Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
My się w pracy smialismy że to świetny pomysł żeby leki dla kobiet w ciąży były za darmo bo i tak są bardzo tanie, a większości i tak nie można stosować
A co do socjalu U nas to fakt, uważam że to temat mocno nie przemyślany. Do tej pory jako rodzina z jednym dzieckiem mieliśmy bardzo niewiele ułatwień. A kredyt to też jakieś jaja. Odsetki U nas są strasznie wysokie. Na zachodzie ludzie mają normalne warunki, a u nas prawie drugie tyle musisz oddać.Dzyzia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBo taka jest prawda, człowiek uczciwy, pracuje, splaca kredyt a taki Kowalski bierze te 500+ i tylko zaciera rece bo bedzie na piwko a jak do pracy to nie bo się to nie oplaca, po co beda sie wysilać jak samo wpadnie. I odkad jest te 500+ to u nas na wsi nie ma komu pracowac, tak to jeden z drugim przyszli do zbioru owoców czy innej pracy a tak to sie nie chce. Ja zamierzam zlozyc wniosek ale pieniadze bede odkladac, bedzie na przyszlosc dla corki.
Dzyzia, Chanela lubią tę wiadomość
-
Ale się zdenerwowałam. Teraz sprawdziłam przez neta,że ta co robiła mi Usg nie była lekarzem tylko polożną. Nawet się o tym nie zająkneła.
Teraz już napewno będę naciskać na moją położną,że chce mieć wizyte z lekarzem ginekologiem i usg tak samo ma wykonać lekarz a nie położna.
Mam już po dziurki w nosie tej Szwecji.[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
agndra wrote:Ja to w ogóle jestem cięta na każde rozdawnictwo pieniędzy z naszych podatków, bo uderza to przede wszystkim w klasę średnią, czyli np. mnie. Oboje z mężem pracujemy, na nic nie liczymy, moje dziecko do żłobka, bo matka do pracy, kredyt hipoteczny w złotówkach, nie kombinujemy i nie mataczymy, oboje wykształcenie wyższe po kierunkach ścisłych i co? Mamy w rodzinie takie osoby, które pracą się nie zhańbią a ciągną z polskiego socjalu i alimentów i mają więcej miesięcznie niż ja wypłaty. Jeszcze połowa rodziny się nad nimi użala, dziadek dzieci po szkołach wozi, bo mamusia przecież ma tak ciężko, a mamusia włosy i paznokcie zawsze zrobione. Dzieci na wakacje do dziadków, bo odsapnąć trzeba i fotki z imprez na FB wrzucic. Ja tam pindole te wszystkie programy +, odechciewa się życia w takim państwie. Sorry, jeśli ktoś ma odmienny pogląd i go uraziłam. Wiem, że drażliwy temat.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 23:00
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny. Rzadko sie udzielam,ale nie mam czasu. My dzis bylismy na polowkowym. Maly wazy 332gr. Ma bardzo dlugie nogi. Wszystkie parametry dobre.
Nie wiem czemu wstawia sie bokiem.
Dostalusmy skierowanue na echo serca,ale tak profilaktycznie,zw wzgledu na duza prziernosc karkowa na prenatalnych. Lekarz mowił,ze nie widzi nic nieprawidłowego,ale profilaktucznue nie zaszkodzi sprawdzic.
W 1ciazy tez robiłam echo serca płodu.
Mam anemie,wiec musze lykać żelazo. Mam tez bakterie,ktora niestety jest wrazliwa tylko ba antybiotyki,ktorych w ciazy nie moge brac. Dał mi 3dawki monuralu z nadzieją,ze moze zadziałaja. Dziecku ona nue zagraża,ale moze doprowadzic do porodu przedwczesnego. Takze,mam nafzieje,ze monural podziała.
