Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34, pamiętam, że uwielbiałam jako dzieciak kompletować wyprawkę. Myślę, że dla rodzica to też fajne. Taki kolejny krok w dorosłość własnego dziecka ;)

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e4b4da787a29.jpg

Doradzcie proszę, czy łóżeczko może stać w taki sposób przy oknie? Wiadomo, że nie będzie otwierane przy dziecku, jest szczelne.

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jest szczelne to czemu nie. Wazne tez ze dość daleko od kaloryfera.

Maija lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Iza34, pamiętam, że uwielbiałam jako dzieciak kompletować wyprawkę. Myślę, że dla rodzica to też fajne. Taki kolejny krok w dorosłość własnego dziecka ;)

Też to uwielbiałam 😁 i już się nie mogę doczekać aż moje dziewczyny będą szły do szkoły, żebym znów mogła się dorwać do tego 😉

Maija - patrząc na zdjęcie, to położenie łóżeczka nie jest najlepsze, ale chyba jedyne rozsądne. Bo przy grzejniku jeszcze gorzej a jak postawisz wzdłuż drugiej ściany, to możesz nie mieć przejścia.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:

Ja jestem przerazona, dopiero co ja urodzilam a ona juz do pierwszej klasy idzie.
    Szkoda tylko ze ta niedziela niehandlowa.

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ja jestem przerazona, dopiero co ja urodzilam a ona juz do pierwszej klasy idzie.
    Szkoda tylko ze ta niedziela niehandlowa.
    Jest szansa, że w tym wieku będzie pomocną i odpowiedzialną starszą siostrą.

8p3os65gur64a6vr.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w lidlu są ciuchy ciążowe w dobrych cenach. Kupiłam leginsy i dwa t-shirty.

Patrzcie co wyczailam - foto karty do uwiecznienia wczesnych miesiecy / lat maluchów. Jest pierdyliard różnych wzorów, mnie najbardziej spodobał się ten:

https://www.samdlamam.pl/momenty-maluszka-karty-do-zdjec-id-2549

Może się z choinki urwałam, ale nie pamiętam takich bajerow 3 lata temu. To akurat wydaje mi się spoko, warto pomyślić o systematycznej organizacji zdjęć, robieniu albumów wcześniej, bo pozniej mijają lata i nagle masz miliard zdjęć w telefonie i nikomu się już nie chce robić z tego fizycznego albumu. Ja zrobiłam tylko na pierwszy roczek mojego synka i obiecuję sobie to nadrobić.

3uqruv0.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie u diabetologa. Ogólnie to nie dowiedziałam się więcej niż już wiem, cukry są prawidłowe, były 3 podwyższone po posiłku Ale twierdzi że nie ma w tej chwili problemu. Mówiłam że nie waze produktów, sugeruje się normami domowymi ewentualnie i tyle a babeczka powiedziała że dobrze robię i żebym dalej pilnowala się swoich porcji, czasu jedzenia czyli 6 posiłków co 3 godz no i dała skierowanie na badania w labie. Kolejna wizyta we wrześniu.

Kijanka lubi tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silent - ja mam dla córki coś takiego, jak "mój pierwszy album" i tam właśnie są miejsca na opisy i zdjęcia :)
    Mam uzupełniony pierwszy rok i tak się zbieram, żeby resztę uzupełnić (jest na pierwsze 3 lata), ale jakoś nie mam chwili..
    Chociaż dla drugiej też taki planuję :p

silent lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Jest szansa, że w tym wieku będzie pomocną i odpowiedzialną starszą siostrą.

Tylko zebym ja nie przesadzala z wykorzystywaniem pomocy bo efekt bedzie odwrotny.

• Domcias Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dziś robiłam badania i wyszły tak świetnie, az nie wierzę, ze to moje wyniki :D Zrobiłam tez dla świętego spokoju hemoglobine glikowana i wyszlo 5,3, więc już odetchnelam.

Teraz wpadlam w zakupowy szał i na dniach zamawiamy mebelki dla córeczki. Byliśmy tez oglądać wózki i foteliki. Zdecydujemy sie chyba na wozek anexa wersja m/type. Ladnie sie prezentuje, nie jest za duzy i do tego naprawde lekki, fajnie sie go prowadzi. A fotelik chyba wybierzemy cybexa, model aton m i-size. Pod koniec sierpnia pewnie juz zamowimy, bo czas oczekiwania to ok. 4 tygodnie.

silent, miśka lubią tę wiadomość

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Sabrina Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba też zdecydujemy się na tego cybexa jednak chce go mieć na bazie.

