Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
ja te chciałam dostawkę, ale przy bliźniakach nie ma to sensu więc od jednego łóżeczka odkręcę jeden bok i przystawię do łóżka, mam wysokie łóżko więc materace będziemy mieć na podobnej wysokości...oczywiście to tylko na początek takie rozwiązanie, jak tylko zaczyna bardziej się ruszać bok zainstalujemy
-
anqa123 wrote:a pytanie do mam... wiadomo ciuszki trzeba prać i prasować przed pojawieniem się bobasa..a pieluchy tetrowe/muślinowe itp też ? może to głupie ale nie wiem czy to prać, w sumie zostanie to bardzo szybko ubrudzone więc i tak zostanie wyprane20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Ja mam łóżeczko dostawkę. Mały spał w niej do roku, później go przenieśliśmy do jego pokoju na podłogę, teraz ma 2 lata a jak mamy gości którzy zostają na noc i śpią u niego w pokoju to on spokojnie śpi w tej dostawce u nas w sypialni. Nasza ma 120x60 także rozmiar taki jak mniejsze łóżeczko. Mam ją zrobioną tak że ma materac idealnie na wysokości naszego łóżka, i w razie czego mam też możliwość obniżenia materaca tak żeby było jak normalne łóżeczko. Można też domontować brakującą ściankę i używać jak łóżeczka dla maluszka. U nas się super sprawdza
-
nick nieaktualny
-
a ja dzisiaj zajrzałam w kartę ciąży i patrze, a ja mam jutro wizytę, a nie we wtorek w telefonie zapisałam, że wtorek, jutro z rana zadzwonię i się upewnię, tak to jest zagadałam się z położną w rejestracji i koleżanką i wkradł się chochlik
sisi lubi tę wiadomość
-
Janka78 wrote:Dziewczyny a kiedy test obciążenie glukoza się robi?
-
nick nieaktualny
-
Raczek żadne problemy z poziomem cukru mi wcześniej nie wychodziły, więc dla pewności i spokoju zrobię ten test tak jak trzeba. Poza tym nie mam w domu glukometru, ani obecnie nikt z mojego otoczenia też nie posiada. Ten test to zmora cieżarnych, ale jak trzeba to da się przeżyć
-
nick nieaktualnyJa robilam na poczatku obciazenie glukoza,myslalam,ze bedzie zle,bo wymiotowałam strasznie. A o dziwo,nic mnie po niej nie mdliło. Czułam się o dziwo dobrze. Ciekawe jak tym razem bedzie. Chciałabym,zeby było tak samo jak na początku. Panietam w 1 ciazy,to moj syn szałał jak opentany po brzuchu,po wypiciu glukozy. Ten pewnie tez oszaleje.
-
Tak słyszałam że można zrobić i sprawdzać przez kilka dni pod rząd, bo ta glukoza ponoć jest bardzo obciążająca dla organizmu. Czy to prawda nie wiem bo się nie znam.
U mnie to luz na szczęście bo dostanę małą szklaneczkę "soku winogronowego" do wypicia poczekam godzinę i do domu. Moje się tam jakoś szczególnie nie przejęło jeśli dobrze pamiętam tym cukrem. Zobaczymy jak będzie teraz. -
Ja robie test w przyszlym tygodniu. Nie wiem jak ja to wypije na glodnego A właśnie jak jest np. z przyjmowaniem leków przed badaniem? Mogę normalnie wziąć Euthyrox, czy odpuścić w tym dniu tabletke?
-
Ostatnio jak robiłam test obciążenia glukozą mieli w labie cytrynowy smak i była dobra. Nawet mi ten napój smakował. Aby wyszedł prawidłowy wynik przede wszystkim trzeba przyjść na czczo, zaraz jak się wstanie po 12-14h od kolacji. Dzień wcześniej jemy tak jak zazwyczaj nie głodzimy się i jeżeli jemy codziennie np słodycze to tego nie zmieniany. W labie siedzimy na krześle i nigdzie nie chodzimy między pobraniami. Nie można też pić wody, co najwyżej kilka łyków aby suchości w gardle nie było. oczywiście jakby się zrobiło słabo trzeba zgłosić personelowi i poleżeć na kozetce. I nie dawać starszym ludziom się wciskać w kolejkę, pilnować czasu co do minuty.