Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
mrt87 wrote:Jak się musi 100 procent za ortezke zapłacić to już nie jest tak wesoło. Ortopeda na prywatnej wizycie ani po prywatnej operacji nie da zlecenia na refundowana ortezę.1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
-
W laboratorium, gdzie robiłam krzywą pozwolono mi dodać sok z polowy cytryny.
A ja sie troche zmartwilam... Od jakichs 3msc mam taką narosl na otoczce brodawki, wielkosci 2x2mm. Jakby kawalek odstajacej skórki. Nic sie z tym nie dzialo, ale od kilku dni draznilam to i próbowałam urwac 🙈 i teraz zrobilo sie to takie sine, a jak ciagne to boli. Wisi doslownie na takiej cieniutkiej niteczce skory... Umówiłam sie na jutro do dermatologa, ale nie wiem co mi poradzi na to w ciazy... -
Domcias wrote:W laboratorium, gdzie robiłam krzywą pozwolono mi dodać sok z polowy cytryny.
A ja sie troche zmartwilam... Od jakichs 3msc mam taką narosl na otoczce brodawki, wielkosci 2x2mm. Jakby kawalek odstajacej skórki. Nic sie z tym nie dzialo, ale od kilku dni draznilam to i próbowałam urwac 🙈 i teraz zrobilo sie to takie sine, a jak ciagne to boli. Wisi doslownie na takiej cieniutkiej niteczce skory... Umówiłam sie na jutro do dermatologa, ale nie wiem co mi poradzi na to w ciazy... -
nick nieaktualnyNatki ja mam takiego zylaka ale on nie boli tylko takie niemile uczucie, taki dyskomfort, lekarz nic na to nie powiedzial, tyle ze to sie zdarza. A jak przez to trudno jest sie ogolic. Mezowi tez nie daje się dotykać bo wlasnie czuje dyskomfort, o seksie nie ma mowy ale to ze strachu. Pani w medycznym polecala rajstopy uciskowe, dobre i na zylaki na nogach i te wyzej, wydałsm prawie 100zl, założyłam raz i pie... w kat, mimo ze typowo ciazowe to sa okropnie niewygodne, kupie sobie ponczochy, chociaz nogi beda mialy lzej.
Natki jaki konkretnie materac wybralas z fiki-miki? Ja mysle o modelu "fikusnu sen".
Dziewczyny te narosla co trzymają sie na nitce to chyba wlokniako-tluszczaki, takie niegrozne narosla skorne. Trzeba isc do internisty który da skierowanie do chirurga i on to usunie w ramach nfz, oddadza to do badania hist.-pat. i po sprawie. Mozna i prywatnie ale to ze 150zl kosztuje. Moj mąż to mial i jemu to nie przeszkadzalo a mi juz tak 😁. -
Ja zawsze podziwiałam osoby które się zdecydowały na drugą ciążę z małą różnicą wieku zwłaszcza że ciąża może być nieprzewidywalna np większość tygodni w szpitalu na patologii. Mój mąż chciał szybko drugie dziecko ale ja się nie zdecydowałam chciałam trochę odetchnąć.
-
Dzięki dziewczyny, troche się uspokoiłam Ale mimo wszystko jutro pojde do lekarza, niech to obejrzy. Ja to wlasnie tak mietolilam od kilku dni i wykrecalam, ze aż fioletowe sie dzis zrobilo... Moze do jutra samo odpadnie
-
Domcias wrote:Dzięki dziewczyny, troche się uspokoiłam Ale mimo wszystko jutro pojde do lekarza, niech to obejrzy. Ja to wlasnie tak mietolilam od kilku dni i wykrecalam, ze aż fioletowe sie dzis zrobilo... Moze do jutra samo odpadnie
Domcias - miałam takie w pierwszej ciąży. Ginekolog nie kazał ruszać, a po ciąży - samo zniknęło! Teraz przy drugiej znowu się pojawiło..;/ Mam nadzieję, że znowu odpadnie po ciąży
Dziewczyny, jakie łóżeczka wybrałyście dla Maleństw? Jest ktoś, kto kupuje kosz Mojżesza lub kokon na początek? -
Ja chcę kupić łóżeczko z funkcja tapczanika oraz kokon. Kokon chcę używać gdy rano mały będzie ze mną w łóżku lub gdy będzie bardzo wymagający i trzeba będzie go co chwilę do piersi przystawiać. Przy pierwszym dziecku nie miałam kokonu,ale teraz sobie wymyślilam,że chcę. Czy się przyda czas pokaże.
rodzynka66 lubi tę wiadomość
[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
nick nieaktualnymrt87 wrote:Ja zawsze podziwiałam osoby które się zdecydowały na drugą ciążę z małą różnicą wieku zwłaszcza że ciąża może być nieprzewidywalna np większość tygodni w szpitalu na patologii. Mój mąż chciał szybko drugie dziecko ale ja się nie zdecydowałam chciałam trochę odetchnąć.
