Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
coma wrote:Jest! Kijanka podesłała mi swój koszyk i dostałam palpitacji serca jak zobaczyłam kwotę. Jeszcze rzeczy dla dzidziusia to tam dobra - zdecydowałam się na serię Hipp, mniej więcej wiem co kupić. Ale jak wchodzę na te tematy majtek poporodowych i wszelkich bajerów do laktacji to robi mi się słabo. Zupełnie nie wiem co do czego służy.
-
nick nieaktualnyAudreyyy wrote:Iza ja postanowiłam za wszelką cene odpuścić schizowanie bo w artykule wklejonym na poprzedniej stronie było, że jedną z przyczyn porodu przedwczesnego jest strach przed porodem przedwczesnym! Więc wyłącz myślenie, włącz netflixa i chill
Dziewczyny super zniżka na h&m - 20% z kodem 9891. ja zrobiłam zamówienie w piątek ale to oddam i dzisiaj zrobiłam jeszcze raz. Skusiłam się na kombinezon-miśka, mam nadzieję, że okaże się chociaż trochę praktyczny
Tez to przeczytalam. I pomyslalam ze w sumie nie msm na to wplywu tylko moge lezec i wstawac w miare rozsądku, czyli nie za dlugo bo zaczyna kluc w podbrzuszu. Więc leze z komorka, krzyzowkami i tv. -
Mnie znów od jakiś dwóch dni cały czas boli brzuch.
Nie wiem już czy to podbrzusze czy nadbrzusze czy co.
Raz czuję tu, raz tu. Ból jednostajny, okresowy. Raczej nie skurcze.
Próbuję się dostać do jakiegoś lekarza.
U mnie 28.08 dzidzius ważył już 2350 g i szyjka 3.5 cm (ponad 1.5 cm krótsza niż była zawsze). Do tego toaleta to już od jakiegoś czasu często i w różnych postaciach 😉
U mnie jednak pewnie dochodzi też stres. Wykańczamy dom. Mieliśmy się wprowadzić do końca września, ale nie widzę tego. Ekipa wszystko zaczęła, nic nie skończyła, ale jest z siebie bardzo dumna jak im dobrze idzie... Już dwa miesiące remontują i nie mam gotowego żadnego pomieszczenia. Ehhh. Rzeczy dla synka trochę w starym domu, trochę w nowym, nie mogę nawet zamówić mu łóżeczka ani nic, bo w starym domu brak miejsca, nowy to istny Rozgardiasz...
U mnie dziś 33+1, więc jednak wydaje mi się, że nerwy uzasadnione.
Mój Mąż to pięknie ujął, że mam syndrom wicia gniazdka, ale nie mogę go wić, bo nie wiem gdzie jest gniazdo 😂 i stąd to samopoczucie.
Przepraszam za długość posta. Ale kto lepiej to zrozumie niż Wy? 🤷♀️❤️
Żalpost koniec. -
nick nieaktualnyDomcias wrote:Iza, ja też chodzę po kilka razy ostatnio do wc. A wczoraj na wieczór to w ogóle mnie tak przeczyscilo, że nie wiedziałam jak się nazywam 😅
Pierwszy dzien byl okropny, co zjadlam i się polozylam to cala tresc czulam w przelyku az do nastepnego posilku. Moze jelita sie rozleniwily i nie trawia tak jak czlowiek jest w ruchu.
-
Coma - do mnie właśnie przyszły majtki wielorazowe siateczkowe z Bella. Sprawdziłam i mogę polecić
pakowane po 2 szt. Wzięłam jedno opakowanie, bo w domu raczej będę nosić swoje bawełniane.
Wkładki laktacyjne mam teraz z Lansinoh i wydają się być spoko. Dość spore, ale nie za grube
Podkłady higieniczne bierz obojętnie jakie, bo tu nie ma wielkiego znaczenia. Wszystkie podobne -
nick nieaktualny
-
Kurka to ja może się już zacznę zabierać za kompletowanie tej wyprawki. W czarnej d.. nadal jestem...
