Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Janka78 wrote:Ja cos czuje ze każą mi powtórzyć to straszne badanie z glukoza🤮kontaktowałam się z dietetyczka i w poniedziałek mam podejść do nich po glukometr i paski.przypomne ze mój cukier 75/92/134.dietetyczka twierdzi ze za wysoki jest cukier po dwóch godzinach i warto nawet dla siebie sprawdzić dlaczego.dzis wizyta u gin.zobaczymy co powie o tym.
-
Mi też się pojawiła jakaś narośl, ale pod piersią. To też już się nie martwię
Co do dzieci jedno po drugim, my właśnie tak chcieliśmy, mąż mówi że jest już za stary a chce mieć siłę dla dzieci plus właśnie nie chcieliśmy wyjść jeszcze z pieluch
Ja już czuję że powinnam coś zamówić z tej wyprawki, wykryli mi jakieś bakterie, czekam co prawda jeszcze na wynik z drugiego labu ze szpitala ale już się stresuje póki było wszystko ok to na luzie a teraz się zaczęłam wszystkim martwić też tym żeby zdążyć pozamawiac wszystko. W piątek chce pojechać z mężem do Ikei po poduszke do karmienia. Wypróbowałam już tyle poduszek w tamtym roku a ta wydaje mi się dość dobra (na pewno lepsza od tej poduszki C która mam do spania)
-
momo wrote:Maija dziękuję, uspokoiłaś mnie byłam wczoraj u lekarza, ale oczywiście zapomniałam jej o tym powiedzieć.
Jedziemy właśnie po meble do pokoju małej i cieszę się jak głupia
Mega zazdroszczę jechania po meble uwielbiam takie akcje. Marzy mi się że jednak znajdziemy przed porodem większe mieszkanie i tez sobie taką wycieczkę zrobięmomo lubi tę wiadomość
-
Maija wrote:Czy Wasze dzieciaki też czasami ulokują się dość nisko? Mój od dwóch dni gmera mi rączkami gdzieś nad linią włosów łonowych i mam wrażenie, że zeswiruję. Byłam w piątek u gina, szyjka 4,5cm, więc nie skraca się. Mam nadzieję, że to chwilowy stan i przemieści się gdzieś wyżej...
Maija lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Też mam problem z włókniakami. Miałam w pierwszej, potem w większości znikły, a teraz w drugiej znowu mam. Gdy urodzę i od piersi odstawię to idę do dermatologa wszystko usunąć. Pójdę też do naczyniowca z moimi nogami- niby nie mam żylaków, ale takie pajączki.1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
-
ListopadowaMama wrote:Ależ nie lubię takich dni ciszy, od razu się martwię! W moim brzuchu trwa już dwudniowy okres spokoju, maluch jakoś mało się rusza a chwilami w ogóle go nie czuję. Jak jest u Was?
Zdarzają mi się takie dni, kiedy Maluszka jakoś nie specjalnie czuję...ale wydaje mi się, że może to wynikać z innego ułożenia (może jest skierowany w stronę Twojego kręgosłupa?). Zawsze, jeśli coś Ci nie daje spokoju, warto skonsultować z lekarzem. Ale na spokojnie, może to chwilowy zastój.Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Ewelina92 wrote:Właśnie przyszły mi wyniki krzywej.
Na czczo 76
Po 60 min 132
Po 120 min 126.
Niby wyniki w normie, ale czy nie za wolno spada ten cukier? 🤔
Wszystko w normie, nie zawracaj sobie tym głowy! Jestem w grupie cukrzycowej na FB. Uwierz mi, że w przeciągu kilku lat normy dla kobiet w ciąży są sukcesywnie "uszczuplane". Dziewczyny na forum uważają, że jest to tylko i wyłącznie po to, by napędzać biznes koncernów farmaceutycznych. Nie mówimy tutaj o dużych przekroczeniach, które na pewno są zagrożeniem dla mamy i maluszka.
