Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na wyjscie ze szpitala tez mam taki misiowy szary kombinezon ze Smyka, kupiłam go w czerwcu na jakiś mega wyprzedażach za 34,99zl 😋 plusy kupowania wyprawki za wczasu. Ogólnie bardzo dużo rzeczy miałam już kupione wcześniej właśnie przez te wyprzedaże, nowe ubranka nawet i po 9zl kupiłam. Mam tez mnóstwo używanych ubranek i tak jak myśle to chyba wszystko już mam pokupione. Jedynie dalej myśle o tym monitorze oddechu, czy kupować czy nie, bo pewnie będę zeschizowana cała noc nad dzieckiem siedzieć i patrzyć czy oddycha przez te pierwsze dni 😅
Mnie brzuch boli przewaznie przy obracaniu się z boku na bok i np podnoszeniu, tak trochę jakby ciążył, skurczy nie mam chyba jeszcze, ale jestem sierota i nie umiem rozpoznać 😅 za to dziś w nocy czułam ze mnie piecze na dole, nie wiem czy to jakaś infekcja się przyplątała czy „tak już jest w ciazy” 🙄Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -
nick nieaktualnyMnie tez dzis piecze na dole.
Spac mi sie chce, nie wyspałam się. Mialam plan zamowic z gemini ale mi sie nie chce.
I zaczynam przesadzac z byciem na nogach. Wstaje rano, ogarniam córkę do szkoly, jem sniadanie, myje gary (cala sterte), potem siebie i znow do lozka. Czasami potrzebuje pochodzic bo robi sie problem z wyproznieniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 08:53
-
nick nieaktualny
-
Kaczorka to spojenie łonowe strzela przy przewracaniu się na bok w nocy i to jest właśnie charakterystyczne jak się ono rozchodzi wiem bo mam to już drugi raz tylko w pierwszej ciąży później się pojawiło.
Nowy tydzień się zaczął a więc coraz bliżej do porodu. Ja na pewno nie będę październikowa bo mam na 19 listopada cesarkę -
nick nieaktualnySzczesliwa_mamusia wrote:Od jutra pazdziernik. Czyli jesteśmy już coraz blizej. Wczoraj znajoma mowi do mnie- nie mozesz urodzic przed 10listopada,bo ja 10listopada przychodze zrobic u Ciebie manicure. 10listopada juz za 6 tyg. Przeciez to zleci 😱
To niczym u mnie. Na poczatku listopada rodzice maja okragla rocznicę slubu, ja z siostra nie damy rady nic zorganizowac wiec mama mysli sama a ja jej na to zeby zrobila to wczesniej zebym mogla byc na imprezie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIza34 wrote:Ja mysle o porodzie a moja córka juz zaczela robic listę prezentów od Mikolaja 🤗. Tak wiec nigdy nie jest za wczesnie.
-
nick nieaktualny
-
JustBelive, ja też chciałam monitor oddechu, ale ostatecznie zrezygnowalam, bo przeczytałam, że rodzice mogą tracić przez to czujność. A ja i tak pewnie będę sprawdzać co chwile czy oddycha, nawet gdyby był monitor 😆 Zamowilam po prostu kamerke z aliexpress, zoabczymy jak sie sprawdzi.
Ja mam termin na 28.10, a lekarz powiedział, ze raczej wczesniej urodze 🙈 Także juz chyba niewiele czasu zostało.
Jeśli chodzi o ten brzuch, dziś w nocy tez mnie delikatnie pobolewal po wstaniu do toalety. -
Mnie tam wkurza perspektywa tegorocznych świąt tylko - będę musiała zostać w Warszawie żeby zająć się chorą teściową, remont będzie w rozsypce, a dzidziuś za mały żebym cokolwiek sama zorganizowała. Zamówimy sobie pierożki dim sum z pyszne.pl i zrobię barszcz z torebki Magia świąt!
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Ja akurat monitor oddechu kupiłam, ale podchodzę do niego tak jak z detektorem tętna - jako dodatkowe uspokojenie, a nie jedyny wskaźnik dobrostanu dziecka.
Przykładowo - tydzień temu w piątek zrobiłam panikę, że nie czuję ruchów. Poleżałam, nic, więc wyciągnęłam detektor. Było bicie serca, więc nieco się uspokoiłam, ale tylko na tyle, by powrzucać rzeczy do torby i jechać na IP. Jak zakładałam buty, poczułam dwa kopniaki, więc położyłam się i wtedy doliczyłam te 10 ruchów. Gdyby nie detektor, to pewnie nawet torby nie spakowała.
Tak samo z monitorem - będę spać z Julką w sypialni, będzie na 99% małe światło non stop, by ją obserwować, ale uważam, że może się zdarzyć, że matka jest tak padnięta, że zaśnie mocno. I choć wierzę w instynkt, to jednak dodatkowe zabezpieczenie w postaci monitora mnie przekonuje. Mam paragon, więc po roku sprzedam bez wielkiej straty jeszcze z gwarancją Tak samo zrobię z detektorem zresztą...
A na wyjście ze szpitala to mam i kombinezony, i śpiworki, ale poza jednym śpiworkiem z alieexpresu, wszystko inne odkupione za grosze od koleżanki. Jak patrzę czasem na Olx to chyba bym tam polowała na ten pierwszy kombinezon, bo nie widzę powodu, by płacić za niego nawet i 200 zł (po tyle widziałam w krakowskim Entliczku).
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Co do monitora oddechu. Miałam przy pierwszym dziecku- ani razu nie użyłam. Mały miał wiotkość krtani i zawsze głośno oddychał także nie widziałam powodu go używać skoro cały czas słyszałam małego[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
nick nieaktualnyDomcias wrote:Taak! Ja mam od kilku dni, nawet tu pisałam, bo zastanawiałam się, ze to może ten cały czop się odrywa.
Mnie teraz od piątku bolało podbrzusze i właśnie tez w nocy przy wstawaniu do toalety. Zobaczymy jak dzisiejsza noc zleci. Póki co, odpukac, dziś w dzien nie bolał mnie brzuch. Ostatnie 2 dni byla maskara, juz sie zastanawiałam, ze może zaczęłam rodzić... -
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:To niczym u mnie. Na poczatku listopada rodzice maja okragla rocznicę slubu, ja z siostra nie damy rady nic zorganizowac wiec mama mysli sama a ja jej na to zeby zrobila to wczesniej zebym mogla byc na imprezie.
Mój brat ma 18-nastkę 16 listopada i też prosiłam żeby zorganizowali w październiku bo chciałam potańczyć i zeżreć tort, ale moja prośba została zignorowana Także po prostu muszę urodzić w terminie.