Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
momo wrote:Paula na samą myśl o mleku z czosnkiem mam mdłości, nie wiem czym bym to przeżyła. Ale jak nic się nie poprawi to może spróbuje.
Domcias kupuj i szykuj gniazdkoja też odpuściłam z tym strachem, zamówiłam wakacje mimo, że odsuwałam to już od 3 tyg, kilka fajnych hoteli mi przeszło koło nosa.... będzie co ma być.
Paula_30, Domcias lubią tę wiadomość
-
momo wrote:Paula no tak zachęcaj mnie bardziej
🤣 A dużo tego czosnku się daje?
no ale moj nie daje rady, powinnam mu wspolczuc ale prawie umarlam wtedy ze smiechu jak zwymiotowal w 3 miejscach zanim dobiegl do wc. wiem okropna jestem
momo lubi tę wiadomość
-
Kijanka wrote:Smart na allegro opłaca się od pierwszej przesyłki
a powiedzcie mi co polecacie przeciw rozstepom? Kiedys juz tu był taki watek ale chyba z milion stron wstecz. A moze inaczej czy ktoras z WAs uzwya badz uzywala w pierwszej ciazy PHARMACERIS M FOLIACTI KREM ZAPOBIEGAJĄCY ROZSTĘPOM 150ML ? ja ostatnio zamowilam z allegro z apteki 2x150ml bo ma bardzo dobre opinie
-
Paula_30 wrote:nie duzo, rozgniatasz jeden maly zabek czosnku mieszasz na lyzce z miodem-ja daje tak zeby bylo wiecej miodu niz czosnku i nie czuc tego czosnku w gardle. Mleko podgrzewam lekko w kubku, bo cieple mleko chroni zoladek przed tym czosnkiem. i najpierw pije pare lykow cieplego mleka, potem zatykam nos i polykam ta lyzke z czosnkiem bez trzymanai w ustach i wachania i od razu poppijam to mlekiem.
Mi kilka koleżanek poleciło na rozstepy olejek z musteli, sprawdziłam na srokao - skład jest okej i używam od początku ciąży i teraz będę zamawiać drugą butelkę, zobaczymy co z tego będzie.
Diana jeszcze polecała na w razie czego PHARMACERIS M Tocoreduct Forte, preparat zmniejszający istniejące rozstępy i blizny poporodoweWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2019, 11:28
Domcias, Paula_30 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny. Tak sobie myślę, że na pewne rzeczy nie mamy wpływu, więc trzeba się cieszyć z tej ciąży i kompletować wyprawkę. Równie dobrze coś złego może sie stać po porodzie czy za 10 lat. A jeśli chodzi o mebelki to znalazlam na allegro https://allegro.pl/oferta/meble-dzieciece-gufi-meble-mdf-dla-dzieci-6795733280. Ta szafa 3-drzwiowa jest mega, wiec zdecydujemy sie pewnie na ten komplet. Narazie robimy porządku w calym domu i jak skonczymy to zamowie te mebelki, moze gdzies na poczatku sierpnia.
A jesli chodzi o mleko z czosnkiem to ja uwielbiamMoge nawet pic, gdy nie jestem chora. Ja robie tak, ze siekam czosnek, pozniej go dodatkowo zngiatam i czekam 10min, bo podobno wtedy uwalniają się jego właściwości zdrowotne. Następnie podgrzewam mleczko, dodaje łyżeczkę miodu i czosnek. I tak sobie powoli pije
momo, Paula_30, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
Paula_30 wrote:tez juz wykupilam i teraz zamawiam jak szalona
a powiedzcie mi co polecacie przeciw rozstepom? Kiedys juz tu był taki watek ale chyba z milion stron wstecz. A moze inaczej czy ktoras z WAs uzwya badz uzywala w pierwszej ciazy PHARMACERIS M FOLIACTI KREM ZAPOBIEGAJĄCY ROZSTĘPOM 150ML ? ja ostatnio zamowilam z allegro z apteki 2x150ml bo ma bardzo dobre opinie
Ja mam z pharmaceris krem z serii macierzyństwo, przeciwko rozstępom, póki co nie mam ani jednego, podobno dobry jest tez olej z migdałów 😉
Co do mebelków to ostatnio wpadły mi w oko z firmy vox, łóżeczko można później „przerobić” na takie normalne i używać kilka lat, cena jest tylko dość wysoka, albo mnie się tak wydaje bo nie mam pojęcia jeszcze jakie są „normalne” ceny mebli dziecięcych 😉Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -
Ja od poczatku ciazy smaruje sie różnymi krwmami i olejkami, ale niestety juz mi sie pojawily rozstepy 😭 narazie tylko kilka na biodrze i z tylu ud... Używam na zmiane kremu z mixy mocno nawilżającego, olejku Palmersa z vit. E, kremu Palmersa przeciw rozstepom, naturalne maslo shea i jakis specyfik z rossmanna dla kobiet w ciaży. Mam nadzieje, ze chociaz zapobiegnie to wszystko kolejnym rozstepom.
