Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie tez zero skurczy szyjka 4cm .pierwsxy syn urodzony 2 tyg po terminie po podaniu przez 3 dni oxytocyny na wywołanie skurczy wiec tu była by pewnie powtórka.ale moze nie bedxie bo licze na cc.moje dziecko nie ma czkawki😱wyczułabym to.mam pytanie o pH moczu u was?u mnie ciagle 8.acha nie mam już w końcu anemii😁dziś wynik 12,4.sny mam tez bardzo dziwne sle raczej nie związane z porodem i dziećmi.najgorsze to wstawanie do wc.
-
Kijanka wrote:Jak Was czytam, to jestem pewna, że przenoszę ciążę. Ani pół skurczu, brzuch nie boli. Skrzat też się nie szykuje do porodu. Więc albo CC albo poród w grudniu
U mnie to terminu, w którym urodziłam pierwsze dziecko zostało 9 dni i trochę już się tym schizuję.1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
-
Kijanka wrote:Jak Was czytam, to jestem pewna, że przenoszę ciążę. Ani pół skurczu, brzuch nie boli. Skrzat też się nie szykuje do porodu. Więc albo CC albo poród w grudniu
Kijanka - w pierwszej ciąży nie miałam nawet pół skurczu a urodziłam w 37+3więc z tym to różnie bywa.
Za to wczoraj siedzę sobie i nagle jakaś wieksza ilość śluzu mi poleciała i mówię do męża "ojej, mokro". Na co on "ale nie rodzisz jeszcze?! Poczekaj, jeszcze jeden kawałek pizzy mam do zjedzenia".
Więc tak oto się przejął
Co do materaca od wózka - u nas jest kokosowy wkład, więc do pralki nie wrzucę. Wypierzemy tylko pokrowiec.
Chociaż jak kiedyś nam się rozlał w wózku środek czyszczący, to i ten materac moczyliśmy w wannie.
Podkładów do wózka nie daję żadnych, bo i tak w śpiworku będzie jeździć.
A do łóżeczka myślę, że położę pod prześcieradło.
Czekam dzisiaj na kuriera, który przywiezie ostatnie zamówienie i będę mogła dopakować walizkę do końca
Później tylko spożywka zostanie.
A za tydzień ma być chyba spoko pogoda, to wózek trzeba będzie ogarnąć. Ale to już mąż będzie szykować.
Kijanka, Domcias, Cecylia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie kurier z Gemini już byl dzisiaj. Szkoda ze nie wiedzialam ze bede w ciazy zagrożonej to kupilanyn juz absolutnie wszystko a tak to na predko zamowilam inhalator dla corki i kilka lekow.
A ja sie troche martwie ale mam nadzieje ze to efekt lezenia a nie objaw porodu bo jak chodzilam to w wc bylam 1 na 1-2 dni, teraz 2-3 razy dziennie. Az waga mi leci w dol. -
nick nieaktualnyIza nie martw się. Lekarz kazał leżeć to nic więcej nie możesz zrobić. Jakby sytuacja była bardzo zła to byś już w szpitalu leżała a nie w domu, na pewno lekarz by nie ryzykował wiedząc jak masz daleko. Wyglada na to, że zareagowałaś w porę, powinnaś się z tego cieszyć i odpoczywać
-
Iza ja postanowiłam za wszelką cene odpuścić schizowanie bo w artykule wklejonym na poprzedniej stronie było, że jedną z przyczyn porodu przedwczesnego jest strach przed porodem przedwczesnym! Więc wyłącz myślenie, włącz netflixa i chill
Dziewczyny super zniżka na h&m - 20% z kodem 9891. ja zrobiłam zamówienie w piątek ale to oddam i dzisiaj zrobiłam jeszcze raz. Skusiłam się na kombinezon-miśka, mam nadzieję, że okaże się chociaż trochę praktycznyDomcias, natki89, Kijanka, Agawa lubią tę wiadomość
-
Iza, ja też chodzę po kilka razy ostatnio do wc. A wczoraj na wieczór to w ogóle mnie tak przeczyscilo, że nie wiedziałam jak się nazywam 😅
-
A ja po badaniach. Szyjka długa zamknięta, 35mm. Mały ma 1700g, według pomiarów niecały tydzień jest do tylu, nie wiem czy się martwić.. A tak poza tym wszystko jest ok, jajka ma na swoim miejscu. 🙂
coma, Audreyyy, agndra, Ewelina92, Magdalen, Iza34, Kimsik, Kijanka, Kropka89, Cecylia lubią tę wiadomość
-
Coma - zrób to zamówienie i będziesz miała z głowy
to wbrew pozorom nie jest aż takie straszne :p
Iza - takie częste wizyty w WC nie muszą oznaczać oczyszczania organizmu przed porodem. Może to stres u Ciebie powoduje takie objawy. Myślę, że jak dużo leżysz to nic złego się nie stanie -
Iza, też przedwczoraj byłam w łazience częściej (chyba 4 razy, w tym raz z biegunką) i miałam czarne wizje… Dziś jakoś je oddaliłam od siebie, będzie dobrze. Musi być!
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.