X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Sabrina Ekspertka

Wysłany: 3 września 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    A ja czekam do 13stej,jak sie mlody nie zaxznie ruszac,to piszę do gina. Od wczroaj moze z 3razy mnie kopnal i to wszystko. Zaczynam schizowac. Odpalilam detektor. Serduszko ładnie bije,ale nie czuje ruchow. Jakby mi ktos dziecko z brzucha zabrał. Naciskałam,przesuwałam brzuchem i tylko kopnal na odczepnego. Boje sie
    Mój jak go nie czułam okazało się, że siedzi w miednicy i tam się bawi. Pamiętam jak się martwiłam. Czasami warto sprawdzić dla świętego spokoju.

3jgx6vgc8fs23gs6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypilam.pol litra zimnej wody,zezarlam 3kinder bueno, poswiecilam latarka, ponaciskałam brzuch- laskawie mnie kopnal. Będę go obserwowac.

momo, Paula_30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma aktywny dzien- nie lubi jak ja jezdze samochodem i nie lubi jak się denerwuje. I zaczynam sie zastanawiac czy boli mnie watroba i co tam jest czy to ona glowe tam tak mocno wciska.

• anqa123 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamiętajmy, że nasze bobasy mają też inny rytm dobowy ;) moje np rano w ogóle nie ruszają się, dopiero może po obiedzie, kiedyś było odwrotnie, ostatnio 2 noce z rzędu mogłam spać jak chciałam, w ogóle jakby zniknęły z brzucha!!i też miałam takie dni, że żadnej nie czułam, aż zjadłam coś słodkiego mimo cukrzycy...ale to już było dla mojego spokoju!

Paula_30 lubi tę wiadomość

zi13sek29opsyrz7.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam insulinę na noc. Od kilku dni przekroczenia 91-92, a dziś już 96. Zaczynam od 4 jednostek. Jestem dobrej myśli :)

Paula_30 lubi tę wiadomość

3uqruv0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anqa123 wrote:
    pamiętajmy, że nasze bobasy mają też inny rytm dobowy ;) moje np rano w ogóle nie ruszają się, dopiero może po obiedzie, kiedyś było odwrotnie, ostatnio 2 noce z rzędu mogłam spać jak chciałam, w ogóle jakby zniknęły z brzucha!!i też miałam takie dni, że żadnej nie czułam, aż zjadłam coś słodkiego mimo cukrzycy...ale to już było dla mojego spokoju!
    Ja ogolnie nie schizuje w ciazy. I wiem,ze maluszki maja swoj wlasny rytm i mniejsze lub wieksze dni aktywnosci. Ale ten moj maluszek zawsze dawal mi znac o sobie,jak szlam na drzemke,a wieczorem jak juz lezalam,to tez siw odzywal. A juz w niedziele wieczorem byl spokojniejszy. W nocy cisza,a wczoraj kopnal mnie moze z 3.razy i to nie pod rzad. Ale ok,mysle sobie,moze taki dzien ma. No,ale dzis mogl rano dac znac. A on tylko kopnal na odczepnego,jak bardziej brzuxh przygniotlam

• coma Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 10:12

uIHap1.png
  • anqa123 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:
    No i mam insulinę na noc. Od kilku dni przekroczenia 91-92, a dziś już 96. Zaczynam od 4 jednostek. Jestem dobrej myśli :)
    no to powodzenia! ;) ja zaczęłam od 7j, a wczoraj już 21j ;)

silent lubi tę wiadomość

zi13sek29opsyrz7.png
  • anqa123 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmienia się pogoda, ciśnienie jest niskie na dworze, my chodzimy senni, mój kot też śpi cały dzień w taką pogodę więc i nasze maluchy odczuwają zmiany ;) ale skoro masz detektor i serce słyszysz to myślę, że możesz być spokojna ;)

zi13sek29opsyrz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Szczesliwa Mamusia, też miałam ostatnio taki dzień, pisałam aż do Meggs kto jest na dyżurze na Karowej bo chciałam jechać do mojej doktor. U mnie w skrajnych przypadkach pomaga napicie się coca-coli, ale wtedy nawet to nie pomagało - leżałam na wznak i płakałam już. A no po prostu miała taki dzień - następnego dnia wróciła do swojego rytmu dobowego.
    Wczoraj litra coli wypilam. I nic. Dam mu troche czasu. Dam mu 2 dni. Bede sluchac serducha. Jak sie zacznie ruszac wiecej,to podjade na ip na karowa,zeby sprawdzili,czy jest ok.

• coma Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 10:12

uIHap1.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:

Powodzenia! <3 ja od początku na 6j. Będzie wszystko dobrze, nie taki diabeł straszny ;)

silent lubi tę wiadomość

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    A kiedy masz teraz wizyte?

No jak się nie ruszy dziś coś więcej to pewnie, że jedź - lepiej sprawdzić.
    Dopiero za 2,5tyg. Maz jutro ma wziac prace zdalna z domu. Na wszelki wypadek. Ale jestem dobrej mysli

• Maija Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały ma teraz fazę na czkawkę. Tak o 4 nad ranem :D czka biedaczka tak z pół godziny, ja oczywiście zasnąć już później nie mogę, bo czekam cierpliwie, jak mu przejdzie.