Ja mając delikatnie cukier podwyższony na czczo, (dosłownie 3 pomiary na ponad tydzień mierzenia glukometrem)- zaledwie o 1-2j. - dostałam insulinę. Czy jest to potrzebne? Nie mam pojęcia...
Twój wynik jest dobry! Nie martw się...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2019, 15:50
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
ListopadowaMama wrote:Ależ nie lubię takich dni ciszy, od razu się martwię! W moim brzuchu trwa już dwudniowy okres spokoju, maluch jakoś mało się rusza a chwilami w ogóle go nie czuję. Jak jest u Was?
-
Maija wrote:Wszystko w normie, nie zawracaj sobie tym głowy! Jestem w grupie cukrzycowej na FB. Uwierz mi, że w przeciągu kilku lat normy dla kobiet w ciąży są sukcesywnie "uszczuplane". Dziewczyny na forum uważają, że jest to tylko i wyłącznie po to, by napędzać biznes koncernów farmaceutycznych. Nie mówimy tutaj o dużych przekroczeniach, które na pewno są zagrożeniem dla mamy i maluszka.
Ja mając delikatnie cukier podwyższony na czczo, (dosłownie 3 pomiary na ponad tydzień mierzenia glukometrem)- zaledwie o 1-2j. - dostałam insulinę. Czy jest to potrzebne? Nie mam pojęcia...
Twój wynik jest dobry! Nie martw się...
Wiem, że każdy wynik mieści się w normie tylko pomyślałam, że między 1 a 2 h jest za mała różnica. Ale za tydzień mam wizytę to pewnie lekarz mi wyjaśniSynek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
Sabrina wrote:Mam wyniki glukozy:
na czczo - 93
po 1h - 166
po 2h - 128
Na czczo jest za wysoko, jednak czy mógł mieć wpływ na to zjedzony kebab w dniu wczorajszym?
Na normach lab mam, że na czczo do 99 jest norma.1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
-
Sabrina wrote:Mam wyniki glukozy:
na czczo - 93
po 1h - 166
po 2h - 128
Na czczo jest za wysoko, jednak czy mógł mieć wpływ na to zjedzony kebab w dniu wczorajszym?
Na normach lab mam, że na czczo do 99 jest norma.
Sabrina...a może dla pewności sprawdź jeszcze sam cukier na czczo w labie? Kebab mógł mieć wpływ...Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Sabrina moja diabetolog już by powiedziała że to cukrzyca ale warto zrobić jeszcze raz glukozę na czczo, kolację zjeść normalna czyli białko+tłuszcze+węglowodany. Nie ograniczamy przed badaniem niczego żeby nie wyszło zafałszowane. Tak samo jak w ciągu dnia jesz słodycze np do kawy przed południem albo po obiedzie. Nie zmienia się tego.
-
Laboratorium, w którym robię badania krwi ma zakres norm dla glukozy na czczo 74-106... Ostatnio dzwoniłam do tego laboratorium, bo na wynikach nigdy nie ma podanych norm dla ciezarnych, to babka powiedziała mi, że u nich normy glukozy na czczo dla wszystkich sa takie same... Trochę tego nie rozumiem. Każde laboratorium ma swoje normy? Na następnej wizycie zapytam lekarza, bo szczerze mówiąc zglupialam.
-
Domcias wrote:Laboratorium, w którym robię badania krwi ma zakres norm dla glukozy na czczo 74-106... Ostatnio dzwoniłam do tego laboratorium, bo na wynikach nigdy nie ma podanych norm dla ciezarnych, to babka powiedziała mi, że u nich normy glukozy na czczo dla wszystkich sa takie same... Trochę tego nie rozumiem. Każde laboratorium ma swoje normy? Na następnej wizycie zapytam lekarza, bo szczerze mówiąc zglupialam.
Domcias lubi tę wiadomość