X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no sie mecze. I nic nie poradze.

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice to tacy przewrażliwieni, że by mi nie pozwolili w pobliżu takiej farby przebywać.
    Co do wszelakich bóli to pamiętam w drugim trym byłam jedną z niewielu, które coś bolało a teraz chyba nie ma takiej, która by się nie skarżyła :) oby tylko było wszystko ok to każdy ból damy radę znieść.

FNh9p2.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie skarżę na żadne bóle! :D dla mnie to jest nadal tak samo jak w 2 trym tylko jestem turbo gruba 😂

Kropka89 lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Ja się nie skarżę na żadne bóle! :D dla mnie to jest nadal tak samo jak w 2 trym tylko jestem turbo gruba 😂
    To zazdro! U mnie w sumie lepiej niż w drugim, bo wtedy potrafił mnie całą noc boleć brzuch, że spać nie mogłam. teraz bardziej przy przekręcaniu z boku na bok, jak jestem bez ruchu to nie boli.
    Mąż mi dzisiaj powiedział, że tak teraz wygląda moje podnoszenie czegoś z podłogi https://www.youtube.com/watch?v=Tlm_1LIbKOs :D

momo lubi tę wiadomość

FNh9p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma ty to bys i maraton dala rade przebiec. Tak trzymaj. Ktos tu musi dawać przyklad bycia w ciazy bezobjawowej i bez dolegliwosci.

• coma Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały pierwszy trymestr rzygałam po 10 razy dziennie i spałam na chodniczku w łazience z twarzą przyłożoną do płytek :D więc z tą bezobjawową to bym nie przesadzała :D

uIHap1.png
  • karma Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie chyba rozkłada przeziębienie. Nic mi dzisiaj nie pomogło, imbiry sriry, miody srody, isle, goldi septy. Nic.

Czy możecie mi polecić gdzie kupić pieluchy tetrowe takie do szpitala, które potem wywalę?
    Ja to zawsze płacę podwójnie, tak jak z kocykami, zamówiłam od mg, ale tych mi szkoda, zamówiłam z allegro, ale są tak beznadziejne, że żal mi dziecka i nie chcę ich brać:P

💙
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karma wrote:
    Mnie chyba rozkłada przeziębienie. Nic mi dzisiaj nie pomogło, imbiry sriry, miody srody, isle, goldi septy. Nic.

Czy możecie mi polecić gdzie kupić pieluchy tetrowe takie do szpitala, które potem wywalę?
    Ja to zawsze płacę podwójnie, tak jak z kocykami, zamówiłam od mg, ale tych mi szkoda, zamówiłam z allegro, ale są tak beznadziejne, że żal mi dziecka i nie chcę ich brać:P
    Ja kupiłam jakieś w pepco 3 szt za 5 czy 6 zł, tylko nie wiem, czy to nie za mało. Kocyka do szpitala nie biorę.

FNh9p2.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tetry zamawiałam jakieś badziewne z allegro sortując po popularności.
    A to kocyk po szpitalu trzeba wyrzucić? Ja dostałam pierdylion kocyków już i żaden nie jest taki jak chciałam, ani w zakresie koloru ani materiału. I jeszcze wrzuciłam je do prania z rożkiem na rzepy i jeden z grubego splotu się do tego pieprzonego rzepa przyczepił i się trochę zniszczył. No ale nie będę kupowała kolejnych, młoda musi żyć z tym.

Ja nie mogę zdecydować się na żadne wdzianko na wyjście ze szpitala - chciałam jakiś fajny misiowy kombinezon, ale czego bym nie macała to jest tandentne.

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Cały pierwszy trymestr rzygałam po 10 razy dziennie i spałam na chodniczku w łazience z twarzą przyłożoną do płytek :D więc z tą bezobjawową to bym nie przesadzała :D
    Ja wymiotowalam 6 miesięcy dzień w dzień i znowu wróciło od około dwóch tygodni 😭😭😭😭 a myślałam, że już będzie dobrze...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Ja tetry zamawiałam jakieś badziewne z allegro sortując po popularności.
    A to kocyk po szpitalu trzeba wyrzucić? Ja dostałam pierdylion kocyków już i żaden nie jest taki jak chciałam, ani w zakresie koloru ani materiału. I jeszcze wrzuciłam je do prania z rożkiem na rzepy i jeden z grubego splotu się do tego pieprzonego rzepa przyczepił i się trochę zniszczył. No ale nie będę kupowała kolejnych, młoda musi żyć z tym.

