Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo w koncu malutka się ruszyla, az znow na dole boli. Ale niech sie rusza i niech boli niz mi tu takie stresy robi. Az pomyslalam ze ja przydusilam, przytrulam, mi głowa peka a w calym domu smierdzi nie do wytrzymania bo teściowa maluje kaloryfery i futryny. Wietrzenie ani odswiezacze nie daja rady. A ja w strachu ze cos z małą nie tak poszlam pod prysznic i czekalam na męża az z pracy wroci zeby w razie co jechać na ip.
-
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:Czy ktoras kupowala pizame jednorazowa do porodu? Jak tak to czy warto?
U mnie w szpitalu dają, jak ktoś chce, to może dopytaj? Ja kupiłam koszule z Dolce Sonno - proste w kroju, tanie i super się sprawdziły (testowałam w szpitalu na patologii) i zamierzam w jednej z nich rodzić. Jakbym miała w niej spacerować czy robić cokolwiek innego to jednak większy komfort niż w takiej jednorazowej.
Trudno, tą jedną wywalę bez żalu. No chyba, że jednak będzie to cc
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Ja dziś jadę po wózek w koncu😉 na razie mysle o adamex barletta ale może cis innego wpadnie mi w oko.wybieram się do tkmaxx.u mnie w mieście nie ma tego sklepu i powiem wam ze jedynie w angli go odwiedzam jak jeżdżę do siostry.na co tam patrzeć?co warto kupić bo ja zielona jestem w tym temacie.moze żeby zawęzić to co dla niemowlaka warto tam akurat kupić?z góry dziekuje za pomoc
-
Janka ja w tkmaxxie patrzę tylko na rzeczy do domu, z dzieciecych to właśnie na takie kocyki i dodatki, na ubrania nigdy nie patrzę bo nie umiem tak grzebać po wieszakach jak są pojedyncze sztuki wszystkiego, tak samo np w lumpeksie, nie umiem tam nigdy bić znaleźć, za dużo zachodu dla mnie 😉Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -
Ja tkmaxx nie lubię. Denerwuje mnie grzebanie w tych pojedynczych sztukach. Raczej rzeczy do domu kupowałam, jakieś ozdoby. To średnio jest sklep z rzeczami dla niemowlaka, nawet jak coś dorwiesz, to po przecenie będzie drożej niż w zwykłej sieciówce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2019, 10:55
-
Ja dzisiaj jadę na zakupy - pierwszy raz od nie pamiętam kiedy wszystko zamawiałam przez internet. Ale muszę dokupić jeszcze jakiś kocyk, bo nie mam żadnego dodatkowo mąż ma w planach zakupy w trzech marketach budowlanych--może jakoś to zniosę 🤪Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
Hej dziewczyny
Ja dizś przyniosłam gondolę z garażu. Kurcze piękna ona jest i fajnie się czuję mając już ją w domu. To już tak bliziutko teraz się wydaje kiedy mały będzie z nami. Mąż dzisiaj wziął się za malowanie ściany w dziecięcym. Zostawiamy białe ściany, tylko jedną centralną pykniemy na granatowo. Będzie pasować do granatowego fotela, który zamówiłam w agacie do karmienia itp
Miłej niedzielki Wam życzę.2019 zdrowy syn - ciąża naturalna
3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna
12 dpo beta 27mlU/mL
16 dpo beta 244 mlU/mL
18 dpo beta 747 mlU/mL
oby tym razem dobrze się skończyło -
nick nieaktualnyMi zakupy w sklepach stacjonarnych odpadaja. Zanim gdziekolwiek dojade to juz powinnam wracac do łóżka. I nie to ze musze tylko dlatego ze siedzenie czy chodzenie boli. Oststnio testuje ile moge, dzis bylam 1,5 godz.i polozylam sie z wielkim bólem podbrzusza. Tak wiec został mi net.
-
Coma - widziałam, że kupiłaś lozeczko next to me magic. Czym się kierowałaś przy wyborze? Dlaczego akurat magic? Ja cały czas się zastanawiam, który model wybrać. Dream jest podobne do magic a sporo tańsze. Nie oglądałam ich ma żywo bo średnio chce mi się jechać do sklepu. Oglądałaś tego typu łóżeczka z innych firm?
-
My właśnie nasze Chicco dziś pierzemy super jest, że można je na części pierwsze rozebrać.
Agawa - my mamy zwykłe Chicco next2me. Odkupione od kogoś. Ale oglądałam w sklepach takie łóżeczka innych firm i strasznie tandetne mi się wydawały..
Do sklepów bym chętnie dziś pojechała połazić. Ale jutro czeka mnie wyprawa z córką do rehabilitanta, więc zbieram siły. Może jutro zajdę do kilku sklepów :p
Chociaż mąż mi kazał nigdzie nie łazić dodatkowo, bo twierdzi, że ja jak już gdzieś wyjdę, to łażę do oporu :pAgawa lubi tę wiadomość
-
Dream potaniało dopiero jak wszedł model Magic, ale jeszcze jakiś czas temu używane były w tej cenie co obecnie nowe na OLX (600 zł) i podobno schodziły. Pomyślałam, że pewnie to samo czeka model Magic i za pół roku sprzedam go za 600 zł. Ten najtańszy model obecnie na OLX chodzi po 400 zł więc myślę, że będzie bez problemu.
