Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
silent, myślisz, że taki typowo zimowy wziąć? A rozmiar jaki? 56? Moja żaba idzie na takie 3,5 kilo podobno.
W F&F w tesco widziałam takie grubsze te misie i rozważałam je jeszcze, bo one kosztują 8 dych więc nie będzie mi aż tak szkoda ich kupować w małym rozmiarze na chwilę Ale no sama już nie wiem.
Doceniłabym teleportację ze szpitala żeby nie musieć tego ogarniać.
-
coma wrote:silent, myślisz, że taki typowo zimowy wziąć? A rozmiar jaki? 56? Moja żaba idzie na takie 3,5 kilo podobno.
W F&F w tesco widziałam takie grubsze te misie i rozważałam je jeszcze, bo one kosztują 8 dych więc nie będzie mi aż tak szkoda ich kupować w małym rozmiarze na chwilę Ale no sama już nie wiem.
Doceniłabym teleportację ze szpitala żeby nie musieć tego ogarniać.
Normalnie doradziłbym 56, ale ubranka dziecięce z H&M są zawsze większe. Nie wiem, moze szwedzkie dzieci są wielkie. Mój się trochę topił w 56. Ale zrobiłabym tak drugi raz, przynajmniej starczyło na te 3 miesiące.
Moze się wstrzymaj do usg w 35 tc i zobaczysz. Mój tez szedł na 3.5 w 30 tc. Do ostatniego usg. Okazało sie ze przybyczył i JUZ wychodzi 3,3 kg, waga szacowana na 39 tc to 4 kg jak nic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2019, 21:51
coma lubi tę wiadomość
-
silent wrote:Haha, dlatego lubię tu zaglądać po sąsiedzku, macie dobry vibe Wiecie, że na pazdziernikowkach juz ponad 20 dziewczyn się rozpakowało? Jeszcze pazdziernika nie ma!
Ja tam podczytuje, ale to głównie planowane CC poszły, nie?
My mamy jednego rodzynka, ale zaraz dołączą bliźniaczki jedne i drugie A potem to już same sobie ustalajcie, ja zarezerwowałam sobie ostatni poród na wątku Wy już będziecie rozmawiać o jakichś wysypkach i innych duperelach, a ja będę namawiać męża na seks na wywołanie. -
Bralabym 62 rozmiar tego kombinezonika.
Kijanka a nie będziesz do spania miała śpiworka? Bo taki śpiworek plus welur to będzie dość sporo. -
coma wrote:Ja tam podczytuje, ale to głównie planowane CC poszły, nie?
My mamy jednego rodzynka, ale zaraz dołączą bliźniaczki jedne i drugie A potem to już same sobie ustalajcie, ja zarezerwowałam sobie ostatni poród na wątku Wy już będziecie rozmawiać o jakichś wysypkach i innych duperelach, a ja będę namawiać męża na seks na wywołanie.
Tak, poza tym duzo dziewczyn miało tak naprawdę termin na koniec września. Wysyp chłopaków póki co -
silent wrote:Tak, poza tym duzo dziewczyn miało tak naprawdę termin na koniec września. Wysyp chłopaków póki co
No to u nas jest chyba podobnie, z drugiej połowy miesiąca to jest nas kilka, niektóre uciekły na grudzień bo chciały być bardziej do przodu -
nick nieaktualnyJa mam kombinezon 56.i pamietam,ze moj syn sie w nim topił. 62,to juz w ogole kosmos. Bardzo dlugo nosil. Zawsze mnie bawia rekawiczki dolaczone do tych kombinezonow. Jak mojemu nawet rece nie wystawaly. Mam 2 misowe. Maz poinstruowany,co ma.brac w razie jakiej pogody. Ale jeszcze mu przypomne blizej porodu.
Pazdziernikowki podczytuje,bo troche znam osob z ovu i na pazdizenrikowkach jest tez moja kolezanka z grudnia 2017 cesarki dominuja.
Tez te dziewvzyny co mialy terminy na sam poczatek pazdzienika,moga rodzic we wrzesniu. Ja sama mialam termin na 12grudnia,a urodzilam 1go. A moja koleznka,ktora miala na 14go,urodzila 25listopada. Takze termin to umowny. A kiedy urodzimy 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2019, 22:05
-
karma wrote:Ja sobie daruję kombinezon w ogóle, wezmę coś takiego:
https://pinknomore.pl/kategoria/akcesoria
Pod spód dam sweterek. A do wózka kupię śpiworek.
O, to jest podobno fajne - te otulacze do fotelika. Rozważam je też poważnie, ale jak zaczęłam oglądać wzory i kolory to dostałam paraliżu wyprawkowego.
Może za radą silent poczekam z tymi tematami do 35 tc -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnycoma wrote:Cały pierwszy trymestr rzygałam po 10 razy dziennie i spałam na chodniczku w łazience z twarzą przyłożoną do płytek więc z tą bezobjawową to bym nie przesadzała
No to potraktuj obecne samopoczucie jako wynagrodzenie tamtych meczarni. I oby cie nie opuscilo az do konca ciąży. -
nick nieaktualnyJa mam najprzerozniejsze kombinezony, od takich cienszych materiałowych po ocieplany polarowy i typowo zimowy we wszystkich rozmiarach, mam w czym wybierac. A ze mam to nie wydaje kasy nz zadne spiwirki, otulacze itp. tylko grubszy kocyk. Mam zamiar jedynie kupic nowy grubszy materacyk do wozka.
