Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było (częściej na fb) ale Was nadrobiłam.
Mam pytanie - czy wasze dzieci maja często czkawkę w brzuchu? Bo ja się zastanawiam czasem czy to czkawka czy co, bo tak czuje rytmiczne pukania jakiś czas, a później spokój.
Dobrze, ze mam jutro wizytę w końcu, ciekawe co u mojego kropka słychać. Ostatnio często twardnieje mi brzuch, młody się rozpycha tworząc góry i doliny na brzuchu. No i często taki jakby piekący ból w dole brzucha, a później już ok. -
Kurczaczek89 wrote:Cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było (częściej na fb) ale Was nadrobiłam.
Mam pytanie - czy wasze dzieci maja często czkawkę w brzuchu? Bo ja się zastanawiam czasem czy to czkawka czy co, bo tak czuje rytmiczne pukania jakiś czas, a później spokój.
Dobrze, ze mam jutro wizytę w końcu, ciekawe co u mojego kropka słychać. Ostatnio często twardnieje mi brzuch, młody się rozpycha tworząc góry i doliny na brzuchu. No i często taki jakby piekący ból w dole brzucha, a później już ok.Kurczaczek89 lubi tę wiadomość
-
Tak, mój lekarz mówił, że przed 34tc to skrajny wczesniak, a po 34 to wcześniak. Także ja czekam do wtorku i już trochę odetchnę 🙄
U nas też czkawka kilka razy w ciągu dnia. -
Coma ja teraz wyedukowana - ekstremalnie skrajny wcześniak przed 28 tc, skrajny wcześniak 28-32 tc, zwykły wcześniak powyżej 32 tc 😊 dane z Karowej, oczywiście tygodnie skończone, lekarze innymi nie operują w ogóle.
Kijanka lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny!
Też zapytam u Was na wątku
Czy miała może któraś z Was wózek Riko Vario?
Czy materacyki do wózków pierzecie w pralce?
Co z wkładkami dla noworodków do fotelika? Też w pralce?
Tylko na pokrowcu mam metkę, że w 30 stopniach (fotelik maxi cosi pebble plus).
Dzięki za odp. -
Hej. Ja co do ciśnienia to mam zawsze niskie Ale puls mam wysoki. Ostatnio 115.
Też mi często twardnieje brzuch i czuje skurcze więc zaczęłam się mocniej oszczędzać. Wolałabym jednak za miesiąc urodzić.
W piątek kolejna wizyta, zobaczymy co powie lekarz. -
miśka wrote:Cześć Dziewczyny!
Też zapytam u Was na wątku
Czy miała może któraś z Was wózek Riko Vario?
Czy materacyki do wózków pierzecie w pralce?
Co z wkładkami dla noworodków do fotelika? Też w pralce?
Tylko na pokrowcu mam metkę, że w 30 stopniach (fotelik maxi cosi pebble plus).
Dzięki za odp.
Ale w sensie cały materacyk do wózka? Jak tam jest gryka kokos to nie bardzo, tylko pokrowiec. Zależy z czego jest materacyk bo są rozne. Możesz sobie kupić przecieradelko nieprzemakalne. Wkładki mi się wydaje że normalnie można prać bo to babka pewnie. Ja na razie czekam na swój wózek, zamówiony 2 tygodnie temu, i fotelik też będę zamawiać, ale to kwestia kilku dni. Więc nie wglebialam się w to z jakiego to materiału. Przy starszej pytałam wszystko w pralce co dało się ściągnąć i z fotelika i z wózka (materacyk miałam z gabki). -
Chanela wrote:Ale w sensie cały materacyk do wózka? Jak tam jest gryka kokos to nie bardzo, tylko pokrowiec. Zależy z czego jest materacyk bo są rozne. Możesz sobie kupić przecieradelko nieprzemakalne. Wkładki mi się wydaje że normalnie można prać bo to babka pewnie. Ja na razie czekam na swój wózek, zamówiony 2 tygodnie temu, i fotelik też będę zamawiać, ale to kwestia kilku dni. Więc nie wglebialam się w to z jakiego to materiału. Przy starszej pytałam wszystko w pralce co dało się ściągnąć i z fotelika i z wózka (materacyk miałam z gabki).
Dzięki :*
Tak, materacyk zwykła gąbka. Nie ma nic ściąganego..
A wkładka wydaje mi się, że jest usztywniana styropianem od środka, dlatego się głowię jak ją odświeżyć. -
nick nieaktualnyJa mam materacyk ze zwykłej gąbki i mam zamiar do pralki wcisnąć. Gdzie kupić te ochraniacze z gumką nieprzemakalne na materac? Mam jeden do wózka i jeden do łóżeczka, ale chyba lepiej ze 2-3 mieć na zmianę? I na to się kładzie dopiero prześcieradełko?
-
nick nieaktualnyCecylia zwroc uwage zeby te ochraniacze byly przewiewne, niepotliwe. Ja na lozeczko mam 1 i wiecej nie kupuje, w razie prania poloze podkład higieniczny.
24h w łóżku a ja dzis zaspalam. Az wstalam corce pomoc wyszykowac sie do szkoly. We snie mialam pelen relaks to sie spalo. Nawet mucha nie byla w stanie mnie obudzic.Cecylia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cecylia wrote:Ja mam materacyk ze zwykłej gąbki i mam zamiar do pralki wcisnąć. Gdzie kupić te ochraniacze z gumką nieprzemakalne na materac? Mam jeden do wózka i jeden do łóżeczka, ale chyba lepiej ze 2-3 mieć na zmianę? I na to się kładzie dopiero prześcieradełko?
Cecylia lubi tę wiadomość
-
A ja miałam dziś sen, że wody mi odeszły 🤤 Obudziłam się, poszlam siku i zaczął mnie boleć brzuch tak okresowo i dosyć mocno. Wystraszylam się, ale na szczęście zasnęłam i narazie nie boli, więc chyba fałszywy alarm. Ale ostatnio coraz częściej mnie boli brzuch. Myślicie, że to te przepowiadajace skurcze? Do tej pory brzuch mnie w ogóle nie bolał. Takie bóle okresowe to miałam tylko w I trymestrze, później bardzo rzadko sie zdarzały.
-
Mi sie dziś snilo ze juz urodziłam, ale nie potrafiłam karmic piersią, a to moje dziecko było jakieś wyjątkowo wielkie.
Domcias, mnie takie właśnie coś łapie gdzieś od poczatku 32tc. Teraz częściej sie to zdarza, ale pytałam ginekologa tydzień temu i mówił, ze juz na tym etapie bole mogą byc stąd, ze coraz większe dziecko rusza się i rozciąga wtedy te nierozciagniete dolne części macicy po czym macica wraca do swojego ksztaltu i to powoduje okresowy ból. No ale nie wyklucza to tez skurczy bh, gdzie mogą się juz nasilac...Domcias lubi tę wiadomość