Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
momo wrote:Paula na samą myśl o mleku z czosnkiem mam mdłości, nie wiem czym bym to przeżyła. Ale jak nic się nie poprawi to może spróbuje.
Domcias kupuj i szykuj gniazdko ja też odpuściłam z tym strachem, zamówiłam wakacje mimo, że odsuwałam to już od 3 tyg, kilka fajnych hoteli mi przeszło koło nosa.... będzie co ma być.Paula_30, Domcias lubią tę wiadomość
-
momo wrote:Paula no tak zachęcaj mnie bardziej 🤣 A dużo tego czosnku się daje?
momo lubi tę wiadomość
-
Kijanka wrote:Smart na allegro opłaca się od pierwszej przesyłki
a powiedzcie mi co polecacie przeciw rozstepom? Kiedys juz tu był taki watek ale chyba z milion stron wstecz. A moze inaczej czy ktoras z WAs uzwya badz uzywala w pierwszej ciazy PHARMACERIS M FOLIACTI KREM ZAPOBIEGAJĄCY ROZSTĘPOM 150ML ? ja ostatnio zamowilam z allegro z apteki 2x150ml bo ma bardzo dobre opinie
-
Paula_30 wrote:nie duzo, rozgniatasz jeden maly zabek czosnku mieszasz na lyzce z miodem-ja daje tak zeby bylo wiecej miodu niz czosnku i nie czuc tego czosnku w gardle. Mleko podgrzewam lekko w kubku, bo cieple mleko chroni zoladek przed tym czosnkiem. i najpierw pije pare lykow cieplego mleka, potem zatykam nos i polykam ta lyzke z czosnkiem bez trzymanai w ustach i wachania i od razu poppijam to mlekiem.
Mi kilka koleżanek poleciło na rozstepy olejek z musteli, sprawdziłam na srokao - skład jest okej i używam od początku ciąży i teraz będę zamawiać drugą butelkę, zobaczymy co z tego będzie.
Diana jeszcze polecała na w razie czego PHARMACERIS M Tocoreduct Forte, preparat zmniejszający istniejące rozstępy i blizny poporodoweWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2019, 11:28
Domcias, Paula_30 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny. Tak sobie myślę, że na pewne rzeczy nie mamy wpływu, więc trzeba się cieszyć z tej ciąży i kompletować wyprawkę. Równie dobrze coś złego może sie stać po porodzie czy za 10 lat. A jeśli chodzi o mebelki to znalazlam na allegro https://allegro.pl/oferta/meble-dzieciece-gufi-meble-mdf-dla-dzieci-6795733280. Ta szafa 3-drzwiowa jest mega, wiec zdecydujemy sie pewnie na ten komplet. Narazie robimy porządku w calym domu i jak skonczymy to zamowie te mebelki, moze gdzies na poczatku sierpnia.
A jesli chodzi o mleko z czosnkiem to ja uwielbiam Moge nawet pic, gdy nie jestem chora. Ja robie tak, ze siekam czosnek, pozniej go dodatkowo zngiatam i czekam 10min, bo podobno wtedy uwalniają się jego właściwości zdrowotne. Następnie podgrzewam mleczko, dodaje łyżeczkę miodu i czosnek. I tak sobie powoli pijemomo, Paula_30, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
Paula_30 wrote:tez juz wykupilam i teraz zamawiam jak szalona
a powiedzcie mi co polecacie przeciw rozstepom? Kiedys juz tu był taki watek ale chyba z milion stron wstecz. A moze inaczej czy ktoras z WAs uzwya badz uzywala w pierwszej ciazy PHARMACERIS M FOLIACTI KREM ZAPOBIEGAJĄCY ROZSTĘPOM 150ML ? ja ostatnio zamowilam z allegro z apteki 2x150ml bo ma bardzo dobre opinie
Ja mam z pharmaceris krem z serii macierzyństwo, przeciwko rozstępom, póki co nie mam ani jednego, podobno dobry jest tez olej z migdałów 😉
Co do mebelków to ostatnio wpadły mi w oko z firmy vox, łóżeczko można później „przerobić” na takie normalne i używać kilka lat, cena jest tylko dość wysoka, albo mnie się tak wydaje bo nie mam pojęcia jeszcze jakie są „normalne” ceny mebli dziecięcych 😉Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -
Ja od poczatku ciazy smaruje sie różnymi krwmami i olejkami, ale niestety juz mi sie pojawily rozstepy 😭 narazie tylko kilka na biodrze i z tylu ud... Używam na zmiane kremu z mixy mocno nawilżającego, olejku Palmersa z vit. E, kremu Palmersa przeciw rozstepom, naturalne maslo shea i jakis specyfik z rossmanna dla kobiet w ciaży. Mam nadzieje, ze chociaz zapobiegnie to wszystko kolejnym rozstepom.
