Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
coma wrote:Co się robi w polu w środku zimy?
Ja teraz jestem trochę córką rolnika, bo mój tata 2 lata temu odziedziczył farmę i założył gospodarstwo ekologiczne z kurami takimi od jajek, a na polach sieje im jakieś ich żarcieI trochę się jaram bo ma ciągnik
Przeczytałam, że Twój tata sieje gacie i stwierdziłam, że to jest dopiero przyszłość. Eko gacie z farmy. W ogóle mnie to nie zdziwiło💙 -
Ale mnie uszczęśliwyłyscie tą czekoladą. Ja dopiero teraz od początku ciąży mam ochotę na słodkie. I teraz nadrabiam. To już się nie boję kupić betonów musli z czekolada! Pełnia szczęścia. Jeszcze nie mam wszystkiego w torbie Ale powoli zmierzam do końca. W przyszłym tygodniu powinnam mieć wszystko. I zaczniemy składać łozeczko.
-
nick nieaktualnycoma wrote:Co się robi w polu w środku zimy?
Ja teraz jestem trochę córką rolnika, bo mój tata 2 lata temu odziedziczył farmę i założył gospodarstwo ekologiczne z kurami takimi od jajek, a na polach sieje im jakieś ich żarcieI trochę się jaram bo ma ciągnik
My mamy sad jabloniowy i w zime robi sie ciecie zimowe drzew. A my kobietki grabimy- zgarniamy spod drzew to co chlopy natna. -
Moni** wrote:Ale mnie uszczęśliwyłyscie tą czekoladą. Ja dopiero teraz od początku ciąży mam ochotę na słodkie. I teraz nadrabiam. To już się nie boję kupić betonów musli z czekolada! Pełnia szczęścia. Jeszcze nie mam wszystkiego w torbie Ale powoli zmierzam do końca. W przyszłym tygodniu powinnam mieć wszystko. I zaczniemy składać łozeczko.
Dobrze ze dziewczyny mówią o tych batonach że mozna wziąć, bo ja np bym sie chyba ze wstydu spaliła w szpitalu wywalajac z torby kupę batonow
-
nick nieaktualny
-
A ja się zastanawiam jak podejść do tematu ruchów. Mam wrażenie, że mój mały rusza się ostatnio mniej intensywnie niż zwykle. Ale rusza się i naliczę zawsze 10 ruchów w max 10 minut. Nigdy nie miał stałego rytmu, więc nie wiem do czego równać. Nie mam żadnej intuicji w żadnych sprawach, więc na tym się raczej nie oprę. Czasem mam wrażenie totalnej pustki w brzuchu. Nie wiem, czego ja od niego oczekuję, chyba, że będzie się ruszał non stop...💙
-
nick nieaktualny
-
Moje dziecko to śpioch ona większość doby przesypia przynajmniej póki co.
Coma sporo Ci wyszło kasy za te Gemini skoro nie brałaś nic z tych termometrów itd. No ale pewnie będziesz miała komu oddać jak Ci się coś nie przyda. -
Też boję się smogu, tym bardziej, że mieszkam pod Krakowem
w domu mam oczyszczacz a kiedyś czytałam, że są też oczyszczacze do wózków. Przypomniałyście mi dzisiaj o tym. Znalazłam artykuł z testem: https://mamygadzety.pl/wynd-oczyszczacz-powietrza-do-wozka/
Tanie to nie jest, jak większość oczyszczaczy. Cenowy plus to wymiana filtra 39pln raz na 3 miesiące. Możliwe,że jest chiński odpowiednik w niższej cenie.
Zazdroszczę dziewczynom, które mieszkają nad morzem! Od kilku lat myśle o przeprowadzce, bo tu to się kiedyś udusimy. -
Iza34 wrote:Czy ja źle leżę skoro jak wstaje to bardzo boli podbrzusze? Czy poprostu miesnie slabna? Jak wstaje to nie jestem w stanie sie wyprostować. Nie wiem co sie dzieje.
Czasem dziecko tak się ułoży, że ciężko wstać.Iza34 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej. Ja po wizycie. Mlody wazy 1468gr jest w 28centylu. Mniejszy niz moj 1 synek na tyn etapie. Brzuszek 2tyg do tylu. Ale.lekarz mówił,zeby sis nie przejmowax. Przepływy dobre,łozysko w porzadku. Szyjka dłùuuga jak na ten tydzien,bo 34mm. Zamknieta. Trochę za malo wód. Afi7. Mam pić bardzo duze ilosci wody. Hm..nie wiem..czy jeszcze wiecej dam rade,bo i tak piję duzo. Lezy maluch miednicowo. Kolo buziaka ma bardzo duzo pepowiny i jest ryzyko,ze jest nia tez owiniety. Co moze mu przeszkadzac w ostatecznym obrocie. Ale ma czas. Jest nadzieja,ze fiknie. Tak to jest sliczny. Otwieral oczy i bardzo sie wiercil
natki89, Iza34, Limonka, Janka78, Kaczorka, Esti, Kropka89, Alu_87 lubią tę wiadomość
-
Sabrina wrote:Ale dostałam kopa ręką w szyjkę, że aż poczułam to na zewnątrz, takie ukucie:/ kurcze mam nadzieję że taka akcja nie wyrządziła większych szkód....
Macie tak czasami?Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
Ewelina92 wrote:Mój codziennie grzebie w szyjce. Czasami mam takie wrażenie, że wystawi rękę "dołem" 🤪 ostatnio myślałam, że się popłaczę, bo było to mega nieprzyjemne. Ale z drugiej storny w porównaniu do porodu, takie grzebanie w szyjce jest pewnie przyjemnym smyraniem 😂
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo zapytaj. Ja wlasnie hak pytalam,to mowil,ze do 33tyg. Ale mam 11 tabletek,to wykoncze i na tym skoncze. Dla 2,czy 3 tabletek nie bede kupowac calego opakowania. Luteine jeszcze mam brac
Na pewno do 34tyg. W sumie to do 35 mi starczy,wiec jak cos,to tez zyzyje do konca