X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • karma Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja z tymi ruchami wczoraj też się wycykałam, ale jak poszłam spać to tak zaczął dawać czadu, że zasnęłam o 2. Ja dzisiaj już po powtórkowej krzywej. Ciekawe, jakie cuda wyjdą.

💙
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Syneczek też dziś ma coś mniejsza ruchliwość. Niby te ruchy są. Może by tak czekoladę...

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • coma Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekonuje mnie przewód Botalla, ale chyba i tak nie posłucham mojej lekarki i odstawię w 34 tc dopiero. Mimo, że właśnie kończy mi się opakowanie.

reset, a kiedy teraz kontrola? Ja z tymi pomiarami AFI to jestem sceptyczna - moja koleżanka ma AFI w górnej granicy i kontroluje to co tydzień praktycznie i co tydzień jej wychodzą baaaardzo różniące się wartości. A prowadzi ciążę u bardzo znanej lekarz w Warszawie.

Ja dziś miałam pierwszą ciężką noc, ale z powodu ruchów dziecka. Jak mnie obudziła o 2 to do 5 nie mogłam zasnąć. Kopała, wypychała się, każda pozycja była zła, a ja wstawałam i kręciłam ósemki, spacerowałam - bez skutku. Nie wiem co jej się działo. Teraz jest w miarę spokojna. A potem o 6 rano zaczął do mnie dzwonić facet od auta zastępczego (rozwaliłam wczoraj auto), o 7 mi je przywiózł. Także jestem dziś wrakiem człowieka.

uIHap1.png
  • Janka78 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6548ee500147.jpg kupiłam takie oto rzeczy na zdjęciu najmniejszy rozmiar to samo na 62-68😉 z tym liczeniem ruchów to tez się stresuje ale mój jest bardziej aktywny teraz niż miesiąc temu-co oczywiscie tez mnie syresuje😱także dobrzd ze psychiatrę pojde odwiedzić przed cc 😂

coma, Kaczorka, Cecylia lubią tę wiadomość

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• Esti Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)

Trochę mi zajęło nadgonienie Was, widzę, że większość z was ma się zdecydowanie dobrze. Super, że Paula i mały też ok!

Kurcze ja to z wyprawką jestem chyba też mniej więcej tak jak Cecylia.
    Co prawda zamowilam meble do pokoju małego i dywanik, kupiłam mu też trochę ciuszków nareszcie, z czego bardzo się cieszę :-) Ale takich higieniczno - pielęgnacyjnych rzeczy i tych wszelkich odciągaczy, buteleczek etc to nawet nie zaczęłam przeglądać.

Łóżeczko nam przyjdzie w poniedziałek i materacyk i komoda to złożymy :-)

Ja się nadal czuję świetnie. Wyrosła mi cysta ganglion na kolanie ech, no ale to nie boli. Byłam z tym u ortopedy i kazał wyciąć po porodzie jak już gin powie, że wszystko ze mną ok. Ale nadal aktywnie i fajnie. Nic mi nie jest oprócz zgagi, na którą poprostu biorę rennie i przechodzi.

Moja szyjka w 30 tyg na usg miała 2,5 cm i lekarz powiedział, że ok. Powiedział, nie jest jakaś super długa ale jest ok. Zapytałam, czy mogę ćwiczyć i spacerować etc i powiedział, że oczywiście, tylko rekreacyjnie a nie jakoś ostro.
    Dał mi receptę na luteinę tak jak to uznał na wszelki wypadek, jakbym jakoś bardzo się bała i chciała brać, ale jeszcze nie zaczęłam jej brać i jeśli dzisiaj nie zacznę, to sobie chyba podaruję.
    Około tydzień po wizycie wyjechałam kolejką na Szyndzielnię i przeszłam na Klimczok i z powrotem nadal bez żadnego problemu. Moj mąż się bardziej zasapał, niż ja.

A wczoraj byliśmy na masażu balijskim dla kobiet w ciąży a mąż na tajskim sportowym.
    Mój mały Ben chyba poczuł moją totalną relaksację bo zaczął się też bardzo pomalutku przeciągać. Czułam, że chyba mu taki stan mamy odpowiada :-)
    Polecam jeśli możecie sobie pozwolić na masaż dla kobiet w ciąży i jest fajne spa w waszym mieście. My w tym u nas byliśmy pierwszy raz ale naprawdę super. Z mężem uwielbiamy masaże i byliśmy na masażach wszędzie gdzie nasze nogi stanęły podczas naszych wojaży dookoła świata, ale u nas w naszym Bielsku wczoraj bardzo nam się podobało!
    Dzisiaj idziemy na spacer do Żywca bo ładna pogoda.