Ja nie mogę zdecydować się na żadne wdzianko na wyjście ze szpitala - chciałam jakiś fajny misiowy kombinezon, ale czego bym nie macała to jest tandentne.
    Co do wdzianka ja kupiłam ten misiowy kombinezon z H&M. Jest świetny :) mam go właśnie na wyjście ze szpitala

• karma Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie trzeba, ale właśnie dlatego u mnie stanęło na tym od mamyginekolog, bo jego można prać w 90 stopniach. I tak sobie myślę, że to będzie po wyjściu taki kocyk na choroby :D
    Też wzięłam te z allegro najbardziej popularne, ale one śmierdzą nawet po praniu, są niemiłe w dotyku (a mam porównanie tych od mg) i jakieś takie cienkie... No ale może wydziwiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2019, 21:20

💙
  • silent Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wyjście kupiłam ten misiowy brązowy kombinezon z H&Mu. Jest uroczy. To bedzie druga połowa pazdziernika, ciężko przewidzieć ile stopni bedzie - moze być 18 albo 8. Na listopad może być jednak za chłodny.

3uqruv0.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś w H&M i widziałam tylko takie kombinezony już typowo zimowe, żadnych misiowych nie widziałam :(

uIHap1.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Byłam dziś w H&M i widziałam tylko takie kombinezony już typowo zimowe, żadnych misiowych nie widziałam :(

W stacjonarnych jest bieda. Taki misiek: https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0750481002.html

Ale jak Ty masz termin na pozny listopad to lepszy bedzie zimowy. Dobre są te zakończone takim „workiem”, bo nie trzeba się głowić jak te maleńkie noworodkowe nóżki wlozyc do nogawek :P Na zimę dla mojego grudniaczka miałam coś takiego: https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0734915001.html . Tylko najlepiej, żeby był w nim otwór na zapięcie pasów fotelika, w tym akurat nie widzę.

3uqruv0.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma, już miałam napisać czy mogłabyś wrzucić jakiegoś wesołego posta. I sorki że polubiłam, ale piszesz tak zawsze fajnie i optymistycznie nawet o ciężkich rzeczach że mi to zawsze humor poprawia nawet w najgorsze dni :) Dzięki!

coma, silent, Kijanka lubią tę wiadomość

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rzygam do tej pory. Jedyna przerwa miedzy 17a19tyg. Z tym,ze teraz 1-2dziennie. A nie po kazdym posilku. Skurcze mnie mecza od 18tyg ciazy. Zgage mam od 3tyg. Z poczatku wstawalam siku w nocy,co 30min. Potem troszke lepiej,bo potrafilam przespac 3-4godz. Teraz znowu wstaje czesto. Jak mi sie uda przespac 1,5godz bez wstawania,to juz jest zarabiscie. No. Takze juz sie nie moge doczekac konca. Jeszcse dzis to moje dziexko siedzio mi centralnie nisko,na szyjce,myslalam,ze mu tam.dupcia wpadla

• Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne misiowe kombinezony są w Smyku- bardzo przyjemne w dotyku. Teraz akurat jest promocja - 20% :)

coma, Kropka89 lubią tę wiadomość

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • silent Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Coma, już miałam napisać czy mogłabyś wrzucić jakiegoś wesołego posta. I sorki że polubiłam, ale piszesz tak zawsze fajnie i optymistycznie nawet o ciężkich rzeczach że mi to zawsze humor poprawia nawet w najgorsze dni :) Dzięki!

Haha, dlatego lubię tu zaglądać po sąsiedzku, macie dobry vibe :D Wiecie, że na pazdziernikowkach juz ponad 20 dziewczyn się rozpakowało? Jeszcze pazdziernika nie ma!

3uqruv0.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejrzałam właśnie kilka kolejnych filmików ze szkoły rodzenia online - dla mnie spoko opcja. Mam nadzieję jednak, że na stacjonarnych macie więcej i lepszej jakości treści :). Jednak jako że za darmo i bez wychodzenia z domu, to nie czepiam się za bardzo.
    Ostatnio byłam w naszym mieszkanku, posegregowałam ubranka rozmiarami i dostrzegłam, że brakuje mi w małych rozmiarach jakiś ciepłych welurowych pajacyków. Czyżby zakupy w Smyku? :)
    A teraz robię Skrzacikowi dyskotekę, puszczając z YT różne taneczne przeboje. Niezmiennie Skrzacik najbardziej lubi Lambadę. Dobrze sprawdza się jeszcze muzyka sakralna, przynajmniej taka na żywo.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
‹‹ 746 747 748 749 750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