Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja nas właśnie zapisałam na echo serduszka skrzata na 5 sierpnia.
Aż głupio się przyznać, ale jakoś mi się to echo serca z EKG kojarzyło. Dopiero przed chwilą sprawdziłam w Internecie i to jest zwykłe USG, tyle że skoncentrowane na serduszku. Może uda się też podejrzeć buźkę skrzacika.
Yupi, będzie dodatkowy podgląd
Choć jak myślę o tym badaniu, to lekki stres mam. Choć obiektywnie rzecz biorąc, nie mam do tego podstaw, bo lekarz, który wykonywał badanie połówkowe, mówił, że to ognisko hiperechogeniczne to jedyna rzecz, która jest odchyleniem od normy. Potem też czytałam w necie, że nie ma podstaw do obaw.
Niemniej jednak mam nadzieję, że skrzat się tam mobilizuje i robi porządek w serduszku
-
Alu_87 wrote:Cześć! jesteśmy dzisiaj po połówkowych. Malutka rozwija się wzorowo, 415 gram i według usg 21 tydzień. Niestety wyszło że mam łożysko całkowicie przodujące. Czy u którejś z Was też wyszło? Jestem przerażona ;(
Jest szansa, że się jeszcze podniesie. Do tego czasu niestety zalecenia są takie, żeby prowadzić oszczędzający tryb życia.
Tutaj więcej na ten temat: https://mamaginekolog.pl/lozysko-przodujace-a-lozysko-przedniej-scianie/ -
Zlaania1 wrote:Kurczę dziewczyny zastanawiam się nad wózkiem i sama już nie wiem jaki wybrać. Bardzo podobały mi się wózki Adamex i opinie też mają dobre , ale ostatnio w sklepie "mierząc go" stwierdziłam,że jest wielki i taki " nieporęczny". Tzn. Przeszkadza mi w nim to,że rączka jeat dużo dalej od gondoli i przez to wózek jest bardzo długi.
Już lepiej wypadł wózek Camarelo Neso -rączka jest w miarę krótka i wózek jest krótszy . Nic innego mi do gustu nie przypadło. Może możecie doradzić coś ładnego i żeby było w miarę małe...
Jakie wyw wózki macie bądź planujecie kupić?
Ja kupiłam Cybex CBX Leotie Lux, cena super jak na nowy wózek, kolorystycznie tez mi odpowiadał bo nie był patrokaty ( czarny z brązowa rączka) i lekki jak dla mnie 😉Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -
Jestem po USG, Mała waży 320 gram, wód płodowych nie za dużo ale w normie, szyjka 5 cm, dostałam żelazo na receptę i do zrobienia znowu toxo, morfo, mocz, TSH, glukoza, ft4.
Coma ja się nastawiam na spacery co to za zima u nas, 3 dni śniegu ostatnio było? Może jakiś mrozek będzie w styczniu w okolicy ferii.Kijanka, ListopadowaMama, coma, Paula_30, kudłata, Szczesliwa_mamusia, Chanela, sisi lubią tę wiadomość
-
My mamy anex sport. Jak dla mnie lekki, zwrotny i ogólnie taki w moim stylu. Teraz tylko zaopatrzę małego w wozkowy kombinezon, spiworek i mufke na rączkę dla siebie chyba uszyje sama i będziemy spacerowac. Takie zimy jak teraz mamy to tylko do hartowania malucha
-
Alu_87 wrote:Cześć! jesteśmy dzisiaj po połówkowych. Malutka rozwija się wzorowo, 415 gram i według usg 21 tydzień. Niestety wyszło że mam łożysko całkowicie przodujące. Czy u którejś z Was też wyszło? Jestem przerażona ;(
U mnie w 22 tygodniu stwierdzono łożysko centralnie przodujące z bardzo dużym stopniem zachodzenia na szyjkę macicy (>2,5 cm), lekarz stwierdził, że szanse na jego podniesienie są bardzo małe. Gdyby zachodziło mniej sytuacja byłaby inna. Za 2 tyg mam kontrolę i jestem pozytywnie nastawiona. Nadal pracuję, po pracy odpoczywam, mąż mnie we wszystkim wyręcza .Alu_87 lubi tę wiadomość
9 DPO- 10,5/14 DPO- 261 /16 DPO- 701/ 21 DPO-4785
-
Dziewczyny, szczególnie te remontujace i urządzające swoje kąty czy 8,5 tysiąca za około 7m2 kuchni i 4,8 tysiaca za około 12m2 powierzchni szafy do zabudowy to normalna cena? Dostałam dziś wycenę od stolarza i az mnie zmroziła suma 13 tysięcy złotych :o a to dopiero początek wykończeniówki!
