X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram się na wizytę :) Jak zwykle poproszę o kciuki :)

momo, Paula_30, silent, kudłata, sisi lubią tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni** wrote:
    Witajcie wszystkie dawno mnie tu nie było bo miałam dużo na głowie starałam się was czytać ale tak z doskoku to ciężko.
    Ale odnośnie wagi to też mam czasem załamkę. Mam 156 i ważę 60 kg.
    Cały czas mam w głowie, że zazwyczaj ważyłam 50-51, ale w ciąży startowałam z wagą 54,5 bo przez encorton przytyłam już przed ciążą.
    Jeszcze kilka miłych "koleżanek" mi dogadało ostatnio jak mnie to "wybuliło" i było mi przykro trochę. Dobrze, że mam mojego mężusia co jest tak zadowolony z mojego brzuszka i mówi że wyglądam pięknie. Więc takie moje uroki. :)

U mnie 175 i jak bylam u lekarza 4 Lipca to waga pokazala 60,8 czyli od poczatku ciazy 3.8kg na plusie teraz mysle ze juz mam z 5kg na plusie. Mam ogromne cycki tzn mam wrazenie ze idzie mi w cycki no i wiadomo brzuch :)

oar8s65gim9bi84v.png

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Ok czyli kolejna moja paranoja,bo co innego można robić na L4.. ale na usprawiedliwienie muszę dodać,że wieczorem jest on większy niż na tych zdjęciach ,po drugie Listopadowa mama Ty jesteś 3 tyg przede mną ;-)

A nie mierzyli Ci na połówkowych ilości wód płodowych? Tzw. AFI.
    Na zdjęciu brzuszek wygląda zgrabnie i na pewno nie jest za duży ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anqa123 wrote:
    robię właśnie zamówienie na Gemini i tak wrzucam to czego mi brakuje i jest 1030 zł ;) jeny ile to wszystko kosztuje..

Ja zostawiam zakupy z gemini na wrzesien :) wtedy tez kupie wszystko dla siebie typu koszule szlafrok itp :) ale fakt ceny koncowe w koszuly moga szokowac haha

oar8s65gim9bi84v.png

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <
    Paula_30 wrote:
    Mi się wydaje,że jest ogromny a przynajmniej z miesiąc większy :
    https://zapodaj.net/43bff66fd91c0.jpg.html

I drugie:
    https://zapodaj.net/490b0e4ac3183.jpg.html

Jest naprawde super brzuszek 😊 ❤️
    U mnie 24+3 i taki:

929711d2ae8c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 15:40

momo, Paula_30, Maija, Cecylia, sisi lubią tę wiadomość

oar8s65gim9bi84v.png

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Mi się wydaje,że jest ogromny a przynajmniej z miesiąc większy :
    https://zapodaj.net/43bff66fd91c0.jpg.html

I drugie:
    https://zapodaj.net/490b0e4ac3183.jpg.html

Ja w tym tyg co Ty bylas mialas podobn az nagle rano wstalam i byl dwa razy wiekszy 😂 takze jak na focie wyzej widac w porownaniu do mojego jie masz prawie wgl brzucha :D

Paula_30 lubi tę wiadomość

oar8s65gim9bi84v.png

• coma Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 08:48

uIHap1.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Zbieram się na wizytę :) Jak zwykle poproszę o kciuki :)
    Napisz koniecznie co tam :-)

860i3e5edambhnvb.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    Ja w tym tyg co Ty bylas mialas podobn az nagle rano wstalam i byl dwa razy wiekszy 😂 takze jak na focie wyzej widac w porownaniu do mojego jie masz prawie wgl brzucha :D
    Magda ja dalej patrząc na Twój uważam,że Ty masz mniejszy i ładniejszy :-D

860i3e5edambhnvb.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mój brzuch na pewno większy.
    Co do konfliktu serologicznego to ja się na szczepienie decyduję. Wiem, że od niedawna jest refundacja, ale nie wiem czy nie dotyczy tylko państwowych przychodni, bo to nie taka normalna na receptę. Musze dopytać na następnej wizycie.

FNh9p2.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    A nie mierzyli Ci na połówkowych ilości wód płodowych? Tzw. AFI.
    Na zdjęciu brzuszek wygląda zgrabnie i na pewno nie jest za duży ;)
    Mierzyli i dopiero teraz się zorientowałam ze jest coś takiego :-D a tam jest napisane że mam 10 ml

860i3e5edambhnvb.png
  • momo Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy wrote:
    Co do konfliktu serologicznego to ja się na szczepienie decyduję. Wiem, że od niedawna jest refundacja, ale nie wiem czy nie dotyczy tylko państwowych przychodni, bo to nie taka normalna na receptę. Musze dopytać na następnej wizycie.

