X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Sabrina Ekspertka

Wysłany: 3 września 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    A ja czekam do 13stej,jak sie mlody nie zaxznie ruszac,to piszę do gina. Od wczroaj moze z 3razy mnie kopnal i to wszystko. Zaczynam schizowac. Odpalilam detektor. Serduszko ładnie bije,ale nie czuje ruchow. Jakby mi ktos dziecko z brzucha zabrał. Naciskałam,przesuwałam brzuchem i tylko kopnal na odczepnego. Boje sie
    Mój jak go nie czułam okazało się, że siedzi w miednicy i tam się bawi. Pamiętam jak się martwiłam. Czasami warto sprawdzić dla świętego spokoju.

3jgx6vgc8fs23gs6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypilam.pol litra zimnej wody,zezarlam 3kinder bueno, poswiecilam latarka, ponaciskałam brzuch- laskawie mnie kopnal. Będę go obserwowac.

momo, Paula_30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma aktywny dzien- nie lubi jak ja jezdze samochodem i nie lubi jak się denerwuje. I zaczynam sie zastanawiac czy boli mnie watroba i co tam jest czy to ona glowe tam tak mocno wciska.

• anqa123 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamiętajmy, że nasze bobasy mają też inny rytm dobowy ;) moje np rano w ogóle nie ruszają się, dopiero może po obiedzie, kiedyś było odwrotnie, ostatnio 2 noce z rzędu mogłam spać jak chciałam, w ogóle jakby zniknęły z brzucha!!i też miałam takie dni, że żadnej nie czułam, aż zjadłam coś słodkiego mimo cukrzycy...ale to już było dla mojego spokoju!

Paula_30 lubi tę wiadomość

zi13sek29opsyrz7.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam insulinę na noc. Od kilku dni przekroczenia 91-92, a dziś już 96. Zaczynam od 4 jednostek. Jestem dobrej myśli :)

Paula_30 lubi tę wiadomość

3uqruv0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anqa123 wrote:
    pamiętajmy, że nasze bobasy mają też inny rytm dobowy ;) moje np rano w ogóle nie ruszają się, dopiero może po obiedzie, kiedyś było odwrotnie, ostatnio 2 noce z rzędu mogłam spać jak chciałam, w ogóle jakby zniknęły z brzucha!!i też miałam takie dni, że żadnej nie czułam, aż zjadłam coś słodkiego mimo cukrzycy...ale to już było dla mojego spokoju!
    Ja ogolnie nie schizuje w ciazy. I wiem,ze maluszki maja swoj wlasny rytm i mniejsze lub wieksze dni aktywnosci. Ale ten moj maluszek zawsze dawal mi znac o sobie,jak szlam na drzemke,a wieczorem jak juz lezalam,to tez siw odzywal. A juz w niedziele wieczorem byl spokojniejszy. W nocy cisza,a wczoraj kopnal mnie moze z 3.razy i to nie pod rzad. Ale ok,mysle sobie,moze taki dzien ma. No,ale dzis mogl rano dac znac. A on tylko kopnal na odczepnego,jak bardziej brzuxh przygniotlam

• coma Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 10:12

uIHap1.png
  • anqa123 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:
    No i mam insulinę na noc. Od kilku dni przekroczenia 91-92, a dziś już 96. Zaczynam od 4 jednostek. Jestem dobrej myśli :)
    no to powodzenia! ;) ja zaczęłam od 7j, a wczoraj już 21j ;)

silent lubi tę wiadomość

zi13sek29opsyrz7.png
  • anqa123 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmienia się pogoda, ciśnienie jest niskie na dworze, my chodzimy senni, mój kot też śpi cały dzień w taką pogodę więc i nasze maluchy odczuwają zmiany ;) ale skoro masz detektor i serce słyszysz to myślę, że możesz być spokojna ;)

zi13sek29opsyrz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Szczesliwa Mamusia, też miałam ostatnio taki dzień, pisałam aż do Meggs kto jest na dyżurze na Karowej bo chciałam jechać do mojej doktor. U mnie w skrajnych przypadkach pomaga napicie się coca-coli, ale wtedy nawet to nie pomagało - leżałam na wznak i płakałam już. A no po prostu miała taki dzień - następnego dnia wróciła do swojego rytmu dobowego.
    Wczoraj litra coli wypilam. I nic. Dam mu troche czasu. Dam mu 2 dni. Bede sluchac serducha. Jak sie zacznie ruszac wiecej,to podjade na ip na karowa,zeby sprawdzili,czy jest ok.

• coma Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 10:12

uIHap1.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:

Powodzenia! <3 ja od początku na 6j. Będzie wszystko dobrze, nie taki diabeł straszny ;)

silent lubi tę wiadomość

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    A kiedy masz teraz wizyte?

No jak się nie ruszy dziś coś więcej to pewnie, że jedź - lepiej sprawdzić.
    Dopiero za 2,5tyg. Maz jutro ma wziac prace zdalna z domu. Na wszelki wypadek. Ale jestem dobrej mysli

• Maija Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały ma teraz fazę na czkawkę. Tak o 4 nad ranem :D czka biedaczka tak z pół godziny, ja oczywiście zasnąć już później nie mogę, bo czekam cierpliwie, jak mu przejdzie.

