X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:
    Też mam wodnisty śluz po luteinie, tym bardziej, że biorę końskie dawki. Byłam z tym u gina, coś tam sprawdzała jakimiś wskaźnikiem i wykluczyła wyciek, w ogóle AFI max przy górnej granicy 19,77. Więc to zdecydowanie wina lutki.
    No ja tez caly czas na luteinie. Taki wodnosty sluz mialam do jakiegos 15yyg. Potem susza,miko lutki. A dzis o_o , ale zimną krew zachowałam ;-)

Agawa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim szpitalu zapewniają ubranka na pobyt, a trzeba tylko w dniu wypisu przywieźć swoje. Także nie martwię się co wziąć żeby nie było szkoda :)

• Domcias Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez po luteinie woda, szczególnie rano. Normalnie po nogach cieknie... Majtki też mam wiecznie mokre.

My po wizycie, córcia waży 2300g 🙄 Cieszę sie, ze ładnie przybiera. Wody plodowe w normie, cukrzyca ciążowa tez unormowana, więc pozwoliłam sobie przed chwilą nawet na kilka m&msow 😁😁 Natomiast mam nakaz leżenia, przynajmniej przez te 2 tygodnie, bo jest gorzej niz ostatnio. W sensie główka w kanale rodnym bardzo nisko siedzi, przez co lekarzowi ciezko było zmierzyć tę główkę. Także przyszłam do domu i leżę teraz z tyłkiem w górze. Luteinę będziemy odstawiac po 37tyg. Kolejna wizyta za 2tyg.

Szczesliwa_mamusia, natki89, Aishha lubią tę wiadomość

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Kimsik Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabrina wrote:
    A ja zakupiłam probiotyk na drogi moczowo- płciowe i ilość śluzu duża, a zawsze mam mało i skąpo. Dlatego póki co odpuszczam, bo zeschizuje do reszty.

Jaki probiotyk kupiłaś? 😊 Bo też to rozważam

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominicas a prosilam zeby zadna do leżących juz nie dołączyła. No ale jak nakaz to trzeba.

• anqa123 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apropo luteiny i wycieków...moja gin uprzedzała, że teraz wydzielina będzie się zmieniać właśnie na bardziej wodnistą i będzie jej więcej...taki etap przed nami ;)

zi13sek29opsyrz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominicas a czujesz cos w podbrzuszu, jakies rozpieranie lub klucie?

Ja sie martwie bo leze caly czas, wstaje tylko do wc, teraz sie umylam i kluje w podbrzuszu. A jaka jestem ciasna w pochwie, aż lutke mam problem wlozyc.

• anqa123 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Zgadza się, pamiętam w pierwszej ciąży, tak jak unikałam wkładek to po 34 tygodniu musiałam zmieniać kilka razy dziennie. Teraz też zaczęłam używać, bo nie dałabym rady już bez.

Anqa A Ty już gotowa że wszystkim? :)
    tak, dzisiaj już stwierdziłam, że mamy wszystko co na początek jest potrzebne, torby spakowane w 90proc, nawet mam ogarnięte dokumenty które potem w urzędzie miasta trzeba załatwić czy w kadrach w pracy, jeszcze przychodnia i wybór wstępny pediatry na dniach ;) teraz już ciężko mi się poruszać, mówiąc mam zadyszkę, mój mózg niestety już też nie działa tak zwinnie jak kiedy, więc czas na odpoczywanie na kanapie i odliczanie czasu ;)

zi13sek29opsyrz7.png
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Dominicas a czujesz cos w podbrzuszu, jakies rozpieranie lub klucie?

Ja sie martwie bo leze caly czas, wstaje tylko do wc, teraz sie umylam i kluje w podbrzuszu. A jaka jestem ciasna w pochwie, aż lutke mam problem wlozyc.

W podbrzuszu często czuję spinanie jak gwałtownie wstanę albo przy schylaniu do zmywarki. Tak to raczej mnie nie boli, chociaz ostatnio 2 razy bolało mnie tak miesiaczkowo. Najbardziej przeszkadza mi ucisk na szyjke i pęcherz, czuję wtedy takie kłucie w srodku. Ciasno tez mam przy wkladaniu luteiny, szczególnie tej wieczornej dawki. Już od jakichś 2 miesięcy czuć główkę palcem, a ostatnio to juz w ogole bardzo wyraźnie da sie ją wyczuć 😞

Ogólnie od jakiegos czasu strasznie boli mnie lewa pachwina... Najgorzej przy chodzeniu i przewracaniu sie z boku na bok. A jak jeszcze malutka gdzieś mi tam ruszy to masakra jakas...

EDIT: rozpieranie tez czuję, tak na wysokości kości lonowej. Tam gdzie znajduje sie wlasnie główka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 21:23

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • coma Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 10:22

uIHap1.png
  • anqa123 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Wy wszystkie bierzecie luteinę?
    ja biorę od 4 tyg i będę brać do końca ciąży, 2 tab pod język na noc, ze względu na zeszłoroczną pozamaciczną

zi13sek29opsyrz7.png
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku brałam duphaston, a od 20 tygodnia przesyłam na luteine z powodu twardnień brzucha.

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • coma Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

uIHap1.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias jak to czujesz główkę palcem???

FNh9p2.png
  • agndra Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Dziwne, że mi nie kazali brać. Ja jak odstawiłam duphaston w 12 tygodniu tak już nie biorę w ogóle progesteronu w żadnej formie.

Ja też nie biorę. Brałam gdzieś od 7tc do 17tc z powodu odklejania kosmówki. Do teraz nic.

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
  • karma Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 15:00

💙
  • coma Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Wy wszystkie bierzecie luteinę?
    Ja biore ze wzgledu na skurcze i,zeby szyjka za szybko sie nie skracala. Do 34tyg będe ja brac. Potem mam odstawic.

• Aishha Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natki ja też raz kupiłam za taką cenę u siebie, szłam do auta wkurzona ze za wszystko teraz tyle się płaci i zrobiłam przez neta zapas.

Ja lutki nie biorę a majty i tak mokre. Wkurza mnie to bo czasem się martwię że nie rozroznie jak będą się saczyc wody.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • karma Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Natki ja też raz kupiłam za taką cenę u siebie, szłam do auta wkurzona ze za wszystko teraz tyle się płaci i zrobiłam przez neta zapas.

Ja lutki nie biorę a majty i tak mokre. Wkurza mnie to bo czasem się martwię że nie rozroznie jak będą się saczyc wody.

Lekarze nie potrafią tego często odróżnić, a co dopiero my. Tak naprawdę to mogłyby się sączyć tylko problem jest taki, że to znaczy, że drzwi do domku naszych dzieci zostały otwarte, a tym samym droga do infekcji.

💙
‹‹ 685 686 687 688 689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