Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMaija wrote:Iza! Ja dokładnie tak samo to odczuwam! Byłam w czwartek u lekarza, szyjka 3,5cm. Ale synek nisko "osadzony". Dokładnie tak, czuję, jak rusza główką, kłucie jest niesamowite. Tylko jak leżę, jest ok. Wiem, co czujesz.Przybij piątkę! Ja nie wiem, jak ja dotrwam do terminu...
No to przybijam piątkę ✋. Ale to nie jest przyjemne. Ja myślę ze wczesniej urodze bo pewnego razu przesadze z chodzeniem, zrobi sie rozwarcie a to jeden tylko krok do skurczy. Albo dzidzia bedzie tak napierac ze wody odejda i tez po sprawie. -
nick nieaktualnycoma wrote:Cecylia, Magic dopiero weszło i dlatego nie ma używanych, mysle ze za pare miesięcy się dopiero pojawia
No właśnie. Zastanawiałam się nad nowym, ale zobaczyłam super ofertę jednego dnia na praktycznie nowe Dream z drugiej ręki i się skusiłam. W sumie to na 6 miesięcy i też nie wiadomo, czy nam się trafi kołyskowy maluch. A dobre w tych Chicco jest właśnie to że się sprzedają bez problemu i wcale dużo się nie traci jeśli nie zniszczone. Ja kupiłam z podwójna zmianą pościeli, ochraniaczem na materac i 3 prześcieradełkami w gratisie.
Zastanawiam się teraz czy za to co zaoszczędziłam kupić gniazdo dodatkowo do naszego łóżka w razie czego czy poczekać na po porodzie.. -
Odczuwacie ból, pieczenie, dyskomfort w linii pod biustem? U mnie zaczęło się gdzieś tydzień temu, myślałam, ze to żołądek sie buntuje bo nażarłam się chipsów. I tak się to nasilało przez ten tydzień, chodziłam bez stanika, ale bolało i piekło bardziej, wiec zaczęłam spac i chodzić w staniku sportowym. Dziś jest najgorzej od początku tego bólu, bo ciężko mi funkcjonować w kazdej pozycji. Skóra i pod skórą boli i pali, chyba nie ma czucia w jednym miejscu. W ogóle cała już czuję się jak paralityk
-
ListopadowaMama wrote:Odczuwacie ból, pieczenie, dyskomfort w linii pod biustem? U mnie zaczęło się gdzieś tydzień temu, myślałam, ze to żołądek sie buntuje bo nażarłam się chipsów. I tak się to nasilało przez ten tydzień, chodziłam bez stanika, ale bolało i piekło bardziej, wiec zaczęłam spac i chodzić w staniku sportowym. Dziś jest najgorzej od początku tego bólu, bo ciężko mi funkcjonować w kazdej pozycji. Skóra i pod skórą boli i pali, chyba nie ma czucia w jednym miejscu. W ogóle cała już czuję się jak paralityk
Tak, odczuwam ból i mam brak czucia w linii pod biustem. Natłuszczam mocno to miejsce, bywa różnie. Raz boli, raz nie.. Myślę, że to od ciężaru brzucha rozciąga się skóra. Ja też czuję się jak kaleka..Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
U mnie nadal nic z dokuczliwych objawów. Stresuję się, czy zdążymy przed listopadem ogarnąć mieszkanko, ale chyba zdążymy, a ja ciążę przenoszę.
Dzisiaj kolejny intensywny dzień. Poćwiczone, potem byłam na ciuchowym swapie. Za 20 zł kupiłam dwie sukienki sweterkowe tak na teraz, a w gratisie dostałam spódnicę, którą może kiedyś założę, a może nie -
Cecylia ja bym zaczekała czasami niemowlaki dość dużo ulewaja przez niedojrzałość układu pokarmowego a w gnieździe będzie leżał na płasko maluch i będziesz się bala zakrztuszenia. Tzn tak mi się wydaje że lepiej zobaczyć co będzie po porodzie.