-
Moja mama upolowała w tesco na przecenie grubego misia, za coś koło 50-60 zł w rozmiarze 62 (zdjęcie poglądowe, kombinezon dokładnie ten ) https://images.app.goo.gl/9MLqpbCfju47SU4X9
Na wyjście mamy cieńszego tygryska ze smyka, do fotelika do samochodu w sam raz. A jakby coś awaryjnie dostalam od koleżanek jakieś kombinezony, więc zimę jakoś chyba przetrwamy -
nick nieaktualnyIza34 wrote:Ja mam najprzerozniejsze kombinezony, od takich cienszych materiałowych po ocieplany polarowy i typowo zimowy we wszystkich rozmiarach, mam w czym wybierac. A ze mam to nie wydaje kasy nz zadne spiwirki, otulacze itp. tylko grubszy kocyk. Mam zamiar jedynie kupic nowy grubszy materacyk do wozka.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzczesliwa_mamusia wrote:No ja tak samo. Troche kupilismy przy 1 dziecku,sporo tez podostawalam. Takze to mnie ominęło. Kupiłam tylko kilka nowych ciuszkow,zeby nie bylo,ze wszystko ma uzywane. Ja wiem,ze Tymkowi rybka,ale jakos lepiej sie bede czula,ze moj drugi syn nie jest gorszy od pierwssego
Ja tez kupilam doslownie kilka nowych ubranek, kosmetyki kupilam narazie te tansze tzn.nie emolienty bo to droga sprawa i zawsze zdaze kupic jak sie tez okaże atopikiem, pelno mam rzeczy po corce i innych dzieciach az sie nie mieszcze. Zainwestowalam w nowy materacyk, mialam nowa wanienke kupic ale dostane prawie nowa, bede miala odkupiony przewijak. I teraz chce kupic taka wkladke do fotelika (ze ja tego nie widziałam te 7 lat temu) i poduszke do karmienia. I tyle kupowania. -
Dziewczyny czy jak wstajecie w nocy siku to boli was mocno podbrzusze i macie skurcze?
Ja już mam po 20 skurczy dziennie część bolesnych. A w nocy dziś 4 razy obudziłam się na siku i mocno bolal brzuch do tego skurcze za każdym razem. Byłam na tyle zaspana że nie wiedziałam,czy budzi mnie skurcz czy parcie na pęcherz.
Poza tym zaczełam odczuwać pieczenie na dole i zdaje się że coś załapałam a o cytologie to może w przyszłym życiu się doproszę. Chyba zadzwonię jutro do ginekologa Polaka może jakoś w tym tyg mnie przyjmie.
Poza tym z tych lepszych rzeczy to byłam dziś na babskim wyjściu w restauracji i teatrze. Było super. ( nie licząc tego,że potem straszna zgaga i wymioty jak zawsze ) Czekam już aby móc normalnie coś zjeść bez zgagi,mdłości i wymiotow.[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
izabel_ka wrote:Dziewczyny, a macie taki rozciągliwy śluz jak przy owulacji? 🤔
Taak! Ja mam od kilku dni, nawet tu pisałam, bo zastanawiałam się, ze to może ten cały czop się odrywa.
Mnie teraz od piątku bolało podbrzusze i właśnie tez w nocy przy wstawaniu do toalety. Zobaczymy jak dzisiejsza noc zleci. Póki co, odpukac, dziś w dzien nie bolał mnie brzuch. Ostatnie 2 dni byla maskara, juz sie zastanawiałam, ze może zaczęłam rodzić... -
Mnie też często boli brzuch jak w nocy wstaje na siku. Dzisiaj dwa razy po przebudzeniu czułam bóle miesiączkowe. Wczoraj na zakupach wytrzymałam 2h,bo miałam takie kłucia, że chodzić nie mogłam 😮 także dużo z nas ma podobne objawy 🤪
Peefka lubi tę wiadomość
Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
Coma - wykorzystałaś wszystkie objawy ciążowe w pierwszym trymestrze, więc co się dziwić, że teraz masz luz
U mnie się rozkłada po równo na każdy trymestr - chyba ktoś wyczuł, że większego natężenia mogę nie wytrzymać :p
Co do ubranka na wyjście - uważam, że ludzie przykładają do tego zbyt wielką wagę. Samochodem można podjechać pod same drzwi szpitala i dowieźć malucha pod sam dom. Czyli na powietrzu będzie raptem 1-2 minuty. Serio nie trzeba kupować specjalnie na tą okazję kombinezonów :p
Ja planuję ubrać małą w pajacyk bawełniany i w taki misiowy (mam po pierwszej córce kupiony w PEPCO za 39zł). Jak komuś szkoda kasy na ten pierwszy rozmiar (56) to serio polecam rozejrzeć się w PEPCO, bo wcale nie są brzydkie a z pewnością o połowę tańsze. No i ten 56 jest taki, że dziecko się w nim nie utopi
Do tego, jeśli by było serio zimno, to mam do fotelika śpiworek (jeden z najtańszych na allegro). Rozpina się na samym środku, więc wygodny.
Co do śluzu - u mnie cisza. Jak za dużo łażę to coś się tam pojawia na bieliźnie. Ale to raczej niewielkie ilości i ma kolor biały.
Brzuch okresowo póki co nie bolał mnie ani razu. No raz jakieś lekkie ćmienie w krzyżu kilka tygodni temu. W nocy jak wstaję (średnio co 2h) to czuję tylko parcie na pęcherz.
I od kilku dni biodra zaczynają mnie boleć, jak za długo śpię na jednym boku.
Aaaa, i jak się przekręcam z boku na bok, to strzelają mi kości miednicy.. :p jakbym się zaraz rozpaść miała
A tymczasem dzisiaj muszę jechać ze starszą córką na rehabilitację a za oknem najgorsza pogoda z możliwych.. deszcz, wiatr.. i jak w takich warunkach obskoczyć przy okazji kilka sklepów?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 06:14