Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
My byliśmy dziś oglądać wózki rok po roku, wszystkie chyba dostępne w sklepach we Wrocławiu bo jednak nas ten wyjazd do Warszawy się nie udało zdecydować, mały nam gorączkował, potem się martwiliśmy że mega marudzi no i została wieś Wrocławska
Ale coś tam zobaczyliśmy, wkładaliśmy do auta. Generalnie nas nie stać. Co za szalone ceny są tych wózków. Nasze auto jest tyle warte -_- Także teges, kolejna rzecz która będzie mega ciężko wybrać a czas oczekiwania nawet 4-6 tyg. Chyba że używany, choć tak bardzo nie chciałam mieć znów po kimś ten jeden raz chciałam mieć coś nowego
Wczoraj i ja miałam pierwsza schize. 3:40 rano, młody się budzi, ja go usypiam i nagle się orientuje że w brzuszku cisza. A zwykle się mega budził i harcował jak brat się budził. Wstałam, wypiłam szklankę soku pomarańczowego, obudziłam męża i 30 min czekaliśmy na te 10 ruchów /kopniaków. Na szczycie były, potem dużo więcej nawet. Mąż stwierdził że nie daje mężczyznom spać nawet o 4 q nocy muszą wyrobić normęNo ale coz, lekarz kazał mi ostatnio bardzo tego pilnować wiec się staram. A że stres sobie swoje....
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Moj syn w 28t1d wazyl 1117gr.z poczatku szedl tydzien do przodu. Od 24tyg zwalnia Pietwszy syn w 28t3d 1177. W 31t3d wazyl 1620. Tez z poczatku byl do przodu. Przy koncowce ciazy 2 tyg do tylu. Ten drugi pewnie bedzie podobnie. Lekarz nic mi nie zalecal. Taki urok moich dzieci. Na pocueszenie Ci powiem,ze po porodzie szybko nadrobil.32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019))
Emilka 03.11.2019))
-
karma wrote:Jeśli się Wam nudzi i obejrzałyście całego Netflixa, wejdźcie sobie na czytamyetykiety.pl. Ale się można zdziwić, ile produktów dla dzieci ma beznadziejny skład.
Na pewno zagladne na podana strone. Fajna jest tez apka zdrowe zakupy, ktora skanuje kody kreskowe i opisuje sklady produktowCoreczka 11.2019 -
Byliśmy dzisiaj na warsztatach Bezpieczny Maluch. Jakby któraś z Was miała jeszcze okazję się zapisać, to moim zdaniem warto. Mnie interesowała część dotycząca pierwszej pomocy niemowlętom i to było poprowadzone całkiem sensownie. Fajne było to, że po sali krążyło ze 30 lalek-niemowlaków, na których można było przećwiczyć omawiane czynności. Dobrze poprowadzona była też część o fotelikach samochodowych i zagadnienia udzielania pomocy przedmedycznej kobietom w ciąży.
Zagadnienia dotyczące bezpieczeństwa (szeroko pojętego) obudowane były 15-minutowymi wystąpieniami na tematy przeróżne. Tam już prezentowali się sponsorzy warsztatów.
Całość na mocną czwórkę.