Mi powiedziała że na nfz robią tylko jeśli prowadzi się ciaże w przychodniach państwowych.

p19uvfxmg5bshduy.png
    12.08- 1192g szczęścia ❤ 👧
    7.11 - planowana data
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Wszystko ok. Szyjka nie zmierzona, ale w badaniu bez zastrzeżeń.
    Na niedoczynność tarczycy dostałam Letrox 25.
    W związku z ogniskiem hiperechogenicznym w serduszku małej mamy pójść na echo serca.
    Teraz odstawiam Luteinę i na kolejnej wizycie robimy badanie czystości pochwy, bo w styczniu wyszła mi mieszana flora bakteryjna w badaniu cytologicznym.
    I powiedziałam lekarce, że będę przychodzić na wizyty co 3 tygodnie, bo wizyty co 4 tygodnie mnie stresowały :)

MagdRy, Paula_30, sisi lubią tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Magda ja dalej patrząc na Twój uważam,że Ty masz mniejszy i ładniejszy :-D

Nie no ja to sie robie big mama Ty masz piekny malutki brzuszek 😊

oar8s65gim9bi84v.png

• Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny zastanawiam się nad wózkiem i sama już nie wiem jaki wybrać. Bardzo podobały mi się wózki Adamex i opinie też mają dobre , ale ostatnio w sklepie "mierząc go" stwierdziłam,że jest wielki i taki " nieporęczny". Tzn. Przeszkadza mi w nim to,że rączka jeat dużo dalej od gondoli i przez to wózek jest bardzo długi.
    Już lepiej wypadł wózek Camarelo Neso -rączka jest w miarę krótka i wózek jest krótszy . Nic innego mi do gustu nie przypadło. Może możecie doradzić coś ładnego i żeby było w miarę małe...
    Jakie wyw wózki macie bądź planujecie kupić?

b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • anqa123 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z wyborem wózka nie pomogę..ale musisz zastanowić się czego potrzebujesz, czy ma być lekki, kompaktowy, mały, czy w teren czy na chodniki, bo wtedy koła piankowe albo pompowane, czy do windy czy mieszkasz w domu...i wtedy wybrać ;)

zi13sek29opsyrz7.png
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlaania1 wrote:
    Kurczę dziewczyny zastanawiam się nad wózkiem i sama już nie wiem jaki wybrać. Bardzo podobały mi się wózki Adamex i opinie też mają dobre , ale ostatnio w sklepie "mierząc go" stwierdziłam,że jest wielki i taki " nieporęczny". Tzn. Przeszkadza mi w nim to,że rączka jeat dużo dalej od gondoli i przez to wózek jest bardzo długi.
    Już lepiej wypadł wózek Camarelo Neso -rączka jest w miarę krótka i wózek jest krótszy . Nic innego mi do gustu nie przypadło. Może możecie doradzić coś ładnego i żeby było w miarę małe...
    Jakie wyw wózki macie bądź planujecie kupić?

Ja wybralam wozek xlander xmove. Dla mnie bardzo zwrotny i duze kola widc idealny na trudny teren. Porownywalam wiele modeli w sklepie no to ten wygral zwrotnoscia i latwoscia skladania. Minus jest dosc ciezki dlatego ze to taki dosc terenowy wozek. Gdybym miala wybrac typowo miejscu to hmm zastanawialabym sie pewnie nad espiro next, mutsy lub cybex

oar8s65gim9bi84v.png

• Spirit Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    Ja wybralam wozek xlander xmove. Dla mnie bardzo zwrotny i duze kola widc idealny na trudny teren. Porownywalam wiele modeli w sklepie no to ten wygral zwrotnoscia i latwoscia skladania. Minus jest dosc ciezki dlatego ze to taki dosc terenowy wozek. Gdybym miala wybrac typowo miejscu to hmm zastanawialabym sie pewnie nad espiro next, mutsy lub cybex
    Też bym ho wzięła,ale finalnie wzięliśmy pulse bo był sporo tańszy wtedy :D plus my w mieście głównie więc chodniki w miarę równe to szkoda było dopłacać:D

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszcie proszę co zamawiacie z Gemini :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogladajac wasze brzuchy stwierdzam ze jestem naprawde gruuuba. Wczoraj mialam na sobie spodnie ciazowe w których chodzilam w 1 ciąży do samego konca a rodzilam na poczatku sierpnia, teraz jak za miesiąc sie w nie zmieszcze to bedzie super, już robia sie ciasnawe.

‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