i też mam nadzieję, że po pierwszym dziecku szybko uda nam się zajść w kolejną ciążę i wykorzystam rzeczy. Tak łatwiej mi się pogodzić ze znikaniem pieniążków z kontasilent lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam bardzo duzo rzeczy na strychu po corce i po innych dzieciakach i narazie stoi, czekam na remont, czekam na przemeblowanie pokoju, no i czekam na poznanie plci bo po co mi prac rozowy pajac z przeurocza myszka w baletkach jak mialby byc chlopiec. Jeszcze nic, ani jednej rzeczy nie kupilam.
-
Miałam tak samo jak np chowałan eleganckie koszule po syn k U, że taka szkoda że ubrane tylko kilka razy no bo po placu zabaw z krawatem biegać nie będzie :p i teraz hop drugi ubierze i wtedy już mniejszy zal jak barszcz z wigilii ma tym wyląduje ^^
silent lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
Ooo to zazdroszczę, że macie już tyle rzeczy muszę się wziąć za zakupy.
Zapomniałam napisać, że mam już zapas chusteczek nawilżanych i 2 paczki pampersów 🤪
Ale pora pomyśleć powoli chyba o rzeczach dla siebie, czyli jakieś koszule, biustonosze do karmienia, laktaror... ^^
Co do wózka to teściowie zadeklarowali, że kupią tylko ciekawe kiedy ^^
Jakiś czas temu podobał mi się Bebetto Nitello, a teraz na tapecie jest Cybex Leotie Flex. Jest niedrogi i dobre opinie.Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
Iza34 wrote:Jeju, w ciąży pojawil mi sie syndrom niespokojnych nog ktory pojawia sie jak jestem mega zmęczona. I to jest nie do wytrzymania.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
nick nieaktualnyJa praktycznie mam wszystko. Jedynie kupie pieluchy i sobie 2 nowe koszule. No moze jeszxze kupie nowe reczniki dla chlopcow.
Ciuchow mam od groma. Czesc sprzedam,bo nie wykorzystam. Choc ostatnio i malutkiwmu kupilam bodziaka. Niech tez ma cos nowego -
Ewelina92 wrote:Mam do Was pytanie odnośnie kupowania rzeczy dla dziecka. Czy już zaczęłyście zakupy?
Ja dostałam ubranka od siostry, trochę dokupiłam na wyprzedażach i chyba nic więcej kupować nie będę z ubrań. W przyszłym miesiącu może kupimy fotelik. A resztę rzeczy kiedy...?🤔
W ogóle jestem zielona, jeśli chodzi o wyprawkę 😬
Ewelina ja mam już jakieś ubranka, ale jeszcze trzeba będzie coś dokupić napewno, kilka pieluch muślinowego i bambusowych, a z większych rzeczy wózek i fotelik z baza. Jeszcze trochę czasu jest wiec będę powoli kupować, zrobiłam sobie listę i skreślam to co już mam 🙂
Edit: widzę ze interesuje Cię wózek Cybex Leotie Flex, ja mam dokładnie model CBX Leotie Lux 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 14:15
Ewelina92 lubi tę wiadomość
Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -
silent wrote:
Silent zdradź proszę gdzie kupiłaś te pajace! Świetne są!! Uwielbiam wszystko co z dinozaurami 😂Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -
Ja nic nie kupuję małej bo ma wszystko po bracie także temat wyprawki mi odpadł.
