Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy Wasze dzieciaki też czasami ulokują się dość nisko? Mój od dwóch dni gmera mi rączkami gdzieś nad linią włosów łonowych i mam wrażenie, że zeswiruję. Byłam w piątek u gina, szyjka 4,5cm, więc nie skraca się. Mam nadzieję, że to chwilowy stan i przemieści się gdzieś wyżej...Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Majia ja od jakiś 2tygodni bardzo dużo ruchów czuję właśnie na dole. To dlatego,że mały ułożony jest nóżkami do dołu. Wyżej też czuję trochę ruchów,ale zdecydowanie mniej.
Maija lubi tę wiadomość
[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
momo wrote:Może napiszę coś głupiego ale męczy mnie to. Od jakiegoś czasu jak podnoszę się z łóżka (ale nie codziennie) czuje tak jakby ktoś mi wsadził koło pępka kołek. Aż mnie cofa spowrotem na łóżko. Trwa to może z 1-2 sek. Do tej pory myślałam że to np mięsień. Ale ostatnio mama mnie nastraszyła, że to może pępowina się naciąga...jest to możliwe?
Jezu, dzięki Dziewczyny. Strasznie niemiłe uczucie. Ale chyba trzeba przetrwać...momo lubi tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Maija wrote:Czy Wasze dzieciaki też czasami ulokują się dość nisko? Mój od dwóch dni gmera mi rączkami gdzieś nad linią włosów łonowych i mam wrażenie, że zeswiruję. Byłam w piątek u gina, szyjka 4,5cm, więc nie skraca się. Mam nadzieję, że to chwilowy stan i przemieści się gdzieś wyżej...
U mnie to samo, ostatnio czuję go w okolicach pęcherza. I kłuje mnie w szyjce chyba przez to. -
nick nieaktualnyMoja tez sie wierci. Na ogol siedzi nisko ale i czuje ją pod watroba. Obstawiam ze jest nozkami w dol bo bez problemu i kopania spie nz boku a pod watroba nieraz robi się twarde. Ale w icy bylam w strachu bo ruchow wogole nie czulam.
Nie mam dzis dziecka w domu 😁. Tzn. jest ale nie ma. Mąż kupil wywrotke piachu do murarki i ona siedzi od rana na sanej górze i go przekopuje. Strach jak z tym piachem wróci do domu. -
U mnie to jest tak, że czuje nisko, uczucie czasami nieprzyjemne jednak też czuję już przy żebrach więc myślę, że wiercipięta z tego mojego synka. Od wczoraj jest w poprzek i wyciska ręcę i nogi bokiem brzucha..... masakra.
Ja też na badaniach już jestem jednak drink jeszcze na mnie czeka. Moja córka takie miała spowolnione dzisiaj ruchy, że zamiast na badaniach być o 8 byłam o 9
Mam naładowany telefon i książkę do dokończenia, a jutro wizyta ciekawe czy kolejna za 3 tyg czy już co 2 tyg.
Dziewczyny które kp czy używałyście nakładek na sutki? Mam wklęsłe i muszę mieć nakładki polecacie jakieś naprawdę dobre?
Planuje ok 36tyg sutki naciągać, bo W średniej boję się ich stymulować żeby skurczy nie wywołać. Myślicie, że to coś da? -
Ja ruchy też czuję na dole i z prawej strony po boku. To jego ulubiona pozycja. Na dole ma głowę a z boku nóżki 😁
Jeszcze tylko 30 min i koniec badania. Myślałam, że będzie gorzej 😬Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
nick nieaktualny
-
Sabrina kupiłam nakładki z Medeli, póki nie będzie potrzeby to ich nie otwieram może wcale się nie przydadzą. I kompresy żelowe na piersi co można je albo chłodzić albo podgrzać w mikrofali. Oczywiście nie jest to konieczna część wyprawki.
Sabrina lubi tę wiadomość
-
Moja tez od miesiąca główka w dol, ale dopóki nóżki były na dole to czesto czułam takie nieprzyjemne smyranie w szyjce i kopanie po pecherzu. Teraz też czasem czuje, ale jednak zdecydowanie delikatniej. A ruchy w roznych miejscach, i na dole, i na gorze. Nieraz po cyckach mnie kopie jak siedze zgarbiona 😅 Ja tez czuje takie ciagniecie w pepku... Ale trwa to doslownie chwilke. Wydaje mi sie, ze wtedy dzidzius tamtedy przeplywa, albo jakies takie ruchy wykonuje, ze ten pepek się nadciąga i stąd ten dyskomfort.
Dzieki dziewczyny za podzielenie sie swoimi doświadczeniami z tymi naroslami. W Internecie nie mogłam znaleźć zadnej informacji, a wyskoczylo mi to wlasnie jakos w oklicach 3 miesiaca. Stwierdzilam, ze w piatek na wizycie pokaze najpierw ginekologowi, a on juz mi powie co z tyn dalej i ewentualnie do jakiego lekarza. Dziś to juz normalnie czarne sie zrobilo, tak to ponaciagalam... Ale korci starsznie, zeby urwac. Tylko, ze dziad nie chce odpaść... -
Maija dziękuję, uspokoiłaś mnie byłam wczoraj u lekarza, ale oczywiście zapomniałam jej o tym powiedzieć.
Jedziemy właśnie po meble do pokoju małej i cieszę się jak głupiaIza34, Kropka89, Kaczorka, silent lubią tę wiadomość
-
Ja cos czuje ze każą mi powtórzyć to straszne badanie z glukoza🤮kontaktowałam się z dietetyczka i w poniedziałek mam podejść do nich po glukometr i paski.przypomne ze mój cukier 75/92/134.dietetyczka twierdzi ze za wysoki jest cukier po dwóch godzinach i warto nawet dla siebie sprawdzić dlaczego.dzis wizyta u gin.zobaczymy co powie o tym.
mrt87 lubi tę wiadomość
-
Janka nie będzie powtórki tylko glukometr w domu i ograniczenie słodyczy, fast foodów itp
Paula_30 lubi tę wiadomość
-
Ale przecież po 2h norma jest do 153... a ty masz 134, wiec jak najbardziej miescisz sie w normie. Gdyby po tych 2h cukier byl w górnej granicy, np. 150 to rozumiem, że lekarz może zalecić zdrowsza dietę. No chyba, ze lekarz kieruje się starymi wytycznymi, gdzie norma byla do 140 i dlatego zalecil kontrole glukometrem. Zauważyłam, że różni lekarze inaczej interpretują wyniki przez co, w mojej opinii idzie oglupiec z ta cała cukrzycą ciążowa i nie wiadomo, czym tak naprawde sie sugerować, i któremu lekarzowi wierzyć...
-
Tu chyba nie chodzi o normę ale to że wybiło po 2h cukier i nie jest to do końca uznawane przez niektórych lekarzy za prawidłowe zjawisko