Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kijanka i ja Ci ta stronę polecam żeby poczytać czy i co używać i ewentualnie z jakiej firmy jeśli już 😉 ogólnie chodzi o to żeby jak najmniej chemii wpakowywac w maluchy od samego początku 😊 ja akurat zdecydowałam się na kosmetyki z Weledy(dosłownie dwa), nie wiem jak z ich odstepnoscia w Polsce, ale wiem ze dobre są kosmetyki z dermy bo tak samo są naturalne a są chyba w każdym rossmanie.
Co do fotelików to my kupiliśmy avionaut pixel, tez z baza, nie wyobrażam sobie bawić się z tymi pasami za każdym razem 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2019, 18:07
Kijanka lubi tę wiadomość
Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKijanka- ja w zasadzie od poczatku myłam dupcie woda. Na poczatku bralam wode w miseczke,platki i mylam. A po mcu juz brałam na reke i pod kran. Na wyjciach,w szpitalu używałam chusteczek. Teraz odkrylam happy na bazie wody. Tansze niz waterwipes,a skład bardzo podobny. I te bede teraz bralam do szpitala. A po myciu szla maka ziemniaczana albo linomag
Kijanka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny co się używa na kolki? Bo ja już nie na czasie, kiedyś używałam Delicol ( nic nie pomógł), Espumisan, Sab Simplex, Debridat. Generalnie musiały same minąć bo nic nie skutkowało
-
mrt87 wrote:Dziewczyny co się używa na kolki? Bo ja już nie na czasie, kiedyś używałam Delicol ( nic nie pomógł), Espumisan, Sab Simplex, Debridat. Generalnie musiały same minąć bo nic nie skutkowało
My używaliśmy Infacolu i nam na brzuszek pomagał. Dużo też motalismy małego.
-
Dziewczyny, jutro idę na obciążenie glukozą. Kupiłam glukoze cytrynową,a na stronie luxmedu jest napisane, że wg najnowszych rekomendacji nie można podawać glukozy smakowej 😑 Wy piłyście zwykłą?Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
Ewelina92 wrote:Dziewczyny, jutro idę na obciążenie glukozą. Kupiłam glukoze cytrynową,a na stronie luxmedu jest napisane, że wg najnowszych rekomendacji nie można podawać glukozy smakowej 😑 Wy piłyście zwykłą?
-
mrt87 wrote:Dziewczyny co się używa na kolki? Bo ja już nie na czasie, kiedyś używałam Delicol ( nic nie pomógł), Espumisan, Sab Simplex, Debridat. Generalnie musiały same minąć bo nic nie skutkowało
U nas kolek nie było, ale 2 lata temu "w modzie" były dokładnie te o których piszesz. Chyba za dużo się nie zmieniło od tego czasu
Ewelina - ja robiłam w Diagnostyce i miałam zwykłą glukozę, ale z sokiem z cytryny. W ogóle babeczki nie robiły problemu. -
nick nieaktualny
-
Ja mialam cytrynowa i nawet mi babka w labie mowila, ze oni tez nie daja zwyklej tylko wlasnie cytrynowa i niepotrzebnie kupowalam.
-
Mam ortezę, mogę kuśtykać 👍👍👍
Jest dużo lepiej z tą ortezą. Ale słuchajcie jak działa nasze państwo 😉 najpierw do NFZ po pieczątkę na refundancję, przyznali max 200zl na ortezę i refundację max 90%. Potem do sklepu medycznego, tam oczywiście daliśmy kwitek, dobrali ortezę, przyszło do płacenia i orteza koszt 200zl my płacimy 20zl. No jasne. Potem mąż patrzy w necie na identyczne ortezy i one kosztują 120zl. Nie wiem czy nie wyciągam wnioskow zbyt pochopnie, ale wydaje mi się, że sklep sprzedaje po maksymalnych cenach jakie refunduje NFZ, no bo skoro refundują to trzeba wykorzystać 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2019, 20:51
1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
-
Mój mały miał takie kolki,że miał lecznicze mleko Bebilon Pepti plus kropelki Infacol. Latałam do Polski co 4-6tygodni i woziłam zapasy. Po 30 puszek mleka i kilka butelek Infacolu. Gdy się kończył Infacol od nowa kolki do prawie 8 miesięcy. Także zastanawiam się,czy nie kupić odrazu kilku buteleczek.[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
Jak się musi 100 procent za ortezke zapłacić to już nie jest tak wesoło. Ortopeda na prywatnej wizycie ani po prywatnej operacji nie da zlecenia na refundowana ortezę.
-
natki89 ja też w końcu zdecydowałam się wziąć zastrzyk. Akurat udało mi się załatwić na nfz (akurat za 2 tyg mam wizytę u mojej gin na nfz, czekam na nią 5 miesięcy...). Na szczęście nie muszę wydzwaniać po aptekach, bo w przychodni mają zapas i od razu na wizycie mi zrobi.