Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Ja ide na nfz. W. wypisał mi szpitalne skierowanie. Tak go poprosilam w 1 ciazy i tak mi od razu wypisal w 2. Jestem mu bardzo wdzieczna.
Tak, to prawda- W,to czlowiek spokoj. Podniosl tak wysoko poprzeczke,ze ciezko teraz go zastapic innym lekarzem.
W 1 ciazy bylam u Wlasienko. Teraz to nawet nie wiem do kogo mnue zapisali. Najwazniejsze,ze w sobote, to nie bede musiala targac syna i meza ze soba.
Tylko przygotuj sie na dlugie siedzenie. Nigdy tam sie nie wchodzi na godz,ktora jest sie zapisana. Ja w 1 ciazy bylam zspisana na 17.30,a weszlam o 20.45. Choc i tak w porownaniu z innymi babeczkami,weszlam podobno bardzo szybko. Ale sa fotele,kanapy, takze da sie wytrzynac
A kiedy idziesz? Ja 10sierpnia
Mnie zapisali do dr Własienko na 21 sierpnia, ale bede musiala przełożyć bo tego dnia zaczynamy szkołe rodzenia i mi termin koliduje a zorientowałam sie wieczorem dopiero 😊 -
coma wrote:Meggs gdzie się zapisałaś do szkoły rodzenia?
-
Co do szkoły rodzenia to nie korzystałam w poprzedniej ciazy bo to nie dla mnie impreza😉każda urodzi bez nauki choć powiem szczerze ze choć parte trwały u mnie tylko 5 min to darli się na mnie ze przeć nie umiem Haha.zawzielam się i poszło😂 teraz tylko cc wchodzi w grę
-
nick nieaktualnyMeggs wrote:A co to znaczy szpitalne skierowanie? W sensie ze szpitala z Karowej tak?
Mnie zapisali do dr Własienko na 21 sierpnia, ale bede musiala przełożyć bo tego dnia zaczynamy szkołe rodzenia i mi termin koliduje a zorientowałam sie wieczorem dopiero 😊
Ja rodzilam na karowej i drugie tez tam bede chciala rodzic. Puki co nie biore innego szpitala pod uwage. Chyba,ze mnie nie przyjma. Ale ostatnio jak chcieli mnie odeslac,bo mysleeli,ze jeszcze nie urodze, to W. zszedl na ip i zabronil im mnie odsylac
Meggs lubi tę wiadomość
-
Janka78 wrote:Czy któraś ma adapter do pasów w samochodzie?musze kupić bo te mnie cisną a bez pasów się boje jezdzic.
-
nick nieaktualnySabrina wrote:Dzięki dziewczyny za porady, wstrzymam się jeszcze chwile z tym lekarzem, bo wiem, że pewnie wciśnie mi antybiotyk.
Kropka89 lece do apteki kupić tą płukankę, bo ta jedna zatoka to masakra jest.
A dziewczyny, które miałyście katar schozowałyście się szyjką? Boje się, że przy czyszczeniu nosa dość częstym nawet myślę czy jutro niezaliczyć dodatkowej wizyty. Jednak czy mój schiz uzasadniony? czy to pracuje inna partia brzucha?
Mi lekarz mowil ze to nie ma znaczenia dla ciąży a ja kaslalam jak dziki kot. Chociaz naprawde w 13 tyg. bardziej balam się dmuchac, smarkac niz kaslac bo to bylo dla mnie niczym parcie. Polecam inhalacje parowe z rumianku i plukanie nosa. -
Apolonia wrote:Hej dziewczyny, czy Was w nocy też boli biodro?? Skończyłam 22 tc i co noc budzi mnie bol z jednej albo drugiej strony..niby czytałam,że to normalne ale zastanawiam się czy nie za wcześnie? Mam poduszke- rogal ale ona nic nie daje ;(
-
Dzyzia wrote:Miałam tak kilka nocy, szarpiące ból, prawie jak rwa kulszowa. Ale przeszło po jakimś czasie, chyba ciało musiało się przyzwyczaić do nowej pozycji spania - wcześniej bardzo rzadko spałam na boku, a już na lewym to w zasadzie nigdy.
-
Ja mam adapter insafe z polecenia którejs z was i jest super. Na pewno sprzedam po ciąży, zostawiłam pudełko i paragon
Co do płukania zatok to super sprawa, ja się ponad tydzień ostatnio meczylam z glutem zanim na to wpadłam, a po czyszczeniu niesamowita ulga. Nie wiem jaka jest zależność katar - szyjka. Moja ma 4cm jakoś.
Meggs, to na Ciebie nakrzyczała lekarka że nie zrobiłaś sanco? Jak to się skończyło? Zmieniłaś ją?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 10:17
-
kudłata wrote:Ja mam adapter insafe z polecenia którejs z was i jest super. Na pewno sprzedam po ciąży, zostawiłam pudełko i paragon
Co do płukania zatok to super sprawa, ja się ponad tydzień ostatnio meczylam z glutem zanim na to wpadłam, a po czyszczeniu niesamowita ulga. Nie wiem jaka jest zależność katar - szyjka. Moja ma 4cm jakoś.
Meggs, to na Ciebie nakrzyczała lekarka że nie zrobiłaś sanco? Jak to się skończyło? Zmieniłaś ją?
Mąż zabronil do niej chodzić, powiedział, ze nikt nie będzie na nas wrzeszczał za pieniadze 😋sisi lubi tę wiadomość
-
Janka78 wrote:Czy któraś ma adapter do pasów w samochodzie?musze kupić bo te mnie cisną a bez pasów się boje jezdzic.
Podobnie jak przedmówczynie polecam adapter firmy Insafe.
Ja kupiłam na allegro za 130 zł (już z wysyłką). Łatwo się go montuje, jest wygodny w użytkowaniu.