coma, silent lubią tę wiadomość
2019 zdrowy syn - ciąża naturalna
3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna
12 dpo beta 27mlU/mL
16 dpo beta 244 mlU/mL
18 dpo beta 747 mlU/mL
oby tym razem dobrze się skończyło -
Dziewczyny, czy na przeziębienie bezpieczny jest Rutinoscorbin lub Rutinacea czy pozostaje tylko Paracetamol? Od wczoraj coś mnie bierze
Co do wyprawki to jestem daleko za wami jak widzę. Torba do szpitala też jeszcze nie spakowana.13 cs starań o drugie dziecko - szczęśliwy ❤️
Termin: 06.11.2019 - Dziewczynka ❤️
CC - 22.10.2019
10.09 - 1990g
15.10- 2837g
-
coma wrote:Zaczęłam jak małpa wrzucać do koszyka Gemini wszystko co polecacie, nawet jeśli nie wiem do czego służy. W listopadzie będę Wam wysyłać zdjęcia i pytać o zastosowanie
Nie martw się. Ja nie rozumiem połowy pytań, które zadajecie
A to, że zabezpieczacie materace to już w ogóle otworzyło mi oczy, że one przecież mogą zostać zasiusiane i zakupkane💙 -
karma wrote:Jeśli się Wam nudzi i obejrzałyście całego Netflixa, wejdźcie sobie na czytamyetykiety.pl. Ale się można zdziwić, ile produktów dla dzieci ma beznadziejny skład.
Jak komuś się nudzi, to polecam też przeskanować popularne chusteczki nawilżane dla niemowląt, jeśli ktoś będzie ich używał do wycierania podwozia. Na blogu https://www.srokao.pl/2016/12/analiza-chusteczki-nawilzane-c.html
Chusteczki nawilżane (bądź płatki) czy pieluchy są to rzeczy, których się używa kilka razy dziennie straaasznie długo. Ja przy pierwszym używałam zwykłych płatków bawełnianych Kindii moczonych w wodzie, teraz idę w nawilżane z dobrym składem.Limonka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWeronikaaa wrote:Dziewczyny, czy na przeziębienie bezpieczny jest Rutinoscorbin lub Rutinacea czy pozostaje tylko Paracetamol? Od wczoraj coś mnie bierze
Co do wyprawki to jestem daleko za wami jak widzę. Torba do szpitala też jeszcze nie spakowana.
Jak bylam chora w 13tc to lekarz zalecil mi brac Cerutin (to to samo co wymienione wyzej) nawet 5 tabletek dziennie. Wiec mysle ze teraz tym bardziej mozna. I flegamine w tabletkach wtedy bralam (w syropie jest alkohol podobno). Lub lagodniejsze na kaszel- sol emska.
Polecam duzo wody morskiej do nosa, czosnek, miod, cytryna, sok z malin lub czarnego bzu. -
silent wrote:Jak komuś się nudzi, to polecam też przeskanować popularne chusteczki nawilżane dla niemowląt, jeśli ktoś będzie ich używał do wycierania podwozia. Na blogu https://www.srokao.pl/2016/12/analiza-chusteczki-nawilzane-c.html
Chusteczki nawilżane (bądź płatki) czy pieluchy są to rzeczy, których się używa kilka razy dziennie straaasznie długo. Ja przy pierwszym używałam zwykłych płatków bawełnianych Kindii moczonych w wodzie, teraz idę w nawilżane z dobrym składem.
Jeśli Cię to interesuje to na etykietach jest porównanie chusteczek:
https://czytamyetykiety.pl/chusteczki-nawilzane-dla-dzieci/
Jak na razie największego wk*** mam na Lovelę do płukania i kremy z SPF 50 O_OWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2019, 14:43
Limonka lubi tę wiadomość
💙 -
Cześć dziewczyny. 4 dni zajęło mi nadrabianie dwóch tygodni.
Reset, Paula dużo siły i zdrówka!
Ja tydzień temu byłam na 3 usg prenatalnym i niestety oprócz mojego nieszczęsnego łożyska przodującego, które się nie podniosło od 20 tygodnia doszło mi nowe zmartwienie -znaczne zwolnienie tempa przybierania na wadze małej. Na połówkowych moja mała była w 80 centylu, w 24 tygodniu w 60, a teraz w 28w4d spadła do 24... Ważyła 1186 gram. Nie ma jeszcze tragedii ale dostałam zalecenie diety wysokobiałkowej i medargin. Co jeszcze mogę włączyć do diety? Ktoś ma podobnie? W którym centylu są wasze kruszynki? widzę że raczej znacznie większe na tym etapie. Mam za tydzień kontrolę i zobaczymy czy moje działania coś pomogą ;/
32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019))
Emilka 03.11.2019))
-
Iza, tak jak pisały już dziewczyny, przestań się zamartwiać. Czarnymi myślami tylko sobie zaszkodzisz a pozytywne myślenie czyni cuda. Za wszelka cenę odganiaj złe myśli i skup się na tym co sprawia Ci przyjemność. Ja ostatnio wymyślam jakby tu przerobić sypialnie bo mi się znudziła. Grzebie w necie i szukam inspiracji. Mam w planach przerobić komodę i szafkę nocną
oczywiście nie teraz, ale jak już będę na siłach. Natomiast takie wymyślanie świetnie zajmuje mi czas i głowę. Pozdrawiam ❤️