Co do tego wsparcia to mnie się podoba jak to jest w Niemczech. Czyli np. moja kasa chorych dopłaca do wizyt u osteopaty, rehabilitację mam za darmo i to praktycznie z dnia na dzień się mogę umówić, szkoła rodzenia dla mnie za darmo dla męża do 120 euro pokrywają, dopłata do porodu w domu więc nie muszę w całości za niego płacić, pończochy uciskowe robione na miarę x2 w ciąży za darmo, różne kursy 2x z danego typu w roku z dopłatą 80% (czyli np ja zamierzam 2x sobie zrobić kurs aquafitness dla ciężarnych). Gimnastyka po porodzie za darmo. Pomoc po porodzie na 2 tygodnie w domu za darmo (nie dla wszystkich co prawda), chyba zwracają do 100 euro za leki naturalne w roku, no i oczywiście mały ma za darmo leki albo z jakąś dopłatą na poziomie 1-2 euro).Paula_30, Audreyyy lubią tę wiadomość
-
Paula_30 wrote:Kijanka Kalinka bardzo ładne imię mi się z damskich jeszcze Milenka podoba
A my na razie obstawiamy NikosiaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 16:32
Paula_30 lubi tę wiadomość
-
JustBelieve wrote:Ewelina ja mam już jakieś ubranka, ale jeszcze trzeba będzie coś dokupić napewno, kilka pieluch muślinowego i bambusowych, a z większych rzeczy wózek i fotelik z baza. Jeszcze trochę czasu jest wiec będę powoli kupować, zrobiłam sobie listę i skreślam to co już mam 🙂
Edit: widzę ze interesuje Cię wózek Cybex Leotie Flex, ja mam dokładnie model CBX Leotie Lux 🙂Synek ❤️
JustBelieve wrote:Silent zdradź proszę gdzie kupiłaś te pajace! Świetne są!! Uwielbiam wszystko co z dinozaurami 😂
Na Allegro jak prawie wszystko te konkretne są firmy Next, mają bardzo fajną jakość, a na Allegro da się w niezłej cenie znaleźć. Jak lubisz dinozaury, to raczej nie będziesz narzekać brak wyboru w sklepachJustBelieve lubi tę wiadomość
-
Janka78 wrote:Paula to gusta mamy identyczne.gdyby była dziewczynka była by Milenka a będzie Nikodem😀co do zakupów to ich nie lubie 😬nie mam ani jednej rzeczy.jak wsxystko będzie dobrze to gdzieś Ok września zacznę cis kupować,musimy tez sypialnie przemeblować żeby łóżeczko weszło.my kończymy budowę domu wiec za rok wyprowadzka z blokowiska.
-
nick nieaktualny
-
Ewelina92 wrote:I jesteś zadowolona z tego wózka?
Kupiłam go dopiero jakiś tydzień temu, narazie złożyliśmy tylko żeby sprawdzic czy nic nie jest pogięte/popsute i czy są wszystkie części 😉 wizualnie mi się bardzo podoba, wzięliśmy czarny z brązowa rączka. Lekki, zwinny, coś tam poprobowalam po domu pojeździć i wydaje się ok. Myśle ze wady i zalety i tak wyjdą dopiero w listopadzie przy użytkowaniu 😉 jedynie na co trzeba zwrócić uwagę to ze spacerówka jest kubelkowa(tak to się chyba nazywa), czyli ze w całości, nie reguluje się osobno plecków albo podnóżka.Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -
JustBelieve wrote:Kupiłam go dopiero jakiś tydzień temu, narazie złożyliśmy tylko żeby sprawdzic czy nic nie jest pogięte/popsute i czy są wszystkie części 😉 wizualnie mi się bardzo podoba, wzięliśmy czarny z brązowa rączka. Lekki, zwinny, coś tam poprobowalam po domu pojeździć i wydaje się ok. Myśle ze wady i zalety i tak wyjdą dopiero w listopadzie przy użytkowaniu 😉 jedynie na co trzeba zwrócić uwagę to ze spacerówka jest kubelkowa(tak to się chyba nazywa), czyli ze w całości, nie reguluje się osobno plecków albo podnóżka.Synek ❤️
Iza34 wrote:My dzis rozmawialiśmy o imionach i nasze dziecko chyba będzie bezimienne, jak jedno da propozycje to drugiemu sie nie podoba, szczegolnie jak bedzie chlopiec. Bo dla dziewczynki predzej sie dogadamy.