3jgx6vgc8fs23gs6.png
  • Ig004 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do mam lub osób, które już ogarniają temat: czy mydełko albo płyn do kąpieli dla noworodka jest potrzebne/zalecane? I czy się używa go za każdym myciem (czytałam, że można np. łyżkę oleju kokosowego dodać - to jedno i drugie czy jedno albo drugie)? Znajomi mówili, że myją wodą i to wystarcza (dzieciak ma mniej niż pół roku to się mocno nie brudzi), za wyjątkiem pupy oczywiście ale tu chodzi o mycie wanienkowe ;) Głupie mi się wydaje to moje pytanie ale może ktoś się zna na rzeczy? :P

2a82ae0ca8.png
    Nieudane: 3 IUI, 4 transfery ICSI
    Ciąża po operacji żpn
    Mamy synka ❤️
  • JustBelieve Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ig004 wrote:
    Pytanie do mam lub osób, które już ogarniają temat: czy mydełko albo płyn do kąpieli dla noworodka jest potrzebne/zalecane? I czy się używa go za każdym myciem (czytałam, że można np. łyżkę oleju kokosowego dodać - to jedno i drugie czy jedno albo drugie)? Znajomi mówili, że myją wodą i to wystarcza (dzieciak ma mniej niż pół roku to się mocno nie brudzi), za wyjątkiem pupy oczywiście ale tu chodzi o mycie wanienkowe ;) Głupie mi się wydaje to moje pytanie ale może ktoś się zna na rzeczy? :P

Nie potrzebne są mydełka ani płyny do kąpieli dla noworodków 😊 najlepiej myc sama woda (tak, sama woda tez można umyć dziecko-przecież ono się w błocie nie bawi 😉), jeśli chcesz można dodać łyżkę oleju kokosowego/migdałowego lub np oliwy z oliwek (ale dobrej jakosciowo😉). Jeśli ktoś koniecznie chce używać mydła/płynu polecam sprawdzic skład u srokao.pl (pisałam tu już o tym), można się zdziwić co w niektórych kosmetykach jest.

Domcias, male_m, Ig004 lubią tę wiadomość

Synek 1.11.2019 ❤️
    53 cm i 3210g
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam zamiar używać do kapieli oleju kokosowego, ale jeszcze musze sie zagłębić w temat kosmetyków, bo w ogole tego nie ogarniam.

Co do fotelika, my tez decydujemy się na bazę. Wydaje mi sie to jednak bezpieczniejsze od pasów, no i wygodniejsze. Chyba nie dalabym rady sama wpiac w pasy fotelika, a znając mnie to pewnie zle bym je przełożyła :P

Przeglądam dzieciowe strony i natknęłam sie na poduszkę dla niemowląt firmy motherhood. Ma ona niby za zadanie "utrzymywac" kształt glowy :D, w sensie zeby sie nie splaszczala. Jest sens kupowac cos takiego?

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, ze jeśli do kąpieli dodamy łyżkę oleju kokosowego to pielegnacja skory na tym sie kończy? Nie trzeba balsamowac czy naoliwiac skory dziecka? Czytalam, ze im mmiej kosmetykow tym lepiej.

JustBelieve lubi tę wiadomość

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias - nie trzeba żadnych poduszek. Wystarczy pilnowac, żeby dziecko nie spało ciągle z głową na wznak :)
    A co do pielęgnacji, to uważam że w ogóle takie maluchy nie potrzebują balsamów czy oliwek.

JustBelieve, Domcias lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias, my kupiliśmy fotelik cybex aton 5 z bazą i jesteśmy zadowoleni. No i mamy różowy ;).
    A w temacie kosmetyków - czym właściwie myje się pupę malucha? Ja jestem kompletnie zielona w temacie kosmetyków. Gdybym była zorganizowana, robiłabym notatki z tego co piszecie, ale nie jestem i od wczoraj żyję na walizkach, więc staram się zapamiętywać.

Domcias lubi tę wiadomość

8p3os65gur64a6vr.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka - jeśli jesteś eko/naturala, to pupę czyścisz płatkami kosmetycznymi (duże, kwadratowe) zmoczonymi wodą. A jeśli jest Ci to obojętne, to używasz do tego celu chusteczek nawilżanych. Jest ich cała masa, więc na sroka.o poczytaj opinie i metodą prób i błędów coś z pewnością wybierzesz 🙂
    Niektórzy jeszcze w pierwszych tygodniach wolą malucha wsadzić po prostu pod bieżącą wodę z kranu 😉

Kijanka lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Kijanka - jeśli jesteś eko/naturala, to pupę czyścisz płatkami kosmetycznymi (duże, kwadratowe) zmoczonymi wodą. A jeśli jest Ci to obojętne, to używasz do tego celu chusteczek nawilżanych. Jest ich cała masa, więc na sroka.o poczytaj opinie i metodą prób i błędów coś z pewnością wybierzesz 🙂
    Niektórzy jeszcze w pierwszych tygodniach wolą malucha wsadzić po prostu pod bieżącą wodę z kranu 😉

Jako że właśnie robimy remont łazienki, wybraliśmy umywalkę tak żeby dsło się jej użyć jako wanienki dla noworodka. Kran też zamierzamy wybrać wysoki, żeby dało się szybko i wygodnie podmyć małą pipę ;)

Kaczorka lubi tę wiadomość

8p3os65gur64a6vr.png
‹‹ 576 577 578 579 580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