X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Ig004 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy wrote:
    A mi się marzy po prostu listopad ;) oby nie październik, a broń Boże wrzesień! W ogóle to zawsze chciałam, żeby moje dziecko miało urodziny na wiosnę albo w lecie, sama mam na początku marca i tak ponuro jest. Ale lepiej byc w ciąży wiosnę i lato, dostarczyłyśmy dzieciom więcej słońca. Wiecie, że osoby urodzone w lutym/marcu mają większą zapadalność na schizofrenię i jeszcze jakąś chorobę, właśnie przez to, że matka była w ciąży przez "ciemniejszą" część roku.
    A ja słyszałam, że te listopadowe mają skłonność do depresji, mało słońca i mało serotoniny... Trzeba będzie na spacery popylać. Tylko najpierw sprawdzać czy oddychanie tym syfem bardziej nie zaszkodzi...

Edit: strasznie pesymistycznie wyszło, sorki, nie chciałam być taka zrzędą ;) ale akurat młody mi skopał tak szyjkę że musiałam się położyć, a w perspektywie wizyta teściowej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 11:54

2a82ae0ca8.png
    Nieudane: 3 IUI, 4 transfery ICSI
    Ciąża po operacji żpn
    Mamy synka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi mala wypycha pepek az boli.

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O oddychanie syfem też się martwię, u nas pod blokiem osiedle domków jednorodzinnych i jakie tam smrody odchodzą to ja nie ogarniam.

FNh9p2.png
  • Kimsik Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od jutra są bardzo ładne ubranka w Lidlu 🙊
    Nie chcę już nic kupować, ale chyba muszę

Kropka89 lubi tę wiadomość

• silent Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    A podobno dzieci urodzone zima mniej choruja. Bede miala okazje sie przekonac.

Mój grudniaczek jest żywym dowodem :D ani jednego antybiotyku przez 3 lata, nigdy nic gorszego nie było niż przeziębienie i gorączka 38. Tfu tfu, odpukać :)

3uqruv0.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 10:30

uIHap1.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Ja muszę urodzić po Halloween bo się wybieram jeszcze na imprezę przebrana za awokado.

Matko jak mnie rozśmieszyłas. :-D

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Ja przenoszę, zobaczycie :D

Ale mogę urodzić 1 grudnia, nie mam nic przeciwko :)

Spoko, ja się też melduję na walkę o ostatnie miejsce :-P

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy wrote:
    O oddychanie syfem też się martwię, u nas pod blokiem osiedle domków jednorodzinnych i jakie tam smrody odchodzą to ja nie ogarniam.

U nas na wsi wcale nie lepiej bo w kazdym domu piec na drzewo i wegiel. Ale zakladam ze znacznie lepiej niz w miastach.

• coma Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 10:31

uIHap1.png
  • Sabrina Ekspertka

Wysłany: 20 września 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli u mnie będzie sn (zaczynam poważnie o tym myśleć, aby jeszcze raz przemierzyć tą miednicę), to melduję się w czołówce końca kolejki listopadowej :) a co! plan ambitny, ale nie do zrealizowania!

3jgx6vgc8fs23gs6.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    U nas na wsi wcale nie lepiej bo w kazdym domu piec na drzewo i wegiel. Ale zakladam ze znacznie lepiej niz w miastach.
    U moich rodziców to samo, do tego jeden sąsiad robi meble i pali płytami wiórowymi z okleiną a drugi jakimiś deskami z budowy oklejonymi folią. Aż mnie trzęsie na te puste łby, a sami mają dzieci.

FNh9p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My palimy drewnem po wycince sadu i weglem/ekogroszkiem, troche starych lubianek, palet i skrzynek ale to surowe drewno, ewentualnie papiery do rozpalki. Zadnych smieci.

• reset Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję!!! za uspokojenie <3

Ja dotychczas byłam aktywna i ciąża była idealna. Od pobytu w szpitalu jestem w takim stanie psychicznym, że zaczęłam się zastanawiać, czy zamiast ginekologa nie powinnam odwiedzić psychologa.Do tego wyładowuje się na M., który był do rany przyłóż, ale chyba też powoli nie wytrzymuje mojego napięcia.

No ale (przynajmniej chwilowo) już mi lepiej <3

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Sabrina Ekspertka

Wysłany: 20 września 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzę po domu, sprzątam, jestem aktywna brzuch stawia się tylko kilka razy. Idę się położyć, brzuch się stawia częściej, nawet skurcz pachwiny mnie złapał. I hdzie tu logika... nic tylko ruszam dupke, bo co mi innego zostało.

3jgx6vgc8fs23gs6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset powiedz mezowi ze twoje samopoczucie to jeden z negatywnych skutkow lezenia. Jak zaczniesz czytac za i przeciw rezimowi lozkowemu to tam jest napisane nawet o depresji. A ze bylas aktywna to tym bardziej ta sytuacja jest ciezka dla ciebie. Wiem to po sobie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie dzis zdenerwowalam na corke bo ciagle marudzi, szczegolnie na jedzenie ktore naszykuje jej babcia (moja tesciowa) i powiedzialam ze jak nie chce jesc bo jej nie pasuje to niech nie je a na obiad beda kanapki bo dobrze wie ze ja nie wstane i gotowac nie bede. Jest duza i musi to zrozumiec. Ja nie marudze.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza - gdyby mi ktoś w wieku 7lat powiedział, że na obiad będą kanapki, to byłabym szczęśliwa ;)
    Od zawsze nie lubię obiadów :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 10:31

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Iza - gdyby mi ktoś w wieku 7lat powiedział, że na obiad będą kanapki, to byłabym szczęśliwa ;)
    Od zawsze nie lubię obiadów :p

Mojej nic nie pasuje, no chyba ze frytki. Ja wręcz odwrotnie mam dość kanapek.

‹‹ 711 712 713 714 715 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