AAA i przertwałam bez szwanku chorobę męża - cały tydzień miał ból gardła, katar, kaszel i co tylko a ja spokojnie przetrwałam, oby tak dalej. Każdemu nadal życzę takiej ciąży jak moja.

2019 zdrowy syn - ciąża naturalna

3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
    02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
    03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna

12 dpo beta 27mlU/mL
    16 dpo beta 244 mlU/mL
    18 dpo beta 747 mlU/mL

oby tym razem dobrze się skończyło <3
  • Agawa Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak nie czuje ruchów to kładę się na lewym boku i biorę kilka takich naprawdę głębokich, długich przeponowych wdechów. Zazwyczaj po tym mały zaczyna fikać. Mam nadzieje, ze taka nadmierna ilość tlenu mu nie szkodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 11:09

Esti lubi tę wiadomość

• coma Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esti, gdzie w Bielsku takie luksusy? :) Ja osobiście nie cierpię masażu, mam jakąś awersję do dotyku obcych ludzi i jestem bardzo spięta. Dostałam kilka razy w prezencie jakiś masaż, kiedyś byliśmy też w tym Hotelu Żywieckim Medical SPA & Sport na takim masażu relaksacyjnym dla par i ja byłam załamana. Dobrze, że mają tam fajne zewnętrzne jacuzzi to nadrobili w moich oczach :)

W zeszłym roku zwiedzaliśmy Tajlandię i trochę eksperymentowaliśmy, ale ja to raczej ostrożnie. Za to mąż mógł być masowany codziennie i najbardziej się cieszył jak trafiały mu się obfite w kształtach panie masujące :D

uIHap1.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karma a czemu powtarzałaś krzywą w tym tygodniu?

Agawa może coś w tym jest, bo jak cwiczyliśmy oddechy przeponowe na szkole rodzenia to cały brzuch mi latał :)

Też byłam dziś w lidlu, ale nie zachwyciły mnie te ciuchy a raczej ich kolorystyka, i nic nie wzięłam. Chociaż skarpeciochy fajne, ale tych akurat u mnie nie było. Poza tym zaliczyłam luxmed, mam nadzieję, ze w moczu nie wyjdą mi ketony bo wczoraj jakoś zamieszałam godziny posiłków i kolacja mi strasznie wcześnie wyszła a rano obudził mnie wilczy głód. Ciekawe tez jak hemoglobina.

Edit: znalazłam na allegro sprzedawcę, który ma dużo taniej niz w Gemini no i jak macie Smarta to tym bardziej się opłaci https://allegro.pl/uzytkownik/asplaneta_pl?bmatch=baseline-cl-dict41-eyesa-bp-uni-1-4-0918

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 11:19

FNh9p2.png
  • Esti Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma na przeciwko Sfery!
    Z zewnątrz wygląda to jak nic ale w środku jest przytulnie i naprawdę się można zrelaksować! Oj ja uwielbiam też, szczególnie klasyczny suchy masaż tajski, gdzie mnie porządnie porozciągają i podepczą, ale na to muszę jeszcze trochę poczekać :-)

Zobacz sobie stronkę i jak będziesz w okolicy to kto wie, może Ci się spodoba :-)

http://bielsko-biala.khaithai.pl/

12 dpo beta 27mlU/mL
    16 dpo beta 244 mlU/mL
    18 dpo beta 747 mlU/mL

• coma Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esti wrote:
    Coma na przeciwko Sfery!
    Z zewnątrz wygląda to jak nic ale w środku jest przytulnie i naprawdę się można zrelaksować! Oj ja uwielbiam też, szczególnie klasyczny suchy masaż tajski, gdzie mnie porządnie porozciągają i podepczą, ale na to muszę jeszcze trochę poczekać :-)

Zobacz sobie stronkę i jak będziesz w okolicy to kto wie, może Ci się spodoba :-)

http://bielsko-biala.khaithai.pl/

Ja z masażu tajskiego to wyszłam przerażona :D Miałam wrażenie, że wszystko mi popękało w środku :D Strona wygląda obiecująco. Mi jak mi, ale mężowi zawsze mogę kupić w prezencie :) On uwielbia!

Chociaż teraz pewnie będziemy mieli małą przerwę od BB, bo już boję się jechać 400 km. Ale no zimą wpadniemy tam na pewno chociaż na trochę, bo przecież narty :)

Gdzie chcesz rodzić w ogóle?

