Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Domcias my mamy drzwi antracytowe, i te do domu główne i do kotłowni, pod kolor okien. Myśle ze najlepiej dobrać kolor drzwi pod okna, ale to tez zależy jaki macie dach i jak będziecie mieli zrobiona elewacje, żeby za dużo kolorów nie namieszać 😉 my mamy antracytowe okna, drzwi, dach i komin a elewacje prawie biała, trochę jakby bezowa. Mi się marzyły czerwone drzwi 😁 ale jak kupowaliśmy 5 lat temu to w każdym sklepie patrzyli na mnie jak na kosmitę i były takie prawie nie do dostania, a jak już to za około 10tys zł za sztukę wiec zostało na antracycie 😅Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -
Dziewczyny coś dziwnego się wydarzyło tylko jeszcze nie wiem co.
Dziś postanowiłam odpocząć i lezakowac więc położyłam się po 11 i przysnelam na godzinę. Wstałam pozbierać pranie i stojąc w lekkim pochyleniu coś mi strzelilo w podbrzuszu. Jakby coś pękło, kość czy co...nic nie bolało, rzuciłam odruchowo ciuchy z rąk i czułam jakby mi ręce mdlaly, w głowie jakiś mrok. Usiadłam w fotelu i zadzwoniłam po męża, zmierzylismy ciśnienie, puls 65 gdzie rano był 85. Oczywiście już myślałam że to pęcherz plodowy pękł i co chwilę sprawdzałam czy sucho. Wszystko szybko przeszło i czuje się dobrze, mały się rusza normalnie i zastanawiam się co to mogło być? 😞
-
No u nas właśnie będzie taki mix antracytu i drewna 😃 Okna w kolorze drewna, parapety zewnetrzne i dachowka z podbitka są w kolorze antracytu, kostka tez jakies szarosci będą. Elewacja bedzie jasniutka i mąż chce dodatkowo dekoracyjne deseczki gdzieś przy oknach lub drzwiach. No i w sumie moglyby byc te drzwi glowne antracyt z wstawka jakas drewnianą, ale juz do kotłowni troche lipnie by to wygladalo. Poza tym, jak tak patrze to ludzie raczej właśnie biorą drzwi wejsciowe pod kolor okien. Strasznie ciężko jest mi deycdowac w takich sprawach, nie widząc na żywo jak to wygląda.
-
nick nieaktualnycoma wrote:No właśnie trochę dużo przybrała bo w 3 tygodnie 600 gram- ale no lekarka mówi ze jakiś mały błąd pomiaru mógł być i nie jest zle. Tendencja jest od wielu tygodni taka ze jest trochę większa wiec tego się trzymam.
To moja w 7 tyg.przybrala 800g i jak was czytan to moja chyba najmniejsza jesli chodzi o ten sam wiek ciazy. Lekarz mowi ze jest ok. Czym wy te swoje dzieci karmicie? Ja to moglabym nie jesc, a teraz jak leze to juz wogole mi sie nie chce. I juz tu mezowi powiedzialam ze jak dotrwam do 38tc to podejrzewam ze urodze maks.2,5kg dziecko. -
Aishha, nie wiem czy miałaś takie pykanie jak ja. Ale u mnie to jest codziennie. Wczoraj zapomnialam właśnie o tym lekarzowi powiedzieć, ale chyba patrzylby jak na wariatke 😅 U mnie szczególnie kiedy dziecko sie rusza to słyszę takie pstrykanie, odgłos jakby strzelajacych kości palców. Juz sie przywyczailam i słyszę to chyba z 20x dziennie.
-
nick nieaktualny
-
anqa123 wrote:wygotowałam części od laktatora
czyli wszystko już będzie gotowe! to był ostatni etap i przyszło mi do głowy, że potrzebuję taki szczypce jak do sałatki, żeby z wrzątku wyjmować te części
W jakis sposob wygotowywalas te części? Tez muszę sie dzis za to zabrac, żeby juz sie spakować ostatecznie do szpitala.
W ogóle pytałam tez wczoraj lekarza, czy jak zaczną sie skurcze to mogę sobie poczekać w domu jeszcze troche czy mam od razu jechac do szpitala. To mi odpowiedział, że w moim przypadku mam jechać natychmiast 😐 W sumie z tego wszystkiego nie zapytalam czemu. Moze dlatego, że ta główka już w kanale rodnym nisko siedzi 🤔 -
Domcias wrote:W jakis sposob wygotowywalas te części? Tez muszę sie dzis za to zabrac, żeby juz sie spakować ostatecznie do szpitala.
W ogóle pytałam tez wczoraj lekarza, czy jak zaczną sie skurcze to mogę sobie poczekać w domu jeszcze troche czy mam od razu jechac do szpitala. To mi odpowiedział, że w moim przypadku mam jechać natychmiast 😐 W sumie z tego wszystkiego nie zapytalam czemu. Moze dlatego, że ta główka już w kanale rodnym nisko siedzi 🤔Domcias lubi tę wiadomość
-
Domcias przy skracajacej się szyjce porody są w większości szybkie i niekoniecznie mocno bolesne.
Iza moja miała w poniedziałek 1250 gram więc dość małe dzieckoDomcias lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymrt87 wrote:Domcias przy skracajacej się szyjce porody są w większości szybkie i niekoniecznie mocno bolesne.
Iza moja miała w poniedziałek 1250 gram więc dość małe dziecko
A tam, aby zdrowe. Corke urodzilam w 38tc z waga 2050g a teraz dziewczyna wazy z 26kg, poza alergia i wada postawy zdrowa, przy urodzeniu 10/10.
Trzeba sie zwlec i obiad zjesc. Nie chce mi sie. -
A co jesli nie mam plynu do naczyn dla dzieci? Nie pomyślałam zupelnie o kupnie takiego. Koniecznie trzeba umyc garnek tym plynem czy mozna uzyc czegoś innego?
-
Domcias, ja od 10 lat mam drzwi wejściowe i bramę z Hormanna. Jak do tej pory nic się z nimi nie dzieje. Męża brat też zamówił z tej firmy do swojego domu i jest zadowolony. Jak mi podpowiesz jak tu się wkleja zdjęcia to mogę podesłać moje
ale myśle ze teraz mają dużo większy wybór niż 10 lat temu. Generalnie jakość bardzo dobra.
Domcias lubi tę wiadomość
-
A jak mam taki specjalny program w zmywarce do butelek to mogę myślicie ten laktator tam wrzucić?
-
mrt87 wrote:A jak mam taki specjalny program w zmywarce do butelek to mogę myślicie ten laktator tam wrzucić?2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualny
-
Kimsik wrote:Jaki probiotyk kupiłaś? 😊 Bo też to rozważam
Dzisiaj schizuje mnie szyjka przez to, że w brzuchu ciągle coś się dzieje. Młody skacze po czymś chyba pęcherz ale pewności nie mam. Do tego czuje rane po cc. Była ostatnio sprawdzana i ma grubość 6mm czyli ok ale mogę ją podobno czuć. Wykończy mnie ta ciąża. Jak patrzę na wasze suwaczki to chciałabym być już tam gdzie Wy. -
nick nieaktualny