-
Natki89 to byłam ja 🙂
Ja jutro będę dzwoniła do Gemini, bo wiem że u mnie w Tczewie mają na stanie tą szczepionkę.
Domcias - ja miałam taką narośl na sutku, w zeszłym roku usunęłam ją u dermatologa laserem, tylko moja już była spora, a chciałam to zrobić jeszcze przed zajściem w ciąże.
Czy któraś z Was z okolic Trójmiasta wie gdzie można podjechać pooglądać wózki/foteliki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2019, 23:30
-
Kurczaczek89 wrote:
Czy któraś z Was z okolic Trójmiasta wie gdzie można podjechać pooglądać wózki/foteliki?
Jeśli chodzi o foteliki to Osiem gwiazdek w Gdańsku albo w Gdyni, polecam serdecznie, mają super obsługę która zna się na rzeczy.
Jeśli ktoś chce się dopisać do grupy na FB to proszę o wiadomość na privWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2019, 23:38
-
Domcias ja usuwałam na początki 1. ciąży bo moja narośl zaczęła boleć. Gin w szpitalu wyciął i wysłał standardowo do badania.
mrt87 mnie zależało na małej różnicy wieku, mam brata 5 lat starszego i nigdy nie miałam z nim super kontaktu, bo taka różnica była już za duża, do tego różna płeć. Do tego z mężem uznaliśmy, że jak "wychodzimy" z pieluch i wszystkiego z tym związanym to raz na zawsze. Obydwie ciąże sa po ivf, ta to strzał od "ręki", jednak pietwsza to 6 lat starań, 3 procedury ivf i dopiero 5 udany transfer..... nie było u nas na co czekać. Wiadomo ciąża to różny czas, ale chyba nie warto odkładać jej tylko ze względu, że może być źle. Tak jak pisze Szczęśliwa mamusia trzeba myśleć pozytywnie.
Widzę, że więcej nas jutro będzie poić się tym wyśmienitym trunkiem jakim jest glukoza z wodą :p ja kupiłam zwykłą. Muszę dać radę. To Wasze zdrówko! <toast> -
nick nieaktualny
-
Ja nigdy nie chciałam mieć dzieci z małą różnicą wieku. Zawsze powtarzałam, że 4-5 lat będzie idealnie. Ale później przestraszyłam się mojej endometriozy, że znów mi namiesza, że będzie potrzebna kolejną laparo i zmieniliśmy z mężem zdanie
W zasadzie udało się za pierwszym podejściem.
Jakoś się udało dokulać do tego 26tc. Jeszcze oby jakoś te 10 wytrzymać
Włókniaki to moja zmora ciążowa. W poprzedniej ciąży zrobiło mi się ich pełno ma dekolcie i szyi. Po ciąży same znikły.
Teraz znów mam, ale wokół sutków.
Nic z nimi nie robię, bo pewnie będzie podobnie jak poprzednio.
A tymczasem życzę powodzenia dziewczyny z piciem glukozy
Ja się po dzisiejszej nocy czuję jak z dupki wyjęta.. głowa boli, nie wyspałam się. A córka jak na złość dziś bardziej absorbująca.
A jeszcze się chciałam pochwalić, że przyszedł wczoraj śpiworek do wózka od Beztroskiej 🙂
Zdecydowanie lepiej wygląda niż u niej na stronie
Sabrina, rodzynka66 lubią tę wiadomość
-
Uuu chyba wlasnie mialam pierwszy skurcz BH A przynajmniej pierwszy, ktory zauwazylam.
-
Może napiszę coś głupiego ale męczy mnie to. Od jakiegoś czasu jak podnoszę się z łóżka (ale nie codziennie) czuje tak jakby ktoś mi wsadził koło pępka kołek. Aż mnie cofa spowrotem na łóżko. Trwa to może z 1-2 sek. Do tej pory myślałam że to np mięsień. Ale ostatnio mama mnie nastraszyła, że to może pępowina się naciąga...jest to możliwe?