Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mam mieć zrobiony zastrzyk z immunoglobuliny- wiem, że powinien być podany w okresie 28-30tc... a coś się stanie jak będzie podany w równo 30 tc (30+0) ? Jeden dzien po skończonym 30 tygodniu- ma tu jakieś znaczenie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2019, 09:13
-
mao wrote:Dziewczyny mam mieć zrobiony zastrzyk z immunoglobuliny- wiem, że powinien być podany w okresie 28-30tc... a coś się stanie jak będzie podany w równo 30 tc (30+0) ? Jeden dzien po skończonym 30 tygodniu?
-
Też jestem po badaniach krwi i moczu ale wyniki w piątek na wizycie mi wyda endokrynolozka. Co ciekawe wybrałam się na glukozę a więc na czczo, 1,5 h drogi w jedną stronę i w labie się okazało że na zleceniu lekarz nie wpisał mi glukozy na darmo na czczo jechalam
-
Kaczorka wrote:Mao - ja będę miała w 30+3tc i też się nad tym zastanawiałam
ale skoro ginekolog nie ma nic przeciwko, to chyba jest ok
kaczorka no to super 😁 na doz.pl zamówię lek i odbiorę przed wizytą u lekarza i pielęgniarka mi na miejscu zrobi 😁 tylko max tydzień wcześniej trzeba zbadać przeciwciała- muszę o tym pamiętać 😉 -
A ja dzisiaj mam wizytę. Boję się o szyjkę. No i chyba skrzat się przemieścił i teraz jest poprzecznie. Wczoraj ćwiczyłam i robiłam sobie pozycje odwrócone i chyba się towarzystwu nie spodobało.
W każdym razie tak jak zawsze proszę o kciuki.coma, Paula_30, Esti lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA propo tego szczepienia, znow troche pod górkę. Zrobilam dzis badanie, na jutro jestem umowiona z pielegniarka na szczepienie, akurat z nia bo juz wie o co chodzi. Ale- badan nie moge "odebrac" przez internet tylko osobiście u lekarza, poza tym jak zamawia sie szczepionke to trzeba ja odebrać więc szczepionka nie zamowiona dopoki nie bede miala wyników odczynu Coombsa, za droga sprawa. Jedno trzyma drugie. Musze sie dowiedziec kiedy ta pielegniarka bedzie w pracy bo nie pracuje codziennie. Mówicie ze maks.tydz.po badaniu mozna podac szczepionke? Na sama mysl ze mam znów isc do tej nieobeznanej położnej i lekarza robi mi sie zle. I znow caly tydz.przejezdze, córkę w szkole do 11.30 wiec trzeba się dobrze sprezac i organizować.
-
Kaczorka zaćmienie ciążowe umysłowe bo byłam przekonana że ta glukoza tam zaznaczona.
-
Kimsik wrote:Dziewczyny, czy Wy wszystkie miałyście robiony odczyn Coombsa.
Ja do dziś nie miałam zrobionego i się zastanawiam czy to obowiązkowe? 🤔
Ja miałam robiony w drugim i teraz trzecim trymestrze właśnie ze względu na to, że u mnie rh- a u męża rh+.
Teoretycznie jeśli jest niezgodność to co trymestr powinno się sprawdzać.
Sabrina - tu gdzie ja chodzę, to robią krzywą cukrową bez skierowania, tylko oświadczenie trzeba jakieś napisać, że jesteś świadoma skutków ubocznych czy jakoś tak.
Iza - rozumiem, że nie chcesz bez wyników zamawiać zastrzyku, bo to jednak spory koszt. A nie masz przez neta nawet podglądu?
Ja robiłam w Diagnostyce ostatnio i mogłam wynik zobaczyć, tylko z wydrukiem by był problem.
Mrt87 - no niestety ciążowe zaćmienia czasami są nie do uniknięcia..
Kurde, zjadłam drugie śniadanie i znów mi niedobrze -
nick nieaktualnyA ja czekam do 13stej,jak sie mlody nie zaxznie ruszac,to piszę do gina. Od wczroaj moze z 3razy mnie kopnal i to wszystko. Zaczynam schizowac. Odpalilam detektor. Serduszko ładnie bije,ale nie czuje ruchow. Jakby mi ktos dziecko z brzucha zabrał. Naciskałam,przesuwałam brzuchem i tylko kopnal na odczepnego. Boje sie
-
Kimsik wrote:Dziewczyny, czy Wy wszystkie miałyście robiony odczyn Coombsa.
Ja do dziś nie miałam zrobionego i się zastanawiam czy to obowiązkowe? 🤔 -
Szczesliwa_mamusia a nie miałaś bardziej aktywnego dnia? W niedzielę miałam leniwy dzień to mała szalała tak że nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić. Za to wczoraj trochę się nachodziłam i też może się ruszyła z 3x
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2019, 10:54
-
nick nieaktualnyWlasnie wczoraj mialam totalny dzien lenia. On sie potrafil wiecej ruszac,nawet jak duzo robiłam. Matko- nigdy tak nie swirowalam. Strasze go wlasnie szpitalem. Tak bym nie chciala jechac. Zostawiac synka. Moj maz ma teraz kociol w pracy. Urlop dopiero od poniedzialku. Leze i szturcham brzuch. Wczesniej sobie paznokcie malowalam i bylam zgieta,w ogole,nic. Nawet malego kopniaka. A w sobote jak siedzialam,to szalal,bo mubsie nie podobalo,ze za dlugo siedze. A tu w zgietej pozycji i zero odzewu