X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • karma Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale właśnie w tym artykule ta immunolog napisała, że następnym razem zaszczepiłaby się w II trymestrze, więc dane z badania powyżej są nieaktualne.
    My wyjścia nie mamy, bo do II trymestru się nie cofniemy :D

💙
  • Esti Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :-) Nie cofniemy. Nie wiem, czy badania nieaktualne, czy wyniki na różnej próbie po prostu wyjdą różne. Ja mam ginekologa bardzo up to speed w tematach trendów i standardów opieki ciążowej na świecie, a w drugim trymestrze nawet nie wspomniał o tej szczepionce.

2019 zdrowy syn - ciąża naturalna

3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
    02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
    03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna

12 dpo beta 27mlU/mL
    16 dpo beta 244 mlU/mL
    18 dpo beta 747 mlU/mL

oby tym razem dobrze się skończyło <3
  • karma Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esti wrote:
    Tak :-) Nie cofniemy. Nie wiem, czy badania nieaktualne, czy wyniki na różnej próbie po prostu wyjdą różne. Ja mam ginekologa bardzo up to speed w tematach trendów i standardów opieki ciążowej na świecie, a w drugim trymestrze nawet nie wspomniał o tej szczepionce.

No ja też, więc pozostaje nam im zaufać :)

Esti lubi tę wiadomość

💙
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam podwyższone leukocyty, chociaż u mnie 11,6. Lekarz zrobił wymaz z kanału szyjki i juz wam pisałam, ze jest skąpy wzrost bakterii wskazujący na zanieczyszczenie próbki naturalna florą, posiewu moczu jeszcze nie robiłam, na razie były nieliczne bakterie i leukocyty. Zrobie jeszcze CRP na wszelki wypadek.

FNh9p2.png
  • Ig004 Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy pod koniec ciąży może humor siadać? Ktoś jeszcze ma taki problem? Jakaś rozdrażniona ostatnio jestem, martwią i dobijają mnie różne dziwne rzeczy.

2a82ae0ca8.png
    Nieudane: 3 IUI, 4 transfery ICSI
    Ciąża po operacji żpn
    Mamy synka ❤️
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie jaki klops- właśnie napisałam w Medicover na wizycie online że chciałabym się dopytać o dostępność szczepionki na krztusiec i grypę Pani "doktor" mi odpisała że na grupę ok ale na krztusiec "nie wolno" :-P Nawet nie miałam siły nic dalej pisać....Pójdę tam do położnej i zbadam jeszcze tak sprawę ale ręce załamywać tylko...

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • anqa123 Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ig004 wrote:
    Czy pod koniec ciąży może humor siadać? Ktoś jeszcze ma taki problem? Jakaś rozdrażniona ostatnio jestem, martwią i dobijają mnie różne dziwne rzeczy.
    a jaki mogę mieć humor w momencie kiedy spać nie mogę, zadyszkę mam podczas mówienia, butów nie mogę założyć! ani leżeć, ani siedzieć, ani stać.. więc śmieję się ale sama z siebie i swojego inwalidztwa ;)

Ig004, Kijanka lubią tę wiadomość

zi13sek29opsyrz7.png
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wahania nastroju. Ostatnio sie popłakalam, bo nie mogłam założyć skarpetek 🙈😆

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Ig004 Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też muszę złapać oddech jak gadam i idę. Fakt, dolegliwości już się pojawiają ale je ignorowałam, a po sobocie z tesciami poczułam się jak zazwyczaj gdy mam pms :/ a całą ciążę byłam jak w skowronkach.

2a82ae0ca8.png
    Nieudane: 3 IUI, 4 transfery ICSI
    Ciąża po operacji żpn
    Mamy synka ❤️
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ig004 wrote:

Tak. Zwłaszcza jak się ma rozgrzebany remont. W wariancie optymistycznym wracamy do własnego mieszkania za 2 tygodnie. Dzisiaj byliśmy w czterech marketach budowlanych, w tym w jednym trzykrotnie. Kolejne kilkaset zł się rozeszło...

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam humor do bani.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki nsjlepszy krem pod pieluszke?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Uzywalam linomagu zielonego (masci) lub po prpstu maki ziemniaczanej.

• Kurczaczek89 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze Wam ponarzekać tez, dziś kręgosłup nawala mnie okrutnie, mały jakoś prawą stronę mi naciska tak, że noga mi drętwiała. I chyba próbuje coś się obracać ale z bólem dla mnie.
    No to się nagadałam Wam 😉

d29db7a339.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja sie nie rusza tzn.w ciagu pol godz.moze ze 2 razy czulam, wogole dzis slabiej sie ruszala a teraz jestem w strachu.

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ja używam zielonego alantanu

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już nie mogę oddychać swobodnie, zadyszka standard, w leczeniu się duszę. Do tego przeziębienie doszło i jest ciężko. Ale dziś małego wziął mąż na chwile i mogłam odetchnąć. Tak też ratuje mnie żłobek. Pochwalę się że wybraliśmy w końcu też wózek i w poniedziałek zamawiam. Oby doszedł na czas!

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaczek89 wrote:
    Musze Wam ponarzekać tez, dziś kręgosłup nawala mnie okrutnie, mały jakoś prawą stronę mi naciska tak, że noga mi drętwiała. I chyba próbuje coś się obracać ale z bólem dla mnie.
    No to się nagadałam Wam 😉

Mnie też tak kręgosłup boli że aż nogi drętwieją wiec się dołączam do Ciebie w bólu. :/

Kurczaczek89 lubi tę wiadomość

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedługo prawie same paralityki z nas będą :p
    Ja dziś ledwo do sklepu doszłam. Jak przyjęłam pozycję stojącą, to tak mnie w szyjkę coś dziobało, że kroku zrobić nie mogłam. Zatrzymałam się na środku chodnika i się za krocze łapałam :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Sabrina Ekspertka

Wysłany: 28 września 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvuś wrote:
    Moim zdaniem to nie od córki.
    Infekcja może mieć przebieg bezobjawowy.
    Najlepiej zrobić wymaz, będzie wiadomo czy i co to jest.
    Natomiast zwiększenie wydzieliny jest jak najbardziej normalne w obecnym TC.
    Dzięki za odp. Zrobiłam sobie crp tak w razie w. I wyszło niecałe 2 także spoko tak jak piszesz to raczej ten tc że wydzieliny może być więcej.

sylvuś lubi tę wiadomość

3jgx6vgc8fs23gs6.png
‹‹ 743 744 745 746 747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