Mam wizytę w czwartek, już nie mogę się doczekać. Martwię się cały czas o szyjkę, czy się nie skraca....
    Ostatnio w szkole rodzenia mówili o sączeniu się wód płodowych..i ja oczywiście mam schizy, bo biorąc dużą dawkę luteiny, od początku miałam wodniste upławy... I zdałam sobie sprawę, że nie potrafiłabym odróżnić wód płodowych od upławów z luteiny. I żyje od kilku dni w strachu. 😱

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Janka78 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wieczorem podczas kąpieli wyczułam taki ni to guzek ni to czyrak w pachwinie.balam się ze to kleszcz.dzis na szczęście miałam wizytę i prawdopodobnie zapalenie mieszka po depilacji.czyms odkazić kazał a jak nie przejdzie to maść z antybiotykiem da.puerwszy raz mam takie cos😡w ciazy to wszystko mnie przeraża .moj się rusza jak tylko się wygodnie położę albo siądę.wy tez na wznak jyz nie możecie leżeć?ciezko tak ciagle na boku.moj czkawki jeszcze nie miał 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2019, 12:03

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabrina-ja robie zastrzyk w luxmedzie bo mam pakiet ale na nfz mi luxmed załatwi, bez problemow wiekszych o dziwo. Tylko musze przyjsc do nich na wizyte u ginekologa na nfz. A podajdza mi mimo to,ze moj narzeczony ma tez rhi i konfliktu ni ebedzie ale lekarze nigdy nie wierza w to,ze ojcem dziecka jest ten, ko=torego kobieta wskazuje :-o
    kimsik-ja mam przeciwciała co trymestr robione bo mam rh-
    kijanka-o ktorej masz wizyte?

860i3e5edambhnvb.png
  • anqa123 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:
    Mój mały ma teraz fazę na czkawkę. Tak o 4 nad ranem :D czka biedaczka tak z pół godziny, ja oczywiście zasnąć już później nie mogę, bo czekam cierpliwie, jak mu przejdzie.

Mam wizytę w czwartek, już nie mogę się doczekać. Martwię się cały czas o szyjkę, czy się nie skraca....
    Ostatnio w szkole rodzenia mówili o sączeniu się wód płodowych..i ja oczywiście mam schizy, bo biorąc dużą dawkę luteiny, od początku miałam wodniste upławy... I zdałam sobie sprawę, że nie potrafiłabym odróżnić wód płodowych od upławów z luteiny. I żyje od kilku dni w strachu. 😱
    ja biorę luteinę na noc i rano fakt więcej wydzieliny, ale to gdzieś do godziny 10, potem jest ok...wody płodowe wydaje mi się, że byśmy poznali bo to jednak woda! poza tym podobno w aptece można kuoić jakieś testy, żeby sprawdzić czy to wody, amniocheck...czy jakieś inne

zi13sek29opsyrz7.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anqa123 wrote:
    dokładnie ja mam podobnie- z tym ze moj mnie kopie od rana jak jestem glodna a chce pospac, wiec ewidentnie mu sie to nie podoba. jak zjem to pokopie, potem cisza na 1-2 godziny i znowu kopanie. w sumie ja nie wiem jak to jest bez kopania od 9 tygodni jak zaczal.
    Po drugie przynjamniej 2 razy dziennie wypnie mi sie cały z jednej strony brzucha i nie wiem czy probuje sie przekrecic z tej poprzecznej pozycji czy co. ale dobrze wiem kiedy zaczyna sie wypinac, bo wtedy zaczynam czuc w tej okolicy straszny dyskomfort tak jakby mi sie duszno i slabo robilo :-(

860i3e5edambhnvb.png
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:

Ja miałam cały czas schizę, że mi wody ciekną, bo miałam naprawdę duże wodniste upławy, ale takie że potrafiło po udzie pociec i wyglądało typowo jak woda. Tymczasem wczoraj na USG się okazało, że wód mam dużo, nawet powyżej mediany, a upławy to po prostu upławy. Możesz sobie w aptece kupić test na cięknące wody - ja kupiłam takie specjalne wkładki, nosi się przez chwilę i jak się zabarwią to znaczy, ze wody ciekną.

AMH=0,83
    IVF - 2 blastki
    7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
    17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
    Córeczka urodzona 10/2019

Ciąża pozamaciczna 02/2021

09/2021 ciąża naturals
    Synek urodzony 6/2022

05/2025 ciąża naturals

202602052752.png
  • mao Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    A ja dzisiaj mam wizytę. Boję się o szyjkę. No i chyba skrzat się przemieścił i teraz jest poprzecznie. Wczoraj ćwiczyłam i robiłam sobie pozycje odwrócone i chyba się towarzystwu nie spodobało.
    W każdym razie tak jak zawsze proszę o kciuki.
    Powodzenia ✊✊

201911201770.png

202201014972.png
‹‹ 641 642 643 644 645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