Gratuluje udanych wizyt i dobrych wiadomosci. Postaram sie wpadac czesciejKijanka, coma, Meggs, agndra, Chanela, sisi, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Czesc dziewczyny. Rzadko sie udzielam,ale nie mam czasu. My dzis bylismy na polowkowym. Maly wazy 332gr. Ma bardzo dlugie nogi. Wszystkie parametry dobre.
Nie wiem czemu wstawia sie bokiem.
Dostalusmy skierowanue na echo serca,ale tak profilaktycznie,zw wzgledu na duza prziernosc karkowa na prenatalnych. Lekarz mowił,ze nie widzi nic nieprawidłowego,ale profilaktucznue nie zaszkodzi sprawdzic.
W 1ciazy tez robiłam echo serca płodu.
Mam anemie,wiec musze lykać żelazo. Mam tez bakterie,ktora niestety jest wrazliwa tylko ba antybiotyki,ktorych w ciazy nie moge brac. Dał mi 3dawki monuralu z nadzieją,ze moze zadziałaja. Dziecku ona nue zagraża,ale moze doprowadzic do porodu przedwczesnego. Takze,mam nafzieje,ze monural podziała.
Gratuluje udanych wizyt i dobrych wiadomosci. Postaram sie wpadac czesciej
Super, że wszystko dobrze I trzymam kciuki żeby monural podziałał. A jaką miał przyzierność?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 23:23
Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnycoma wrote:Super, że wszystko dobrze I trzymam kciuki żeby monural podziałał. A jaką miał przyzierność?
-
nick nieaktualnyCo do usg,to moj lekarz mierzy szyjkę na kazdej wizycie dopochwowo. Lepiej widać.
Puki co jest zamknieta i niech tak zostanue do listopada.
Do tej pory przybrałam kilogram,wiec mysle,ze jest to akurat waga dziecka,wod,lozyska i wody w organizmie.
mart87 zdjecia sa drukowane czarno białe,nawet jak jest usg 4d. Tusz poprostu hest czarny,wiec ciezko dostac zdjecie w kolorze. Ja robilam kolorowe z komputera
Do swojego gina numer tel mam. Zawsze jak potrzebuje,to pisze do niego smsa. Albo oddzwania,albo odpisuje. Zazwyczaj nie czekam dlugo na odpowiedz. Korzystam tylko i wyłacznie w uzasadnionych przypadkach. Choc on zartuje,ze mam do niego czesciej pisac moj lekarz ma 40lat.
Zlaania1 mam nadzieję,ze bedzie wszystko dobrze z nerkami,a ta powiekszona berka,to tylko bład pomiaru. Trzymam kciuki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 06:48
mrt87, Paula_30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzczesliwa mamusia dużą masz tą anemie? A jakie zelazo bierzesz? I co jeszcze? Ja zaczynam wchodzic w anemie, lekarz dak jakies zelazo bez recepty. Ale mnie to wkurza jak czytam o przyswajalnosci i z czym nie laczyc, herbaty, kawy nie, kakao nie, nabiał tez, z msgnezem nie, jak juz to robić odpowiedni przedzial czasowy. Obawiam sie ze sam lek nie da rady.
-
nick nieaktualnyIza34 wrote:Szczesliwa mamusia dużą masz tą anemie? A jakie zelazo bierzesz? I co jeszcze? Ja zaczynam wchodzic w anemie, lekarz dak jakies zelazo bez recepty. Ale mnie to wkurza jak czytam o przyswajalnosci i z czym nie laczyc, herbaty, kawy nie, kakao nie, nabiał tez, z msgnezem nie, jak juz to robić odpowiedni przedzial czasowy. Obawiam sie ze sam lek nie da rady.
-
Ja jeszcze ani razu nie jadłam mięsa w ciąży, a jestem mięsożerna wiec pewnie przez to nabawiłam się anemii - chyba średnio mi wychodzi wege dieta. No ale nie potrafię jeść mięsa, mam odruch wymiotny jak widzę sklep mięsny.
