Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mówię koleżankom, że jestem w 32 tc. Lekarzowi powiedziałabym, że w 31. Ale tak jak część z przedmówczyń, żeby uniknąć nieporozumień, mówię, że to 31 tydzień i 6 dzień
Choć ostatnio pani z rejestracji, jak wypisywała karteczkę do lekarza, i podałam jej skończone tygodnie, ochrzaniła mnie i powiedziała, że oni tutaj liczą "tak jak się liczy".
Nie dojdziesz z tymi tygodniami.
EDIT: Ja już od pewnego czasu wyluzowałam. Po 30 tc (skończonym) dzieci przeżywają, większość ma się potem całkiem nieźle. Wiadomo, że im dłużej w brzuchu, tym lepiej, ale to już nie ten sam stresik co np. w 24 tc.
Powiem Wam, że w ogóle nie czuję niedogodności związanych z ciążą (obym za 2 tygodnie też tak mówiła). Dzisiaj poćwiczyłam porządnie jogę. Wyszło mi z 1,5 godziny. Rozprostowałam kręgosłup, któremu zaszkodziło wczorajsze siedzenie na niewygodnym krzesełku. Jest super. Relaksyna działa, bo jak na mnie to ostatnio nie rozciągam się aż tak dużo, a zakresy ruchu mam boskie. Traktuję to jako nagrodę za leżenie w I trymestrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 14:41
-
karma wrote:Spacer 5km? Ja pierdzielę, jak do biedry pod domem dojdę to kupuję sobie w nagrodę muffinkę. Mi się dobrze funkcjonuje do połowy dnia, potem chyba trawienie mi siada i wieczorem czuję się jak klocko-wielorybo-niedźwiedź. Ostatnio mi lekarka opowiadała, że miała serię ciężarnych powyżej 150kg i musiała odsyłać, bo nie ma takiego łóżka do cc. Rozumiecie, 150 kg... Z góry przepraszam, jeśli któraś tyle waży2017 #1
2019 #2
-
Ja jak Karma. Ledwo dochodzę do biedronki na osiedlu i zastanawiam się czy oby na pewno dam radę wrócić 🤣
Ja już przytyłam 15,3 kg. A o dziwo dużo nie jem. Ale przed ciążą miałam niedowagę i przez ostatnie 2 lata spore problemy zdrowotne, więc mój lekarz mówi, że po prostu organizm magazynuje zapasy. Tego się trzymam.
Ale nie wyobrażam sobie normalnie tyle ważyć, dłonie, nogi, kolana mnie mega bolą. Nie mówiąc jakbym miała nosić ze sobą 100 kg... -
Coma 76 to jakie gruba 🤣 6 kg to już z automatu możesz sobie odjąć że stracisz po porodzie od razu a nawet pewnie i ze 2 kg więcej.
-
Ale ja wam zazdroszczę tych aktywności. Ja do końca mam zalecenie by leżeć i pachnieć , dr nawet nie wyraził zgody na spacery 😕 zostaję królową wyprawki przez internet... nie wiem tylko jak ogarnąć fryzjera bez wychodzenia z domu 😋
-
Mam dzisiaj to samo z głodem zjadłam obiad o 14.45 i mnie ssie a w obiedzie jeszcze był deser maliny i jagody. Masakra potem wiadomo skąd te kg. 🙈
-
mrt87 wrote:Mam dzisiaj to samo z głodem zjadłam obiad o 14.45 i mnie ssie a w obiedzie jeszcze był deser maliny i jagody. Masakra potem wiadomo skąd te kg. 🙈
-
Ja wczoraj w końcu dostałam od diabetologa tabletki na zgagę. Dziewczyny! Pierwszy dzień bez zgagi od kilku miesięcy, bo mnie zgaga męczyła od początku, chociaż że 2 ostatnie miesiące to już tak konkretnie 🙃
Kimsik, silent, Cecylia lubią tę wiadomość
1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
-
Co to za tabletki? Ja nie mam wcale zgagi jeszcze, poprzednio jakoś późno się pojawiła i to tylko jak się położyłam na bok.
-
mrt87 wrote:Co to za tabletki? Ja nie mam wcale zgagi jeszcze, poprzednio jakoś późno się pojawiła i to tylko jak się położyłam na bok.
Bierze się jedną dziennie na czczo, 30-60minut przed pierwszym posiłkiem.1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