Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Kurczaczek89 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija, ja dość często czuje brzuszek, szczególnie jak za dużo pochodzę, to normalne. Z każdym dniem czuje, ze rosnie. W łóżku ciężko czasem się przekręcić, jak wstaje to na boku i powoli. A jeszcze 3 miesiące 😉 często czuje jak mały się wypycha, czasem pójdzie dość nisko, wtedy troszkę boli i ciężko kroka zrobić,

PS. Nastały u mnie noce, ze się budzę na siusiu i spać nie moge...

Maija lubi tę wiadomość

d29db7a339.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaczek89 wrote:
    Maija, ja dość często czuje brzuszek, szczególnie jak za dużo pochodzę, to normalne. Z każdym dniem czuje, ze rosnie. W łóżku ciężko czasem się przekręcić, jak wstaje to na boku i powoli. A jeszcze 3 miesiące 😉 często czuje jak mały się wypycha, czasem pójdzie dość nisko, wtedy troszkę boli i ciężko kroka zrobić,

PS. Nastały u mnie noce, ze się budzę na siusiu i spać nie moge...

No właśnie, jeszcze 3 miesiące :D teraz to już będzie coraz gorzej :P

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• coma Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 10:54

uIHap1.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mam jeden żalpost. Sorki Dziewczyny, ale muszę się wygadać... :P

Jakiś czas temu zdradziliśmy rodzinie nasz typ imienia dla syna. Zaznaczyliśmy, że teraz nam się podoba, ale z racji, że zostało jeszcze dużo czasu, może nam się zmienić i żeby za bardzo nim nie operować, bo to tak dziwnie, przynajmniej dla nas. Moi rodzice oczywiście naszego wyboru imienia nie zaakceptowali, początkowo się wyśmiewali, później już jakoś odpuścili, ale mówiąc o dzidziusiu, identyfikowali go tym imieniem cały czas. Słysząc jakieś okropne zdrobnienia co chwilę, zaczęło mnie strasznie drażnić, aż z biegiem czasu, zupełnie imię mi obrzydzili. Postanowiliśmy z mężem wybrać nowe, ale nikt się nie dowie o decyzji, póki dziecko nie pojawi się na świecie.

Z rodziną to wygląda się tylko dobrze na zdjęciu. Można prosić, można grozić, oni i tak będą robić po swojemu.

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Janka78 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Jeeeeezu, serio takie problemy z depilacja Wam się zaczynaja? U mnie w ogóle jeszcze nie ma tego problemu ani problemu ze schylaniem. Kilka dni temu 2 godziny robiłam pedicure hybrydowy - wiadomo - frezarka, malowanie, lampa, nawet mnie nic nie bolało. Z depilacja tez sobie bez problemu radzę, chyba jakiś mam za mały brzuch w porównaniu do was :) męża bym w życiu o to nie poprosiła - jest moim najlepszym przyjacielem, ale są pewne granice, których nie przekroczę jeśli w mojej głowie chce być
    Dla niego seksowna - takie rzeczy mogłyby trochę napsuć. Już wole poprosić zaufana kosmetyczkę albo przyjaciółkę jeśli w ogóle będzie taka konieczność.
    Haha No depilacja zaczyna być problemem.jezeli chodzi o nogi to ciezko ale daje radę.natomiast miejsca intymne No cóż zima idzie 😂😂staram się jakoś ale efekt pewnie kiepski.nie wiem bo nie zaglądam 😬ani lekarz ani mąż .maz to boji się mnie tknąć 😳także zarosne i nikt nie zauważy🤭😳😱

coma, mrt87 lubią tę wiadomość

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Jeeeeezu, serio takie problemy z depilacja Wam się zaczynaja? U mnie w ogóle jeszcze nie ma tego problemu ani problemu ze schylaniem. Kilka dni temu 2 godziny robiłam pedicure hybrydowy - wiadomo - frezarka, malowanie, lampa, nawet mnie nic nie bolało. Z depilacja tez sobie bez problemu radzę, chyba jakiś mam za mały brzuch w porównaniu do was :) męża bym w życiu o to nie poprosiła - jest moim najlepszym przyjacielem, ale są pewne granice, których nie przekroczę jeśli w mojej głowie chce być
    Dla niego seksowna - takie rzeczy mogłyby trochę napsuć. Już wole poprosić zaufana kosmetyczkę albo przyjaciółkę jeśli w ogóle będzie taka konieczność.

