X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • coma Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 10:29

Meggs lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • karma Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak bardzo bym chciała do fryzjera. Ale nie wysiedzę tyle czasu, nie ma opcji. Podziwiam wszystkie dziewczyny, które robią tuning tuż przed porodem.

💙
  • agndra Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:
    Mnie na zgagę pomogła dieta cukrzyka, a przede wszystkim małe porcje. Tak samo na zaparcia :) W pierwszej ciąży miałam niesamowite przejścia ze zgagą, nie widziałam że to może być taki problem.
    No mi dieta cukrzyka na zgagę nie pomogła, wręcz zaostrzyła- razowe chleby, pomidory, kefiry, surowe warzywa... Ale ja zgagę miałam już w sumie po wszystkim, nawet jak wbrew diecie na próbę zjadłam pszenny, lekki chleb...

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
  • coma Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 10:30

uIHap1.png
  • karma Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Mnie na mojej szkole rodzenia szkolą z siedzenia na dupie bez sensu na drewnianym stołku przez 3 godziny więc u fryzjera na wygodnym fotelu to bajka! :D

Do szkoły rodzenia też nie poszłam, bo stwierdziłam, że nie wysiedzę :D

💙
  • coma Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Ale ja wam zazdroszczę tych aktywności. Ja do końca mam zalecenie by leżeć i pachnieć , dr nawet nie wyraził zgody na spacery 😕 zostaję królową wyprawki przez internet... nie wiem tylko jak ogarnąć fryzjera bez wychodzenia z domu 😋

Ja pewnie tez do konca bede lezec. Rano ten brzuch mnie rozbolal. A teraz o 15 odwazylam sie zwlec z łóżka, wziac prysznic i umyc głowę. Ale jestem slaba. I pierwsze co po przyjsciu do lozka-nospa. A do fryzjera bylam zapisana nastepnego dnia po wizycie na ktorej lekarz kazal lezec. Mam w rodzinie fryzjerke ale ona do mnie nie przyjedzie przez mojz tesciowa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    No 9 kg mi już wpadło, czuję to i widzę, że to nie tylko brzuszek :D Mam nadzieję, że faktycznie spadnie z miejsca chociaż to 6-8 kg po porodzie.

Tez mam +9kg ale wygladam calkiem niezle.

• Aishha Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, na ten świąd i pieczenie polecam Białego jelenia do mycia, pare dni temu mialam to samo i jelen poratował jak zwykle.

Ja dzis bylam o krok od decyzji zebysmy dzis pojechali na trwajacy juz kurs szkoły rodzenia w pobliskim miescie i na szczescie rozmyslilam sie. dzis 4 li spotkanie co prawda akurat od tematu, ktory mnie interesuje czyli poród ale spotkania raz w tyg po dwie godziny do konca pazdziernika...do tej pory to ja juz sie rozpakuje :D no i koszt 200 zł.
    Znalazlam fajna strone z bezpłatną internetowa szkola rodzenia, sa filmiki tematyczne z położnymi i ogolnie wszystko co potrzeba.

Mam taką chęć na jakiś ryż na mleku na słodko lub płatki a do tego owoce, że na samą myśl cukier mi skacze :D ogóle załączył mi sie smak na słodycze że aż wczoraj podniecałam się kostką gorzkiej czekolady, której normalnie bym nie zjadła...

ciekawa jestem, czy któras z Was ma też problem ze złapaniem pełnego oddechu, wieczorem to jakaś masaka od paru dni no i głos mi sie zmienił, tak jakbym miała jakiś kołek w gardle, ciężko mowić. Pewnie młody gdzieś na przepone uciska.

Kaczorka lubi tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

uIHap1.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Podeślesz?
    https://szkolarodzeniaprenalen.pl/szkola-rodzenia/o-nas
    trzeba sie tylko zarejestrowac

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishaa ja sie męczę z takim kolkiem w gardle, w połączeniu z ciągła zgagą ciagle czuje jakbym zaraz miała zarzygac wszystko wokół. W dodatku ciagle jestem glodna i ciągnie mnie do słodkiego tak, ze na sam widok zwykłego cukru dostaję ślinotoku. Im blizej końca tym większe i dziwniejsze wariactwo się zaczyna 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 17:19

201910251756.png
  • Kimsik Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo co Wy dziewczyny.
    Zgaga, kolek, dziwny głos, ciężki dech, ból żołądka i jelit, niechęć do jedzenia a jednocześnie chęć i ochota na słodycze.
    Chyba takie uroki na tym etapie.

• Aishha Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli to normalne :) niby juz niewiele zostalo ale jednak sporo nas czeka, ciekawe co jeszcze z tych dziwnych dolegliwosci...u mnie tez wrócił zapchany nos, w nocy oddycham jak traktor i spie tylko z otwartymi ustami.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam umówiona do fryzjera na wtorek a w sobote w nocy wylądowalam w szpitalu. Więc plany sobie a życie sobie. Chciałam podciąć końce bo są w fatalnym stanie. A po porodzie podejrzewam że bedzie jeszcze gorzej...

Iza a u Ciebie co sie dzieje ze masz nakaz leżenia? Coś z szyjka?

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgaga, zatkany nos, ochota na słodkie i jeszcze nieustanny moczoped. Mały albo mnie smyra po pecherzu albo na nim leży. Ale potrafię wstać z kibelka po sikaniu nie zdążę się ubrać A już mi się chce od nowa...

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs u mnie to sie chyba nazywa niewydolnosc cisnieniowa szyjki, szyjka pod wplywem naporu dziecka rozwiera sie i tworzy sie lej. A poszlam do lekarza bo czulam bol i klocie w podbrzuszu, teraz jak dluzej pochodze tez to czuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam ze zatkany nos to od lezenia i zapowiedz kataru. Tez mnie to meczy.

• Meggs Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Meggs u mnie to sie chyba nazywa niewydolnosc cisnieniowa szyjki, szyjka pod wplywem naporu dziecka rozwiera sie i tworzy sie lej. A poszlam do lekarza bo czulam bol i klocie w podbrzuszu, teraz jak dluzej pochodze tez to czuje.
    A jak u Ciebie z długościa?
    Bedziemy sobie razem leżeć, choć ja po domu troche sie jednak poruszam. U mnie szyjka szczelnie zamknieta i twarda, ale po akcji skurczowej skrócila sie do granicznej wartosci 25 mm. Wiec też lezenie.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    A jak u Ciebie z długościa?
    Bedziemy sobie razem leżeć, choć ja po domu troche sie jednak poruszam. U mnie szyjka szczelnie zamknieta i twarda, ale po akcji skurczowej skrócila sie do granicznej wartosci 25 mm. Wiec też lezenie.

37mm, z tego co czytalam to ja mam rozwarcie wewnetrzne czyli robi sie tam lej i pecherz plodowy moze sie tam wpuklac, jaka jest szyjka z drugiej strony to nie wiem, lekarz nie chcial mnie juz badac na fotelu, od razu zrobil usg dopochwowe. Ja chodze do wc, umyc się, do kuchni zrobic sobie coś na szybko do jedzenia dla siebie i dla córki, wstaje rano jak corka szykuje sie do szkoly (jak przychodzi tesciowa to jest tylko krzyk). Jak wczoraj mialam dola i wzielam sie za mycie garow to wystarczylo 10 min. i juz czulam klucie w podbrzuszu i nawet mowy nie bylo zebym sie umyla tylko musialam sie polozyc. Leze juz tydzien. Wizyta kontrolna za tydzien.

‹‹ 708 709 710 711 712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