Dziś mam Dziewczyny wesele, trzymajcie kciuki żebym się nie zabiła na obcasach bo nie miałam ich na sobie od ponad 4 miesięcy.Paula_30 lubi tę wiadomość
-
agndra wrote:Ja to w ogóle jestem cięta na każde rozdawnictwo pieniędzy z naszych podatków, bo uderza to przede wszystkim w klasę średnią, czyli np. mnie. Oboje z mężem pracujemy, na nic nie liczymy, moje dziecko do żłobka, bo matka do pracy, kredyt hipoteczny w złotówkach, nie kombinujemy i nie mataczymy, oboje wykształcenie wyższe po kierunkach ścisłych i co? Mamy w rodzinie takie osoby, które pracą się nie zhańbią a ciągną z polskiego socjalu i alimentów i mają więcej miesięcznie niż ja wypłaty. Jeszcze połowa rodziny się nad nimi użala, dziadek dzieci po szkołach wozi, bo mamusia przecież ma tak ciężko, a mamusia włosy i paznokcie zawsze zrobione. Dzieci na wakacje do dziadków, bo odsapnąć trzeba i fotki z imprez na FB wrzucic. Ja tam pindole te wszystkie programy +, odechciewa się życia w takim państwie. Sorry, jeśli ktoś ma odmienny pogląd i go uraziłam. Wiem, że drażliwy temat.
Kurczaczek89, agndra, Dzyzia, Chanela, kudłata lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy miewacie bóle w dole brzucha? Mnie już od wczoraj co chwile pobolewa, jak bol jajnika czy coś takiego, do tego mi ciężko. Doszedł jeszcze bol pleców, ciężko się w łóżku przekręcać, brzuszek nie jest jakiś duży ale bąbel chyba zaczyna naciskać na nerwy. Codziennie się rusza, a wczoraj to przebił sam siebie- w dole brzucha bliżej kości łonowej tak się ułożył, ze miałam mały stozek 🙂 Wasze bąble teraz często się ruszają? Moj to godz. 23 i nie ma spania matka 😜
Iza34 ja tez mam anemię odkąd jestem w ciąży, miałam tardyferon ale zmieniliśmy na Summavit Fe. -
Janka78 wrote:Jestem tego samego zdania.dla mnie 500+ to porażka.wiecej na chlanie a nie na dzieci.gdyby miały by to być pieniądze dla dzieci to dałabym w inny sposób.darmowe bilety do kin na narty kolonie obiady s szkołach leki itp tak by przynajmniej dzieci skorzystały.na pewno dużej części osób pomagają ale i tak dałabym to w innej formie .😉😬😁
agndra, Chanela lubią tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
Kurczaczek89 wrote:Dziewczyny, czy miewacie bóle w dole brzucha? Mnie już od wczoraj co chwile pobolewa, jak bol jajnika czy coś takiego, do tego mi ciężko. Doszedł jeszcze bol pleców, ciężko się w łóżku przekręcać, brzuszek nie jest jakiś duży ale bąbel chyba zaczyna naciskać na nerwy. Codziennie się rusza, a wczoraj to przebił sam siebie- w dole brzucha bliżej kości łonowej tak się ułożył, ze miałam mały stozek 🙂 Wasze bąble teraz często się ruszają? Moj to godz. 23 i nie ma spania matka 😜
Iza34 ja tez mam anemię odkąd jestem w ciąży, miałam tardyferon ale zmieniliśmy na Summavit Fe.
Ja dziś w nocy miałam ból, ale raczej to była pachwina (promieniował na biodro). Jakby mi ktoś nogę odrywał w tym miejscu. I jeszcze czułam, jak dzidziuś sobie urządził dokładnie w tym punkcie kopanko. Uderzał co chwilę stopami, a mnie skręcało! O godzinie 3 w nocy! Wstałam, troszkę się poruszałam i chyba dzieciątko zasnęło, a ból przeszedł.Kurczaczek89 lubi tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny