Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Iza, biorę 4x100
a Ty jaką masz dawkę? Póki co, ja luteinę chyba dalej będę stosować, zaczęłam na początku ciąży, bo progesteron spadał i bolało mnie podbrzusze.
Próbowałam odstawiać, ale miałam twardnienia brzucha. Tylko teraz widzę, że te twardnienia to z braku regularnych wypróżnień... I to samo powiedziała moja gin. Bo szyjka mimo dolegliwości nie skracała się i trzymała.Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Ja luteinę biorę dopochwowo od początku tej ciąży ze względu na poprzednie niepowodzenia. Najwięcej brałam 3 z po 100mg. Potem zeszłam do 1x100mg i lekarz planował całkowicie odstawić, ale brzuch mi mocno twardniał i trzeba było zostawić. Teraz na dawce 2 x 100mg brzuch dużo lepszy i czuje się bezpiecznie. W poprzedniej donoszonej ciąży nie brałam wcale luteiny do 30tyg. Potem zaczęły sie ostre skurcze i dostałam 3 x po 200mg i pomogło. Donosiłam do terminu, bez potrzeby leżenia.
Z probiotyków doustnie łykam codziennie lacibios femina albo provag. Dopochwowo lactovaginal - przynajmniej kilka razy w tygodniu. Stosuje też provag żel. -
nick nieaktualnycoma wrote:A acard kiedy odstawiacie? O ile bierzecie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 22:33
-
Audreyyy, a no czuję palcem przy aplikacji luteiny, taka gula, ze ciężko palca wsadzić 😃 a dziś to w ogole, jakby miala wypaść...
Ja luteine biorę jakoś od 6-7tc. Biorę ze względu na wcześniejsze poronienie, plamienie i bóle brzucha na początku ciazy. Po pierwszym trymestrze mieliśmy odstawiac, ale zawsze cos bylo z wizyty na wizytę. Najpierw twarda macica, później chyba miekka szyjka, a teraz ten napór główki. I tak się bujam z tą luteiną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 22:35
-
nick nieaktualnyMaija wrote:Iza, biorę 4x100
a Ty jaką masz dawkę? Póki co, ja luteinę chyba dalej będę stosować, zaczęłam na początku ciąży, bo progesteron spadał i bolało mnie podbrzusze.
Próbowałam odstawiać, ale miałam twardnienia brzucha. Tylko teraz widzę, że te twardnienia to z braku regularnych wypróżnień... I to samo powiedziała moja gin. Bo szyjka mimo dolegliwości nie skracała się i trzymała.
Tez 100mg, na dobe 6 tabl. Moj lekarz chyba przewrazliwiony i z ta lutka i x lezeniem albo woli dmuchac na zimne. Ale on dobrze wie ile staraliśmy się o tą dzidzie. -
Ja byłam na luteinie gdzieś tak do ok 20 tc ze względu bole brzucha, wahania progesteronu no i wcześniejsze poronienie. Bałam się, ale odstawilam z dnia na dzień. A teraz wodnistego sluzu tyle, ze rownie dobrze mogłabym nosić majtki prosto z pralki i nie byłoby różnicy. Na ostatniej wizycie pytałam czy to jest ok, gin mówił ze to normalne i teraz do konca sluzu będzie jeszcze więcej aż odejdzie czop przy samej końcówce ciąży
-
Hej, chciałam polecić blog, który piszę nasz pediatra: www.dzieckoizdrowie.pl
Może jakieś informacje Wam się przydadzą.
A dziewczynom z Krakowa, jeśli jeszcze nikogo nie mają, polecam panią doktor. Kobieta jest super pediatrą, trafne diagnozy, duże doświadczenie i przemiła atmosfera na wizytach. Ja przy pierwszym dziecku długo nie mogłam znaleźć nikogo, komu mogłabym zaufać.Domcias lubi tę wiadomość
-
silent wrote:Jakieś wieści od Pauli? Od wczoraj myślę czy wszystko u nich ok i czy udało jej się zobaczyć maluszka.
W ogóle dziewczyny, to ja się nie spodziewałam, że tak się emocjonalnie zaangażuje w sytuację nas tu spotykające. A tu proszę: mamy już nasze pierwsze listopadowe dzieciątko urodzone 12 września 🙃💪💪💪silent, coma, Agawa, Domcias, Ewelina29, natki89, Kijanka, Kropka89, Esti lubią tę wiadomość
1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
-
nick nieaktualnyListopadowaMama wrote:Ja byłam na luteinie gdzieś tak do ok 20 tc ze względu bole brzucha, wahania progesteronu no i wcześniejsze poronienie. Bałam się, ale odstawilam z dnia na dzień. A teraz wodnistego sluzu tyle, ze rownie dobrze mogłabym nosić majtki prosto z pralki i nie byłoby różnicy. Na ostatniej wizycie pytałam czy to jest ok, gin mówił ze to normalne i teraz do konca sluzu będzie jeszcze więcej aż odejdzie czop przy samej końcówce ciąży
-
Natki, sama szyjka to jedno, bo u mnie dziś też nadal zamknięta i długa na 4.25 cm! W sobotę jeszcze byłam na stojącej imprezie w szpilkach na 12 cm, we wtorek zasuwalam przy remoncie, a od wtorku...
Coma, ja luteiny nie biorę, za to acard mam odstawić w 34 tygodniu. Neoparin jeszcze w połogu.natki89 lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Ja też mam acard do końca 34 tygodnia. Wtedy odstawiam A o heparynie lekarz mówił że do końca ciąży. Popytam jeszcze na następnej wizycie.