-
ListopadowaMama wrote:Dziewczyny, szczególnie te remontujace i urządzające swoje kąty czy 8,5 tysiąca za około 7m2 kuchni i 4,8 tysiaca za około 12m2 powierzchni szafy do zabudowy to normalna cena? Dostałam dziś wycenę od stolarza i az mnie zmroziła suma 13 tysięcy złotych :o a to dopiero początek wykończeniówki!
U mnie kuchnia ma wymiary 3x3 m. Zabudowana w U. Za komplet mebli po sam sufit zapłaciłam 16 tysięcy. Dwa narożniki z prowadnicami a'la magic corner.
Za ciąg szaf o długości 5,5m, głębokości około 0,65m i wysokości 2,4 m zapłaciłam 13 tysięcy. Wszystkie zawiasy Blum itd. Szafy są wyposażone w kosze i inne pierdoły.
Ciężko powiedzieć czy u Ciebie to dużo bo nie wiemy jakie masz wyposażenie szafek, jakie prowadnice, zawiasy, jak są rozwiązane szafki narożne, czy w szafach masz lustra itd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 21:32
9 DPO- 10,5/14 DPO- 261 /16 DPO- 701/ 21 DPO-4785
-
Listopadowa Mama zależy właśnie jakiej jakości prowadnice do szuflad i dno szuflady czy jest z tej grubej płyty że możesz np talerze miski wstawić i to się nic a nic nie ugnie. Czy masz jakieś kosze zaprojektowane.
-
Paula_30 wrote:chyba nie bedzie mi sie chciało ubierac tych wszystkich kombinezonów itp. A hartować pewnie trzeba ale w np w pod koniec lutego tez bedzie jeszce zimno i wtedy chyba tez mozna hartowac. Nie wiem jakos przeraza mnie mysl wychodzenia w sroda zime z takim malym dzieckiem
-
Kijanka wrote:Jest szansa, że się jeszcze podniesie. Do tego czasu niestety zalecenia są takie, żeby prowadzić oszczędzający tryb życia.
Tutaj więcej na ten temat: https://mamaginekolog.pl/lozysko-przodujace-a-lozysko-przedniej-scianie/32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019 ))
Emilka 03.11.2019 )) -
Jasna91 wrote:U mnie w 22 tygodniu stwierdzono łożysko centralnie przodujące z bardzo dużym stopniem zachodzenia na szyjkę macicy (>2,5 cm), lekarz stwierdził, że szanse na jego podniesienie są bardzo małe. Gdyby zachodziło mniej sytuacja byłaby inna. Za 2 tyg mam kontrolę i jestem pozytywnie nastawiona. Nadal pracuję, po pracy odpoczywam, mąż mnie we wszystkim wyręcza .32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019 ))
Emilka 03.11.2019 )) -
Meggs wrote:Kijanka a skad jesteś? My też bedziemy mieć echo serduszka. Na usg wszystko super , serduszko idealnie, bez zadnych zmian ale oczywiscie ta niska pappa bedzie sie za mna ciagnac do konca...
Z Łodzi.
Niestety tak to jest, że te nieprawidłowości ciągną się do końca. Koleżanka z lekko podwyższonym NT i prawidłowym wynikiem SANCO też ma skierowanie na echo.