X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:
    Też mam wodnisty śluz po luteinie, tym bardziej, że biorę końskie dawki. Byłam z tym u gina, coś tam sprawdzała jakimiś wskaźnikiem i wykluczyła wyciek, w ogóle AFI max przy górnej granicy 19,77. Więc to zdecydowanie wina lutki.
    No ja tez caly czas na luteinie. Taki wodnosty sluz mialam do jakiegos 15yyg. Potem susza,miko lutki. A dzis o_o , ale zimną krew zachowałam ;-)

Agawa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim szpitalu zapewniają ubranka na pobyt, a trzeba tylko w dniu wypisu przywieźć swoje. Także nie martwię się co wziąć żeby nie było szkoda :)

• Domcias Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez po luteinie woda, szczególnie rano. Normalnie po nogach cieknie... Majtki też mam wiecznie mokre.

My po wizycie, córcia waży 2300g 🙄 Cieszę sie, ze ładnie przybiera. Wody plodowe w normie, cukrzyca ciążowa tez unormowana, więc pozwoliłam sobie przed chwilą nawet na kilka m&msow 😁😁 Natomiast mam nakaz leżenia, przynajmniej przez te 2 tygodnie, bo jest gorzej niz ostatnio. W sensie główka w kanale rodnym bardzo nisko siedzi, przez co lekarzowi ciezko było zmierzyć tę główkę. Także przyszłam do domu i leżę teraz z tyłkiem w górze. Luteinę będziemy odstawiac po 37tyg. Kolejna wizyta za 2tyg.

Szczesliwa_mamusia, natki89, Aishha lubią tę wiadomość

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Kimsik Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabrina wrote:
    A ja zakupiłam probiotyk na drogi moczowo- płciowe i ilość śluzu duża, a zawsze mam mało i skąpo. Dlatego póki co odpuszczam, bo zeschizuje do reszty.

Jaki probiotyk kupiłaś? 😊 Bo też to rozważam

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominicas a prosilam zeby zadna do leżących juz nie dołączyła. No ale jak nakaz to trzeba.

• anqa123 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apropo luteiny i wycieków...moja gin uprzedzała, że teraz wydzielina będzie się zmieniać właśnie na bardziej wodnistą i będzie jej więcej...taki etap przed nami ;)

zi13sek29opsyrz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominicas a czujesz cos w podbrzuszu, jakies rozpieranie lub klucie?

Ja sie martwie bo leze caly czas, wstaje tylko do wc, teraz sie umylam i kluje w podbrzuszu. A jaka jestem ciasna w pochwie, aż lutke mam problem wlozyc.

• anqa123 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Zgadza się, pamiętam w pierwszej ciąży, tak jak unikałam wkładek to po 34 tygodniu musiałam zmieniać kilka razy dziennie. Teraz też zaczęłam używać, bo nie dałabym rady już bez.

Anqa A Ty już gotowa że wszystkim? :)
    tak, dzisiaj już stwierdziłam, że mamy wszystko co na początek jest potrzebne, torby spakowane w 90proc, nawet mam ogarnięte dokumenty które potem w urzędzie miasta trzeba załatwić czy w kadrach w pracy, jeszcze przychodnia i wybór wstępny pediatry na dniach ;) teraz już ciężko mi się poruszać, mówiąc mam zadyszkę, mój mózg niestety już też nie działa tak zwinnie jak kiedy, więc czas na odpoczywanie na kanapie i odliczanie czasu ;)

zi13sek29opsyrz7.png
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Dominicas a czujesz cos w podbrzuszu, jakies rozpieranie lub klucie?

Ja sie martwie bo leze caly czas, wstaje tylko do wc, teraz sie umylam i kluje w podbrzuszu. A jaka jestem ciasna w pochwie, aż lutke mam problem wlozyc.

W podbrzuszu często czuję spinanie jak gwałtownie wstanę albo przy schylaniu do zmywarki. Tak to raczej mnie nie boli, chociaz ostatnio 2 razy bolało mnie tak miesiaczkowo. Najbardziej przeszkadza mi ucisk na szyjke i pęcherz, czuję wtedy takie kłucie w srodku. Ciasno tez mam przy wkladaniu luteiny, szczególnie tej wieczornej dawki. Już od jakichś 2 miesięcy czuć główkę palcem, a ostatnio to juz w ogole bardzo wyraźnie da sie ją wyczuć 😞

Ogólnie od jakiegos czasu strasznie boli mnie lewa pachwina... Najgorzej przy chodzeniu i przewracaniu sie z boku na bok. A jak jeszcze malutka gdzieś mi tam ruszy to masakra jakas...

EDIT: rozpieranie tez czuję, tak na wysokości kości lonowej. Tam gdzie znajduje sie wlasnie główka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 21:23

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • coma Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 10:22

uIHap1.png
  • anqa123 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Wy wszystkie bierzecie luteinę?
    ja biorę od 4 tyg i będę brać do końca ciąży, 2 tab pod język na noc, ze względu na zeszłoroczną pozamaciczną

zi13sek29opsyrz7.png
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku brałam duphaston, a od 20 tygodnia przesyłam na luteine z powodu twardnień brzucha.

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • coma Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

uIHap1.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias jak to czujesz główkę palcem???

FNh9p2.png
  • agndra Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Dziwne, że mi nie kazali brać. Ja jak odstawiłam duphaston w 12 tygodniu tak już nie biorę w ogóle progesteronu w żadnej formie.

Ja też nie biorę. Brałam gdzieś od 7tc do 17tc z powodu odklejania kosmówki. Do teraz nic.

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
  • karma Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 15:00

💙
  • coma Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Wy wszystkie bierzecie luteinę?
    Ja biore ze wzgledu na skurcze i,zeby szyjka za szybko sie nie skracala. Do 34tyg będe ja brac. Potem mam odstawic.

• Aishha Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natki ja też raz kupiłam za taką cenę u siebie, szłam do auta wkurzona ze za wszystko teraz tyle się płaci i zrobiłam przez neta zapas.

Ja lutki nie biorę a majty i tak mokre. Wkurza mnie to bo czasem się martwię że nie rozroznie jak będą się saczyc wody.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • karma Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Natki ja też raz kupiłam za taką cenę u siebie, szłam do auta wkurzona ze za wszystko teraz tyle się płaci i zrobiłam przez neta zapas.

Ja lutki nie biorę a majty i tak mokre. Wkurza mnie to bo czasem się martwię że nie rozroznie jak będą się saczyc wody.

Lekarze nie potrafią tego często odróżnić, a co dopiero my. Tak naprawdę to mogłyby się sączyć tylko problem jest taki, że to znaczy, że drzwi do domku naszych dzieci zostały otwarte, a tym samym droga do infekcji.

💙
‹‹ 685 686 687 688 689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