Esti lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma- ja mam dwóch prowadzących ciążę (jeden z polecenia, drugi z pakietu) oraz nakaz kontroli u ordynatora z oddziału patologii ciąży, więc wizyty mam teraz 24.09, 1.10 i 10.10. Pójdę z torbami, ale trudno... Spokój nie ma ceny.
    Poza tym kontakt z lekarzem ze szpitala chcę mieć, bo ja tam planuję rodzić :)

Kijanka lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Esti Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech chyba nigdzie w Bielsku nie chcę rodzić, ale nastawaim się na Wyspiańskiego.
    A jak będziecie kiedy w Bielsku bo przecież narty, to zapraszamy :-)
    Mi sie bardzo podoba mieszkanie w górach. Przeprowadziłam się tu z typowego śląska (Rybnik) i lubię tu być, bardzo :-)

12 dpo beta 27mlU/mL
    16 dpo beta 244 mlU/mL
    18 dpo beta 747 mlU/mL

• karma Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 15:14

coma lubi tę wiadomość

💙
  • coma Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Coma- ja mam dwóch prowadzących ciążę (jeden z polecenia, drugi z pakietu) oraz nakaz kontroli u ordynatora z oddziału patologii ciąży, więc wizyty mam teraz 24.09, 1.10 i 10.10. Pójdę z torbami, ale trudno... Spokój nie ma ceny.
    Poza tym kontakt z lekarzem ze szpitala chcę mieć, bo ja tam planuję rodzić :)

No to będziesz znała sytuację na bieżąco i na pewno niczego nie przegapią :) Póki wody są w granicach normy to nie ma co panikować. Chociaż zupełnie Cię rozumiem, że się martwisz.
    Ja też często umawiam teraz wizyty, bo mam 28.09 i potem 12.10, chociaż w sumie nie mam żadnych wskazań. No ale moja prowadząca wie o moich zaburzeniach, moich początkach ciąży i ostatniej tragedii koleżanki więc wydaje się być wyrozumiała. Plus to, że mojego męża nie będzie w drugiej połowie października bo wylatuje w delegacje i wolę mieć pewność, że wszystko jest OK zanim mnie zostawi samą 100 km od mojego szpitala.

uIHap1.png
  • Agawa Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, w TK max, można kupić fajne rzeczy w dobrej cenie. Ja ostatnio widziałam fajna ramkę z miejscem na zdjęcia z pierwszych 12 miesięcy życia i śliczne pudełka z mnóstwem szufladek na pamiątkowe rzeczy dziecka: Opaska ze szpitala, pierwszy bucik, ząb, kosmyk włosów itd. Zazwyczaj nie wiadomo gdzie to trzymać. Cena ok 30zl.

• coma Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esti wrote:
    Ech chyba nigdzie w Bielsku nie chcę rodzić, ale nastawaim się na Wyspiańskiego.
    A jak będziecie kiedy w Bielsku bo przecież narty, to zapraszamy :-)
    Mi sie bardzo podoba mieszkanie w górach. Przeprowadziłam się tu z typowego śląska (Rybnik) i lubię tu być, bardzo :-)

Dziękujemy za zaproszenie :) My mieszkaliśmy rok w Katowicach i dla mnie BB to jest raj na ziemi w porównaniu do typowego Śląska, więc Cie rozumiem. Ale ogólnie uważam, że to miasto jest bardzo niedoceniane i wszystkich moich znajomych przekonuję żeby sobie wpadli tam chociaż na city break. Jest przepiękne, teatr jest cudowny, stare miasto również urokliwe, jest dużo fajnych knajp, szczególnie tych włoskich (bo przecież Fiat!), jest tyle miejsc do spacerów że pewnie nadal wszystkich nie znam, a i baza wypadowa w góry jest super. I na jeziorze żywieckim można żeglować :)

Szkoda, że tak daleko od Warszawy tylko :(

Esti lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • karma Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarka umówiła 32+6 i potem w 36 tygodniu i zamierzam jej powiedzieć, że nie ma opcji, żebym tyle wytrzymała bez wizyty. Wiecie, że w niektórych krajach połówkowe jest ostatnim badaniem? Ja prdl!

💙
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój ostatnio już powiedział, że teraz będziemy się częściej widywać i kazał za dwa tygodnie się zarejestrować (czyli teraz w poniedziałek). Bo wg niego w ostatnich 10 tygodniach trzeba już częściej kontrolować. Do tej pory miałam wizyty co 4-5 tygodni.

Moja mała też wczoraj wieczorem strasznie szalała, aż jej kołysankę wieczorem śpiewałam, bo chciałam iść spać a ona nie mogła sobie miejsca znaleźć :/

AMH=0,83
    IVF - 2 blastki
    7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
    17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
    Córeczka urodzona 10/2019

Ciąża pozamaciczna 02/2021

09/2021 ciąża naturals
    Synek urodzony 6/2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jak bardzo sie rusza to ją bujam tzn.bodajze na lezaco sie kolysze i ona sie uspakaja. A dzis mniej sie rusza i czuje ze znow okupuje prawa strone.

• JustBelieve Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabel_ka mam ten sam 🙂

Synek 1.11.2019 ❤️
    53 cm i 3210g
‹‹ 715 716 717 718 719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