Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kijanka wrote:Ja już po wizycie. Wszystko ok. Szyjka nie zmierzona, ale w badaniu bez zastrzeżeń.
Na niedoczynność tarczycy dostałam Letrox 25.
W związku z ogniskiem hiperechogenicznym w serduszku małej mamy pójść na echo serca.
Teraz odstawiam Luteinę i na kolejnej wizycie robimy badanie czystości pochwy, bo w styczniu wyszła mi mieszana flora bakteryjna w badaniu cytologicznym.
I powiedziałam lekarce, że będę przychodzić na wizyty co 3 tygodnie, bo wizyty co 4 tygodnie mnie stresowały
Super wieści, ale zdziwiona jestem, ze zapisali Cię na echo z powodu bright spotu. Jakby co, to kompletnie się tym ogniskiem nie przejmuj. Mój syn to miał (nie zniknęło do konca ciąży), lekarka z certyfikatem nawet tego nie wpisała na wyniku połówkowych, powiedziała, że jak to jest jedyny marker to zuełnie się tym nie przejmujemy. To samo potwierdziło chyba trzech innych lekarzy, których pytałam. Chyba, że u Ciebie były jakieś inne okoliczności, moze wady serca w rodzinie. Mamaginekolog też o tym napisała, to chyba najczęstsze „odchylenie” .
Ja miałam mieć dziś wszystkie badania łącznie z krzywą, ale bierze mnie przeziębienie i poczekam jeszcze kilka dni -
Jeśli któraś ma problem z wózkiem to polecam grupę na fb "wózkowe porady - gdy nie wiesz jaki wózek wybrać". Dziewczyny na prawdę potrafią pomóc. I właśnie dzięki tej grupie postanowiłam najpierw kupić gondolę a dopiero później lepszą spacerowkę, bo najczęściej w 2w1 albo gondola jest średnia, albo spacerówka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 18:49
Paula_30 lubi tę wiadomość
-
może w ten sposób, to są skróty produków bez cen
Okrycia kąpielowe x2
Majtki poporodowe x7
Podkłady higieniczne x10
Katarek+końcówka
Pampersy 1-88
Pampersy 2-80
Water whipes – 120 sztuk
Purelan 7g
Szczotka do włosów
Anhyllis baby-płyn I proszek
Anthylis- mydło, olejek, mleczko
Laktator
Termometr do ucha Braun
Inhalator/nebulizator Soho
Pieluchy tetrowe-20 szt
Płatki kosmetyczne-1op/60szt
Octenistept 50 ml-1
Linomag 100g-1
Nożyczki-1
Alantan-2
Podkłady higieniczne 90x60-30szt
Podkład na łóżko-2 szt
Podkład do przewijania – 1
Rożek – 1
Butelka dr Brown -1
Kompresy jałowe- 100 szt
momo, Kijanka, kudłata lubią tę wiadomość
-
Spirit wrote:Też bym ho wzięła,ale finalnie wzięliśmy pulse bo był sporo tańszy wtedy plus my w mieście głównie więc chodniki w miarę równe to szkoda było dopłacać
No to pewnie ze tak. My w domku mieszkamy i wokol same lasy plus prawie nad samym morzem dlatego ja potrzebowalam wozek ktory zda egzakin i w piachu i w dziurach ale uwazam ze ogolnie xlandery sa bardzo zwrotne i stabilne i te kolka nie klekocza jak np w cybexieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 19:07
Spirit lubi tę wiadomość
-
Paula, dlatego napisałam, ze 3 tyg temu, czyli tal jak Ty teraz miałam większy
A co do wód gin na wizycie mi mówił, ze teraz określa sie ilość jako prawidłowa, chyba że jest cos nie tak to wtedy sie mierzy. A regularny pomiar AFI w 3 trymestrze.
Zamówienie z gemini i dla siebie zrobię we wrześniu, mam mniej więcej zapisaną listę.