-
nick nieaktualny
-
Domcias - bardzo fajny zestaw mebli
Ja się niczym nie smaruję. Nie lubię :p
W pierwszej ciąży rozstępy wyszły mi na boczkach i na udach. Na brzuchu zero.
Teraz póki co jeszcze nie mam. Może pierwsza ciąża na tyle mi skórę rozciągnęła, że teraz mi się upiecze?
Przywieźli mi dziś okrycia kąpielowe od mamyginekolog. Mega milutkie i duże!! Moja Aluśka (83cm) mogłaby się w nie owinąć z 2 razy :p
Wcześniej mieliśmy jakieś ręczniki ze Smyka, ale słabo chłonęły wodę i musiałam tetrą wycierać.momo lubi tę wiadomość
-
Kaczorka, ja też poluję na te okrycia i na razie brak w sklepie
Dziewczyny mam zamiar jechać dziś po wózek i tak się trochę zastanawiam czy nie za wcześnie, w sumie łóżeczko też fajne znalazłam i mąż mówi żeby zamawiać. -
Moni** wrote:Kaczorka, ja też poluję na te okrycia i na razie brak w sklepie
Dziewczyny mam zamiar jechać dziś po wózek i tak się trochę zastanawiam czy nie za wcześnie, w sumie łóżeczko też fajne znalazłam i mąż mówi żeby zamawiać.Moni** lubi tę wiadomość
-
Paula_30 wrote:jakie wczesnie, jak jest okazja zamawiaj. potem bedziesz zalowac :-)Ja biore wszystko co wyhacze na promocji to mi pomaga myslec pozytywnie
Wydaje mi się że oferta na łóżeczko jak najbardziej dobra. Wózkiem też chcę tak pojeździć sprawdzić, żeby w razie czego innego szukać.
Chodzi o to że szwagierka rodzi początek września i ani łóżeczka tylko jakieś tam ubranka ma... więc tak nie wiem czy ja za wcześnie o tym myślę? -
Moni** wrote:Kaczorka, ja też poluję na te okrycia i na razie brak w sklepie
Dziewczyny mam zamiar jechać dziś po wózek i tak się trochę zastanawiam czy nie za wcześnie, w sumie łóżeczko też fajne znalazłam i mąż mówi żeby zamawiać.
Jak są w dobrej ofercie i Ci się podobają, to kupuj. Nie ma się co oglądać na innych. Teraz jest właśnie dobry czas na zakupy, bo brzuszki nie są jeszcze takie ogromne i nie przeszkadzają w zwiedzaniu sklepów.Moni** lubi tę wiadomość
-
Moni ja wychodzę z założenia że lepiej wcześniej kupić, bo nie wiadomo jak później będziemy się czuły.
Jeśli któraś lubi piec to polecam te bułki https://www.mojewypieki.com/przepis/fantazyjne-buleczki
Właśnie zrobiłam (wymieszałam mąkę tortową z chlebową 1050), dodałam do środka słonecznik i są rewelacyjne! A jeszcze z masłem i pomidorem to już w ogóle poezjaMoni** lubi tę wiadomość
-
Moni** wrote:Wydaje mi się że oferta na łóżeczko jak najbardziej dobra. Wózkiem też chcę tak pojeździć sprawdzić, żeby w razie czego innego szukać.
Chodzi o to że szwagierka rodzi początek września i ani łóżeczka tylko jakieś tam ubranka ma... więc tak nie wiem czy ja za wcześnie o tym myślę?Moni** lubi tę wiadomość