Mam wizytę w czwartek, już nie mogę się doczekać. Martwię się cały czas o szyjkę, czy się nie skraca....
    Ostatnio w szkole rodzenia mówili o sączeniu się wód płodowych..i ja oczywiście mam schizy, bo biorąc dużą dawkę luteiny, od początku miałam wodniste upławy... I zdałam sobie sprawę, że nie potrafiłabym odróżnić wód płodowych od upławów z luteiny. I żyje od kilku dni w strachu. 😱

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Janka78 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wieczorem podczas kąpieli wyczułam taki ni to guzek ni to czyrak w pachwinie.balam się ze to kleszcz.dzis na szczęście miałam wizytę i prawdopodobnie zapalenie mieszka po depilacji.czyms odkazić kazał a jak nie przejdzie to maść z antybiotykiem da.puerwszy raz mam takie cos😡w ciazy to wszystko mnie przeraża .moj się rusza jak tylko się wygodnie położę albo siądę.wy tez na wznak jyz nie możecie leżeć?ciezko tak ciagle na boku.moj czkawki jeszcze nie miał 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2019, 12:03

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabrina-ja robie zastrzyk w luxmedzie bo mam pakiet ale na nfz mi luxmed załatwi, bez problemow wiekszych o dziwo. Tylko musze przyjsc do nich na wizyte u ginekologa na nfz. A podajdza mi mimo to,ze moj narzeczony ma tez rhi i konfliktu ni ebedzie ale lekarze nigdy nie wierza w to,ze ojcem dziecka jest ten, ko=torego kobieta wskazuje :-o
    kimsik-ja mam przeciwciała co trymestr robione bo mam rh-
    kijanka-o ktorej masz wizyte?

860i3e5edambhnvb.png
  • anqa123 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:
    Mój mały ma teraz fazę na czkawkę. Tak o 4 nad ranem :D czka biedaczka tak z pół godziny, ja oczywiście zasnąć już później nie mogę, bo czekam cierpliwie, jak mu przejdzie.

Mam wizytę w czwartek, już nie mogę się doczekać. Martwię się cały czas o szyjkę, czy się nie skraca....
    Ostatnio w szkole rodzenia mówili o sączeniu się wód płodowych..i ja oczywiście mam schizy, bo biorąc dużą dawkę luteiny, od początku miałam wodniste upławy... I zdałam sobie sprawę, że nie potrafiłabym odróżnić wód płodowych od upławów z luteiny. I żyje od kilku dni w strachu. 😱
    ja biorę luteinę na noc i rano fakt więcej wydzieliny, ale to gdzieś do godziny 10, potem jest ok...wody płodowe wydaje mi się, że byśmy poznali bo to jednak woda! poza tym podobno w aptece można kuoić jakieś testy, żeby sprawdzić czy to wody, amniocheck...czy jakieś inne

zi13sek29opsyrz7.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anqa123 wrote:
    dokładnie ja mam podobnie- z tym ze moj mnie kopie od rana jak jestem glodna a chce pospac, wiec ewidentnie mu sie to nie podoba. jak zjem to pokopie, potem cisza na 1-2 godziny i znowu kopanie. w sumie ja nie wiem jak to jest bez kopania od 9 tygodni jak zaczal.
    Po drugie przynjamniej 2 razy dziennie wypnie mi sie cały z jednej strony brzucha i nie wiem czy probuje sie przekrecic z tej poprzecznej pozycji czy co. ale dobrze wiem kiedy zaczyna sie wypinac, bo wtedy zaczynam czuc w tej okolicy straszny dyskomfort tak jakby mi sie duszno i slabo robilo :-(

860i3e5edambhnvb.png
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:

Ja miałam cały czas schizę, że mi wody ciekną, bo miałam naprawdę duże wodniste upławy, ale takie że potrafiło po udzie pociec i wyglądało typowo jak woda. Tymczasem wczoraj na USG się okazało, że wód mam dużo, nawet powyżej mediany, a upławy to po prostu upławy. Możesz sobie w aptece kupić test na cięknące wody - ja kupiłam takie specjalne wkładki, nosi się przez chwilę i jak się zabarwią to znaczy, ze wody ciekną.

AMH=0,83
    IVF - 2 blastki
    7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
    17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
    Córeczka urodzona 10/2019

Ciąża pozamaciczna 02/2021

09/2021 ciąża naturals
    Synek urodzony 6/2022

05/2025 ciąża naturals

preg.png
  • mao Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    A ja dzisiaj mam wizytę. Boję się o szyjkę. No i chyba skrzat się przemieścił i teraz jest poprzecznie. Wczoraj ćwiczyłam i robiłam sobie pozycje odwrócone i chyba się towarzystwu nie spodobało.
    W każdym razie tak jak zawsze proszę o kciuki.
    Powodzenia ✊✊

201911201770.png

202201014972.png
‹‹ 641 642 643 644 645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