Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Zlaania1 wrote:No właśnie u mnie jest taki problem,że musi byc zwrotny,koła pompowane bo w Szwecji w zimę sypią zamiast pisku i soli kamienie,więc będą koleiny nierówności i musi mieć dobre amorki. Mieszkam w domku,ale chcę żeby był w miare lekki bo planuję sama do Polski też latać i by wziąć do samochodu i samolotu musi się łatwo składać. No i adapter do fotelika obowiązkowo. Także naprawdę ciężko wybrać aby spełniał te wszystkie kryteria...
I gondola musi być dość duża bo minimum pół roku będę ją użytkować.
No to polecam xlander xmove ma wszystkie kryteria ktore bys chciala miec sklada sie jedna teka i szybko wypina gondole gondola duza a potem spacerowka wrecz ogromna o z oponni wiem ze mamy bardzo dlugo z jiej korzystaja
-
coma wrote:Ja to raczej się nastawiam na krótkie spacery - ostatnimi laty grudzień był ciepły więc gondola będzie od początku na tapecie
A ja zaopatruje sie w spiworki itp zeby kilometry robic z wozkiem haha nie wazne czy bd cieplo czy zimnocoma, Kijanka, JustBelieve lubią tę wiadomość
-
Paula_30 wrote:chyba nie bedzie mi sie chciało ubierac tych wszystkich kombinezonów itp. A hartować pewnie trzeba ale w np w pod koniec lutego tez bedzie jeszce zimno i wtedy chyba tez mozna hartowac. Nie wiem jakos przeraza mnie mysl wychodzenia w sroda zime z takim malym dzieckiem
Woo to podziwiam ze tyle w domu wytrzymasz. Ja to juz trasy spacerowe mam obczajone zeby z wozkiem zasuwac na dlugie spacery. Pogoda nam nie straszna bd a u mnie nad morzem jak pizga to na calego.
-
Ja juz po połówkowym ale połowicznie Dzidziuś się tak ustawił że nie wszystko można było zobaczyć na 100% i pomierzyć choć wizyta trwała 45 min... Także powtoreczka za 2 tygodnie, razem ze zwykłą wizyta. Nasz lekarz kieruje na echo serca płodu wszystkich, uważa że to powinno być rutynowe badanie. Jutro więc będę nas zapisywać.
Moja waga jakiś dramat, już 9kg na plusie od początku ciąży..Kijanka, Paula_30, Ig004, sisi lubią tę wiadomość
-
Kijanka wrote:Dziewczyny, a po co są właściwie te mufki?
Rękawiczki będą ok? W ostateczności narciarskie, choć fakt faktem średnio będą mi do zimowych stylizacji pasować
W mufce tak rece nie marzna jak w rekawiczkach juz mam upatrzone do wozka wraz ze spiworkiemKijanka lubi tę wiadomość
-
U nas też spacery to podstawa, pozatym pamiętam jak położna mi podpowiedziała że właśnie spacerami można dobrze ustawić drzemki maluchowi, a jak wejdziesz w dobry rytm to się trzyma potem do końca (co potwierdzam) U nas przynajmniej te metody sztywnego karmienia/zabawy/spania działały.
-
mufki to są chyba wygodniejsze od rekawiczek, bo nie trzeba używać drugiej reki do zakładania, tylko po prostu chwytasz za wózek i już, a przy takich bąblach to wiadomo , a to uszko sie odsłoni a to coś tam. chociaż mi było szkoda kasy i nie kupowałam. może teraz? no nie wiem, zobaczymy jaka zima będzie.
Kijanka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa dzis bylam na 2polowkowym. Fajnie bylo zobaczyc maluszka po 10dnuach. Wazy 382gr. Idzie zgidnie ze swoim terminem. Bardzo sie wiercił i łapał sie za siusiaka. Pieknie pozowal. Moj 1 syn zakrywał sie raczkami, a potem odwracal kregoslupem,a ten caly czas pokazywał buziaka. Slodki jest. Ma buzie pucowata. Malutki paczus. Wszystko caly czas dobrze. Ide na echo setca 10sierpnua,ale lekarka powiedzuała,zw to bedzie tylko formalnosc
Kijanka, kudłata, coma, momo, Paula_30, Meggs, Ig004, Chanela, sisi lubią tę wiadomość
-
kudłata wrote:mufki to są chyba wygodniejsze od rekawiczek, bo nie trzeba używać drugiej reki do zakładania, tylko po prostu chwytasz za wózek i już, a przy takich bąblach to wiadomo , a to uszko sie odsłoni a to coś tam. chociaż mi było szkoda kasy i nie kupowałam. może teraz? no nie wiem, zobaczymy jaka zima będzie.
Ooo, i to są argumenty za tym, że to się może przydać.
Dobra, to zobaczymy, w jakim kolorze uda się kupić wózek i potem poszukam mufek pod kolor -
nick nieaktualny
-
Sabrina jak po 3 dniach nie jest lepiej tylko gorzej to trzeba coś mocniejszego od lekarza
-
nick nieaktualnyMeggs- a gdzie idziesz na echo? My na agatowa. Matko, straszne tam robia problemy z zapisaniem. W 1 ciazy tez tam robilam echo synkowi. Tez z wuelka laska zapisalim Dzis wlasnie o tym rozmawialam z lekarka, ktora mi robila usg. No,ale to najlepsze miejsce na echo. Ona mowiła,ze nie wyrabiaja. I nawet prywatnie,to nie chca zapisywac.
Hamela,kiedys tam pracowala. Bedziecie u niej robi prywatnie,czy na karowej? -
nick nieaktualnycoma wrote:Może lepiej to zbadam Chociaż właśnie buzię na USG 3D to miała przeraźliwie chudą, ale no skądś musiała wyjść ta waga.
A kiedy masz zlecone oggt? Ja ide 31lopca lub 1 sierpnia. Zalezy jak naz dostsnie wolne,zebym syna nie musiaka ciagnac na 2godz dk labo -
nick nieaktualny
-
Alu_87 wrote:Lekarz nie zalecił oszczędnego trybu i na zwolnienie? Ja się zastanawiam czy 3 h autem mogę jechać...
Prowadzę oszczędny trym życia- zrezygnowałam ze sportu, długich spacerów i wyjazdów w drugi koniec Polski. Mam również zakaz współżycia .
Mam kompetentnego lekarza prowadzącego, który poinformował mnie, że jeżeli się czuję na siłach to mogę pracować. Zwłaszcza jeżeli pomaga mi to psychicznie. Nie zaleca leżenia przez większość dnia w domu bo statystycznie to po prostu nie pomaga.
Zaznaczę, że do tej pory nie krwawiłam. Jeżeli wystąpią krwawienia będę musiała bezwzględnie leżeć.
Spakowałam mini torbę na wypadek pobytu w szpitalu, mimo optymizmu wolę być przygotowana.Kijanka, Alu_87 lubią tę wiadomość
9 DPO- 10,5/14 DPO- 261 /16 DPO- 701/ 21 DPO-4785
-
nick nieaktualny