X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • karma Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 15:11

coma lubi tę wiadomość

💙
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Was czytam, to jestem pewna, że przenoszę ciążę. Ani pół skurczu, brzuch nie boli. Skrzat też się nie szykuje do porodu. Więc albo CC albo poród w grudniu :(

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma, dlatego ja swojemu już przestałam opowiadac co mi się śni i pytać o porady przy pomysłach które przychodzą mi do głowy 😂🙈

coma lubi tę wiadomość

201910251756.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 10:26

Kijanka lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • Janka78 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez zero skurczy szyjka 4cm .pierwsxy syn urodzony 2 tyg po terminie po podaniu przez 3 dni oxytocyny na wywołanie skurczy wiec tu była by pewnie powtórka.ale moze nie bedxie bo licze na cc.moje dziecko nie ma czkawki😱wyczułabym to.mam pytanie o pH moczu u was?u mnie ciagle 8.acha nie mam już w końcu anemii😁dziś wynik 12,4.sny mam tez bardzo dziwne sle raczej nie związane z porodem i dziećmi.najgorsze to wstawanie do wc.

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• agndra Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Jak Was czytam, to jestem pewna, że przenoszę ciążę. Ani pół skurczu, brzuch nie boli. Skrzat też się nie szykuje do porodu. Więc albo CC albo poród w grudniu :(
    Kijanka, ja w pierwszej żadnego skurczu, żadnego bólu brzucha, szyjka zamknięta a urodziłam w 34+6. Nie ma reguły. Teraz mam podobnie, z tym, że jakiś jeden skurcz z 1.5miesiaca temu miałam i tyle... Teraz jestem "pod szczególnym nadzorem" z powodu pierwszego przedwczesnego porodu.
    U mnie to terminu, w którym urodziłam pierwsze dziecko zostało 9 dni i trochę już się tym schizuję.

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:

Kijanka - w pierwszej ciąży nie miałam nawet pół skurczu a urodziłam w 37+3 ;) więc z tym to różnie bywa.

Za to wczoraj siedzę sobie i nagle jakaś wieksza ilość śluzu mi poleciała i mówię do męża "ojej, mokro". Na co on "ale nie rodzisz jeszcze?! Poczekaj, jeszcze jeden kawałek pizzy mam do zjedzenia".
    Więc tak oto się przejął ;)

Co do materaca od wózka - u nas jest kokosowy wkład, więc do pralki nie wrzucę. Wypierzemy tylko pokrowiec.
    Chociaż jak kiedyś nam się rozlał w wózku środek czyszczący, to i ten materac moczyliśmy w wannie.

Podkładów do wózka nie daję żadnych, bo i tak w śpiworku będzie jeździć.
    A do łóżeczka myślę, że położę pod prześcieradło.

Czekam dzisiaj na kuriera, który przywiezie ostatnie zamówienie i będę mogła dopakować walizkę do końca :)
    Później tylko spożywka zostanie.
    A za tydzień ma być chyba spoko pogoda, to wózek trzeba będzie ogarnąć. Ale to już mąż będzie szykować.

Kijanka, Domcias, Cecylia lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Sabrina Ekspertka

Wysłany: 16 września 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grudzień fajny, ale wydatków tyle że poskładać się można :p mam grudniowe dziecko i od pół roku już zbieram kasę na grudniowe wydatki.

Agawa lubi tę wiadomość

3jgx6vgc8fs23gs6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kurier z Gemini już byl dzisiaj. Szkoda ze nie wiedzialam ze bede w ciazy zagrożonej to kupilanyn juz absolutnie wszystko a tak to na predko zamowilam inhalator dla corki i kilka lekow.

A ja sie troche martwie ale mam nadzieje ze to efekt lezenia a nie objaw porodu bo jak chodzilam to w wc bylam 1 na 1-2 dni, teraz 2-3 razy dziennie. Az waga mi leci w dol.

• coma Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza nie martw się. Lekarz kazał leżeć to nic więcej nie możesz zrobić. Jakby sytuacja była bardzo zła to byś już w szpitalu leżała a nie w domu, na pewno lekarz by nie ryzykował wiedząc jak masz daleko. Wyglada na to, że zareagowałaś w porę, powinnaś się z tego cieszyć i odpoczywać:)

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja postanowiłam za wszelką cene odpuścić schizowanie bo w artykule wklejonym na poprzedniej stronie było, że jedną z przyczyn porodu przedwczesnego jest strach przed porodem przedwczesnym! Więc wyłącz myślenie, włącz netflixa i chill :)

Dziewczyny super zniżka na h&m - 20% z kodem 9891. ja zrobiłam zamówienie w piątek ale to oddam i dzisiaj zrobiłam jeszcze raz. Skusiłam się na kombinezon-miśka, mam nadzieję, że okaże się chociaż trochę praktyczny :P

Domcias, natki89, Kijanka, Agawa lubią tę wiadomość

FNh9p2.png
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, ja też chodzę po kilka razy ostatnio do wc. A wczoraj na wieczór to w ogóle mnie tak przeczyscilo, że nie wiedziałam jak się nazywam 😅

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • coma Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

uIHap1.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    A to kod na wszystko czy rzeczy dzidziusiowe? Bo ja dla siebie bym coś chciała, a nie dla małej :D
    Chyba na wszystko, ja dla siebie teraz prawie nic nie kupuję bo kto wie, jaką bedę miała figurę po ciąży :)

FNh9p2.png
  • Kurczaczek89 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po badaniach. Szyjka długa zamknięta, 35mm. Mały ma 1700g, według pomiarów niecały tydzień jest do tylu, nie wiem czy się martwić.. A tak poza tym wszystko jest ok, jajka ma na swoim miejscu. 🙂

coma, Audreyyy, agndra, Ewelina92, Magdalen, Iza34, Kimsik, Kijanka, Kropka89, Cecylia lubią tę wiadomość

d29db7a339.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

uIHap1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma - zrób to zamówienie i będziesz miała z głowy ;) to wbrew pozorom nie jest aż takie straszne :p

Iza - takie częste wizyty w WC nie muszą oznaczać oczyszczania organizmu przed porodem. Może to stres u Ciebie powoduje takie objawy. Myślę, że jak dużo leżysz to nic złego się nie stanie :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, też przedwczoraj byłam w łazience częściej (chyba 4 razy, w tym raz z biegunką) i miałam czarne wizje… Dziś jakoś je oddaliłam od siebie, będzie dobrze. Musi być! :)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja dość często latam na dwójkę po żelazie, może masz to samo? Plus stres.

FNh9p2.png
‹‹ 694 695 696 697 698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