Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Jest artykuł u mamyginekolog o cukrzycy ciążowej i tam są wytłumaczone aktualnie obowiazujace normy.
-
Ja na krzywa jadę jutro. Jednak sama, żeby nie tracić dnia kiedy mąż ma wolne i będzie można podjechać np. do Ikei Mały w żłobku, wiec wszystko powinno być ok. Tylko sobie jakąś kanapkę zrobię na potem bo ja mega się głodna robię teraz szybko i boję się jak w ogóle dotrwam bo rano to małego do żłobka jednak chwile zajmuje, ubrać się dojechać trochę jest kawałek i tam jeszcze tyle bez jedzenia. No nic, zobaczę. Jak będzie jakaś super kolejka ciężarnych to też chyba zrezygnuje. Boję się że przed weekendem wszyscy będą chcieli mieć z głowy...
-
Kropka89 wrote:Ja na krzywa jadę jutro. Jednak sama, żeby nie tracić dnia kiedy mąż ma wolne i będzie można podjechać np. do Ikei Mały w żłobku, wiec wszystko powinno być ok. Tylko sobie jakąś kanapkę zrobię na potem bo ja mega się głodna robię teraz szybko i boję się jak w ogóle dotrwam bo rano to małego do żłobka jednak chwile zajmuje, ubrać się dojechać trochę jest kawałek i tam jeszcze tyle bez jedzenia. No nic, zobaczę. Jak będzie jakaś super kolejka ciężarnych to też chyba zrezygnuje. Boję się że przed weekendem wszyscy będą chcieli mieć z głowy...
Nie no... przed długim weekendem robić krzywą to jednak niestrategicznie. A co jak wydzie cc?
A tak na poważnie, to chyba krzywą powinno się robić, redukując do niezbędnego minimum poranne aktywności. Więc jakby mąż mógł wyszykować i odprowadzić starszego malucha do żłobka, wynik byłby bardziej miarodajny. Oczywiście jak wyjdzie Ci cukier na czczo np. 72, to można powiedzieć, że te aktywności nie miały znaczenia, gorzej jak będzie np. 89, to wtedy można się zastanawiać, czy i jaki to miało wpływ.
Ja poszłam na glukozę strasznie głodna i jednak ten ulepek pomaga. Znowu głodna zrobiłam się dopiero pod koniec badania -
Też mam teraz większy apetyt i szybko głodna się robię. Dzisiaj np śniły mi się jakieś ciastka i paczki z cukierni.
-
mrt87 wrote:Też mam teraz większy apetyt i szybko głodna się robię. Dzisiaj np śniły mi się jakieś ciastka i paczki z cukierni.Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
A co do ruchów to u mnie jest tak, że skrzacik rzadko kiedy ma ciche dni. Natomiast ostatnio zauważyłam zmianę charakteru ruchów. Ruchy poczułam dość wcześnie, bo w 16 tc. I to nie były żadne smyrania, motylki, przelewanie, tylko od razu kopniaczki. Oczywiście na początku takie malutkie, jak to taka 150-200 gramowa istotka może. A teraz bardziej czuję przeciąganie malutkich stópek
-
Ja jutro mam wizytę u położnej dowiem się czy w ogole będę miała robioną krzywą cukrzycowa. Ostatnio jak badałam krew to miałam 66. I myślę,że jak wyjdzie naczczo prawidłowo to pewnie mnie nie wyśle na to badanie. W pierwszej ciąży w sumie też nie miałam.
Za mną kolejny zakup. Karuzela do łóżeczka[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
Coma żeby dziecko się zajęło patrzeniem na nią a matka mogła pójść i zrobić sobie kawę albo polezec na kanapie w spokoju
coma, Kurczaczek89, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
Jest stosowana jako zabawka, uspokajacz,"usypiacz"
Ma spokojne melodie -bach , Mozart,Beethoven,do tego projektor który święci na sufit, no i powoli kręcą się zabawki.
Wiem, że są zarówno zwolennicy i przeciwnicy tego ustrojstwa Ale mi się to podoba i też miałam przy pierwszym synu.coma lubi tę wiadomość
[/url]
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
Ale karuzela jest też dość popularnym prezentem dla młodych rodziców i jeżeli będzie wam ktoś znajomy coś kupował dla maluszka to duża szansa że kupi karuzelę, mate edukacyjną, leżaczek.
-
nick nieaktualnymrt87 wrote:Też mam teraz większy apetyt i szybko głodna się robię. Dzisiaj np śniły mi się jakieś ciastka i paczki z cukierni.
A ja jem 3 posilki dziennie. Jak 3 tyg.temu ciągle bylam głodna tak teraz jem z rozsadku. I widze ze brzuch tak nie rośnie, ale waga i tak w górę idzie. -
nick nieaktualny
-
Mój syn właśnie na rękach nie potrafił zasnąć. A w łóżeczku w 5minut ( bez włączania karuzeli) ewentualnie w wózku .
Nie licząc czasu gdy miał kolki to ciągle ręce albo leżaczek. Ale wtedy to był za mały nawet żeby używać tej karuzeli.
Ja nie nastawiam się na żadne prezenty. W Polsce będę pewnie dopiero jak mały będzie miał 3 miesiące i myślę że będą pytać co kupić. A tu znajomi i rodzina pewnie kupią ubranka, zabawki albo karty podarunkowe.
A ja jestem taka zosia samosia i wolę sama wszystko kupić i przygotować co potrzebuję, nie liczyć na kogoś. Do końca września chcę mieć wszystko na spokojnie kupione i poplanowane.JustBelieve lubi tę wiadomość
[/url]
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