Cecylia lubi tę wiadomość
-
Listopadowa - właśnie też miałam pytać chyba o podobną dolegliwość. Bo mnie nie boli po biustem a raczej szczyt brzucha (czyli tak pomiędzy jednym a drugim cyckiem )
Najgorzej jest jak stoję, trochę lepiej jak siedzę. Najlepiej w pozycji odchylonej.
I strasznie twardy mam ten brzuch. -
Agawa wrote:Coma, ile zapłaciłaś za swoje lozeczko magic? Jaki masz kolor? Z tego co zauważyłam jest tez różnica w cenie w zależności od koloru.
Niecałe 900 zł, mam szare, bo wydało mi się neutralne. Zobaczymy jak się sprawdzi ogólnie jest na pewno mega łatwe do złożenia (złożyłam je sama w 5-10 minut), a więc może robić za turystyczne, co też jest plusem.
Kupiłam sobie dopplera, bo przecież nie mogłam spać przez tą wizytę i to nieszczęsne tętno dzidziusia Ktoś chce odkupić 1-krotnie używanego dopplera? haha, tętno w normie.
U mnie też dokuczliwych objawów brak (oprócz obsesji na punkcie tętna i wyczuwania ruchów). Trochę częściej mi się spina brzuch, ale nieboleśnie zupełnie więc się tym nie przejmuję. -
Kaczorka - tego okreslenia mi brakowało 😂 właśnie ten szczyt brzucha sprawia mi najwięcej bolu. Ogolnie boli mnie cała ta linia pod cyckami, ale najbardziej to miejsce. Tam właśnie jakbym nie miala czucia. Bolało wcześniej tak jak Ciebie, a teraz już boli cały czas. Natłuszczam to miejsce, ale nic to nie pomaga Widocznie tak juz musi być do samego rozpakowania
-
Dzieki Coma, to tak podobnie znalazłam, poniżej 900zl. Chyba szary najłatwiej potem sprzedać.
Przed chwilą znalazłam na OLX używany magic, ale różowy. Oferta z dzisiaj z 18:00 za 750 do negocjacji. Podsyłam link gdyby któraś z Was chciała dla dziewczynki
https://m.olx.pl/oferta/lozeczko-chicco-next-2-me-magic-pink-CID88-IDBNJHH.html#position=5&page=1
U mnie z trudów ciążowych to najgorsze jest drętwienie bioder w nocy jak śpię. Strasznie mnie to męczy.
-
Ja od dłuższego czasu odczuwam pieczenie pod piersiami. Kiedys myślałam, ze to moze jakies odparzenie, ale nic nie znalazłam na skórze.
Dzisiaj na szczęście juz mnie nie bolał brzuch. Już zaczynałam sie martwić, bo od piątkowej wizyty naprawde bolało, tak typowo okresowo. Chyba badanie ginekologiczne musiało się do tego przyczynić.
Ostatnio pisalyscie o odczuwaniu czkawki. Ja wlasnie widzę jak brzuch podskakuje, a czkawke odczuwam w posladkach 😆
Jak u was z apetytem? Ja od kilku dni chodze non stop głodna... -
nick nieaktualnyA ja drugi dzien i drugi wieczor w smrodzie od farby olejnej a jeszcze wieczorem w piecu palone to ledwo zyje. Teraz wyszlam z sypialni na kolacje i otworzylam drzwi balkonowe. Pomoglo na 5 min. I jeszcze tesciowa twierdzi ze przesadzamy ze smierdzi, ze to nic nikomu nie zaszkodzi i ze to w trosce o moje małe dziecko bo lepiej teraz jak pomaluje niz na wiosne. Jak juz moja mama która praktycznie nie ma wechu (nie czuje nawet zapachu czosnku) czuje te smrody to juz jest zle.
-
nick nieaktualny