Kazdy ma swoje zdanie. Tak jak mowia ze nie kazdy facet powinien byc przy porodzie bo po tym wszystkim inaczej patrzy na kobiete, na matke swojego dziecka a nawet takie zwiazki sie rozpadaja.

• coma Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 10:54

sisi lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • Janka78 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kudłata wrote:
    Dziewczyny, tylko ja jestem takim leniuchem, ze mnie mąż goli przed wizytą u gina? 2 razy już to robił i powiem wam mucha nie siada, a byłam pełna obaw. nogi jeszcze jakoś daje rade sama jak sie o kibelek opre, ale z lusterkiem i słabym oswietleniem w łazience szlag mnie trafiał, zeby bikini doprowadzic do stanu używalności.

co do czucia brzucha to jeszcze nie jest mi sam w sobie ciężki. gorzej podnieść coś, albo wstać, musze przyzwyczaić się do ugietych nóg jak się podnoszę a i tak się opieram ciągle o coś.
    Co do poproszenia męża o golenie to w głowie mi się nie mieści.wiem ze by to zrobił ale jakby się czuł.nawet nie chce myśleć co by było gdyby to on mnie o takie coś poprosił 😜😱taka niezręczna sytuacja.sama dam radę a efekt No cóż niejedno ginekolodzy widzieli wiec tym się przejmować nie będę.zazdrosze wam tych mocnych ruchów.moj w dzień cisza.jaksie kładę spać to czuje ale takie lekkie falowanie.niestety nie pamietam tego etapu z poprzedniej ciazy wiec porównania nie mam.

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• Mali84 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Ja jakoś nie mogę się przełamać że mnie narzeczony golił. Nie wiem z czego to wynika. Pewnie byłby jak Izy czy Angdry faceci zainteresowany wszystkich typu a co tutaj masz a dlaczego mam tak.robic a nie inaczej :-) więc już siadam sobie na ten stołek i jakoś daje radę. Później nie wiem jak będzie :-p
    Dokładnie mam takie same odczucia co do mojego męża 😊 Paula jak to nie problem to napisz mi na priv czemu nie Borowska.

Paula_30 lubi tę wiadomość

03.2018 (*) 8 tydzień
    06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
    3jgxsek2chcyok7s.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 10:55

uIHap1.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 10:55

uIHap1.png
  • agndra Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zależy od nastawienia i od relacji między mężem a żoną 😉
    A obserwując moich rodziców i dziadków sądzę, że jeszcze w "gorszych" sprawach będziemy sobie pomagać... Oczywiście mam nadzieję, że będziemy okazami zdrowia i zawsze wyglądać pięknie i młodo, ale wiadomo...

Maija, kudłata, Paula_30 lubią tę wiadomość

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Ale ja Was przecież nie krytukuje - dziwie się tylko, ze to już takie problemy, bo u mnie jeszcze daleka droga do braku widoczności. A męża angażujcie w co chcecie - mówię tylko ze JA bym miała z tym problem :)

Ale ja nie uznalam tego za slowa krytyki, w zadnym badz razie. Przepraszam ze to tak odebrałaś.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Janka, hahahaha, wyobraziłam sobie, ze on mnie prosi żebym działała z maszynka przy jajkach. Chyba bym umarła :D :D z niezręczności i strachu ze mu tam coś przytnę :D

Dobrze to napisalas.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejście nr 2 do zalozenia rajstop uciskowych- lepiej ale jeszcze nie dzis. A jak noga dzis albo po tym zakladaniu napitala, jak robia sie walki to bol nie do zniesienia.

• Dzyzia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja meza tez nie poprosze o golenie, nawet nog a co dopiero okolic intymnych 0_0 Mam blokade na takie rzeczy.

Ostatnio polozna mi pokazywala plan porodu i tam jest taki punkt 'czy zgadzasz sie na ogolenie krocza', na co ja jej powiedzialam, ze wlasnie juz sie martwilam, bo przed porodem to nie wiem, czy sama dam rade, a ona mi na to 'to niech pani meza poprosi'. Kurcze az mnie zatkalo, ja tam wole, zeby mi obca osoba na porodowce to ogarnela, niz maz XD Ja nie chece, zeby on widzial, jak ja sama sie gole, a co dopiero mi w tym pomagal. Sprobuje sie dowiedziec, czy moge gdzies do jakiejs kosmetycznki isc w tym celu, chociaz wosk na tym etapie to juz raczej odpada.

