Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMaija wrote:Też mam wodnisty śluz po luteinie, tym bardziej, że biorę końskie dawki. Byłam z tym u gina, coś tam sprawdzała jakimiś wskaźnikiem i wykluczyła wyciek, w ogóle AFI max przy górnej granicy 19,77. Więc to zdecydowanie wina lutki.
Agawa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie tez po luteinie woda, szczególnie rano. Normalnie po nogach cieknie... Majtki też mam wiecznie mokre.
My po wizycie, córcia waży 2300g 🙄 Cieszę sie, ze ładnie przybiera. Wody plodowe w normie, cukrzyca ciążowa tez unormowana, więc pozwoliłam sobie przed chwilą nawet na kilka m&msow 😁😁 Natomiast mam nakaz leżenia, przynajmniej przez te 2 tygodnie, bo jest gorzej niz ostatnio. W sensie główka w kanale rodnym bardzo nisko siedzi, przez co lekarzowi ciezko było zmierzyć tę główkę. Także przyszłam do domu i leżę teraz z tyłkiem w górze. Luteinę będziemy odstawiac po 37tyg. Kolejna wizyta za 2tyg.Szczesliwa_mamusia, natki89, Aishha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
natki89 wrote:Zgadza się, pamiętam w pierwszej ciąży, tak jak unikałam wkładek to po 34 tygodniu musiałam zmieniać kilka razy dziennie. Teraz też zaczęłam używać, bo nie dałabym rady już bez.
Anqa A Ty już gotowa że wszystkim?teraz już ciężko mi się poruszać, mówiąc mam zadyszkę, mój mózg niestety już też nie działa tak zwinnie jak kiedy, więc czas na odpoczywanie na kanapie i odliczanie czasu
-
Iza34 wrote:Dominicas a czujesz cos w podbrzuszu, jakies rozpieranie lub klucie?
Ja sie martwie bo leze caly czas, wstaje tylko do wc, teraz sie umylam i kluje w podbrzuszu. A jaka jestem ciasna w pochwie, aż lutke mam problem wlozyc.
W podbrzuszu często czuję spinanie jak gwałtownie wstanę albo przy schylaniu do zmywarki. Tak to raczej mnie nie boli, chociaz ostatnio 2 razy bolało mnie tak miesiaczkowo. Najbardziej przeszkadza mi ucisk na szyjke i pęcherz, czuję wtedy takie kłucie w srodku. Ciasno tez mam przy wkladaniu luteiny, szczególnie tej wieczornej dawki. Już od jakichś 2 miesięcy czuć główkę palcem, a ostatnio to juz w ogole bardzo wyraźnie da sie ją wyczuć 😞
Ogólnie od jakiegos czasu strasznie boli mnie lewa pachwina... Najgorzej przy chodzeniu i przewracaniu sie z boku na bok. A jak jeszcze malutka gdzieś mi tam ruszy to masakra jakas...
EDIT: rozpieranie tez czuję, tak na wysokości kości lonowej. Tam gdzie znajduje sie wlasnie główka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 21:23
-
coma wrote:Dziwne, że mi nie kazali brać. Ja jak odstawiłam duphaston w 12 tygodniu tak już nie biorę w ogóle progesteronu w żadnej formie.
Ja też nie biorę. Brałam gdzieś od 7tc do 17tc z powodu odklejania kosmówki. Do teraz nic.1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
-
nick nieaktualny
-
Natki ja też raz kupiłam za taką cenę u siebie, szłam do auta wkurzona ze za wszystko teraz tyle się płaci i zrobiłam przez neta zapas.
Ja lutki nie biorę a majty i tak mokre. Wkurza mnie to bo czasem się martwię że nie rozroznie jak będą się saczyc wody.
-
Aishha wrote:Natki ja też raz kupiłam za taką cenę u siebie, szłam do auta wkurzona ze za wszystko teraz tyle się płaci i zrobiłam przez neta zapas.
Ja lutki nie biorę a majty i tak mokre. Wkurza mnie to bo czasem się martwię że nie rozroznie jak będą się saczyc wody.
Lekarze nie potrafią tego często odróżnić, a co dopiero my. Tak naprawdę to mogłyby się sączyć tylko problem jest taki, że to znaczy, że drzwi do domku naszych dzieci zostały otwarte, a tym samym droga do infekcji.💙