Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja bym chyba jednak zrobiła ten RTG, zwłaszcza że dadzą Ci fartuch na brzuch a jesteś też w 3 trymestrze. A Ty zaczepilas gdzieś ta nogą?
-
nick nieaktualny
-
Schodziłam z synem za rękę ze schodów tarasowych u rodziców i poleciałam z ostatniego schodka. Poleciałam na ręce, noga się wykrzywiła i poczułam chrupnięcie. Lekarz na SORze stwierdził, że mamy czas na RTG, bo złamana kostka nie zrośnie się cyt. "W 3 tygodnie" i nie chce niepotrzebnie robić RTG, palpacyjnie nie czuje, aby było to złamanie. Złamanie kostki "leczy" się operacyjnie i mówi: "spokojnie, mamy czas". Martwi mnie tylko ten mega ból, niemożność stąpnięcie. Pocieszam się, że może tak jest przy skręceniu, i np. jutro będzie lepiej. Ktoś ma doświadczenia ze skręceniem kostki?1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
-
Tak ja miałam skręcona kostkę, najpierw 4 tygodnie gips potem mi zdjęli i na kolejne 2 założyli. Chodzić nie mogłam mimo gipsu tylko kule taki był ból, myślę że spokojnie przez 2 tygodnie. Ale lepsze kule niż skakanie na jednej nodze. Tylko trzeba sobie dopasować kule w sklepie orto bo są różne.
-
mrt87 wrote:Tak ja miałam skręcona kostkę, najpierw 4 tygodnie gips potem mi zdjęli i na kolejne 2 założyli. Chodzić nie mogłam mimo gipsu tylko kule taki był ból, myślę że spokojnie przez 2 tygodnie. Ale lepsze kule niż skakanie na jednej nodze. Tylko trzeba sobie dopasować kule w sklepie orto bo są różne.
Ja właśnie też miałam kiedyś skręcenie, ale nie aż takie i skala tego jest dużo większa i zaczęłam wątpić, czy to aby nie jest złamanie. Skoro tak piszesz, to spokojnie poczekam na wizytę, na którą muszę się umówić (OSOBIŚCIE) bo nie telefonicznie nie rejestrują z pilnym skierowaniem. Mi nie wsadzili w gips, tylko ortezę jadę potem z mężem wykupić, bo muszą dopasować do stopy.1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
-
My mamy teraz sesję rodzinną zamówioną. 7.09. idziemy.
W pierwszej ciąży trochę na ostatnią chwilę się zdecydowałam w 35tc. Zdjęcia wyszły super, ale już widać żem tam lekko opuchnięta :p
U nas koszt takiej sesji to 350zł i 10 obrobionych i wywołanych zdjęć.
Iza - u mnie podobnie z córką jest. Ja nie bardzo mam moc z nią latać po podwórku i tak siedzimy głównie w domu. Z tym, że ona młodsza, więc wymyśla tysiąc zabaw na minutę.
W weekendy i popołudniami, jak mąż jest w domu, to staramy się wychodzić w trójkę lub wyganiam ich razem chociaż na trochę.
Teraz pogoda ma być bardziej sprzyjająca, więc może łatwiej będzie mi się zmobilizować do wyjścia
A teściowej współczuję..
Powiedz mi jeszcze czy łykasz ten cyklo3forte na żyły? Bo ja w końcu się zmobilizowałam i mam wrażenie, że noga mniej ciągnie
Agndra - mam nadzieję, że to jednak będzie jakieś skręcenie a nie złamanie..
Chociaż nie znam się specjalnie na tym i nie wiem co szybciej mija.. -
Z bólem jest tak że podobno jakieś substancje wydzielane są przez mózg w chwili urazu natomiast już na drugi dzień nie i stąd często uczucie że jest gorzej. Przykładaj lód owinięty w gaze.
-
nick nieaktualny
-
Generalnie w ciąży myślę że na pewno można okłady z kapusty na opuchnięta kostkę
-
nick nieaktualny
-
Stosuje zimne okłady, nogę mam wyżej niż serce i zaraz mąż przyjedzie i ruszam po ortezę i zarejestrować się na wizytę do poradni na za tydzień. Ortopeda na izbie mówił, że lepiej lód i mrożonki niż altacet, on i tak zaraz ciepły się robi. Przeciwbólowo mogę paracetamol, ale póki co to nie brałam jeszcze.
Nasz syn wraca za tydzień do przedszkola po 5 tygodniowych wakacjach Wypoczęty, matka stryrana 😉 póki co do środy u mojej mamy, potem zobaczymy- albo mąż weźmie urlop na piątek i będziemy w domu, albo ja pojadę do rodziców i zostanę do weekendu (ale to gorsza dla mnie opcja).
Dzięki za słowa wsparcia, oby tylko nie była złamana.
1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
-
Aaa... Teściowie przyjeżdżają na sobotę i niedzielę. Miałam w planach wielkie porządki a leżę w salonie z kupą poduszek i poruszam się na krześle komputerowym 😁 albo posprząta mąż, albo będzie syf 😉1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
-
nick nieaktualnyZaczelam dzien aktywnie. Zrobie 3 nasze prania i znow kolejne dla dzidzi. Z wyprawki nie mam nic z art.higienicznych i kosmetykow dla siebie i dziecka, materacyka, laktatora i kilku pierdol typu smoczek, butelka (to idzie ogarnąć albo w 1 skkepie albo np.na gemini) a tak to mam praktycznie wszystko. Gora prania i prasowania ale ile kasy mniej wydam. No i chyba czas zajac sie wyprawka szkolna dla starszej. Tu wyprawka, tam wyprawka...
-
U mnie też aktywny dzień. Pierwsza noc u teściów za nami. Na razie jest super, ale wiem, że pewne rzeczy wkurzają dopiero po czasie. Jak wrócę do siebie, to będzie 31-32 tc, akurat żeby poprać rzeczy dla skrzata i naszykować mu jakiś kącik.