Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_30 wrote:A ja jestem przerażona. Przytylam już 8 kg! Wszędzie w tych kalkulatorach mieszcze się w widełkach ale na belly best już wykraczam już lekko ponad górną granicę wiem że są tutaj dziewczyny które też więcej przytyly ale niektóre są też w późniejszym tygodniu. A ja dopiero w 25 tc. Od dzisiaj odrzucam słodycze. Zero. Nie zamierzam ważyć ponad 80 kg
mrt87 lubi tę wiadomość
Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
Kijanka wg tego kalkulatora to ja mam w tym tygodniu minimalny przyrost wagi :-o wg innych maksymalny albo lekko ponad. Hmmm dziwne to jest.
Ewelina92 ja za tydzień jak bed w twoim tc to pewnie też już będę +9 kg. Skoro teraz mam 8 a mam wrażenie że tyje 1 kg na tydzień a powinno się około 0,5 kgWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 12:52
-
Apetyt i waga będą rosnąć szybciej chyba że ktoś będzie miał problemy żołądkowe spowodowane uciskiem dziecka i wieczną zgagą. Teraz minimum to będzie pół kilo w górę w tydzień przy nie nabieraniu dodatkowej wody.
-
Paula_30, mi pozostało pogodzić się z tym, że jednak przekroczę w ciąży magiczne 70 kg.
Trudno. Bardziej boję się tego, że lawinowo będę przybierać na wadze w III trymestrze. Koleżanka mnie ostatnio nastraszyła, że do 7 m-ca przytyła ok 7 kg, czyli tak jak ja. A w III trymestrze 14 kg.
No ale jak dla mnie po ciąży ona ma fajniejszą figurę niż przed ciążą. Nie wiem, jak to zrobiła, zwłaszcza że miała CC chyba niezbyt dobrze wykonane i rana męczyła ją dość długo. -
To nie zawsze tak jest, że najwięcej tyje się w 3 trymestrze. U mnie największy przyrost wagi w pierwszej ciąży był właśnie między 20 a 28tc. Później już przystopowało
Dzisiaj chyba zaliczyłam pierwsze kopniaki w żebra
I kolejną ciążową zachciankę - jabłka prażone zaraz trzeba lecieć do sklepu po jabłka -
U mnie w pierwszej ciąży najwiekszy przyrost wagi był do 28tc. Startowałam ok. 55kg spadłam do 53.5 a w 28tc wazylam 61.7 a przy porodzie 64.5
Teraz startowałam z 61.5kg , najniższa waga 59kg a dziś z rana 62kg.
Cieszę się ogromnie z tego i mam nadzieję,że za dużo już nie przybędzie.
Plus mam 3 rozstepy na brzuchu,innych nie znajduję, ale na piersiach mam ich ogrom po 1ciaży i z przodu na udach.[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
Czyli jesteś z tych kobiet co mała tyją w ciąży tyle co waga dziecka wody płodowe itp.
-
Chyba tak. No chyba,że w 3trymestrze się odmieni. Tydzień temu ważyłam 63kg ale gdzieś to zgubiłam. Nie wiem czy dużo ruchu, czy może poprostu dużo mi się wody zebrało w organizmie.[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKurczaczek89 wrote:Dziewczyny jakie płyny polecacie do prania ubranek dla dzieci?
Kurczaczek89 lubi tę wiadomość
-
no i po wizycie u diabetologa, insulina na noc włączona...teraz 3 tygodnie 7x dziennie pomiar cukru, 6 posiłków i przed snem insulinka ; jak cukry będą ok przez ten czas schodzę do pomiarów 4x a przez ten czas zero cukru, zero słodyczy i moje jedyne owoce...albo grejpfrut, albo 2 kiwi albo jabłko dziennie
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Ja pralam w bialym jeleniu i jelpie. Zapach tych dwoch praktycznie niewyczuwalny. Lovela cholernie ni smierdziala i w zasadzie dalej smierdzi. Teraz też będę prała w jelpie.
O, my też mamy Jelp i Biały jeleń bardziej mi się podoba ten drugi -
Ania jak Ci się uda to rób większą porcję np zupy czy mięsa i mróz w razie jakiegoś zjazdu z samopoczuciem będzie obiad akurat bo i tak dużo roboty z tą cukrzycą albo zakupami do robienia tego jedzenia.
-
mrt87 wrote:Ania jak Ci się uda to rób większą porcję np zupy czy mięsa i mróz w razie jakiegoś zjazdu z samopoczuciem będzie obiad akurat bo i tak dużo roboty z tą cukrzycą albo zakupami do robienia tego jedzenia.
-
Pulpety na papier do pieczenia i do piekarnika, cukinie razem można podpiec ona ma prawie 0 indeks glikemiczny.
-
Paula_30 wrote:Kijanka wg tego kalkulatora to ja mam w tym tygodniu minimalny przyrost wagi :-o wg innych maksymalny albo lekko ponad. Hmmm dziwne to jest.
Ewelina92 ja za tydzień jak bed w twoim tc to pewnie też już będę +9 kg. Skoro teraz mam 8 a mam wrażenie że tyje 1 kg na tydzień a powinno się około 0,5 kgSynek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️