-
MagdRy wrote:No to pewnie ze tak. My w domku mieszkamy i wokol same lasy plus prawie nad samym morzem dlatego ja potrzebowalam wozek ktory zda egzakin i w piachu i w dziurach ale uwazam ze ogolnie xlandery sa bardzo zwrotne i stabilne i te kolka nie klekocza jak np w cybexie2017 #1
2019 #2
-
Zlaania1 wrote:Kurczę dziewczyny zastanawiam się nad wózkiem i sama już nie wiem jaki wybrać. Bardzo podobały mi się wózki Adamex i opinie też mają dobre , ale ostatnio w sklepie "mierząc go" stwierdziłam,że jest wielki i taki " nieporęczny". Tzn. Przeszkadza mi w nim to,że rączka jeat dużo dalej od gondoli i przez to wózek jest bardzo długi.
Już lepiej wypadł wózek Camarelo Neso -rączka jest w miarę krótka i wózek jest krótszy . Nic innego mi do gustu nie przypadło. Może możecie doradzić coś ładnego i żeby było w miarę małe...
Jakie wyw wózki macie bądź planujecie kupić?
-
momo wrote:Jeśli któraś ma problem z wózkiem to polecam grupę na fb "wózkowe porady - gdy nie wiesz jaki wózek wybrać". Dziewczyny na prawdę potrafią pomóc. I właśnie dzięki tej grupie postanowiłam najpierw kupić gondolę a dopiero później lepszą spacerowkę, bo najczęściej w 2w1 albo gondola jest średnia, albo spacerówka.
-
No właśnie u mnie jest taki problem,że musi byc zwrotny,koła pompowane bo w Szwecji w zimę sypią zamiast pisku i soli kamienie,więc będą koleiny nierówności i musi mieć dobre amorki. Mieszkam w domku,ale chcę żeby był w miare lekki bo planuję sama do Polski też latać i by wziąć do samochodu i samolotu musi się łatwo składać. No i adapter do fotelika obowiązkowo. Także naprawdę ciężko wybrać aby spełniał te wszystkie kryteria...
I gondola musi być dość duża bo minimum pół roku będę ją użytkować.[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
Paula_30 wrote:dziewvzyny a my chcemy kupic wozek po porodzie za becikowe chyba bo w sumie i tak na poczatku nie bedziemy nigdzie wychodzic wiec nawet nie wiem czy nam taka wielka gondola bedzie potrzebna jak wyjdziemy dopiero w marcu
-
Cześć! jesteśmy dzisiaj po połówkowych. Malutka rozwija się wzorowo, 415 gram i według usg 21 tydzień. Niestety wyszło że mam łożysko całkowicie przodujące. Czy u którejś z Was też wyszło? Jestem przerażona ;(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 19:53
coma, Kijanka, sisi lubią tę wiadomość
32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019 ))
Emilka 03.11.2019 )) -
Audreyyy wrote:Serio nie zamierzasz wychodzić wcześniej? Mi się pewnie nie będzie chciało bo nie jestem typem spacerowym ale chyba trzeba dziecko trochę hartować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 19:56
-
Alu_87 wrote:Cześć! jesteśmy dzisiaj po połówkowych. Malutka rozwija się wzorowo, 415 gram i według usg 21 tydzień. Niestety wyszło że mam łożysko całkowicie przodujące. Czy u którejś z Was też wyszło? Jestem przerażona ;(
Kijanka, Alu_87 lubią tę wiadomość
-
Paula_30 wrote:dziewvzyny a my chcemy kupic wozek po porodzie za becikowe chyba bo w sumie i tak na poczatku nie bedziemy nigdzie wychodzic wiec nawet nie wiem czy nam taka wielka gondola bedzie potrzebna jak wyjdziemy dopiero w marcu
Przemyślcie to jeszcze. W grudniu, styczniu i lutym zdarzają się ciepłe i słoneczne dni. Na pewno będziecie chcieli nawet sami dla siebie pójść na spacer. Wiem, że wózek to wydatek, ale naprawdę da się kupić choćby cokolwiek za 100-200 zł na OLX. Byleby było, potem najwyżej wystawicie z adnotacją "oddam za darmo" albo wyrzucicie. Oczywiście zrobicie, jak będziecie uważali, ale moim zdaniem lepiej mieć jakąkolwiek gondolę niż żadną.
Teraz tak sobie jeszcze myślę, że jak nie jesteście jakoś bardzo nastawieni na spacery na początku, to bym bardziej warto kupić używaną gondolę za bardzo bardzo niską cenę, a za becikowe porządną spacerówkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 20:05
Paula_30, sisi lubią tę wiadomość