Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Iza kawa plus czekolada. A melisa na noc do kolacji.
Brzuch przesłania mi widok stóp i zachaczylam wieczorem o kółko od odkurzacza tak z rozmachem. -
Domcias - już wkraczasz w taki etap ciąży, że jest duża szansa na przeżycie dzieciątka skoro na chwilę obecną jest wszystko dobrze, to tego się trzymaj i zrób sobie przyjemność i zamów mebelki
Silent - powodzenia! Co by się glukoza utrzymała w Tobie te 2h
Mój brzuch jeszcze się mieści w koszulki sprzed ciąży, ale ja zawsze trochę luźniejsze nosiłam.
Chociaż kupiłam sobie też kilka ciążowych. Mam wrażenie, że te z H&M fajnie podkreślają brzuszek.
Na wadze przed weekendem miałam +8kg. Nie wiem czy chcę widzieć kolejne przyrosty.. Z córką miałam +15kg do 34tc. Później już nie zdążyłam się zważyć :p
Na szczęście później w 1.5 roku zgubiłam 25kg i tą ciążę zaczęłam 10kg lżejsza.
Co do wyprawki - wczoraj złożyliśmy komodę i wyciągnęliśmy ubranka z kartonów. Połowa już się suszy, druga czeka na upranie.
I chyba na 56 już wszystko mam. Nie wiem jak z 62. Chyba czegoś może jeszcze brakować.
Ogólnie miłego dnia życzę
I dużo mocy na nadchodzące upały..
silent, Paula_30, Kropka89, Domcias lubią tę wiadomość
-
mrt87 a możesz nim ruszać? Kilka lat temu miałam podobnie, za szybko wstałam z łóżka i przywaliłam z całej siły w stół. Jakiś dziwny kształt palca się zrobił, do tego był cały siny i ledwo chodziłam. Na drugi dzień jak nic się nie zmieniło to pojechałam na sor. Nasiedziałam się z 5h, na szczęscie okazało się że to tylko silne stłuczenie. Oby tak było u Ciebie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2019, 08:33
mrt87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySilent- powodzenia. Ja ide na tego pysznego drinka w przyszłym tygodniu.
Domcias- tak jak pisza dziewczyny,kupuj. Jak Ci sie podoba i masz chęc konpletowac wyprawke. Nie mozna zyc w takich strachu. Bo rozne rzeczy moga sie stac i pozniej. Nie mozna myslec w tych kategoriach.
Mi sie zrobił znowu hemoroid. Mialam w 1 ciazy,teraz znowu wyszedł. Bede musiała odwiedzic proktologa. Ale to juz zostawie sobie po porodzieDomcias lubi tę wiadomość
-
Szczesliwa mamusia na hemoroid jest dobry Lotion 1000 a teraz w ciąży też można używać niektóre czopki ale to ginekolog lub farmaceuta musiałby powiedziec które.Lotion nie wiem czy w ciąży mozna.
Wbrew pozorom moze to głupie myślenie ale mam szpitalo fobię i bardziej niż złamany palec przeraża mnie że moglabym spędzić na Sorze z 6h, z brzuchem i spuchnięta nogą.
Paula to ja zaczynalam z identyczna niemal waga jak Twoja.
Generalnie to żałuję po doświadczeniach z pierwszej ciąży że jadłam niezdrowe jedzenie takie jak słodycze sklepowe czy soki. Potem skończyło się na dietetyku bo trzeba było iść do pracy a ja miałam kompleksy na punkcie wyglądu i ubioru. Za bardzo sobie pozwalałam tłumacząc ciąża. Ale każdy albo mnie dokarmial czymś albo mówił że od karmienia piersią samo spadnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2019, 08:57
-
Mrt87 - no to już chyba od organizmu zależy z tym spadkiem wagi. U mnie w 8 miesięcy spadło do wagi sprzed ciąży a przez kolejne 8 miesięcy jeszcze dodatkowe 10kg.
Ale wiem, że są dziewczyny, które przybierają jeszcze dodatkowo na wadze zamiast chudnąć.mrt87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
momo wrote:
Uh teraz i mnie dopadło przeziębienie. Mam prenalen do nosa, pije herbatę z cytryną i miodem. Muszę jeszcze kupić sok z czarnego bzu i imbir. Mam nadzieję że to pomoże bo chce uniknąć paracetamolu...
-
silent wrote:Ja się zabieram za ciuchy po pierworodnym za jakiś miesiąc. Są gdzieś wywiezione, pochowane, nie wiem gdzie Pamiętam, że wszystkie się skurczyly na długość, mimo prania w 30-40 stopniach. Więc niektóre 62 wypadna jak 56.2017 #1
2019 #2
-
A ja przez weekend miałam gości, w tym dwie 3 i 4 letnie bratanice. Tak sie nachodzilam, ze mieszkaniec brzucha był bardzo spokojny. Od wieczora zaczął tak nadrabiać, że poczułam pierwszego bolesnego kopniaka przy zebrach.
I udało mi się kupić kilka fajnych rzeczy w smyku, za 3 pary spodeni 62, 2 czapki i kombinezonik tygrysek zaplacilam 48 zł! Dziś chcialabym zamówić część wyprawki kosmetycznej itp. Nie pamiętam która z Was polecala cos poza gemini. Mogę prosić o przypomnienie? -
ListopadowaMama wrote:A ja przez weekend miałam gości, w tym dwie 3 i 4 letnie bratanice. Tak sie nachodzilam, ze mieszkaniec brzucha był bardzo spokojny. Od wieczora zaczął tak nadrabiać, że poczułam pierwszego bolesnego kopniaka przy zebrach.
I udało mi się kupić kilka fajnych rzeczy w smyku, za 3 pary spodeni 62, 2 czapki i kombinezonik tygrysek zaplacilam 48 zł! Dziś chcialabym zamówić część wyprawki kosmetycznej itp. Nie pamiętam która z Was polecala cos poza gemini. Mogę prosić o przypomnienie? -
momo wrote:Paula na samą myśl o mleku z czosnkiem mam mdłości, nie wiem czym bym to przeżyła. Ale jak nic się nie poprawi to może spróbuje.
-
Mi na allegro wyszło że tanio jest u CzasBobasa i HubiWorld. Ale ja mam Smarta więc przesyłka free.