momo lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy zdarzają Wam się bóle miesiączkowe? U mnie wczoraj się pojawiły, ale po nospie przeszło. Dzisiaj znowu jakieś ćmienie... Dobrze, że o 15 mam wizytę, bo zaczynam schizować 😣Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
co do wózków rok po roku...trochę też o nich czytałam przy okazji wyboru bliźniaczego, bo z większości z nich można zrobić właśnie rok po roku!! te ceny są z kosmosu...wybór prawie żaden, u mnie w Szczecinie nawet nie było opcji zobaczyć na żywo w żadnym sklepie, tylko on line! a ceny... faktycznie jak mały samochód...5-7 tysięcy za lepszy i ładniejszy bo niestety 90% z nich jest po prostu brzydka
wszystko, czarno, szare albo granatowe, w końcu kupiłam z lepszej firmy ale używany od koleżanki, wart ponad 5 tys a zapłaciłam 1.5...nigdy w życiu nie dałabym 5 na wózek, który za rok pójdzie na sprzedaż bo spacerówka waży 20 kg, więc jak będą siedziały i nabiorą masy to muszę kupić lżejszą akurat na lato
natki89 lubi tę wiadomość
-
coma wrote:Fajnie, ze Ci się podobały
ja bylam w zeszła środę i trudno mi było wysiedzieć te prawie 4h, ale no faktycznie czesc o pierwszej pomocy trafna i wreszcie się dowiedziałam pod jakim kątem dzidziuś musi siedzieć w skorupce na tylnej kanapie. W 8* mówili coś innego, w Tosi coś innego i już byłam wściekła, ze każdy mi wciska inna skorupkę a mi cena jest tutaj obojętna - ma być bezpiecznie.
Wygrałas coś?ja uciekłam z ostatniej części bo byłam już potwornie głodna
Nie. Powiem Ci, że nawet się z tego cieszę, bo losowanie nagród było żenujące. Organizatorzy, chcąc zapewne obejść przepisy ustawy o grach hazardowych, zadawali wylosowanym dziewczynom żenujące pytania w stylu: "w jakim mieście odbywają się dzisiaj warsztaty". Ja wiem, że jest coś takiego jak ciążowe zwiotczenie mózgu, ale bez przesady.
Dzisiaj powtarzam USG 3 trymestru. Poproszę o kciukisilent, Esti, Limonka lubią tę wiadomość
-
Wkładki laktacyjne kup Lansinoh inne to straszne waciaki a te są polecane i faktycznie są takie w sam raz. Osłonki są dla osób co mają małe/wklęsłe brodawki i dziecko ich nie umie złapać i się denerwuje. Ewentualnie na poranione sutki ale wtedy wystarczy jak dokupisz gdziekolwiek.
coma lubi tę wiadomość
-
1. katarek wyciągnie gluty z nosa za pomocą odkurzacza, podobno rewelacja wśród rodziców
2. gaziki jałowe/niejałowe do przemywania oczek z solą fizjologiczną..poza tym dobrze mieć w domowej apteczce
3. podkłady poporodowe- te wielkie ochydne podpadki, jak rodzisz sn może zejść ich dużo, zależy od ilości odchodów połogowych...w domu można zwykłe podpaski..one nie mają kleju do majtek..ja radzę 1-2 paczki, to można dokupić, majtki poporodowe te siatkowe...przewiewne i trzymają te podkłady, przy cc się podobno mogą nie przydać
4. hmmm. ciekawe pytanie, pedicetamol w kroplach jest podobno niesmaczny.. czopek na pewno bezpieczniejszy dla organizmu...najlepiej pediatry zapytać
5. wkładki laktacyjne to takie płatki które wsadzasz w stanik i jak leci ci mleko, bo to nie masz plam na ciuchach tylko mokre masz wkładki...a osłonki to używa się do karmienia, czasami dzieci mocno gryzą a ona zabezpiecza brodawkę, przyspieszają gojenie jak już masz poranione
chyba dobrze odpowiedziałamcoma lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyComa:
1. Potrzebujesz czegoś czym będziesz odciagac katar u maluszka. Wybor jest duzy od zwykłych (zlinczowanych za brak higieny) gruszek, po aspiratory typu frida gdzie rodzic siłą pluc wyciaga glutki (dla mnie ble, mąż to robił), aspiratory do odkurzacza, i aspiratory elektryczne wielkosci termometru bezdotykowego. Ja mialam 3 pierwsze, teraz zainwestuje w aspirator elektryczny.
2. Gazy do higieny pepuszka
3.tez nie wiem ile tego kupic ale to w kazdej aptece jest,
4. Najlepszy w czopkach, podajesz i jestes pewna chyba ze wykupka.
5. To juz mrt87 ci wyjasnila