X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • karma Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 15:11

coma lubi tę wiadomość

💙
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Was czytam, to jestem pewna, że przenoszę ciążę. Ani pół skurczu, brzuch nie boli. Skrzat też się nie szykuje do porodu. Więc albo CC albo poród w grudniu :(

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma, dlatego ja swojemu już przestałam opowiadac co mi się śni i pytać o porady przy pomysłach które przychodzą mi do głowy 😂🙈

coma lubi tę wiadomość

201910251756.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 10:26

Kijanka lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • Janka78 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez zero skurczy szyjka 4cm .pierwsxy syn urodzony 2 tyg po terminie po podaniu przez 3 dni oxytocyny na wywołanie skurczy wiec tu była by pewnie powtórka.ale moze nie bedxie bo licze na cc.moje dziecko nie ma czkawki😱wyczułabym to.mam pytanie o pH moczu u was?u mnie ciagle 8.acha nie mam już w końcu anemii😁dziś wynik 12,4.sny mam tez bardzo dziwne sle raczej nie związane z porodem i dziećmi.najgorsze to wstawanie do wc.

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• agndra Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Jak Was czytam, to jestem pewna, że przenoszę ciążę. Ani pół skurczu, brzuch nie boli. Skrzat też się nie szykuje do porodu. Więc albo CC albo poród w grudniu :(
    Kijanka, ja w pierwszej żadnego skurczu, żadnego bólu brzucha, szyjka zamknięta a urodziłam w 34+6. Nie ma reguły. Teraz mam podobnie, z tym, że jakiś jeden skurcz z 1.5miesiaca temu miałam i tyle... Teraz jestem "pod szczególnym nadzorem" z powodu pierwszego przedwczesnego porodu.
    U mnie to terminu, w którym urodziłam pierwsze dziecko zostało 9 dni i trochę już się tym schizuję.

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:

Kijanka - w pierwszej ciąży nie miałam nawet pół skurczu a urodziłam w 37+3 ;) więc z tym to różnie bywa.

Za to wczoraj siedzę sobie i nagle jakaś wieksza ilość śluzu mi poleciała i mówię do męża "ojej, mokro". Na co on "ale nie rodzisz jeszcze?! Poczekaj, jeszcze jeden kawałek pizzy mam do zjedzenia".
    Więc tak oto się przejął ;)

Co do materaca od wózka - u nas jest kokosowy wkład, więc do pralki nie wrzucę. Wypierzemy tylko pokrowiec.
    Chociaż jak kiedyś nam się rozlał w wózku środek czyszczący, to i ten materac moczyliśmy w wannie.

Podkładów do wózka nie daję żadnych, bo i tak w śpiworku będzie jeździć.
    A do łóżeczka myślę, że położę pod prześcieradło.

Czekam dzisiaj na kuriera, który przywiezie ostatnie zamówienie i będę mogła dopakować walizkę do końca :)
    Później tylko spożywka zostanie.
    A za tydzień ma być chyba spoko pogoda, to wózek trzeba będzie ogarnąć. Ale to już mąż będzie szykować.

Kijanka, Domcias, Cecylia lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Sabrina Ekspertka

Wysłany: 16 września 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grudzień fajny, ale wydatków tyle że poskładać się można :p mam grudniowe dziecko i od pół roku już zbieram kasę na grudniowe wydatki.

Agawa lubi tę wiadomość

3jgx6vgc8fs23gs6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kurier z Gemini już byl dzisiaj. Szkoda ze nie wiedzialam ze bede w ciazy zagrożonej to kupilanyn juz absolutnie wszystko a tak to na predko zamowilam inhalator dla corki i kilka lekow.

A ja sie troche martwie ale mam nadzieje ze to efekt lezenia a nie objaw porodu bo jak chodzilam to w wc bylam 1 na 1-2 dni, teraz 2-3 razy dziennie. Az waga mi leci w dol.

• coma Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza nie martw się. Lekarz kazał leżeć to nic więcej nie możesz zrobić. Jakby sytuacja była bardzo zła to byś już w szpitalu leżała a nie w domu, na pewno lekarz by nie ryzykował wiedząc jak masz daleko. Wyglada na to, że zareagowałaś w porę, powinnaś się z tego cieszyć i odpoczywać:)

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja postanowiłam za wszelką cene odpuścić schizowanie bo w artykule wklejonym na poprzedniej stronie było, że jedną z przyczyn porodu przedwczesnego jest strach przed porodem przedwczesnym! Więc wyłącz myślenie, włącz netflixa i chill :)

Dziewczyny super zniżka na h&m - 20% z kodem 9891. ja zrobiłam zamówienie w piątek ale to oddam i dzisiaj zrobiłam jeszcze raz. Skusiłam się na kombinezon-miśka, mam nadzieję, że okaże się chociaż trochę praktyczny :P

Domcias, natki89, Kijanka, Agawa lubią tę wiadomość

FNh9p2.png
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, ja też chodzę po kilka razy ostatnio do wc. A wczoraj na wieczór to w ogóle mnie tak przeczyscilo, że nie wiedziałam jak się nazywam 😅

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • coma Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

uIHap1.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    A to kod na wszystko czy rzeczy dzidziusiowe? Bo ja dla siebie bym coś chciała, a nie dla małej :D
    Chyba na wszystko, ja dla siebie teraz prawie nic nie kupuję bo kto wie, jaką bedę miała figurę po ciąży :)

FNh9p2.png
  • Kurczaczek89 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po badaniach. Szyjka długa zamknięta, 35mm. Mały ma 1700g, według pomiarów niecały tydzień jest do tylu, nie wiem czy się martwić.. A tak poza tym wszystko jest ok, jajka ma na swoim miejscu. 🙂

coma, Audreyyy, agndra, Ewelina92, Magdalen, Iza34, Kimsik, Kijanka, Kropka89, Cecylia lubią tę wiadomość

d29db7a339.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

uIHap1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma - zrób to zamówienie i będziesz miała z głowy ;) to wbrew pozorom nie jest aż takie straszne :p

Iza - takie częste wizyty w WC nie muszą oznaczać oczyszczania organizmu przed porodem. Może to stres u Ciebie powoduje takie objawy. Myślę, że jak dużo leżysz to nic złego się nie stanie :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, też przedwczoraj byłam w łazience częściej (chyba 4 razy, w tym raz z biegunką) i miałam czarne wizje… Dziś jakoś je oddaliłam od siebie, będzie dobrze. Musi być! :)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja dość często latam na dwójkę po żelazie, może masz to samo? Plus stres.

FNh9p2.png
‹‹ 694 695 696 697 698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