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu a myślałam, że tylko ja bym się nie dała wydepilować mężowi 😂 nie chodzi o to, że się wstydzę, ale po prostu by mnie to krępowało. Wiem, że by się zgodził, ale wolę to robić po omacku, tym bardziej że robię to tylko raz w miesiącu na wizytę 😂 podobne zdanie mam na temat obecności męża przy porodzie. Chcę, żeby był na początku, a potem wolałabym żeby poczekal na korytarzu. Nie dość, że stresowałabym się samym porodem to jeszcze tym co on tam widzi. Jest twardy, ale nie ukrywajmy - nie są to widoki tęczy i jednorożców :) gdzieś ten widok jednak zostaje w głowie, a po co fundować mu takie przeżycia

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to męża nie proszę o pomoc w depilacji, bo byśmy się pewnie pożarli przy tym. On straszna grzebuła jest i trwałoby to 3x tyle ile mi to zajmuje ;)
    Skoro w pierwszej ciąży jakoś dawałam radę, to i teraz sobie poradzę.
    Aczkolwiek po jednej takiej akcji odeszły mi wody i trzeba było urodzić.. ;)

Ale ogólnie to oporów przed mężem nie mam żadnych :) jak byliśmy ze sobą pół roku to miałam operację w obrębie dupy i to on mi opatrunki zmieniał i patrzył jak nieudolnie się poruszam nie mogąc przez miesiąc usiąść na swoich czterech literach :p

Co do brzucha - ostatnio właśnie zaczął mi ciążyć. I jak jestem poza domem i łażę to on się spina, robi twardy i ciężko mi się przy okazji oddycha. Więc chodzę z reguły tempem emeryta.
    Ale jak jutro na wizycie wszystko z szyjką będzie ok, to będę się tym mniej przejmować :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do golenia ja sobie radzę narazie.Ale czestotliwość golenia zmalała ;) Nie wiem czy na późniejszym etapie nie bede potrzebowała pomocy, ale kilka lat temu mój mnie killa razy depilował,bo tak sobie wkręcił,że chciałby to zrobić. Teraz to nie wiem jakie ma do tego podejście.
    A przy porodzie pewnie nie będzie. Może na początku a potem wyjdzie. On stara się zręcznie omijać ten temat i wiem,że wolałby tego wszystkiego nie widzieć. Więc nic na siłe. Wystarczy że będzie gdzieś niedaleko :)

b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • JustBelieve Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka wrote:
    Jezu a myślałam, że tylko ja bym się nie dała wydepilować mężowi 😂 nie chodzi o to, że się wstydzę, ale po prostu by mnie to krępowało. Wiem, że by się zgodził, ale wolę to robić po omacku, tym bardziej że robię to tylko raz w miesiącu na wizytę 😂 podobne zdanie mam na temat obecności męża przy porodzie. Chcę, żeby był na początku, a potem wolałabym żeby poczekal na korytarzu. Nie dość, że stresowałabym się samym porodem to jeszcze tym co on tam widzi. Jest twardy, ale nie ukrywajmy - nie są to widoki tęczy i jednorożców :) gdzieś ten widok jednak zostaje w głowie, a po co fundować mu takie przeżycia

Ja tam chce żeby mąż był przy porodzie. Wiadomo ze nie są to miłe widoki ale nie widzę powodu czemu miałabym go przed tym „chronić” żeby biedak nie mil potem tego przed oczami. To jego dziecko, niech wie jak przyjdzie na świat. My „musimy” znieść ból porodu i cała ta otoczkę wokół tego a facet nie bo będzie miał uraz? Bo będzie na mnie inaczej patrzył i nie będę go pociągać później? To co to za facet 😂 już nie mówiąc o tym ze jego obecność przy mnie będzie mi dodawała siły i otuchy i być może właśnie dzięki jego obecności dam radę jeśli już naprawdę będę zmeczona, no ale to może tez zależy jakie kto ma relacje z mężem. Takie moje zdanie 😉

sisi lubi tę wiadomość

Synek 1.11.2019 ❤️
    53 cm i 3210g
‹‹ 562 563 564 565 566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