Ja rozważałam tylko dostawki Chicco, gdyż je najłatwiej sprzedać.
Oglądałam wszystkie modele na żywo i zdecydowanie Magic prezentuje się najlepiej, ma najmniej tandetne materiały, ma skrętne kółka więc bez problemu wozisz go po mieszkaniu, jest funkcja kołyski, jest lepszy materac, dużo łatwiej się przesuwa tą ściankę niż w Dream. Byłam nastawiona na Dream, ale nawet mój mąż, który jest skarpetą, jak porównał obydwa to uznał, że no Magic dużo lepszyAgawa lubi tę wiadomość
-
Iza34 wrote:Mi zakupy w sklepach stacjonarnych odpadaja. Zanim gdziekolwiek dojade to juz powinnam wracac do łóżka. I nie to ze musze tylko dlatego ze siedzenie czy chodzenie boli. Oststnio testuje ile moge, dzis bylam 1,5 godz.i polozylam sie z wielkim bólem podbrzusza. Tak wiec został mi net.Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
nick nieaktualnyMaija to nie sa bole okresowe tylko czuje ostre klucie i takie rozpieranie na srodku podbrzusza które z czasem rozchodzi sie na cale podbrzusze i na uda, a nawet na plecy. W czwartek bylam 4 godz.w pozycji stojacej-siedzacej, myslalam ze zaraz urodze ale nie byly to zadne skurcze, bol nie do zniesienia, czekalam na męża w samochodzie, rozlozylam się na siedzeniu, odciagnelam od brzucha spodnie i majtki żeby nie uciskaly ale tak mi bylo zle ze az pot mnie zalewal. Jak wrocilam to wzielam 2 nospy i 2 magnezy i do lozka. Bol calkowicie ustąpił po 2 godz. Dzis bylam na nogach 1,5 godz i to samo zaczelo sie dziac. Lekarz powiedzial ze dziecko jest nisko, glowka napiera na szyjke, 2 tyg.temu zrobilo sie rozwarcie-taki lej jak to okreslil. Teraz leja nie ma ale nadal boli. Czasami jak leze i malutka się rusza to ja az sycze z bolu tak mnie tam bodzie gloweczka. No i na moje pytanie czy mam lezec lekarz powiedzial ze jak nie bedzie bolalo to mogę troche wiecej chodzic ale dziecko rosnie i nie gwarantuje ze znow rozwarcia nie będzie.
-
Iza34 wrote:Maija to nie sa bole okresowe tylko czuje ostre klucie i takie rozpieranie na srodku podbrzusza które z czasem rozchodzi sie na cale podbrzusze i na uda, a nawet na plecy. W czwartek bylam 4 godz.w pozycji stojacej-siedzacej, myslalam ze zaraz urodze ale nie byly to zadne skurcze, bol nie do zniesienia, czekalam na męża w samochodzie, rozlozylam się na siedzeniu, odciagnelam od brzucha spodnie i majtki żeby nie uciskaly ale tak mi bylo zle ze az pot mnie zalewal. Jak wrocilam to wzielam 2 nospy i 2 magnezy i do lozka. Bol calkowicie ustąpił po 2 godz. Dzis bylam na nogach 1,5 godz i to samo zaczelo sie dziac. Lekarz powiedzial ze dziecko jest nisko, glowka napiera na szyjke, 2 tyg.temu zrobilo sie rozwarcie-taki lej jak to okreslil. Teraz leja nie ma ale nadal boli. Czasami jak leze i malutka się rusza to ja az sycze z bolu tak mnie tam bodzie gloweczka. No i na moje pytanie czy mam lezec lekarz powiedzial ze jak nie bedzie bolalo to mogę troche wiecej chodzic ale dziecko rosnie i nie gwarantuje ze znow rozwarcia nie będzie.
Iza! Ja dokładnie tak samo to odczuwam! Byłam w czwartek u lekarza, szyjka 3,5cm. Ale synek nisko "osadzony". Dokładnie tak, czuję, jak rusza główką, kłucie jest niesamowite. Tylko jak leżę, jest ok. Wiem, co czujesz.Przybij piątkę! Ja nie wiem, jak ja dotrwam do terminu...Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
nick nieaktualnyAgawa wrote:Coma - widziałam, że kupiłaś lozeczko next to me magic. Czym się kierowałaś przy wyborze? Dlaczego akurat magic? Ja cały czas się zastanawiam, który model wybrać. Dream jest podobne do magic a sporo tańsze. Nie oglądałam ich ma żywo bo średnio chce mi się jechać do sklepu. Oglądałaś tego typu łóżeczka z innych firm?
Ja kupiłam Dream używane. Dlaczego? Bo nie mogłam znaleźć żadnej dobrej oferty na Magic z drugiej ręki.
Są trzy modele, next2 me podstawowe, potem weszło Dream i teraz Magic. Każda nowa wersja coś ulepsza wg. komentarzy jakie dostają. Najbardziej dopracowane jest Magic. Ja z tego co oglądam, to jest wiele podobnych i równie dobrych innych firm, ale jak mówi coma, jeśli planujesz je potem sprzedać to chyba najłatwiej będzie z chicco.