-
nick nieaktualny
-
Domcias - bardzo fajny zestaw mebli
Ja się niczym nie smaruję. Nie lubię :p
W pierwszej ciąży rozstępy wyszły mi na boczkach i na udach. Na brzuchu zero.
Teraz póki co jeszcze nie mam. Może pierwsza ciąża na tyle mi skórę rozciągnęła, że teraz mi się upiecze?
Przywieźli mi dziś okrycia kąpielowe od mamyginekolog. Mega milutkiei duże!! Moja Aluśka (83cm) mogłaby się w nie owinąć z 2 razy :p
Wcześniej mieliśmy jakieś ręczniki ze Smyka, ale słabo chłonęły wodę i musiałam tetrą wycierać.momo lubi tę wiadomość
-
Kaczorka, ja też poluję na te okrycia i na razie brak w sklepie
Dziewczyny mam zamiar jechać dziś po wózek i tak się trochę zastanawiam czy nie za wcześnie, w sumie łóżeczko też fajne znalazłam i mąż mówi żeby zamawiać. -
Moni** wrote:Kaczorka, ja też poluję na te okrycia i na razie brak w sklepie
Dziewczyny mam zamiar jechać dziś po wózek i tak się trochę zastanawiam czy nie za wcześnie, w sumie łóżeczko też fajne znalazłam i mąż mówi żeby zamawiać.Moni** lubi tę wiadomość
-
Paula_30 wrote:jakie wczesnie, jak jest okazja zamawiaj. potem bedziesz zalowac :-)Ja biore wszystko co wyhacze na promocji to mi pomaga myslec pozytywnie
Wydaje mi się że oferta na łóżeczko jak najbardziej dobra. Wózkiem też chcę tak pojeździć sprawdzić, żeby w razie czego innego szukać.
Chodzi o to że szwagierka rodzi początek września i ani łóżeczka tylko jakieś tam ubranka ma... więc tak nie wiem czy ja za wcześnie o tym myślę? -
Moni** wrote:Kaczorka, ja też poluję na te okrycia i na razie brak w sklepie
Dziewczyny mam zamiar jechać dziś po wózek i tak się trochę zastanawiam czy nie za wcześnie, w sumie łóżeczko też fajne znalazłam i mąż mówi żeby zamawiać.
Jak są w dobrej ofercie i Ci się podobają, to kupuj. Nie ma się co oglądać na innych. Teraz jest właśnie dobry czas na zakupy, bo brzuszki nie są jeszcze takie ogromne i nie przeszkadzają w zwiedzaniu sklepów.Moni** lubi tę wiadomość
-
Moni ja wychodzę z założenia że lepiej wcześniej kupić, bo nie wiadomo jak później będziemy się czuły.
Jeśli któraś lubi piec to polecam te bułki https://www.mojewypieki.com/przepis/fantazyjne-buleczki
Właśnie zrobiłam (wymieszałam mąkę tortową z chlebową 1050), dodałam do środka słonecznik i są rewelacyjne! A jeszcze z masłem i pomidorem to już w ogóle poezjaMoni** lubi tę wiadomość
-
Moni** wrote:Wydaje mi się że oferta na łóżeczko jak najbardziej dobra. Wózkiem też chcę tak pojeździć sprawdzić, żeby w razie czego innego szukać.
Chodzi o to że szwagierka rodzi początek września i ani łóżeczka tylko jakieś tam ubranka ma... więc tak nie wiem czy ja za wcześnie o tym myślę?A w sierpniu planuję fotelik kupić.
Moni** lubi tę wiadomość
AMH=0,83
IVF - 2 blastki
7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
Córeczka urodzona 10/2019
Ciąża pozamaciczna 02/2021
09/2021 ciąża naturals
Synek urodzony 6/2022